СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от dhtj » 13 Май 2025, 13:15

ivanski_2 написа:
dhtj написа:
kiko написа:Колкото и да струва, пред СърбЕтЕ всичко бледнее :(

Заобикаляйте ги тея подчовеци по всякакъв възможен начин.
Видин, през румъния и дирекно в унгария.

Oт доста хора съм го чувал, аз лично съм ходил няколко пъти без никакъв проблем може ли да ми разкажеш какви рискове крие ( които явно аз не виждам ) :dunno:

Първо мразят българите. Второ са алчни и корумпирани балкански цигани, по-зле и от нас. Приятел го върнаха с колата на баща му щото нямаше пълномощно. Други приятели са имали проблеми с транзитни номера, искат си рушвет директно, скъп роуминг, бе като цяло не са европейци и за мен са no-go дестинация. Особено като вече сме в шенген и с Румъния нямаме граница, още повече не ми се занимава със сърбопитеци.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Май 2025, 13:21

Чакай сега, то пълномощно ти трябва. За минаване с транзитки си имат такса от няколко години, която не е малка. 200-300 евро по спомен. Т.е. ние сме нелегални, ама искаме да минем метър ли е положението :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 13 Май 2025, 13:35

Таксата се определя точно по балкански. Митничарят те праща в някаква ламаринена барака, в която седят едни чичаци, които видимо нямат отличителни знаци на митничари, а явно са някаква външна "фирма".

Те определят колко ще ти вземат на база на това колко ти е лъскава колата или ако се прецакаш и им дадеш договор за покупко-продажба в който е реалната стойност на сделката(както направих аз), ти искат още повече. При теб в колата не се качва митничар а някакво друго лице, което "гарантира", че ще напуснеш страната. Таксата всъщност е неговия "хонорар".

Това за мен е страшно гнусна история и отказах да я играя. Озаконен митничарски рекет, който разчита на това, че си дал Х пари за "нова" кола и ще си склонен да дадеш някаква сума пари, за да се прибереш по-бързо до София.
Последна промяна TheDriver на 13 Май 2025, 13:38, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 13 Май 2025, 13:37

dhtj написа:мразят българите

Подкрепям призива, в Сърбия не стъпвам (щом мога да я избегна). Отвратителен народ! :bang:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Май 2025, 13:37

Не знам доколко ни мразят, но митничарите се държат все едно са Богове. Обикновеният сърбин едва ли ни мрази.

Аз също ги заобикалям, не виждам защо след всичките нотни за Шенген да трябва от там да минавам, освен ако не е наложащо или не отивам точно там.
Връща се от Германия и мъкнеш 4 джанти с гуми в багажника, я дай брато да видим какво е това. Няма да ми стигнат полетата във форума да ви разправям колко случки има с такива тъпотии. Спокойно могат да ти искат "мито" за каквито боклуци се сетиш. Някой решил, че ще докара няколко перални, ама разбира се "мито", тоест рушвет. Като не ти изнася, минавай през Румъния. Ами така и правят хората. Ще си харчат парите там, няма да е в Сърбия.

А какво по-точно ти осигуряват гладниците като те рекетира държавата им, че си с транзитни номера? И защо да им давам стотин евро, плюс още една торба пари за магистралата им? Заобикалям малко и знам, че проблеми няма.
Закачил ме някакъв тъп оператор докато съм в Хърватска, но по незнайни причини има обхват там и е сръбски, айде 100 кинта рекет в Йетел. Викам как бе, аз в скапаната Сърбия го спирам и пускам поне 5-6 километра след нея. Ами не си единствен викат от Йетела. Телефонът вероятно има настройка като хваща оператор...просто да го хваща. Правиш такава да те пита от даден оператор дали да хванеш сигнал :mhihi: проверяваш кой е сръбски и кой хърватски :mhihi: и тогава го приемаш. Иначе...го поемаш. :mhihi: Ай сиктир бе, стойте в Руския блок, като дойдете в Европа може да минавам от там. За някакво отваряне на нета 100 лева.
Скоро ако щете ми вярвайте карах жена отиваща в Йетел за сума от 2000+ лева от минаване през Сърбия. :shock:
Айде кажете ми тези лимити защо не бачкат или като е роуминг няма лимит, то докато го отчете и ти си направил голямата сметка.

