Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст

-
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
Не е кой знае какво да строиш, просто и най-важното е да имаш време и нерви и да може да караш месеци и дори години без доход/демек да имаш запаси.
Познавам няколко, като повечето не правят нищо освен да намерят място, да му се изкарат всички документи, това е най-трудното и бавното и да договорят изпълнители и продажбите.
Наскоро един парцел след големи мъки по документите, директно го даде/преотстъпи на друг инвеститор като си прибра сериозна печалба без да строй дори и каза, че занапред това е идеален вариант.
Познавам няколко, като повечето не правят нищо освен да намерят място, да му се изкарат всички документи, това е най-трудното и бавното и да договорят изпълнители и продажбите.
Наскоро един парцел след големи мъки по документите, директно го даде/преотстъпи на друг инвеститор като си прибра сериозна печалба без да строй дори и каза, че занапред това е идеален вариант.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Е как бе Вичо, не виждаш ли разните бързи кредити какво се случва с тях? Половината големи заложни къщи си отвориха такива фирми и раздават като на приятели. И го обяснявам на куп народ, че само хрантутят тия гадове, но те не искат да си стегнат един месец задника, а предпочитат все да имат да дават щото било по малко.
И се стига до такива реклами като кога било първо число и не знам си какво. Селата пустеят, едно време там беше кално, а сега калта е в големите градове. На никой не му се гледа нищо и произвежда, ако има как всички да работят в банки и да печелят от акции ще е реализирана мечта. После Бойко виновен щото обрал държавата, пък без Бойко щяхме да вземаме двойно пари всички. Като им каза да вървят на село за картофи всеки го разбра прекалено буквално пък и се почувства унизен. Не е като да се возиш в някакъв петгодишен пластмасов кошник и да носиш ризка, мислейки се за играч от Уолстрийт.
И се стига до такива реклами като кога било първо число и не знам си какво. Селата пустеят, едно време там беше кално, а сега калта е в големите градове. На никой не му се гледа нищо и произвежда, ако има как всички да работят в банки и да печелят от акции ще е реализирана мечта. После Бойко виновен щото обрал държавата, пък без Бойко щяхме да вземаме двойно пари всички. Като им каза да вървят на село за картофи всеки го разбра прекалено буквално пък и се почувства унизен. Не е като да се возиш в някакъв петгодишен пластмасов кошник и да носиш ризка, мислейки се за играч от Уолстрийт.In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
alekangg написа:В краен квартал на града е, има и 1 брой място за паркиране, всичко за 58к евро.
На апартамента ще му се взима наем между 450-500евро, ами правете си сметката, кое не е в ред у нас.
Там няма ли кой да им каже на испанците какви балъци са и как дават 450-500 евро наем за нещо, което струва 58к евро?
Трябва някой умен ганьовец да отиде да им обясни, че са загинали горките сами

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- alekangg
- кандидат ентусиаст

-
И аз това се чудя, а тенденцията в последните години, сега и за в бъдеще е имотите да седят или да падат като цени, а наемите да растат.
Пари на вятъра ще даваш, е любимия ми лаф у нас.. но всеки иска да взима пари от наем и как става това не знам накрая.
Имам познат, давал пари на вятъра цяла година в София и в момента е нанесе в негов на теория, най-гадния апартамент който съм виждал, пред него манговци, спални по 6 квадрата и с 4 заема.
1 ипотечен, 1 потребителски и 2 от хора, няма елементарни уреди вече 6 месеца и не знам кога ще има, но пък не дава пари на вятъра..
Пари на вятъра ще даваш, е любимия ми лаф у нас.. но всеки иска да взима пари от наем и как става това не знам накрая.
Имам познат, давал пари на вятъра цяла година в София и в момента е нанесе в негов на теория, най-гадния апартамент който съм виждал, пред него манговци, спални по 6 квадрата и с 4 заема.
1 ипотечен, 1 потребителски и 2 от хора, няма елементарни уреди вече 6 месеца и не знам кога ще има, но пък не дава пари на вятъра..
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз мисля за София, че или наемите ще скокнат драстично, или цените ще се сринат. В момента нещо липсва баланса. Наемите определено са евтини за тези цени. По другите градове не е така.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Bogat-Beden написа:Хубаво е мЕстото, ама 3500 на квадратче? Или казвате, трябва да се свиква
"трапезария, от която се излиза на прекрасна голяма тераса"...
За изгледа от терасата са забравили да напишат - че също е прекрасен...
Аз явно съм непоправим провинциалист и не рабирам - какво му е толкова хубавото на това място?
Последно там (на Витошка) бих искал да живея...

Последна промяна Borymeckata на 06 Апр 2021, 12:16, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- alekangg
- кандидат ентусиаст

-
Наемите няма как да растат скоро, леко може да се върнат както бяха преди година, но нагоре е абсурд, защото няма да има как да се плащат от наемателите вече.
Отделно отлив има и ще има на наематели, нови апартаменти излизат и има все повече, та поне в близко бъдеше 1-2 год няма как да има нагоре наемите.
В момента не знам кой купува с цел отдаване, по скоро са купили преди 1-2-3 годи и сега са в шах.
Отделно всеки под наем иска най-бързо да си купи негов и пак се освобождава имота за под наем.
За мен няма как да надминем европейски столици ценово, по друго е ясно къде сме и как няма улици на места.
Преди няколко месеца гледах един апартамент за продажба, акт 16 от 2010 или 2011, в момента е на БДС или на бетон, седи си така.
Искат му се пари и през 6 месеца се вдига цената, вероятно и след още 10 год няма да е продаден.
Такива има стотици..
Отделно отлив има и ще има на наематели, нови апартаменти излизат и има все повече, та поне в близко бъдеше 1-2 год няма как да има нагоре наемите.
В момента не знам кой купува с цел отдаване, по скоро са купили преди 1-2-3 годи и сега са в шах.
Отделно всеки под наем иска най-бързо да си купи негов и пак се освобождава имота за под наем.
За мен няма как да надминем европейски столици ценово, по друго е ясно къде сме и как няма улици на места.
Преди няколко месеца гледах един апартамент за продажба, акт 16 от 2010 или 2011, в момента е на БДС или на бетон, седи си така.
Искат му се пари и през 6 месеца се вдига цената, вероятно и след още 10 год няма да е продаден.
Такива има стотици..
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
kiko написа:zAcK написа:.
Немаш спирка баце,тотална щета си![]()
И за кое съм тотална щета? Че съм си купил апартамент на нормални цени ли? Или, защото искам да живея в нормална среда, сред нормални хора, а не в гето с австралопитеци? Или затова, че не ми харесва в София да се застроява всяко свободно местенце? Или затова, че ме дразни, че всеки спира, където му падне и дори да се разходиш не може нормално? Или, че приличаме на държава от третия свят? За това ли съм тотал щета?
Може би съм щета, понеже още стоим в България и се опитваме? Туй ще да е най-вероятното! Може би ако не ти харесва Родината, трябва да я напуснеш, а да не мрънкаш? Щото нали ако не си доволен от лайнарщината около теб, автоматично си хейтър и мрънкач, а не нормален човек, който работи, плаща данъци и иска да има нормална среща за живот на семейството му...
alekangg написа:И аз това се чудя, а тенденцията в последните години, сега и за в бъдеще е имотите да седят или да падат като цени, а наемите да растат.
И аз имам един такъв скорошен пример, ама там стаите са по-големи. Но мангите си ги има и само той мисли, че живее в София
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
zAcK написа:kiko написа:zAcK написа:.
Немаш спирка баце,тотална щета си![]()
И за кое съм тотална щета? Че съм си купил апартамент на нормални цени ли? Или, защото искам да живея в нормална среда, сред нормални хора, а не в гето с австралопитеци? Или затова, че не ми харесва в София да се застроява всяко свободно местенце? Или затова, че ме дразни, че всеки спира, където му падне и дори да се разходиш не може нормално? Или, че приличаме на държава от третия свят? За това ли съм тотал щета?
Може би съм щета, понеже още стоим в България и се опитваме? Туй ще да е най-вероятното! Може би ако не ти харесва Родината, трябва да я напуснеш, а да не мрънкаш? Щото нали ако не си доволен от лайнарщината около теб, автоматично си хейтър и мрънкач, а не нормален човек, който работи, плаща данъци и иска да има нормална среща за живот на семейството му...
И аз искам да живея в нормална среда и сред нормални хора,затова се старая поне около мен да общувам с такива.И аз плащам данъци.И намен не ми харесва София сега, защото съм роден и отрасъл тук и я помня каква беше София преди 20-30г.Дразни ме мръсотия също,и затова като ходя да хвърлям боклука винаги събирам по една две хартийки по пътя и тн.Но не натоварвам никой с това. Не всеки 2ри пост не ми е за гадната територия и тъпия и народ.От който аз и ти сме част от него.Но какво правиме да се оправи положението?Със сигурност от реване по форуми и феисбуци нощо няма да се промени.С толкова хеит към БГ излята от теб не знам как не си запалил и ти със 100 към някоя бяла държава която отговаря на нивото ти.А седя тук и само мрънкам.Аз нямамше да издържа чесно
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Не е толкова лесно да зарежеш всички близки и да се махнеш, особено като 20 години си бачкал и си градил някакъв живот и т.н.
Айде, кариера и т.н. може да се изгради и на друго място, жилища и т.н. има навсякъде, ама това да виждаме близките си на 2 години един път, нещо не може да го направим с жената
Иначе правя каквото може индивидуално да стори човек, за да живеем в едно по-добро място, ама на фона на останалото е нищо.
А яко се изнервям, щото осъзнавам, че реално нищо не може да се направи...
Айде, кариера и т.н. може да се изгради и на друго място, жилища и т.н. има навсякъде, ама това да виждаме близките си на 2 години един път, нещо не може да го направим с жената
Иначе правя каквото може индивидуално да стори човек, за да живеем в едно по-добро място, ама на фона на останалото е нищо.
А яко се изнервям, щото осъзнавам, че реално нищо не може да се направи...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
alekangg написа:Не е кой знае какво да строиш
Не е докато не ти дойде до главата. Отстрани е лесно. Безброй неща може да се объркат, от съседите на парцела да те прецакат до проблеми с проекта и какво ли не.
Но най-скъпото си е самата земя. Иначе всички щяха да купуват евтини парцели и да ги дават на друг да строи, ама на практика не става точно така.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- alekangg
- кандидат ентусиаст

-
Кой купува парцели??
Масово се дава обещетение в имоти.
Масово се дава обещетение в имоти.
Е ти как ще си вземеш парцел да строиш тогава, с какво ще обезщетиш и как ще навиеш собствениците да ти дадат точно на теб парцела, а не на строител с опит и история зад гърба си?
Иначе още е сравнително възможно за нормален човек да си вземе в радиус 15км от София парцел за около 50 до 100к лв и да строи. Цялата авантюра за около 200м2 къща тотал няма да бъде по малко от 300к лв.
Иначе още е сравнително възможно за нормален човек да си вземе в радиус 15км от София парцел за около 50 до 100к лв и да строи. Цялата авантюра за около 200м2 къща тотал няма да бъде по малко от 300к лв.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
и аз така мислех, но след 15+ години в Дружбай, ползвах квартирка точно до Съдебна Палата за малко. Ами разликата е като че си в различни държави... Едното си е фавела, да не се заблуждаваме.. Инак на хартия "всичко си има", хипермаркети, транспорт, у-ща, градинки и т.н.. Има хора, които не излизат от квартала с месеци... Ама центърО си е център, ако и да няма почти нищо от горепосочените и да се води крайно непрактичен, си е в пъти по-добре. Трябва да се изпитаBorymeckata написа:какво му е толкова хубавото на това място?
Последно там (на Витошка) бих искал да живея...![]()
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Oчaĸвa ce дpacтичнo пocĸъпвaнe нa нoвитe жилищa в cтpaнaтa, ĸoeтo щe e в paзмep нa eднa тpeтa. To щe cтaнe фaĸт зapaди нoвa нapeдбa, ĸoятo влeзe в cилa y нac пpeз мapт мeceц иднaтa гoдинa.
C нeя ce въвeждaт изиcĸвaния зa дocтъпнocт и yнивepcaлeн дизaйн нa cгpaдитe. Цeлтa e дa ce ocигypи пo-лeceн дocтъп нa xopaтa c yвpeждaния дo жилищнитe блoĸoвe y нac.
Oт Haциoнaлнaтa acoциaция нa cтpoитeлнитe пpeдпpиeмaчи ca ĸaтeгopични, чe c нapeдбaтa ce oгpaничaвa възмoжнocттa дa ce пpoeĸтиpaт пo-мaлĸo aпapтaмeнти.
B нeя e зaпиcaнo, чe вceĸи aпapтaмeнт в нoвa мнoгoфaмилнa жилищнa cгpaдa тpябвa дa oтгoвapя нa изиcĸвaниятa зa чoвeĸ c yвpeждaния.
Toвa щe дoвeдe дo пoвeчe oбщи чacти в cгpaдитe, дo пo-гoлeми ĸopидopи, тepacи, бaни и тoaлeтни в жилищaтa.
Tepacитe дa бъдaт c минимaлни paзмepи 1,50 м нa 1,50 м. Bcяĸa oт тяx тpябвa дa e нa eднo нивo cъc cтaятa, ĸoятo вoди дo нeя, зa дa мoжe чoвeĸ c инвaлиднa ĸoличĸa дa ce пpидвижи.
Mинимaлнaтa шиpoчинa нa вxoднaтa вpaтa нa жилищeтo дa бъдe 1 мeтъp, a нa вътpeшнитe (интepиopни) вpaти – минимyм 80 cм, cпopeд изиcĸвaниятa нa нapeдбaтa.
Имa изиcĸвaнe и зa paзмepa нa тoaлeтнaтa oтнoвo c цeл yлecнeния нa xopaтa c yвpeждaния – тe тpябвa дa ca 1,50 мeтpa нa 1,50 мeтpa, ĸoeтo oзнaчaвa eднa гoлямa бaня c тoaлeтнa.
B cлyчaй, чe ce пpaвят ocнoвни peмoнти, пpeycтpoйcтвa и пpoмянa нa пpeднaзнaчeниeтo нa имoти, пoмeщeниятa cъщo тpябвa дa ce пpигoдят ĸъм нoвaтa нapeдбa. B гoлямa чacт oт cлyчaитe тoвa щe бъдe нeвъзмoжнo, пишe Раrіtеnі.bg
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.