Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 20 Май 2013, 19:32

След като те излязоха, фирмите за слъчеви панели се сринаха. Едва ли БП не разбират от слънчеви панели, при условие, че са ги правили от началото на 80те. Това просто беше пример, че петролните компании са където трябва, много преди другите. Всеки да си го тълкува както иска ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Май 2013, 19:57

Някак си не се връзват нещата с тая "зелена " енергия у нас. Преизпълнихме плана един вид сме някакви ударници в полето на ветро слънце и водно енергийни технологии а пък хората взеха да се бунтуват срещу тоя зеления ток :shock: Отдавам го единствено на факта че "много хубаво не е на хубаво"
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: метро
Мечтае да кара: M Power Electrified

Мнение от Mr Charger » 20 Май 2013, 20:19

Е, разбира се, че като имаш маса пари ще бъдеш преди другите. Но дали е където трябва? Това е вече друг въпрос.
Френдове, сега и мен ме кефи звукът на V8 през флоумастърите. Ама това е минало вече, трябва да се върви напред, а не само да се замазват очите на консуматорите.
А що се отнася до Б-я, ние сме толкова малка държава, че дори всеки да кара V8 няма да има никакво значение. Важно е големите (САЩ, Китай, Индия, Бразилия, Русия) да се електрифицират в транспортно отношение. И то основно първите три дето са мегазамърсителите, Бразилия и Русия имат по-малко емисии.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Май 2013, 8:33

Проблемът е, че в бедните страни (разбирай с бедно население, защото нито Китай, нито Бразилия, нито Русия са бедни страни), електрическите автомобили ще дойдат чак когато свърши и последната капка петрол и газ, тоест не много скоро. А най-големите замърсители са именно такива страни страни.
Never mistake motion for action...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Май 2013, 8:40

steeN написа:След като те излязоха, фирмите за слъчеви панели се сринаха. Едва ли БП не разбират от слънчеви панели, при условие, че са ги правили от началото на 80те. Това просто беше пример, че петролните компании са където трябва, много преди другите. Всеки да си го тълкува както иска ;)

Ми нямам наблюдения, така че приемам твърденията ти
това, че БП са се отказали обаче, на мен поне не ми говори нищо за технологията
компаниите взимат своите решения според много съображения, и не винаги ги изнасят в сайта си :mhihi:
(не намеквам за някаква световна конспирация просто всеки си гони интересите според ситуацията и разбирането на мениджмънта)

Jordana написа:Някак си не се връзват нещата с тая "зелена " енергия у нас. Преизпълнихме плана един вид сме някакви ударници в полето на ветро слънце и водно енергийни технологии а пък хората взеха да се бунтуват срещу тоя зеления ток :shock: Отдавам го единствено на факта че "много хубаво не е на хубаво"

хората не се бунтуват с/у зеления ток, а с/у договорите, които са сключени
в БГ както и всичко друго и това се превърна в поредния начин за източване на държавна пара
у нас зелената енергия е зелена само в този "зелен" смисъл - $$$

Leon написа:Проблемът е, че в бедните страни (разбирай с бедно население, защото нито Китай, нито Бразилия, нито Русия са бедни страни), електрическите автомобили ще дойдат чак когато свърши и последната капка петрол и газ, тоест не много скоро. А най-големите замърсители са именно такива страни страни.

За Китай не е много сигурно при положение, че там доста се работи по електромобили,
а и имат някакви програми за еди колко си ел коли. а там като каже партията и нещата се случват :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 23 Май 2013, 7:28

http://www.investor.bg/analizi/447/a/dv ... at,149959/ -- общо взето и аз така си ги представям нещата.