П.п: Това с возенето на БОКЛУКА през Сърбия го бях забравил, че и да му плащам. :ranting: Сякаш ще избягам иначе и ако не напусна в срок не могат да ме глобят на излизане. Аборигени. Вярно колегата вика сърбопитеци.
Последна промяна Top Gun Maverick на 13 Май 2025, 13:42, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Май 2025, 13:41

Или си активираш пакет за 3лв предварително, който се активира като се вържеш към техен оператор.

Като цяло, ако не минаваш с кола с транзитки и не прекарваш перални, някакви други проблеми ? :dunno: Питам, щото 2 месеца съм живял там, пък нови работи научавам :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Май 2025, 13:47

Да, сега има някакви пакети, преди години нямаше. Аз викам Йетел, но може да беше Теленор, те толкова имена сменяха....
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Май 2025, 13:58

Преди 6-7 години си имаше. Изглежда за доста отдавна става въпрос.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Май 2025, 14:20

Не знам доколко ни мразят... Обикновеният сърбин едва ли ни мрази.
Имам един приятел сърбин , отдавна е тука и вече сръбския го пелтечи с български акцент . Вика като си ходя там гледам много да не говоря , че може да ме объркат :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Май 2025, 16:02

Вероятно има разлика, дали минаваш през Сърбия за почивка или по друга работа.
Аз около 7 пъти съм пътувал/минавал от там , като 1 път се връщах с кола с немски регистрации и нямах проблем.
Вероятно е на някакъв късмет, защото съм слушал от познати, че ги спирали лятото да им търсят и някакви чували с пясък, където било задължително оборудване на автомобилите там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 13 Май 2025, 17:30

Такъв тараш какъвто ми правиха на сръбско-румънската граница (от сръбска страна) на друго място не ми се е случвало. Още малко щяха акт за раждане да искат. Бях с моята си кола и напълно изряден. Чудеха се 40 минути за какво да се заядат и накрая се разделихме без рушвети.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 13 Май 2025, 18:50

ildivvy написа:Честно казано, не вярвах, че ще се случи, но.... Майка му стара, завръщам се в сектата :D !

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Всичко отпадна в последния момент! Май избързах да пиша... Важно е да сме живи и здрави! Все пак и полезно инфо се събра...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Май 2025, 20:33

В Прага са ми правили такъв тараш дето само по филмите може да се види . Карам си в Прага небрежно и по едно време една шкодичка застана пред мене , пусна един надпис на задното стъкло "follow me" . Викам си тоя луд ли е , сигурно нкакъв местен тунек ...тъкмо да дам ляв мигач и се показва един пъпеш от прозореца и ломоти нещо на езика на глухонемите. Викам си тука работата нещо не е наред ...Изкарват ме от трафика и ескорт бавно бавно на полицейски спец паркинг . Там полицаи с автомати бронежилетки все едно ще ловят Пабло Ескобар . Вадят те от колата без да вземаш нищо , и почват да ровят първо с такова полицейско куче дето търси диаманти . После на една количка докараха скенер проверяваха врати тавани изобщо всякакви подозрителни места в колата където може да има нещо . Багажа се изсипва на един куп и т.н пълен цирк . Около 1 час разправии къкъв си що си тия гащи твойте ли са тия цигари ти ли ги пушиш и т.н Като видяха че няма кока валута злато и мигранти в двойното дъно , и явно не излезе нищо от интерпол си тръгнах .. Обаче все си мисля че клъвнаха като шарани на българските номера на колата .:mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 13 Май 2025, 21:28

ildivvy написа:
ildivvy написа:Честно казано, не вярвах, че ще се случи, но.... Майка му стара, завръщам се в сектата :D !

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Всичко отпадна в последния момент! Май избързах да пиша... Важно е да сме живи и здрави! Все пак и полезно инфо се събра...

Какво стана?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 13 Май 2025, 21:46

Баси , аз в няква друга Сърбия съм бил 100-тина дена за 5-6 години . Пил съм си ракия със сърби , ходил съм им по кръчмите ,навъртял съм доволно много километри по пътищата им ... НИКАКЪВ проблем . Явно съм ебаси късметлията ... Една глоба за превишена скорост имам , което не е ненормално . На границата Босна - Сърбия ме мотаха един път 30-40 мин. и това е . Имам сърби познати , да не кажа приятели - еми уважаваме се :dunno: Повече ядове съм имал в Унгария и Австрия ...Е , може да е случайност :mhihi: :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата