Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Политическа.

Мнение от drago_pavlov » 24 Яну 2014, 15:26

rosendaal написа:п.п. За да взимаш 3500 евро нето в Германия /auszahlung/,фиша ти трябва да е за поне 5000+ малко евро бруто/gesamtbrutto/.Което е над 40 евро на час-аз не познавам такъв български гастарбайтер ''мияч на чинии '' да ги взима.За пример ще ви дам себе си-от 3087 евро бруто след данъците чисто остават 2100 и то с малко бонуси по Коледата. :winky: .Това за господина с цифрите за заплатите в Германия,тъй като все пак в темата споменаваме емигрантите.Да бъдем реалисти.

Емигрантите споменаваш ти. А аз споменах СРЕДНИ работни заплати, когато сравнявах :idea:
То и в България гастербайтерите не взимат по 800 лв. колкото е средната работна заплата. Само в София взимат толкова. В по-малките градове общите работници в складове и подобни взимат по 200-300 лв заплата.
А дали е едно и също да живееш в България с 300 лв. заплата или в Германия с 2000 евро ти кажи :winky:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 24 Яну 2014, 17:17

Боже... във България имало и политика ли, че и управляващи имало... Не знаех, мислех си че са някакво стадо овце събрани там да си мерят мазната талия и да се надлъгват. Не знам кой за кого гласува ама тва тука на нищо не прилича, ПЪЛНА ПРОСТАЩИНА !!! :help: Вижте и на другите страни управляващите крадат и си правят схемите ама поне правят нещо полезно за държавата, а тея тука нищо общо с полезност за народа/държавата. Не ви знам даже как може да вярвате на някой от тях ?! :dunno: и да му подражавате :kuku: Всичко което ни трябва е изцяло нова система и хора компетентни да управляват, а не там събрани от 1 род до 7 коляно и си въртят парите а ние мишките тука им гледаме ЦИРКА и нищо. 20 години едни и същи глупости :bang:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 24 Яну 2014, 18:41

Е.Димитров написа:И както винаги-все някой ни е виновен за всичко,важното е да има виновен за да сме спокойни.
Те понеже "червените" и "комунистите" са некакви извънземни ,не са от нашата планета и само се телепортират и после изчезват та те са ни виновни за всичко,виновни са ни и другите извън земни дето някакси правят така че да летят найлонови пликове по улицата и да е мръсно,а за разнообразие правят и дупките по улиците,виновни са и ония мръсни извънземни на гишетата на администрацията дето ни принуждават да даваме подкупи...Бе извън земните са виновни,ние сме супер народ,умен,мъдър и много работлив,ама на около 4 години идват едни от някаква далечна планета и ни карат да се караме за кой е по-добър,ние не искаме да се караме,ма мръсни гадни извънземни...
Иначе ние сме много позитивни,никога не мрънкаме,не цапаме,целият свят ние сме направили по-умен,всички изобретения са наши!
Ако някой го чуете да говори за македонците-тея са едни изтресени типове които бяха българи ама сега се мислят за повече от нас!

Прочетох 2 пъти поста ти, за да се уверя че не съм се объркал нещо..

1-во, ако наистина мислиш това дет написа, говори лошо за теб.
2-ро, нямаш основание да се сърдиш че те наричат червен, щото един вид ги защитаваш с тоя пост.

Би имал право че не трябва да се демонизират само щото са червени и никъде в европа не го правят.. но когато за 20 години изгониш над 50% от младите българи, то не обиждай извънземните, БСП/ДПС са орки и социопати.

Нарича се политическа отговорност, за 20г кой е бил най-много във властта? ДПС/БСП/НДСВ/СДС! Резултата е 2.5 млн зад граница, в държавата работят 2.2 млн.
С каква мин.заплата оставиха държавата през 2009? 110 евро.

Кой е виновен? Кого да обвиним? Извънземните, рептилиите, КОЙ? "Политческата отговрност" не е науча фантастика, а се носи когато си се провалил. Прехода успешен ли е щом си изгонил 2.5 млн цвета на нацията? И те вместо да се кротнат с откраднатите млрд, взеха че направиха държавен преврат, доведоха до невиждани протести които влезнаха в рекордите на гинес за най-продължителни. "Премиера' на република България казва с най-нагъл тон "А защо да отговарям на този въпрос", "Искате да ви излъжа ли"

И питаш защо трябвало някой да е виновен?! Пожелавам на тези бездарни уроди които са в парламента и разрушават България с откраднатите пари да лекуват най-близките си хора. А всички дето ги подкрепяте дано се радвате когато България я няма, вие също сте не по-малко бездарни дребни душички.

ВИНАТА я носи народа, че не се събуди по-рано и не ги избеси по цариградско шосе.. от следващите 1-2г зависят дали България ще съществува като държава.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Яну 2014, 19:22

acer написа:
Е.Димитров написа:И както винаги-все някой ни е виновен за всичко,важното е да има виновен за да сме спокойни.
Те понеже "червените" и "комунистите" са некакви извънземни ,не са от нашата планета и само се телепортират и после изчезват та те са ни виновни за всичко,виновни са ни и другите извън земни дето някакси правят така че да летят найлонови пликове по улицата и да е мръсно,а за разнообразие правят и дупките по улиците,виновни са и ония мръсни извънземни на гишетата на администрацията дето ни принуждават да даваме подкупи...Бе извън земните са виновни,ние сме супер народ,умен,мъдър и много работлив,ама на около 4 години идват едни от някаква далечна планета и ни карат да се караме за кой е по-добър,ние не искаме да се караме,ма мръсни гадни извънземни...
Иначе ние сме много позитивни,никога не мрънкаме,не цапаме,целият свят ние сме направили по-умен,всички изобретения са наши!
Ако някой го чуете да говори за македонците-тея са едни изтресени типове които бяха българи ама сега се мислят за повече от нас!

Прочетох 2 пъти поста ти, за да се уверя че не съм се объркал нещо..

1-во, ако наистина мислиш това дет написа, говори лошо за теб.
2-ро, нямаш основание да се сърдиш че те наричат червен, щото един вид ги защитаваш с тоя пост.

Би имал право че не трябва да се демонизират само щото са червени и никъде в европа не го правят.. но когато за 20 години изгониш над 50% от младите българи, то не обиждай извънземните, БСП/ДПС са орки и социопати.

Нарича се политическа отговорност, за 20г кой е бил най-много във властта? ДПС/БСП/НДСВ/СДС! Резултата е 2.5 млн зад граница, в държавата работят 2.2 млн.
С каква мин.заплата оставиха държавата през 2009? 110 евро.

Кой е виновен? Кого да обвиним? Извънземните, рептилиите, КОЙ? "Политческата отговрност" не е науча фантастика, а се носи когато си се провалил. Прехода успешен ли е щом си изгонил 2.5 млн цвета на нацията? И те вместо да се кротнат с откраднатите млрд, взеха че направиха държавен преврат, доведоха до невиждани протести които влезнаха в рекордите на гинес за най-продължителни. "Премиера' на република България казва с най-нагъл тон "А защо да отговарям на този въпрос", "Искате да ви излъжа ли"

И питаш защо трябвало някой да е виновен?! Пожелавам на тези бездарни уроди които са в парламента и разрушават България с откраднатите пари да лекуват най-близките си хора. А всички дето ги подкрепяте дано се радвате когато България я няма, вие също сте не по-малко бездарни дребни душички.

ВИНАТА я носи народа, че не се събуди по-рано и не ги избеси по цариградско шосе.. от следващите 1-2г зависят дали България ще съществува като държава.

