България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от enigma » 23 Авг 2025, 19:15

Така е, в Калифорния пък, особено ако си черен, питат има ли оръжие в колата. И ако нещо се запънеш “абе бях на стрелбището вчера , може и да има, може и да няма” - викат К9 и ровят докато излезе и последният револвер от битката при Уолкър Крийк :mhihi:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Авг 2025, 19:19

немо написа:https://www.dunavmost.com/novini/kilometrichni-opashki-blokiraha-dunav-most

Къде е КАТ (Контрол на Автомобилния Транспорт) ?

Аааа , сетих се , дебне за превишена скорост , щото от регулиране на движението пари във фонда за безопасност на движението не влизат, а все пак ще поръчваме още нови МПС-та :censored: :ranting:
Е, разбира се. Няма се излагат я. Вчера един час (може и повече) висях край Търговище заради ремонтите.сложили един светофар, който държи колкото си му е зададено, нищо посока София бяхме няколко километра колите, а в обратната значително по-малко и даже няма повече от 10 коли да чакат на светофара като минах най-накрая...

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 23 Авг 2025, 21:19

Тук началото на лятото, на главния булевард до който блъснаха Ани и Явор, младо момче беше побутнало (леко) възрастна жена докато пресича светофара, естествено неволно. Жената си беше в шок 15-20 мин. докато адреналина я пусне и дойде на себе си. Очевидци веднага ѝ се притекоха на помощ, сложиха я да седне, дадоха и вода и женицата се поуспокои. Дойде линейка да я прегледа и установи че всичко ѝ е наред. Контрола на Автомобилния Транспорт реши да затвори целия трилентов булевард + локално платно (ако не броим бус лентата би бил двулентов) за колите. Отделно от това беше час пик, следобед 17-18ч. В целия район се получи задръстване каквото не бях виждал, аз бях без кола и слава богу. Бяха засегнати и по-малките артерии и улички, цареше хаос. Който помни какво беше след България - Германия (САЩ '94), би могъл да си обрисува гледката. Господата които би следвало да регулират движението, бяха автоматизирали процеса до това да паркират дългия нов полицейски Golf перпендикулярно на движението, стояха отвън и се държаха за коланите (това го умеят). От време на време правеха път на някой автобус или тролей да премине блокадата. Имаше и ангажиран полицай който се занимаваше само с провинилия се шофьор, другите пет пари не даваха затова че може да стане нов инцидент заради изнервената обстановка.
.................................... :gives: .

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 24 Авг 2025, 10:04

alx написа:Кажи го на професионалните покерджий това…

Колкото по на високо ниво са опонентите, толкова по-малко tells са фактор. Абсурдно ти е сравнението, особено като знаем, че ти по дифолт си в грешка, заради отрицателния тест. Не можеш да разграничиш притеснен човек от лъжещ и си рисуваш някакви конспирации, при свършен факт. Липсват ти няколко нива от картинката и ще си лесна жертва при преговори :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Авг 2025, 19:12

enigma написа:Така е, в Калифорния пък, особено ако си черен, питат има ли оръжие в колата. И ако нещо се запънеш “абе бях на стрелбището вчера , може и да има, може и да няма” - викат К9 и ровят докато излезе и последният револвер от битката при Уолкър Крийк :mhihi:

Че за такива антикварни вещи от битката при Литъл Бигхорн търсят ли ви пермишън ? Това си е направо умишлен тормоз над хората !!!! :ok:
Последна промяна Jordana на 24 Авг 2025, 20:44, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 24 Авг 2025, 19:44

Аз не мога да се сравнявам с експертите тук, нито разбирам от покер, но като каза липсващите нива се сетих - някога съм учил бейсик разпит на клиенти в неравнопоставени ситуации :mhihi: и тези издайни елементи са комплексни физиологични симптоми, не просто визуални. Затова примерно на летищата службите за сигурност имат агенти под прикритие в тълпата, въпреки че е лесно да наблюдават всички по камерите.
За цялата и история на тази не мога да коментирам, но за престоя и в ареста съм склонен да вярвам , защото обикновено точно така протичат нещата там, независимо дали си във Ванкувър или Владивосток :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 24 Авг 2025, 20:32

Не че може да научите нещо по отношение на лъгането от такъв сериал, но поне е интересен за гледане.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Авг 2025, 21:22

Това малко като в "Бързи и яростни" - разбрах вика, че е бил с еди какви си гуми(гледайки пътя и следите като някой апачи потомък :mhihi: )марка Континентал. :ahah:

Както казах, още като вдигна ръка срещу мен и разбрах, че ще ме биеш. :mhihi:
Всеки може да лъже и всеки може да бъде излъган в дадени ситуации. Всеки играч си намира треньора.
Иначе да, има издайнически неща, но то никога не е едно нещо както показват във филмите. Винаги са комплекс от неща и понякога различни такива водят до "правия" път, че се опитват да те излъжат. Трудно е да ги хванеш понякога когато сами си вярват и наистина са убедени, че ако им помогнеш, нещата ще станат както те си мислят след това. Ей това да хванеш е най-трудно. :mhihi:

Пример 1: Дай ми 100-200 лева, след два дена като стане еди какво си ти ги връщам.
В над 80%-та от случаите няма да се върнат на втория или който там ден е казано, в 30%-та от случаите изобщо няма да се върнат. :mhihi:

Пример 2: Колко струва до еди къде си, отговаряш Х пари, ок айде тръгваме, ама само спри ей тука да взема/купя нещо. Тоест с други думи аз съм ти платил, сега ще ползвам безплатен транспорт, понякога избагляват и искат 2-3 пъти да спреш или единия път е много бавен.

Пример 3: Айде да идем до еди кое си село или адрес, само вземаме някой и се връщаме. Ще се бавим ли питаш, не бе, 5 мин, макс 10...
Това значи половин час в над 90%-та от случаите. Каже ли половин час или един, значи тотално няма идея кога ще се върне и може да минат няколко часа, ама е голям тарикат да се договаря предварително. :mhihi:
И такива още бая примери като тръгнеш от господине, къде е топчето и стигнеш до този нож е страхотен, ще ти го дам за Х пари защото съм закъсал за бензин...и накрая се стига до почти колкото дадеш. Или сервитьорката в дискотеката като каже, че нямала да върне. Или клиент като каже, че има там с някакви стотинки по-малко пари защото иначе имал да речем 50-100 лв. обикновено е мангал. :mhihi:
Закарай ме до еди къде си, леля, чинка, стринка ще излезне да ти плати...в 80%-та никой няма да излезе и после на някой следващ, който наистина има нужда и не те лъже ли откажеш, той се чуди как така го имаш за лъжец. Ами и да не, статистически не си струва да се пробваш. Дай лична карта или телефон в залог и тръгваме. :ok: Ако е сигурен, че някой ще го чака, веднага ти дава каквото искаш, ако не, почва, ама сега.....
Аааааа, не, Москва не вярва на сълзи. :ok:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Предишна

Назад към Извън Темата