Политическа.
Модератор: Общи модератори
Re: Политическа.
doomy525 написа:Радвам се, че наистина има толкова хора, които виждат цялостната картинка..мен не ме удовлетворява това, което е напът да стане в близките години, както и всеки един от тука предполагам. Как може да се промени цялата обстановка? От къде трябва да се започне? Кои закони първо трябва да се променят? Мисля, че сме във век на развитие и демокрация и решението да си пожертваме живота изобщо не е удачно, щото гаранция-франция дали ще тръгнат нещата към добро след като си теглиш клечката. Не знам, толкова е объркана цялата държава и до такава степен е хвърлян прах в очите на хората, че да се чудиш от къде да започнеш и дали ако започнеш от там ще доведе до нещо добро. Народа няма вяра, желание вече даже. Някой по-горе каза да не се надяваме, че ще се появи някой като Левски и Ботев да вдигнат революция, а ние точно от това се нуждаем.
Какво мислите ще направи ЕС ако се вдигне гражданска война в 2014та година? Как няма да казват, че кризата била отминала и българите си живеели добре след като на всеки един пост си имат техен човек и на лист могат да кажат, че даже сме по-добре и от Германия..
Промени, все за това говори. Истината е, че промените трябваше да ги започнат още преди 25 години в образователната система. Щото ние освен човешкия ресурс, няма с какво друго да се конкурираме в европа. Но господата политици, без значение от цвета им, ги е страх от умен народ и затова сега образованието ни, като започнем от основното такова и стигнем до висшУтУ е на ниво 1969 година, големия снег. И хич не ми давайте за пример, как видите ли, еди кой си завършил СУ/ТУ/ВУ/Уууу се бил реализирал в чужбина на добра и високо платена работа. Реализирал се е там, не благодарение на бг образованието, а въпреки него. И това са единични бройки, които са изключение, колкото да затвърдят правилото, че образованието ни не струва - щото вместо да произвежда конкуретно способни кадри, то произвежда едни послушковци, дето връхна точка в кариерата им ще е оператор в кол център за 500лв. Просто си проспахме шанса, сега колкото и да пишете тука, да давате разумни съвети и идеи, няма кой да ги изпълни на практика и полека лека кораба ще си потъва.
Не Мы такие, Жизнь такая
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
drago_pavlov написа:nightdriver написа:Е.Димитров написа:Освен ценз за гласуване,да не могат да гласуват и тея дето са в чужбина (особено съседна държава).
Не мога да разбера как някой в чужда държава ще определя реда ,като не живее в същата.
Като се върне за постоянно,да решава!
...искаш да кажеш , че трябва да ми се отнеме правото да си дам вота в полза на родителите и роднините ми останали в бг ли ???
Иска да каже, че вота ще си го дават "родителите и роднините ти останали в бг", а не ти, вместо тях. Където плащаш данъци, там ще гласуваш... Те като са останали ще си гасуват сами и без твоя вот...Сондьора написа:Както беше казал, незнам кой вече..но си е самата истина за днешно време, българите сме малък, но много прост и тъп народ...и злобен...тва е, хората тряя се променят, не некви точки, 1, 2...5 и т.н.
Жорж Ганчев: "Българите сме малък, но за сметка на това, много прост народ!"![]()
За най-голямо съжаление е много прав...steeN написа:Самия факт, че се призовава за финансов ценз за гласуване... тва си е чист елитизъм.
Аз не видях някъде в темата, някой да иска само хората с над 1000 лв доход да имат право на глас или нещо подобно... Ти къде го видя тоя финансов ценз...![]()
Ако визираш това с плащането на данъците, имах съвсем друго предвид: работоспособни хора, които не работят 5-10 години, а разчитат на помощи или такива работещи на черно без да внасят една стотинка данъци и осигуровки. Те нямат абсолютно никакъв принос за държавата, защо ще трябва да избират кой да я управлява? Нека който плаща музиката, той да я поръчва...
Би било глупаво да се лишавате от емигрантските вотове , още повече , че по-голямата част са правилно ориентирани...но нищо вече не ме очудва...
Последна промяна nightdriver на 29 Яну 2014, 13:21, променена общо 1 път
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
nightdriver написа:Би било глупаво да се лишавате от емигрантските вотове , още повече , че по-голямата част са "правилно" ориентирани...но нищо вече не ме очудва...
Не ми се рови за статистики, но предполагам, че вота на "правилно ориентираните" емигранти е десетки пъти по-малък от вота на "емигрантите" с потурите от южната съседка.
"Правилно ориентираните" емигранти им е през х*я за изборите в България, но виж тия с потурите не отказват една безплатна екскурзия с бонуси...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
не е демократично да се забраняват хората извън България да гласуват, тъй като 99% от тях не са избягали щом им е кеф тука, а от безизходица.
повечето ги мъчи носталгията и на всеки нови избори гласувалите са повече и повече.. това са 2.5 млн българи, които 100% всички биха гласували анти дпс/бсп. представете си въведат електронно гласуване? това са повече гласове колкото от всички големи градове в страната.
а и нали говорихме че трябва да имаме повече уважение един към друг, иначе ще станем малцинство.. не обвинявайте никой че е избягал, можехте и вие да бъдете на негово място.
ето един интересен коментар
В НС ТУРЦИТЕ от ДПС ИМАТ 36 ДЕПУТАТА
ДРУГИТЕ 204 ДЕПУТАТА (над 5 пъти повече ) СА НА ТРИТЕ "БЪЛГАРСКИ" ПАРТИИ > ГЕРБ, БСП и АТАКА
МОЖЕ ЛИ ТОГАВА ДА МИ ОБЯСНИТЕ КАК ДПС ИМА 90 % ОТ МИНИСТРИТЕ и 90 % ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ на ВАЖНИТЕ ПАРЛ. КОМИСИИ ?
повечето ги мъчи носталгията и на всеки нови избори гласувалите са повече и повече.. това са 2.5 млн българи, които 100% всички биха гласували анти дпс/бсп. представете си въведат електронно гласуване? това са повече гласове колкото от всички големи градове в страната.
а и нали говорихме че трябва да имаме повече уважение един към друг, иначе ще станем малцинство.. не обвинявайте никой че е избягал, можехте и вие да бъдете на негово място.
ето един интересен коментар
В НС ТУРЦИТЕ от ДПС ИМАТ 36 ДЕПУТАТА
ДРУГИТЕ 204 ДЕПУТАТА (над 5 пъти повече ) СА НА ТРИТЕ "БЪЛГАРСКИ" ПАРТИИ > ГЕРБ, БСП и АТАКА
МОЖЕ ЛИ ТОГАВА ДА МИ ОБЯСНИТЕ КАК ДПС ИМА 90 % ОТ МИНИСТРИТЕ и 90 % ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ на ВАЖНИТЕ ПАРЛ. КОМИСИИ ?
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- kjm
- Потребител
-
- Кара: Е36 320 93г.
и 90% от областните управители
и 90% от областните управители
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Политическа.
.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:41, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
хмм, чудих се кви ли ги мъдри президента с тия във вашингтон, а то ква била работата 
приятел от бсп ми е потвърждавал че за тях най-големият ужас е високата изборна активност...
2. Въпрос: Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?
Парламента ще е "НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ" и няма да приеме предложението.. вече е интересно как ще реагира народа.. това е тест дали имаме събудено гражданско общество.
въведат ли задължително гласуване, ДПС/БСП са автоматично опозиция не 100%, а 100000%... тва е кошмар за тях, чудно кви опорни точки ще мислят сега, ще защитават демокрацията всеки имал правото ДА НЕ гласува
евала на президента и аз си мислих че е путьо страхлив, а как им го сложи просто не е истина 
как беше - тихите води са най-дълбоки
ся чакайте 100 нови компромата срещу него.. мислеха че са го стреснали 

приятел от бсп ми е потвърждавал че за тях най-големият ужас е високата изборна активност...
2. Въпрос: Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?
Парламента ще е "НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ" и няма да приеме предложението.. вече е интересно как ще реагира народа.. това е тест дали имаме събудено гражданско общество.
въведат ли задължително гласуване, ДПС/БСП са автоматично опозиция не 100%, а 100000%... тва е кошмар за тях, чудно кви опорни точки ще мислят сега, ще защитават демокрацията всеки имал правото ДА НЕ гласува

как беше - тихите води са най-дълбоки

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
По-добре образователен ценз, но и това е вариант да го издухат
Сигурно ще влезнат хора като Светльо Витков, ама по-добре от турчолята 

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
На мен пък ми е много интересно каква е играта на ПМ (протестна мрежа), че има игра има! От къде пари за пресконференции в Брюксел и из цяла Бг?!
Кой ги упълномощи да представляват народа?!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
то у нашият пол.живот има материал за 10 оскъра поне.. хората са отвратиха и не гласуват.. е за тва е задължителното гласуване пък ако ще целият форум да влезе в парламента, важното е доганя и руски товариш станишев и всички клика дет служат на путин да са вънка.
ето един колаж.. където е доста вярен както казах и в предишните си постове.
ето един колаж.. където е доста вярен както казах и в предишните си постове.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Nasko_ написа:На мен пък ми е много интересно каква е играта на ПМ (протестна мрежа), че има игра има! От къде пари за пресконференции в Брюксел и из цяла Бг?!![]()
Играта им е с РБ, както и с част от Ранобудните. Не знам дали следиш, но сега и те се разцепиха на фракции
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
acer написа:въведат ли задължително гласуване, ДПС/БСП са автоматично опозиция не 100%, а 100000%... тва е кошмар за тях, чудно кви опорни точки ще мислят сега, ще защитават демокрацията всеки имал правото ДА НЕ гласува![]()
![]()
Имаше един лаф навремето: "Как позна без очила"

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/z ... um-6004177
И естествено първа ще се изкаже долната кюстендилска ку*ва:
Според зам.-председателя на НС Мая Манолова предложението на Президента е призив да се нарушава Конституцията.
"Предложението на президента за референдум по тези теми е откровен призив да се нарушава Конституцията, защото две от исканията са откровено противоконституционни", заяви тя.
Тя подчерта, че задължителното гласуване според чл. 42 от Конституцията е право, а електронното гласуване е отменено от Конституционния съд (КС) с аргумента, че сериозно нарушава тайната на вота, т.е. улеснява максимално контролирането на вота и купуването на гласове.
И единственият начин да "налееш" мозък в комунистическа тиква е:
http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/ ... ns-6004172
Удариха с тесла по главата мъж, нападнал палатковия лагер пред НС

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Значи,както се правят закони за народа,трябва да се направят и нарочни закони за народните представители,нещо като конституция,където се въвеждат правила за народният представител!
Примерно както всеки гражданин се контролира от закони срещу примерно увреда на чужда собственост,за някаква незаконна дейност,само че в друг мащаб и да се носи не само някаква политическа отговорност ами реална!
Иначе,аз съм "ЗА" задължителното гласуване,но някак стават много неща "задължителни",където вече се отнема правото на индивида да избира свободно,има много хора които не се занимават с политика,не ги интересува политиката и не искат да имат нищо общо с политиката,това е все едно да се направи задължително вероизповеданието или посещение на църква задължително...
Примерно както всеки гражданин се контролира от закони срещу примерно увреда на чужда собственост,за някаква незаконна дейност,само че в друг мащаб и да се носи не само някаква политическа отговорност ами реална!
Иначе,аз съм "ЗА" задължителното гласуване,но някак стават много неща "задължителни",където вече се отнема правото на индивида да избира свободно,има много хора които не се занимават с политика,не ги интересува политиката и не искат да имат нищо общо с политиката,това е все едно да се направи задължително вероизповеданието или посещение на църква задължително...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Иначе,аз съм "ЗА" задължителното гласуване,но някак стават много неща "задължителни",където вече се отнема правото на индивида да избира свободно,има много хора които не се занимават с политика,не ги интересува политиката и не искат да имат нищо общо с политиката,това е все едно да се направи задължително вероизповеданието или посещение на църква задължително...
Еми да отпаднат част от задължителните неща. Например задължителните здравни осигуровки - за последните 5 години не съм стъпвал в държавна болница. По празниците детето вдигна температура в 12 вечерта и го заведохме в бърза "помощ" - някаква смръдла с мазна коса и мръсни нокти го прегледа само със слушалка и реши, че му няма нищо. Температурата била от коликите!!! Сигурно това е единствения лекар в света, който може да изръси такава глупост. Дори нямаше термометър да му измери температурата...
На следващия ден го заведохме в частен кабинет, при истински доктор, гледа му всички органи на ехограф, уши, гърло, абе 1 час преглед... Платихме си 50 лв., после в аптеката още толкова и малкия се оправи след 5 дни...
Е за какво ги плащам аз тия здравни осигуровки??? Всеки месец държавата получава близо 200 лв. от моите здравни осигуровки и винаги ходим по частни кабинети...
2-3 ваксини на малкия са ни били безплатни досега... И като си представя колко пари съм внесъл, ебахти златните ваксини...
drago_pavlov написа:..
А с какви пари ще плащат на лекарите да преглеждат неосигурените, социално слабите( циганите ) и пенсионерите ако работещите спрат да плащат? То кой нормален работещ човек ще иска да плаща като знае какво получава? Те кабитенетите са пълни с такива, а сегашното правителство се "издържа" от тяхните гласове. Исках да кажа само да не очкаваш в скоро време такова стъпка.