Масово хибриди, дори и на тежки машини като автобуси от градския транспорт и преминаване на дизеловите тежки машини на природен газ (което вече си е факт де).
Това, което очаквам да се промени е като поефтинее технологията, хибридите да станат истински коли. Също така, най-вероятно хибридите ще са така наречените плуг-ин хибриди, които имат малко по-голяма батерия и са в сегмента между чистите електрички и чистите хибриди. Също по-следващото М3 като нищо да се окаже някой хибрид, ма някъде преди това ще има М5 дизел :) Който не може да се вмести в бюджета за хибрид, ще кара 3краки хамстери, че и 2 краки и така ще са нещата за известно време, докато не измислят нещо с горивните клетки и водорода сигурно, ама до тогава вече ще ми все тая :)

http://www.investor.bg/novini/444/a/mer ... ve,151459/
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Май 2013, 9:26

много ми се ще да не е такова съотношението, и причината е,
че електромобила е по-простия механизъм от хибрида,
но само времето ще покаже

не знам дали си се интересувал от устройството на волт?
изключително сложен механизъм, което си има своите + и -
например ако го караш само ел. в един момент си пали сам ДВГ-то да поработи известно време и тн.

всички тези прогнози обаче няма как да отчетат развитието на батерийте ...

аз лично предпочитам да карам електро отколкото 3, 2 или 1.5 цилиндров пластмасов мотор ...

пп. анатема на м5 дизел и м3 хибрид :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Май 2013, 17:57

To вече има Х5М D. Даже паркира на Раковски в забраненото. :P

Айде стига вече анатема. Ако може да се изкарат 600 - 700 конски сили от ел. кола и тя да минава 500 км. с едно презареждане какво лошо има в това? Тишина в купето и много мощност. Най-добрия вариант е това за мен. Само, че ще се наложи да има записан рев на бензинов двг и да сложат колони някъде в двигателното отделение, че никой няма да иска да си купи тихомобил. :mhihi: Аз бих си взел де. Ще се чудят какво ги е подминало. :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Май 2013, 19:59

анатема на м5 дизел

То новото 550и вече е 450кс и такава мощна анатема опъва на М550Д Хдрайв ХГЙЙГКЛХГРСРРС , че не е истина :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Май 2013, 10:19

Електричество и при М3
http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... a-turbina/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Май 2013, 21:19

Jordana написа:Електричество и при М3

това няма нищо общо с електромобилите,
а честно казано би ми се искало и с М3 да няма ...
сигурен съм, че БМВ като са тръгнали ще го направят да работи като хората,
но ми се ще да оставим синтетиката за някви евридеики, а не за М моделите
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 25 Май 2013, 22:39

K_Ilkov написа:
Jordana написа:Електричество и при М3

това няма нищо общо с електромобилите,
а честно казано би ми се искало и с М3 да няма ...
сигурен съм, че БМВ като са тръгнали ще го направят да работи като хората,
но ми се ще да оставим синтетиката за някви евридеики, а не за М моделите

Смисъла на тая синтетика е по-добър тротъл респонс, което е характерно точно за М моделите :yes: Добрата стара философия постигната с модерна технолигия. Аз вече се примирих с тия нововъведения, а и съм сигурен че е "М" ще си остане "М" още дълги години :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Май 2013, 0:22

Не зная какво е бъдещето на електричките, но около мен те стават все повече. Говорих с един клиент, дето кара Тесла С. Струвала малко над 100К преди таксите и с едно зареждане на батериите изминавал около 160-180 км. градско. Дават им 8 години или 160 000км гаранция на батериите. Това поне за мен звучи добре. При разход 25$/100км, икономията не е лоша. Не забравяйте, че икономисвате и тридесетина смени на масла и филтри (тук ги сменят на 5000км), прибавете икономита от смяна на всякакви консумативи по един двигател за 160 000 км и мисля че идва сериозна сума. Е, Теслата е доста луксозна, но и мъникът на Нисан не изглежда зле. Leaf се връзва около 50 000$. Също имат 8 години или 160 000км гаранция на батериите и за каращите основно градско си заслужава.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Май 2013, 1:55

$25/100км ? Звучи грешно.

А тоя твоя приятел с теслата явно е с малката батерия. Голямата дава над 300км пробег ако не се правиш на интересен.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 26 Май 2013, 3:03

$4 за 100 мили. $25 за 100 км е танк хаха.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата