Бензин vs Газ или къде ми е сметката
Модератор: Общи модератори
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката
хвали ми дизел... карай на газ - народна мъдрост![]()
![]()
И аз ще добавя една. Несъм достатъчно богат да карам на газ.

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Как пък за 11 страници поне един с по-хубава кола от Е36 или Е39 '97 не се включи да ни оплюе как съсипваме уникалните си БМВ-та 150коньови зверове с газта
общо взето темата погледната отстрани е как група от хора с коли за до 5000 спорят с друга група от хора с коли за до 5000 колко са се прецакали и кви мизерници са

общо взето темата погледната отстрани е как група от хора с коли за до 5000 спорят с друга група от хора с коли за до 5000 колко са се прецакали и кви мизерници са

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
няма ли да е заключат вече тази тема
пак си поначесахте езиците за и против газта и бензгъзари vs. газгъзари
пак си поначесахте езиците за и против газта и бензгъзари vs. газгъзари

- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Имам 316, М40. Купих я с обикновено газово. Карах я няколко месеца така. Харчеше ми около 12-13 л/100 км градско. Извън града не карам и съответно не съм засичал разход. След редица проблеми и много разлят по пътищата антифриз, шлайфана глава и прочие, стигнах до извода, че газта не е за този автомобил. Разкачихме газовото и вече година карам само на бензин. Като литри ми харчи също толкова, колкото и на газ. Двигателят си работи като нов, но при тези цени на бензина и с оглед на това, че не карам нова кола, се замислям пак да сложим газовото.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Turbo_Ted написа:мнения за това колко км изминавала точно на газ и колко на бензин... слушал, слушал... писнало ми е да влизам в спорове.. искам само да питам защо ние плащаме бензина на цената на примерно немския, а заплатите ни са 5 пъти по-малки? да не би ние да нямаме мерак да си караме със оргиналните горива и да не си даваме заплатите в пътуване? колко от нас хранят семейства и т.н.. и т.н.... да не би да сме втора категория хора, че взимаме едни от най-ниските заплати в Евр. съюз? ако взимаме по 2000 евро заплата - ще ни пука ли че бенза е 2.4 лева? баахти... много мнения и всеки е прав за себе си... истината е не в това, че много ни горят колите, а че ни е нисък стандарта, а всеки би предпочел да си купи на детето едно парче повече салам, или по-хубава дрешка, вместо да дава сумати пари... успех на колегата с 320ката...
хвали ми дизел... карай на газ - народна мъдрост![]()
![]()
ах, че си прав баце...
Брат ми кара турбо бензинова кола 160кс --> 4000 км - среден разход 7/100 бензин , като градското е в София.
Вие си правете сметка, дали нашите харчат и колко, и дали газта не е далавера.
Преди 2 години ходих 7 пъти до морето, т.е. всяка събота и неделя и iS-а на Газ (не по работа, а за кеф), а миналата година с 20-ската на бензин, отидох веднъж!

Дали няма да ми е по-добре да изкарам повече време на плажа, отколкото да ги издухам тези пари през ауспуха ...
п.с. не карам на газ, защото спрях да се возя безцелно и минавам малко километри на година, в противен случай, това е горивото

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
sharksfin написа:Имам 316, М40. Купих я с обикновено газово. Карах я няколко месеца така. Харчеше ми около 12-13 л/100 км градско. Извън града не карам и съответно не съм засичал разход. След редица проблеми и много разлят по пътищата антифриз, шлайфана глава и прочие, стигнах до извода, че газта не е за този автомобил. Разкачихме газовото и вече година карам само на бензин. Като литри ми харчи също толкова, колкото и на газ. Двигателят си работи като нов, но при тези цени на бензина и с оглед на това, че не карам нова кола, се замислям пак да сложим газовото.
колега, от поста ти разбирам че си имал издухана гарнитура на главата- нито едно алтернативно гориво не може да причини такава щета. най вероятно е била прегрявана преди. старите, вакуумни изпарители понякога вкарват газ в антифриза, ама това е рядкост, а на е36цата едва ли е такъв.
по- добре следи виското и термостата, АГУ-то си го прецени сам.
и за пореден път казвам: газта НЕ СКАПВА мотора, не казвам че не може да докара ядове, но не го съсипва като двг, напротив.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
akula написа:колега, от поста ти разбирам че си имал издухана гарнитура на главата
ами издухана е силно казано - имаше нагар по отвора на последния цилиндър, въпреки че на пръв поглед гарнитурата си изглеждаше ОК. Тоест - отворът беше грапав, неравен. Оттам смучеше въздух и издуваше маркучите до пръсване. Аз пък с тая газ се притеснявам да не изкашлям дебитомера.
След като отстранихме газовото, сменихме термостат, водна помпа, почти всички маркучи, тройници, съединения и пр. глупости по водната система (виското го сменихме малко по-рано). От тогава насам - никакви грижи.
Докато карах на газ, имах проблем с оборотите - непрекъснато играеха, докато на бензин си бяха стабилни. Ходих при един газаджия, игра си един час да настройва. Накрая оборотите заспаха, ама разхода отиде на 20/100 на газ. И така приключих с алтернативното гориво. Но финансово пак си идва по-изгодно на газ, особено ако въртиш много километри.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
преди 3-4 страници написах - дизелчето му е майката .. нафтата 2.30 ама гори 5 навън и 7- 8 градско и върви доста повече от 320ка на бензин камоли на газ 

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Alexi написа:преди 3-4 страници написах - дизелчето му е майката .. нафтата 2.30 ама гори 5 навън и 7- 8 градско и върви доста повече от 320ка на бензин камоли на газ
ама требе и да е по-ново дизелчето, че иначе едни скъпи ремонти идват на старите печки

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
sharksfin написа:akula написа:колега, от поста ти разбирам че си имал издухана гарнитура на главата
ами издухана е силно казано - имаше нагар по отвора на последния цилиндър, въпреки че на пръв поглед гарнитурата си изглеждаше ОК. Тоест - отворът беше грапав, неравен. Оттам смучеше въздух и издуваше маркучите до пръсване. Аз пък с тая газ се притеснявам да не изкашлям дебитомера.
След като отстранихме газовото, сменихме термостат, водна помпа, почти всички маркучи, тройници, съединения и пр. глупости по водната система (виското го сменихме малко по-рано). От тогава насам - никакви грижи.
Докато карах на газ, имах проблем с оборотите - непрекъснато играеха, докато на бензин си бяха стабилни. Ходих при един газаджия, игра си един час да настройва. Накрая оборотите заспаха, ама разхода отиде на 20/100 на газ. И така приключих с алтернативното гориво. Но финансово пак си идва по-изгодно на газ, особено ако въртиш много километри.
тъй де, надува газове в охладителната система. бъди сигурен, че не е от АГУ-то. термостати, маркучи и т.н- ако са за смяна , са си за смяна така и така, пак няма отношение към АГУ.
заа оборотите, разход , мощност и.тн- не казвам че не може да има проблем, че става лесно или еди какво си. казвам че ако газджията е наясно какво прави, тогава няма да имаш проблеми. най вероятно нещо му е убягнало. всичко е относително- що колите не излизат от завода с агу. ми що се прави продава, и на всяка бензинстация има и газ?
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Zapa написа:Alexi написа:преди 3-4 страници написах - дизелчето му е майката .. нафтата 2.30 ама гори 5 навън и 7- 8 градско и върви доста повече от 320ка на бензин камоли на газ
ама требе и да е по-ново дизелчето, че иначе едни скъпи ремонти идват на старите печки
то дали ще дадеш 1200лв. за ремонт или за газова

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
akula написа:...
не си прав - газта гори бавно ,това води до частично прегряване на някои части на главата а понякога до прегаряне на изпускателни клапани при някои мотори и особено при каране системно на по височки обороти .. така че може да духне гарнитура особено някой по старичък мотор като М40 .. изобщо тезата че на газ няма разлика от бензин е обречена и се поддържа от хора които всъщност нищо не знаят за спецификата на 2те горива- икономисваш ,но си има цена ,а и не всички мотори са подходящи за газ - примерно мотори с по 4 клапана на цилиндър обичащи високи обороти и предвидени да се карат над 4000 оборота изобщо не са за газ - тука влизат и бензиновите шестаци на БМВ - те вървят ама с 20-30 коня отдолу ...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
akula написа:тъй де, надува газове в охладителната система. бъди сигурен, че не е от АГУ-то. термостати, маркучи и т.н- ако са за смяна , са си за смяна така и така, пак няма отношение към АГУ.
Понякога се случва при много сдухани мембрани в изпарителя да се вкарва от него сурова газ в охладителната система, колегата може би това имаше предвид.
Никой не мое ма връне на селу!
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
saleen написа:akula написа:тъй де, надува газове в охладителната система. бъди сигурен, че не е от АГУ-то. термостати, маркучи и т.н- ако са за смяна , са си за смяна така и така, пак няма отношение към АГУ.
Понякога се случва при много сдухани мембрани в изпарителя да се вкарва от него сурова газ в охладителната система, колегата може би това имаше предвид.
това беше на моя майстор идеята.
Аз обаче исках да кажа нещо съвсем друго - като карах на газ имах проблеми, като минах на бензин, проблемите изчезнаха.
Alexi написа:akula написа:...
не си прав - газта гори бавно ,това води до частично прегряване на някои части на главата а понякога до прегаряне на изпускателни клапани при някои мотори и особено при каране системно на по височки обороти .. така че може да духне гарнитура особено някой по старичък мотор като М40 .. изобщо тезата че на газ няма разлика от бензин е обречена и се поддържа от хора които всъщност нищо не знаят за спецификата на 2те горива- икономисваш ,но си има цена ,а и не всички мотори са подходящи за газ - примерно мотори с по 4 клапана на цилиндър обичащи високи обороти и предвидени да се карат над 4000 оборота изобщо не са за газ - тука влизат и бензиновите шестаци на БМВ - те вървят ама с 20-30 коня отдолу ...
Хаха казваш го ама не си много сигурен, за пример моята черупка с М52Б20 (мотора за който не се чува почти нищо положително) вече 50 000 км. на газ и системно се кара на високи обороти и държи гадта мръсна пък е на 200к. по километраж. Към аетора на темата както много колеги са ти писали по - нагоре в темата ако караш малко няма смисъл да монтираш тепърва газова но ако колата я ползваш за работа и/или минаваш много километри газта му е майката ,единственият и недостатък според мен е загубата на полувината багажник.