Като чета това което си написал виждам че не е било нужно да го четеш втори път след като не си схванал смисъла още от първият прочит,а това как наричаш някой си е някакъв твой избор за успокоение,все пак ще подскажа какво точно съм имал в предвид!
Първо,за цялата тази каша която цари в България и се нарича за благозвучие "политика" сме си виновни ние и само ние,аз,ти,те,всички българи,роми,холандци и други имащи право на избор!
Не може да се нарече някой умен човек,след като 15 пъти мине и настъпи една и съща мотика и извади извод че местото което го удря мотиката е станало много здраво и вече не го боли или е открил начин да настъпва мотиката под определен ъгъл който съвпада с най-здравото му място...Пак започнах с метафорите,но ще го преведа-когато всеки път избираш по-малкото зло мислейки си че правиш съзнателен избор между злини,без да ти хрумне че има и друга пътека-така ще е.
И съм прав за това-доказателството е не само за последните 24 години който сме правили избор,не само че руснаците са ни натиснали,ами защото прекалено малко хора е имало които не са смятали тези неща за нормални и прекалено много хора е имало които са смятали че е по-лесно да си предател (турско робство и след това "социализъм" и сега,нямам идея какво е) от колкото да мислят с по-голям замах и перспектива!
Това е положението,85% от останалото българско население меко казано са глупави,карат колите както намерят за добре,хвърлят отпадаци където сметнат че им е удобно,викат,държат се агресивно,намръщени,обичат да са нещастни и все някой да им е виновен,заклеймяват опонентите си по политическа принадлежност с тайната надежда да посочат че именно той им е виновен че са нещастни,без работа,че жена му не му дава и че нямало кой да окоси зад блока,където тъпите му деца да крещят и да рушат после на воля.
Това се нарича възпитание,когато човек е възпитан и културен,никой не би могъл да го излъже с обещания,не би го заробил 45 години и после още 24 години...
Горчивата истина е че българите обичаме да сме нещастни и да мрънкаме,като посочваме все някой че ни е виновен за всичко.
Без лоши чувства

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Яну 2014, 20:40

.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:36, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 24 Яну 2014, 20:46

Е.Димитров написа:Горчивата истина е че българите обичаме да сме нещастни и да мрънкаме,като посочваме все някой че ни е виновен за всичко.

Самата истина......
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 24 Яну 2014, 21:38

Е.Димитров написа:

а това е друго вече и е самата истина, днеска може би си плащаме цената на "социализма", който научи хората да бъдат мързеливи... а личностите със замах останаха в 18-ти век и до 1944..

аз като живял и не малко в украйна ми правеше впечатление още като дете, колко значително по-културни от нас са.. много по-рядко ще видиш някой да хвърли нещо извън коша, а ако има такъв му правят забележки, забележи да не се говори високо на публични места, забележки за псувни и т.н. точно затова ще успеят там.

Имаме много да се учим, реформите в образователната система са най-спешни, ама как да стане като сме пак там където почнахме през 1989? да не споменавам че в Украйна никога не биха допуснали да ги управлява турска партия. Това е най-големият грях на БСП и затова е толкова мразена, БКП и ДС никога не биха го допуснали.. нали възродителният процес беше отговора на ДС за подготовката на турците да отделят част от южна България.. това последното много много не се знае.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 24 Яну 2014, 21:52

acer написа:
Е.Димитров написа:

а това е друго вече и е самата истина, днеска може би си плащаме цената на "социализма", който научи хората да бъдат мързеливи... а личностите със замах останаха в 18-ти век и до 1944..

аз като живял и не малко в украйна ми правеше впечатление още като дете, колко значително по-културни от нас са.. много по-рядко ще видиш някой да хвърли нещо извън коша, а ако има такъв му правят забележки, забележи да не се говори високо на публични места, забележки за псувни и т.н. точно затова ще успеят там.

Имаме много да се учим, реформите в образователната система са най-спешни, ама как да стане като сме пак там където почнахме през 1989? да не споменавам че в Украйна никога не биха допуснали да ги управлява турска партия. Това е най-големият грях на БСП и затова е толкова мразена, БКП и ДС никога не биха го допуснали.. нали възродителният процес беше отговора на ДС за подготовката на турците да отделят част от южна България.. това последното много много не се знае.

Явно не си поживял достатъчно да ги говориш тия неща... Чак пък и културни т'ва сериозно ли го написа?! :shock:
Аз съм минавал само транзит през тази държава и мнението ми е много далече от това което описваш ти,ако не се лъжа точно ти беше там писал в друга тема че си бил украйнец и нещо се палеше.. (може и да бъркам) :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 24 Яну 2014, 22:46

drago_pavlov написа:
rosendaal написа:п.п. За да взимаш 3500 евро нето в Германия /auszahlung/,фиша ти трябва да е за поне 5000+ малко евро бруто/gesamtbrutto/.Което е над 40 евро на час-аз не познавам такъв български гастарбайтер ''мияч на чинии '' да ги взима.За пример ще ви дам себе си-от 3087 евро бруто след данъците чисто остават 2100 и то с малко бонуси по Коледата. :winky: .Това за господина с цифрите за заплатите в Германия,тъй като все пак в темата споменаваме емигрантите.Да бъдем реалисти.

Емигрантите споменаваш ти. А аз споменах СРЕДНИ работни заплати, когато сравнявах :idea:
То и в България гастербайтерите не взимат по 800 лв. колкото е средната работна заплата. Само в София взимат толкова. В по-малките градове общите работници в складове и подобни взимат по 200-300 лв заплата.
А дали е едно и също да живееш в България с 300 лв. заплата или в Германия с 2000 евро ти кажи :winky:

Тук забравяте момента, че в БГ 90% живеят в собствено жилище, а ние в чужбина плащаме доста високи наеми. Например да живееш в голям град(Мюнхен, Берлин, Дюселдорф, Франкфурт) жилищата не са никак ефтини. Аз плащам 650евро(това е с ток,парно,вода,нет) за 44квадрата апартамент. За да живееш в Германия спокойно без лишения, мисля че трябва да взимаш минимум 2000евро чисто, а това за доста чужденци е доста трудна сума. Масовото заплащане е 8-12евро на час бруто. Така, че в БГ ако си в собствено жилище и взимаш 800-1000лв. е същото като в Германия да взимаш 1500евро и да плащаш наем. Не се заблуждавайте по големи заплати, защото тук почти всичко е по-скъпо от БГ особено услугите. Иначе до това, че средната заплата в Германия е 3000-3500евро тези пари се взимат от хора (бих казал 80% немци), които са с добро образувание и с дългогодишен опит. Масовата заплата за чужденец е 1200-2000евро чисто зависи в коя сфера.
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Политическа.

Мнение от steeN » 24 Яну 2014, 23:02

.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:36, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 24 Яну 2014, 23:37

steeN написа:Само нещо да вметна аз. Въпроса е колко % от българите взимат тези заплати :) (не колко процента от заплатите ги взимат немци, щото не носи информация). Собствено жилище, аз не съм сигурен дали в тази статистика не се включват жилищата с ипотека, което изобщо не е собствено. Или хора, които живеят с родителите си...

Аз просто го дадох като пример, а не че всеки в БГ взима 1000лв. и живее в собствено жилище. Просто много от българите се заблуждават, че като дойдат в Германия ще взимат немска заплата(3000-3500евро). Вижда се че в БГ е трудно, но и в чужбина не е "песен". Всеки един от нас в чужбина иска да се оправи нашата родина, а аз лично съм оптимист, защото дъното е достигнато и рано или късно ще се тръгне в правилната посока. Още си спомням 2006-2007г. точно преди кризата имаше работа, хората имаха доходи, всичко беше тръгнало в правилната посока, но като се каза КРИЗА и всичко пропадна. Това го споделям, защото виждам как все повече българи(кадърни и образовани) бягат навън и идват тук да работят хамалската работа и да са роби за минималните заплати в чужбина, разбира се има и такива, който им излиза късмета да работят по специалноста си, но не са голям процент, защото в чужбина гледат доста пренебрежително на БГ образуванието.
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 25 Яну 2014, 14:44

JOTTO_DEL написа:Тук забравяте момента, че в БГ 90% живеят в собствено жилище, а ние в чужбина плащаме доста високи наеми. Например да живееш в голям град(Мюнхен, Берлин, Дюселдорф, Франкфурт) жилищата не са никак ефтини. Аз плащам 650евро(това е с ток,парно,вода,нет) за 44квадрата апартамент. За да живееш в Германия спокойно без лишения, мисля че трябва да взимаш минимум 2000евро чисто, а това за доста чужденци е доста трудна сума. Масовото заплащане е 8-12евро на час бруто. Така, че в БГ ако си в собствено жилище и взимаш 800-1000лв. е същото като в Германия да взимаш 1500евро и да плащаш наем. Не се заблуждавайте по големи заплати, защото тук почти всичко е по-скъпо от БГ особено услугите. Иначе до това, че средната заплата в Германия е 3000-3500евро тези пари се взимат от хора (бих казал 80% немци), които са с добро образувание и с дългогодишен опит. Масовата заплата за чужденец е 1200-2000евро чисто зависи в коя сфера.

