Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !

Мнение от Gqbriel » 03 Ное 2011, 11:34

radio_manbg написа:Добре де някой няма ли да каже обобщено за какво иде реч?
На моята кола съм с Хела Селис и Китайски/Корейски ксенон регулиран а на приятелката колата (Хонда Сивик хеч 2000г) е с китайски фарове с лупи и ксенон.
Демек какво и как ?
Отнася ли се това за хората с ксенон с лупи на фаровете?
Конкретно за регулиране ли проверяват?
Има ли отношения към сертифицирането на ксеноновата система - фар + крушка?

Така и не разбрах, какво се иска от нас шофьорите?
И също не разбрах, какво ще проверяват?

Главно ще се проверява интензитета на фаровете и дали са регулирани нагоре,надолу,ляво и дясно - аналогично,китайски ксенон на рефлектор по никакъв начин няма да мине проверката...с лупи според зависи може и да светят в границите на нормалното :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 03 Ное 2011, 12:13

ареее стига глупости, посмяхме се достатъчно.
Нерегулирани фарове от което и производното - ксенон на рефлектори. Цитати за промяна вида и тнт може да ме поразходят,след разговор проведен с адвокат и полицай се изясни че тва си е дива пародия и спекулация на новините (отново благодаря на пе**расите от БТВ). Освен всичко останало в закона е опоменат минимален интезитет, максимална стойност няма. По същият принцип, който толкова ревете Х3 (обявен за най-калпав фар с лупа заради синкавите отблясъци) Аутлендър, Джук, Кашкай и сума ти и още модели които са с оригинален ксенон на рефлекторен фар трябва да се спрат. Ами новата Е-класа която освен всичко останало и рекламира с 50% повече интензитет от преди. Спрете се малки че вече става смешно, нека следващият защитник на тезата да плясне написан акт за китайски ксенон и тогава ще говорим.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 03 Ное 2011, 12:18

Абсолютно съм съгласен с vrachanin и съм 100% сигурен, че органите на реда ще следят за изправно светещи и настроени фарове, а не за това какво свети вътре :yes: Но и за това толкова ще следят, както всчико българско и родно: всяко чудо за 4 дни. То и за шумни гърнета трябваше да се гонка, но мисията се забрави за 1 мес. :D Така, че да не Ви пука приятели. Мислете с главите си като правите нещо по кочинката си и всичко ще е наред !!! :angel:

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 03 Ное 2011, 12:32

Вчера ходих в СБА, но не ми настроиха фаровете, защото реглажите на 30ката бяха позапекли, за ксенона ми извадиха изрезка от вестник, че е забранен, обясних им, че докато не се появи в държавен вестник всичко са празни приказки. Прибрах се, помислих малко и реших да сваля ксенона докато се разбере какво става и не излезе официално становище, та сега съм на оригиналните h1 свещи, нищо не виждам вечер, ама поне ми е спокойно :mhihi: Просто искам да си спестя ежедневното спиране от "органите". Преди и аз разсъждавах като някои колеги, "нека ми пишат акт, ще се съдим", "нека ме спрат ще видят, че съм с лупи" и т.н., е да ама не искам да ме спират на всеки километър и да се обяснявам като ученичка или пък да ми пишат акт, да го обжалвам, защото от година и половина съм по съдилища и разбрах, че немоим се борим със системата :evil:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Ное 2011, 12:34

Те от БаламаТВ упорито ни разясняват за закона за зимните гуми , макар че такова нещо НЯМА . За мен вечерната им емисия новини е еднакво достоверна с хотарена.ком , шок, шоу, феномен ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 03 Ное 2011, 13:10

Gqbriel написа:Главно ще се проверява интензитета на фаровете и дали са регулирани нагоре,надолу,ляво и дясно - аналогично,китайски ксенон на рефлектор по никакъв начин няма да мине проверката...с лупи според зависи може и да светят в границите на нормалното

не се заяждам ама как го измисли, това че фар с ксенон без лупа няма да мине ?
толкова ли нереално ти се вижда да е в норми ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Ное 2011, 13:24

nikolae написа:
Gqbriel написа:Главно ще се проверява интензитета на фаровете и дали са регулирани нагоре,надолу,ляво и дясно - аналогично,китайски ксенон на рефлектор по никакъв начин няма да мине проверката...с лупи според зависи може и да светят в границите на нормалното

не се заяждам ама как го измисли, това че фар с ксенон без лупа няма да мине ?
толкова ли нереално ти се вижда да е в норми ?

Tи ми покажи 1 ,с рефлектор и китайски ксенон ,която крушка не е специално за рефлектор (щото има и такива ксенонови крушки) да не ми свети в очите да ме убива,че и през деня и тогава ще си говорим...и да не си обясняваме глупости на търкалета,че видиш ли били регулирани - шменти капели ...фара и начина по ,който е поризведен рефлектора било стъклото или отразителя вътре е измислен от някой по-умен от мен да пречупва определена светлина...преди 10 години този същия едва ли е мислил "ей чай да го напраа и за ксИнон уе,тез китайци ша пуснат евтини крушки и аз ще остана без раута" нали :yes:
Днес специално 1 с е46 в 10 сутринта на тва хубаво слънце,ми изкара очите през деня :banghead: ..изключения винаги има..но това не значи нищо :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Ное 2011, 13:28

Абе кво ще проверяват. Днес малко щъках из града. Първата патрулка, която срещнах беше без включени фарове. Втората беше с изгорял ляв. Третата беше ОК, но ушевия без колан и говореше по телефона.
Все си мисля, че като следиш за изпълнението на нещо то при теб трябва да е абсолютно безупречно. :dummy:

Относно Ханс кво е мислил като е произвеждал колата, колега вервай ми, че ако дори през ум му е минало, че в тая кола ще вложиш и половината автърмаркет части, които са по нея най-вероятно е щял да си скъса дипломата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Ное 2011, 13:38

bum_bum написа:Абе кво ще проверяват. Днес малко щъках из града. Първата патрулка, която срещнах беше без включени фарове. Втората беше с изгорял ляв. Третата беше ОК, но ушевия без колан и говореше по телефона.
Все си мисля, че като следиш за изпълнението на нещо то при теб трябва да е абсолютно безупречно. :dummy:

Относно Ханс кво е мислил като е произвеждал колата, колега вервай ми, че ако дори през ум му е минало, че в тая кола ще вложиш и половината автърмаркет части, които са по нея най-вероятно е щял да си скъса дипломата.

:yes: :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 03 Ное 2011, 13:46

vicho написа:
boksioraE39 написа:Един приятел ми каза че преди малко в Дружба са мерили фаровете на някакъв бенц,значи не са само слухове.. :mhihi:

ЗА БОГА, никой да не ходи в Дружба! :mhihi:

Мда, и аз го видях Бенц-а.. точно му нагласяха уреда пред фаровете. Ако ме спрат в Дружба ще рапортувам :mhihi:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 03 Ное 2011, 13:50

Аз довечера ще мина от там...два-тридесет пъти :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 03 Ное 2011, 13:52

Освен тия на колата ,имам още един комплект рефлекторни фарове бош вкъщи. Под ръка са ми един комплект хела ,а не ми е проблем да си набавя и някое зкв за разнообразие . Мисля да ги натоваря всички в багажника и доброволно да ходя да ми проверят реглажа в дружба,като пробвам със всички комплекти и ги питам кой най-много им харесва на господата ,за да си нямам проблеми за в бъдеще :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 03 Ное 2011, 13:59

Gqbriel написа:........
Днес специално 1 с е46 в 10 сутринта на тва хубаво слънце,ми изкара очите през деня :banghead: ..изключения винаги има..но това не значи нищо :yes:

аз мисля пък, че конкретно за този, който те е заслепил е изключение, но как да е

хубавото на дискусията, че през не малко шофьори минава мисълта да помислят за този отсреща

и все пак нека някой сподели /афтърмаркет ксенон без лупа/ как е минала "проверката"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 03 Ное 2011, 14:03

Сега поне задръстванията в младост и дружба ще намалеят драстично,но градския транспорт ще се претъпче :lol:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 03 Ное 2011, 14:35

Карал съм една година с ксенон на рефлекторни ЗКВ-та, аз дълги не съм ползвал, те просто не можеха да пробият, дори регулирани явно добре си "пръскат". Сега с лупите е коренно различно.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата