Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: iOS тема

Мнение от bum_bum » 29 Дек 2014, 14:54

Тоя в Криейтив ми каза, че Маверика който беше последния по времето когато бях там заемал около 2гб от паметта.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 29 Дек 2014, 15:45

В момента с Yosemite
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Дек 2014, 18:01

Малко дебилен въпрос от мен :mrgreen: По какво да разбера кой iPad съм спечелил? 1,2,3 ? Не искам да го разпечатвам, понеже искам да го продам.

http://postimg.org/image/tnt00ih0f/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 29 Дек 2014, 18:13

Ipad 1 mini без ретина .
Model A1432
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Дек 2014, 19:29

Мерси! И аз успях да намеря в сайта на Епъл. Просто бях с очаквания за мини 3 :mhihi:

П.П. Продавам го, ако някой се интересува :mrgreen:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Дек 2014, 21:22

Снимки не държа на телефона. Имам достатъчно твърди дискове, където да ги прехвърля. А и да нямам то цената на един хард диск направо е смешна сравнена с тази на телефона :mhihi: Има и достатъчно място при google dropbox и всякакви подобни акаунти.
Както и да е, айфона е просто един буфер докато стигнат до там. В момента имам 6гб свободни без снимки, което горе долу е добре. Но при всички положения при следваща покупка като минимум ще бъде 32гб.

Иначе като стабилност на работа айфон все повече ми харесва. Заобиколен съм от андроид телефони и постоянно се налага да вадя батерията или да преинсталирам софт на някой. Но това вече го приемам за нормално. Може би ако се върна към андроид това няма да е проблем за мен, но за хора, които не обичат да "се занимават" е доста стряскащо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2003 330dA TOURING

Мнение от Vinchenzo » 02 Яну 2015, 9:38

Свали си battery doctor и си изчисти няколко пъти junk files и после дай memory boost виж колко място ще ти освободи.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Яну 2015, 11:58

Тази Battery doctor при андроид ми се стори много зле. Може пък тук да е различна, ще пробвам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 02 Яну 2015, 16:21

[COPYRIGHT SIGN] написа:Телефона ми е 16гб т.е. всеки мегабайт е ценен. След няколко месеца използване гледам, че програмите трупат неоправдано много данни. Фейсбук, който съм го ползвал 2-3 пъти до сега и винаги се лог аутвам след използването държи към 300мб данни :shock: Някаква програма за четене на вестници 200-300мб. Ако го изтрия и инсталирам отново се оправя. При андроид има възможност от настройките да изчистваш кеша, тук не виждам такова нещо. Ползвах две три програми iCleaner и подобни, които освободиха около 2гб, но тия данни пак си стоят на някои приложения. Какво може да се използва за изчистването им? Или остава само вариант с деинсталиране и повторно ново инсталиране?

всичко което си описал е в реда на нещата, така работят тези програми, напълно нормално е да кешират информация с цел гладка работа. бих те посъветвал да прецениш кое ти е важно като съдържание и да сведеш триенето до минимум, все пак флаш паметта в телефона не е вечна и тя си има някакъв живот изразен в брой цикъли триене писане. за това бих те посъветвал в бъдеще да избягваш 16гб версии на устройствата. също така може да се ориентираш към облачните услуги на епъл и гугъл или други такива но проверени. относно чистенето на кеш ВСЯКА програма си има опция за изчистване и не е нужно да триеш всеки път, ако не е от самото приложение то 100% има опция в основните сетинги на апарата като качените от теб неща ще са на дъното на списъка.
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

User
Аватар

Мнение от b00st » 02 Яну 2015, 17:28

Той кеша се запълва на следващото пускане, така че имаш едно пространство от кеш, което го смятай заето, защото и да го изтриеш сега пак ще го изгубиш след 1 седмица.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Яну 2015, 21:44

До юли 2015 е в гаранция към епъл и с радост бих му скапал паметта ако може :mhihi:
Иначе според мен кеша все пак се натрупва и след една седмица е един, след две е повече и т.н. Не се знае кога се замества от ново съдържание

User
Аватар

Мнение от b00st » 03 Яну 2015, 0:41

© написа:До юли 2015 е в гаранция към епъл и с радост бих му скапал паметта ако може :mhihi:
Иначе според мен кеша все пак се натрупва и след една седмица е един, след две е повече и т.н. Не се знае кога се замества от ново съдържание

Не се натрупва, примерно facebook ползва винаги около 300MB, messenger винаги към 80. Епълските аппове като safari не задържат кеш, 4MB е нищо за уеб браузър. Самите аппове нямат нужда да натрупват кеш, просто им трябва "работно пространство", буфер с памет или както искаш го наричай за да ти показват картинки и други глупости. Всичките ги има в storage, колко ползват и ако им хвърляш по едно око редовно ще видиш, че не се променят освен ако няма големи промени в самите версии при ъпдейт. Затова и в самия ОС няма опция за триене на кеша.

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Яну 2015, 12:29

Може и да си прав, не съм ги гледал. Имам едно приложение за четене на разни вестници, вчера сутрин го гледах, че беше 65мб, като писах вечерта беше на 70мб, сега е отишло на 105мб. Ще го видя до кога ще расте. Иначе преди това го бях изтрил

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 03 Яну 2015, 13:55

Моя facebook app под 500мб не е падал..
Messenger-a под 140мб също, но не се и качват много нагоре :D
От месеци не съм ги трил и г/д на това ниво стоят

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Яну 2015, 14:06