Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
За съжаление така "работят". Другия път му покажи ЗДвП, чл. 186 (3) Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай фишът се издава на собственика на моторното превозно средство, като първият екземпляр от фиша му се изпраща, а вторият и третият екземпляр остават за съхранение в службата за контрол. Към моторното превозно средство се закрепва уведомление, в което се посочват мястото и времето на нарушението, моторното превозно средство, с което е извършено нарушението, нарушените разпоредби, размерът на глобата, срокът, сметката или мястото за доброволното ? заплащане. Закрепването на уведомлението към моторното превозно средство се смята за връчване на фиша.
Вземи му данните и му кажи, че ще подадеш сигнал за това, че ти е отказал съдействие и толерира нарушителите ...
Вземи му данните и му кажи, че ще подадеш сигнал за това, че ти е отказал съдействие и толерира нарушителите ...
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Истината е, че няма мониторинг и санкции - за това всички карат, както им падне, но смятам за неправилно хората да го раздават vigilante и да "наказват" провинилите се в това ужасно престъпление "престрояване", като по този начин едно, че създават опасност за себе си и останалите участници в движението, и две, както видяхме от клипа с бабаитите на Овча Купел - възпрепятсват нормалното движение, задръствайки го още повече.
Бъдете по-"дзен" на пътя - пазейки си нервите, си пазите и колите, а и живота понякога
(не че и мен не ме изнервят понякога разни неделни шофьори, ама това е друга тема).
Бъдете по-"дзен" на пътя - пазейки си нервите, си пазите и колите, а и живота понякога

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Неделните шофьори не са проблем, проблем са тези, които напълно съзнателно и целенасочено бомбят, престрояват и индиректно застрашават живота ти, без значение дали си "дзен" към тях или не...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
don_gori написа:Истината е че държавата не работи и реално ги толерира тея с грозните изцепки
Това не е вярно, не е виновна държавата за тия изцепки, а народопсихологията и начина на мислене. Ако не му минава през акъла, че може да изгони цялата колона, няма да я бомби. Как в Германия и белия свят като цяло не им минават подобни мисли и се редят в колоната, която трябва и си чакат реда? Тука всички са тарикати и бабаити, нищо че нямат дим у гъзовете и чеп за зеле не става от повечето хора

В други страни контрола на тия неща е за допълване на бюджетите защото хората, които го правят са пренебрежимо малко. Тук обаче ще чакаме държавата да започне контрол за да се научим да не правим нещо - поредно доказателство, че Ганьо се учи само от бой и като му бръкнат в джоба

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Don_Diego написа:Ганьо се учи само от бой и като му бръкнат в джоба
А кой не е така, че ми стана интересно?
Нали не си мислиш, че "на запад" културното шофиране се дължи на друго освен на солени глоби и наказания?
+ две важни части от горните:
- прилагат се наистина
- прилагат се отдавна

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Амимвече не са чак толкова солени глобите им, но пак не правят такива изцепки 

dextuar написа:На това място в Младост винаги някой бомби по този начин и преди някой да ме упрекне защо не се поместя, ще си кажа - защото там е друга лента! И ако този след мен и този след него не го/я пуснат, другия път може да се замисли дали да не си стои в правилната лента, а не да тарикатее, затова не съм дал газ и да минава зад мен, защото не трябва да гледаме само собствените си г*зове!
Иронично,точно след случката накрая се вижда патрулка ,сигурно не са направили нищо

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Да! Тъкмо си викам, ей сега ще я спрат, да - ама друг път!MartinP написа:dextuar написа:На това място в Младост винаги някой бомби по този начин и преди някой да ме упрекне защо не се поместя, ще си кажа - защото там е друга лента! И ако този след мен и този след него не го/я пуснат, другия път може да се замисли дали да не си стои в правилната лента, а не да тарикатее, затова не съм дал газ и да минава зад мен, защото не трябва да гледаме само собствените си г*зове!
Иронично,точно след случката накрая се вижда патрулка ,сигурно не са направили нищо
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
K_Ilkov написа::OT:Don_Diego написа:Ганьо се учи само от бой и като му бръкнат в джоба
А кой не е така, че ми стана интересно?
Нали не си мислиш, че "на запад" културното шофиране се дължи на друго освен на солени глоби и наказания?
+ две важни части от горните:
- прилагат се наистина
- прилагат се отдавна
Не са само глобите, ако има нулева толерантност от мнозинството към тарикатите ще е друго, ама всички сме... Ще ти разкажа какво ми се случи преди 2 години в канада. Карам по булевард 4-5 ленти, и съм в най-лява но там е задръстено, хората чакат на светофар за на ляво който е червен. Аз поглеждам на навигацията и виждам, че съм на ляво на следващия светофар и минавам в дясно и пресичам кръстовището. Оказва се обаче, че колоната за левия завой на следващото започва от това още и аз увисвам. Преценявам, че най-малко ще преча ако по нашенски се бодна най-отпред. Е така не ме бяха освирквали никога. сигурно 15 човека ми теглиха една с клаксон. Идеше ми да се скрия под седалката...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
b_u_b_o написа:Идеше ми да се скрия под седалката...
грешна ти е нагласата, трябваше да слезеш и да набиеш един-двама, другите 13 ще се разбягат

когато си виновен, не трябва да се криеш под седалката, а да нашамариш другия/те

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
А как успявате да си овладеете нервите при явни случаи на просташко шофиране и умишлено създаване на предпоставки за ПТП? Например спрелите отдясно преди светофар и запушващи лентата или спрелите върху пешеходна пътека да речем в задръстване, оправдавайки се, че отпред няма място, или навлезлите в кръстовище умишлено при неизтеглили се автомобили поради задръстване? Тия без мигачи, спортно каращи, сновещи из лентите, неправилно завиващи и подобни няма да ги коментирам.
Миналата година се наложи да взема с мен в Европа героят на А.Константинов - бай Ганьо. Та бай Ганьо ме постави в какви ли не ситуации и премеждия, но отчетливо си спомням един случай в Холандия. Платно, широко колкото 3-4 ленти, но в средата му очертана лента с по една непрекъсната линия. Колона от автомобили, стоим и се придвижваме бавно в тази лента. Бай Ганьо се огледа, добре че бях аз зад волана и рече: Йей, туй ако беши София, дусЕга да са напраили по ощи две ленти. Аз си замълчах, но остана малко кисел вкус в устата ми, малко като на сушена балканска чубрица...
Миналата година се наложи да взема с мен в Европа героят на А.Константинов - бай Ганьо. Та бай Ганьо ме постави в какви ли не ситуации и премеждия, но отчетливо си спомням един случай в Холандия. Платно, широко колкото 3-4 ленти, но в средата му очертана лента с по една непрекъсната линия. Колона от автомобили, стоим и се придвижваме бавно в тази лента. Бай Ганьо се огледа, добре че бях аз зад волана и рече: Йей, туй ако беши София, дусЕга да са напраили по ощи две ленти. Аз си замълчах, но остана малко кисел вкус в устата ми, малко като на сушена балканска чубрица...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Мордехай написа:А как успявате да си овладеете нервите при явни случаи на просташко шофиране и умишлено създаване на предпоставки за ПТП? Например спрелите отдясно преди светофар и запушващи лентата или спрелите върху пешеходна пътека да речем в задръстване, оправдавайки се, че отпред няма място, или навлезлите в кръстовище умишлено при неизтеглили се автомобили поради задръстване? Тия без мигачи, спортно каращи, сновещи из лентите, неправилно завиващи и подобни няма да ги коментирам.
Аз много им се дразня и за пръв път прочитам в тая тема коментар, че и някой друг им обръща внимание.
За мен това са 110% селяндури които си мислят, че това е селската улица на която не минава никой и не е проблем да се пльокне на аварийни за 10-15 минутки докато си свърши мега важната работа

Как се сдържам ли, ами трудно ми е, доста често побеснявам, добре, че повечето пъти жена ми и децата са с мен иначе сигурно бих ошамарил някой, не за друго ми повечето с такова поведение са толкова нагли, че просто освен да му плеснеш един едва ли ще разбере от друго....както и да е опитвам се да не им обръщам внимание, просто не си струва да си хаби нервите човек за подобни малоумници...

Don_Diego написа:Това не е вярно, не е виновна държавата за тия изцепки, а народопсихологията и начина на мислене.
Колега ще ме извиняваш ама стига с тия приказки от 1001 нощ

Липсват правилните наказания, както и ефективността от тях. Да не мислиш, че по останалия свят всички са от професор нагоре в колите и на сън да ги бутнеш ще ти изрецитират правилника за движение по пътищата .. ми не. Просто хората си имат правила, които се спазват защото иначе идват неприятни глобички. И ей така като ти дойдат 2-3 хубави честитки и като

И пак казвам, важно е да се подберат правилните наказания и тяхната ефективност, защото тука е обратното. Излиза някой умник по ТВ и казва "ще правим глоби 5000лв за тоя дето кара пиян" и хората - еее браво вече няма да има пияни шофьори, да ама не с тея извънземни глоби само се пълнят съдилищата с бумащина или пък тоя с глобата за 5000лв ще я плати ... точно никога

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
някой трябва да ни кара нещо, понеже сме простаци и нямаме елементарно възпитание и култура...
да обвиняваш някого или нещо за собствените си грешки и глупост е... НЕАМ ДУМИ!
да обвиняваш някого или нещо за собствените си грешки и глупост е... НЕАМ ДУМИ!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Възпитанието и културата вероятно падат от нЕкъде, а?
И за тях трябва бой и наказание
чЕкай ти да станат нещата от култура и възпитание - те резултатите са на лице
Човека е устроен да върви по най-малкото съпротивление с минимум усилие и както му е най-сгодно ...
Не само у нас е така, просто онези "културните" са яли повече бой по-дълго време, поколения наред,
което е довело до формирането на общество с ниска, клоняща към нула, толерантност към тукашните изцепки.
Тия работи не стават от днес за утре и при абдикирала държава ... па ти ако щеш имай думи

чЕкай ти да станат нещата от култура и възпитание - те резултатите са на лице

Човека е устроен да върви по най-малкото съпротивление с минимум усилие и както му е най-сгодно ...
Не само у нас е така, просто онези "културните" са яли повече бой по-дълго време, поколения наред,
което е довело до формирането на общество с ниска, клоняща към нула, толерантност към тукашните изцепки.
Тия работи не стават от днес за утре и при абдикирала държава ... па ти ако щеш имай думи

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...