80% от тези 90, които споменаваш, живеят при мама и тате... Че даже имам познати дето са 3 поколения в 3-стайна панелка...
Ти плащаш 650 евро за всичко, а аз плащам 550 лв наем, 10 лв студена вода, 40-50 лв топла вода, 20-30 лв ток, 100-200 лв парно в зависимост от сезона...
А тези 800-1000 лв заплата ги има само в София. В останалите големи градове 400-500, а в най-малките ако взимаш повече от 200 е късмет... Това разбира се говорим за неквалифициран персонал, гастербайтери...

Та сега ако трябва пак да правим равносметка кое е по-добре - в Германия с 1200 евро заплата и 650 евро квартира или в България с 200-300 лв заплата и квартира 300-400-500 лв???
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 25 Яну 2014, 16:13

boksioraE39 написа:Явно не си поживял достатъчно да ги говориш тия неща... Чак пък и културни т'ва сериозно ли го написа?! :shock:
Аз съм минавал само транзит през тази държава и мнението ми е много далече от това което описваш ти,ако не се лъжа точно ти беше там писал в друга тема че си бил украйнец и нещо се палеше.. (може и да бъркам) :yes:

до 6 годишен съм живял там + всяка лятна и зимна ваканция до 16 годишен.
че са по-корумпирани от нас няма спор, че си имат мафия също няма спор, но народопсихилогията е доста по-различна. може би има нещо общо с това че са били австро-унгария нямам си на представа, но града в който живях Чернивци, хората бяха осезаемо по-културни и по-сплотени. мога да дам десетки примери, но дори едно посрещане на гости винаги се готвят по много ястия, повече от 5-6, госта винаги да бъде добре посрещнат.

аз винаги съм се чувствал българин и никога не съм имал желание да живея там, просто отбелязвам разликите.. които сега си проличават най-много на протестите им.
не знам кога у нас на протест едни хора ще носят провизии, други се грижат за прострадалите, трети се бият, четвърти строят барикади.. и всичките им дествия се гласуват на площада - как да продължат..известни лица освен опозицията идват и говорят с народа.. a oпозицията се обръща към протестиращите с "добри хора" :shock:
в 2 области полицията подаде оставка, а 6-7 области са с блокирана администрация, протестиращите са като мексиканска вълна. готви се "народен парламент" който да поеме управлението на западна Украйна..

та на този революционен фон тука с нашите контра протестиращите бабички, дядовци, цигани, атакистчета за 15лв и пица дето искат оставката на опозицията изглеждаме леко смешни.
украйнците не са разделени като нас, освен на източна/западна Украйна, но там се слива изтока и запада та е нормално. иначе цигани почти нямат и техните са "елитни" (дето пътуват и пеят).
украйнците не ги мислете, те ще се оправят, всъщност и сега който бачка здраво там живее мнооого по-добре от колкото би живял тук.. просто казвам че можем да им завиждаме че са единни, трябва да се поучим, нас успяха да ни разделят.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 25 Яну 2014, 16:35

....просто казвам че можем да им завиждаме че са единни, трябва да се поучим, нас успяха да ни разделят. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 25 Яну 2014, 18:08

ето каква е обстановката, в 12 области са взели превес против това правителство и президента/ ес настроени/
в 2 се водят ожесточени битки на беркут и протестиращите
други 2 са протестиращите срещу "контрапротестиращи"
останалите казашките (източните) 9 са за правителството.. интересното е че на предна линия там са агитките.. явно агитките се използват по цял свят да пазят властта.

никой няма право да се налага над другите, мисля че ще разделят страната.. друг начин няма, енергията няма как да стихне, хората искат революция.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата