Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
Бързо лесно вкусно по индиански
https://www.youtube.com/watch?v=aFnwlb8Ao5c
Народ който се храни както повелява доброто възпитание преди 5000 години не може да бъде победен
Народ който се храни както повелява доброто възпитание преди 5000 години не може да бъде победен
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
blacksapphire написа:
Ако си купил панелите на далавера, защо пък не. Аз лично живея в дървена къща и не бих се отказал от нещо такова:

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
steeN написа:Работа от вкъщи, както е и на английски. (work from home, telecommute...)
В кодекса е надомна работа.
home office на аглийски е вид помещение/стая, буквално домашен офис... нямам си идея от къде влезе това ма е брутално граматичен нонсенс.
Днес съм хоум офис... все едно да кажеш "днес съм кухня"
Надомна работа е друго
Работа от разстояние му се вика по кодекс на хоум офиса и законово са уточнени много неща относно него

bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:Колкото е лошо глобализацията, толкова е добре - който си го може, си го може със или без нея. С нея просто много по-лесно се разбира кой колко струва всъщност, ...
Абсолютно
И най-вече това:
Nickelback написа: ... и този който го може бива търсен от много повече места ...
защото в моя конкретен случай, щях да бъда ограничен между Пловдив и София и това е! Край!
Глобализацията обаче носи много повече възможности за осъвършенстване и реализация. Само че, трябва да го искаш и търсиш.
Иначе за Индийците, не съм работил много с тях, но беше достатъчно да разбера - "тук се само-цензурирам"
Но всеки път, когато приключва някой договор за mid-east & asia, съм
, защото знам с какво ще се разправям за новия договор
, и защото знам, че на мен ще дадат проекта, с предтекст "часовата разлика: India - BG vs. India - US"
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Последните 5 страници направо разкатахте темата... Ще чистя като имам време, ама давайте за имоти, не за индийци.
Never mistake motion for action...
Jordana написа:Бързо лесно вкусно по индиански![]()
смей се ти- тая каша ако я вкусиш просто няма да можеш да се спреш. така както се преяжда с малко на количество индийско (еле пък ако е вегетарианско) с нищо друго не се преяжда...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Хубаво е мЕстото, ама 3500 на квадратче? Или казвате, трябва да се свиква 
п.с.Това ми харесва като интериор
п.с.Това ми харесва като интериор
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст

-
Цена на квадрат на построено жилище вече не значи абсолютно нищо. Съвсем спокойно това ще се обяви за 140кв ако е ново строителство.
Една и съща реална квадратура може да я обявена за 80, 100, 120 и 140кв и какво като има цена на квадрат, тя в същност е 1600 в горния случай, ако се сравни с ново строителство.
Мен лично страшно ме дразни това и не разбирам защо хората и днес питат колко пари е квадрата, като това е безсмислено и не води до никаква представа, ако не се знае нищо друго.
Поради тези причини и факти, в момента имот в София ново строителство или незавършено като светла площ излиза идентично като подобен имот в Мадрид, като сравнявам идентични квартали и сгради, но на хартия у нас средно е 1500евро, а там 3000евро, но на практика се получава едно и също накрая. Бях разглеждал подробно за 4 стаен в Дианабад и идентичен квартал в Мадрид и цените бяха равни, дори понякога имаше нещо повече в мадридските имоти.
Обаче се говори, как тепърва щели да растат цените, да видим.
Преди няколко дни познат си купи имот в Мурсия град, областен 400к души. Нов, 3 стаен по тукашните стандарти, но с отделна кухня, с вградени гардероби, 2 бани направени, липсват мебели само, там така се издават не на бетон и да се започва от А и Б.
В краен квартал на града е, има и 1 брой място за паркиране, всичко за 58к евро.
На апартамента ще му се взима наем между 450-500евро, ами правете си сметката, кое не е в ред у нас.
Една и съща реална квадратура може да я обявена за 80, 100, 120 и 140кв и какво като има цена на квадрат, тя в същност е 1600 в горния случай, ако се сравни с ново строителство.
Мен лично страшно ме дразни това и не разбирам защо хората и днес питат колко пари е квадрата, като това е безсмислено и не води до никаква представа, ако не се знае нищо друго.
Поради тези причини и факти, в момента имот в София ново строителство или незавършено като светла площ излиза идентично като подобен имот в Мадрид, като сравнявам идентични квартали и сгради, но на хартия у нас средно е 1500евро, а там 3000евро, но на практика се получава едно и също накрая. Бях разглеждал подробно за 4 стаен в Дианабад и идентичен квартал в Мадрид и цените бяха равни, дори понякога имаше нещо повече в мадридските имоти.
Преди няколко дни познат си купи имот в Мурсия град, областен 400к души. Нов, 3 стаен по тукашните стандарти, но с отделна кухня, с вградени гардероби, 2 бани направени, липсват мебели само, там така се издават не на бетон и да се започва от А и Б.
В краен квартал на града е, има и 1 брой място за паркиране, всичко за 58к евро.
На апартамента ще му се взима наем между 450-500евро, ами правете си сметката, кое не е в ред у нас.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Това като гледам какви кутийки продават с обзавеждане по за 3-4 хиляди лева на стая...явно в София работата тотално е изпляскала и така ще бъде докато има кой да дава.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- alekangg
- кандидат ентусиаст

-
Що, в другите градове да не е по-различно, веднага давам пример с Варна. Там дори на фона на доходите, наемите и цените са още по-абсурдни спрямо Софето
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alekangg написа:Цена на квадрат на построено жилище вече не значи абсолютно нищо. Съвсем спокойно това ще се обяви за 140кв ако е ново строителство.
Това доказва мнението ми, че робите в Територията са тотално изтрещели
И като им кажеш, че са такива, почват да спорят и да ти обясняват, колко щели да се вдигнат цените
Но дори и да са прави и да се вдигнат, това не променя действителността, а тя е:
- българските градове са презастроени и грозни! Много презастроени и много грозни. И това няма оправяне!
- няма никакво планиране, за инфраструктура да не говорим;
- няма паркоместа, зелени площи и т.н. За тротоари и т.н. няма да споменавам. Като завали дъжд дори в центъра на София ставаш целия в кал, щото почти всичко е разбито.
- на повечето живущи не им дреме и още преди нанасянето в нови кооперации някои от тях са за ремонт, заради всякаквата сган + т.нар. майстори, дето не пазят като довършват + калпавото строителство + кражбите на работниците при строежа + и т.н.
- извън апартамента, да не говорим блока е чужда територия за ганьовците - т.е. всичко е леш. Спира в градинката, хвърля боклуци навсякъде, руши и не му дреме.
- голяма част от хората не искат да дават пари за поддръжка. Дори такива с доста високи доходи. Има примери на хора от форума в сравнително нови кооперации, които са били касиери и са брали яко ядове с месечните такси. Те да си кажат, ако искат.
- и т.н. Градската среда в БГ е гето. За селата да не говорим. Там да спре тока, водата, да стои разкопана някоя улица с години и т.н., или никога да не е асфалтирана е нормално.
Т.е. действителността - плащаш 200 000 евро примерно, да живееш в мизерия, с две спални по 10м2 и холокухня, без нормална среда и удобства и чакаш цените да се вдигнат, докато си пиеш отровната ракия и мислиш какъв велик инвеститор си и как заемът от 200 000 за 25 години ще ти осигури поне 2-3 милиона като се пенсионираш
И най-якото. От тия 200 000 евро, разходите на т.нар. инвеститор са примерно 30 000 евро за строежа, 20 000 за подкупи и още 10 000 са откраднати от всички по веригата, докато се строи
Но най-якото е, че на фона на всичко това виждаме една дръжава, която ако не са европодаянията е приключила. В която никой не иска да инвестира, освен няколко айти компании и всички избират околните нам държави. В която българските бизнеси са подложени на постоянен терор от държавата. Хората в трудоспособна възраст намаляват постоянно. Половината апартаменти в София не светят вечер, за други градове не зная как е, ама може и по-зле да е. 99% от селата са загинали с по 50 човека и 100 ромляна. Земеделие няма - освен няколко влекачи на субсидии. Животновъдство няма. Сигурно имаме 20-30 пъти по-малко животни от Гърция, на която всички се присмиват. И т.н.
За какви цени на имоти въобще говорим

P.S. Българите сме много прост народ, явно
То се вижда и на изборите, де Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
zAcK написа:.
Немаш спирка баце,тотална щета си
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
zAcK написа:P.S. Българите сме много прост народ, явноВероятно един от най-простите в Европа, като се замисля
То се вижда и на изборите, де
![]()
![]()
вземи това кредитче, Гане, много е "изгодно"...
п.с. около 85к чисто за банката
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zAcK написа:И най-якото. От тия 200 000 евро, разходите на т.нар. инвеститор са примерно 30 000 евро за строежа, 20 000 за подкупи и още 10 000 са откраднати от всички по веригата, докато се строи![]()
![]()
Ама нищо, де. Ти си мислиш, че си голям тарикат и си направил удъра на живота си, купувайки си ебати яката кутийка. А с парите ти някой си поръчва поредното BMW M8 Gran Coupe First Edition в най-бедната държава в ЕС
![]()
![]()
![]()
Аз ти разбирам гледната точка, ама като е толкова просто, защо не си построиш сам нещо и тогава и ти ще си тариката с удАра на живота си
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.