СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
Re: СПАМ ТЕМА
nickstorm написа:"I've become friends with school shooters" Tim Walz
една малка истина е, че по принцип масовите стрелци не са... стрелци във спортния/ тактическия смисъл на думата. хора тренирани специално във динамична стрелба просто нямат такъв манталитет. и слава Богу...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Масовите стрелци са такива щото имат достъп до почти всякакъв вид огнестрелно оръжие, инак щяхс да са обикновени шизофреници. В Япония например е напълно забранено частни лица да притежават огнестрелно оръжие , дори да са бивши военни или полицаи. И там нямат подобни проблеми.
Ивайло Димов написа:Масовите стрелци са такива щото имат достъп до почти всякакъв вид огнестрелно оръжие, инак щяхс да са обикновени шизофреници. В Япония например е напълно забранено частни лица да притежават огнестрелно оръжие , дори да са бивши военни или полицаи. И там нямат подобни проблеми.
наличието на оръжие не е основен двигател за масови убийства- да го знаеш от мене. америка не е единствената държава със много оръжие сред населението- сърбия, финландия, швейцария/ ... карлово/ калофер региона ми идват на ум

тогава защо ?
масовите стрелци са такива защото са плод на съвременната "култура" в която всеки който не е съгласен с нещо или нещо го притиска "трябва" да го обяви по една или друга схема на света. защото съвеременната младеж е учена, че всеки един от тях е личност и трябва да се обозначава като такава- често без оглед на другите И често за сметка на другите. всеки един от масовите стрелци е бил низвергнат/подтиснат/мачкан или борец за нещо си/фар в тъмнината и тн. и се е чувствал длъжен да се обозначи като такъв.
защо в америка се случва по-често от колкото другаде обаче щом не е въпрос на оръжия?
защото ако си "луд" в америка те оставят на мира. дават ти едни хапчета и те оставят да си ги пиеш.. или да не си ги пиеш. и като не ги пиеш- се получават трагедиите. добави и факта, че в америка особено е наблегнато на "агресивната свобода на личноста" и автономията на младите от доста ранна възраст и... нещата си идват на "мястото".
това са мой наблюдения и размисли- сигурен съм, че други хора имат други гледни точки.
Последна промяна alx на 08 Апр 2025, 16:23, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Съвременната култура я има навсякъде по света, отатък локвата просто са прогнил народ.
Последна промяна Ивайло Димов на 08 Апр 2025, 16:27, променена общо 1 път
Ивайло Димов написа:Съвременната култура я има навсякъде по света, отатък локвата просто са прогнила народ
написах го същото но с повече детайл във предпоследния параграф по-горе
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Странното е, ча ако си под 21 години не можеш да влезеш в бара да пиеш една бира, ама на 11 ти дават да стреляш с автоматично оръжие примерно
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
Моджо написа:Афганистан![]()
![]()
Афганистан не ми е известно да има силни традиции в употребата и производството на огнестрелни оръжия…
Но иначе и на мен ми се вижда малко рано 11 годишно дете да се занимава с тактически упражнения.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Така е, има традиции в даването на оръжия на деца.
Какво детство само , а... велико у великия юесей + двама безмозъчни идиоти наоколо. Американ дрийм.
Какво детство само , а... велико у великия юесей + двама безмозъчни идиоти наоколо. Американ дрийм.
Хм,хм...
Моджо написа:Така е, има традиции в даването на оръжия на деца.
единия е баща му а другия дето е с гръб - съдията за упражнението.
защо да са безмозъчни? обясни.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Единия безмозъчен идиот /шапкар вероятно/ завел 4 класник да пуца и то не с въздухарка, а другия го позволява и не му прави впечатление даже. Сигурен съм че и двамата са много горди. Афганистан-не, още по-зле е работата.
Хм,хм...
Моджо написа:Единия безмозъчен идиот /шапкар вероятно/ завел 4 класник да пуца и то не с въздухарка, а другия го позволява и не му прави впечатление даже. Сигурен съм че и двамата са много горди. Афганистан-не, още по-зле е работата.
бащата е електрикаджия. има си фирма и 10тина човека които работят за него. съдията е бивш изпълнителен директор на някаква голяма фирма. сега е пенсиониран. стрелял е цял живот. мисля, че е на около 70 така наизуст.
на съдията не му прави впечатление, защото в правилата на спорта няма минимално или максимално ограничение за възраст за да участваш. има хора в късните 70 тичат и стрелят... на 16 е съвсем нормално да започнеш... на 11 не е често срещано и затова го пост-нах. но мога да ти гарантирам, че в момента в които младежа примерно дръпне затвора и забрави пръста на спусъка - ще бъде дисквалифициран и изпратен в къщи. без предупрежедения и "хайде метър ще мине щото е на 11"...
така както ти си учиш младежа да кара кола в момента в който краката му стигат до педалите (и по рано сигурно) така американците си учат младежта да стреля. защото оръжията са интегрална част от американското битие и рано или късно детето се сблъсква с оръжие (и не е задължително да е насочено към него нали) и е хубаво да знае кое как.
и друго- мисли го така- оръжието е инструмент. като всеки друг инструмент може да бъде използвано за хубави и за лоши цели. зависи от човека. и аз мога съвсем отговорно да ти заявя, че при тренирания човек шанса това оръжие да бъде използвано за лоши неща (случайно или нарочно) е много по-малък от колкото при незнаещия на който не са му били набити в главата правилата за поведение дет се вика.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Да знаят кое как е и основни положения с оръжията - ОК, но тактически занятия на 11г не ми се вижда много здравословно за детската психика.. Лично мнение
Аз лично, колкото и да си падам по стрелбите, хлапета под 16 не бих водил на такива събития , и то само ако са доказано зрели психически.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Американският бесен милитаризъм трудно може да бъде разбран където и да е по света, всичко се свежда до 5-тата поправка на Конституцията им, а в последствие до разрастналото се оръжейно лоби в Конгреса . Тиа от малки им промиват мозъците как Америка е най-великата земя по свето, и как трябва да я защитават, друг е въпроса че никога не е имало екзестенциална заплаха за САЩ. На мен лично ми се вижда извращение 11 годишен дришльо с автоматично оръжие, тва вероятно мое се случи из консервативната част на САЩ- Аризона,Тексас,Юта ....так където да притежаваш оръжие се смята за най-висшия идеал на свободата и демокрацията.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Понеже нещо е интегрално и незнам кво си прието изобщо не значи , че е редно, правилно, умно или нормално.
Даже не разбирам къв е тоя обяснителен режим. Никой в цивизования свят не го и интересуват ваще извращения.
Гърмете си се колко щете. Палячо президент в палячо страна с палячо жители канибали и човекоподобни.
За спрвадливост - има едни 5% дето не са такива.
Даже не разбирам къв е тоя обяснителен режим. Никой в цивизования свят не го и интересуват ваще извращения.
Гърмете си се колко щете. Палячо президент в палячо страна с палячо жители канибали и човекоподобни.
За спрвадливост - има едни 5% дето не са такива.
Хм,хм...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Това за лудите, че са навън пиещи или не хапчета алх защо е? Нали има бол клиники? А според мен няма ли общо факта, че дълги години им обясняваха как е нормално да пише сънотворни, успокоителни и т.н. като криеха колко пристрастяващи са те и как могат да навредят психиката?