СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от steeN » 14 Фев 2025, 14:01

Скъп на триците и евтин на брашното е масов подход тук, да.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Фев 2025, 14:05

ivanski_2 написа:Така, 1/во говоря през моята призма , 2/ро хора стига, няма как да не се съгласите че нещата носят различно щастие при различните години, едно е да караш супер готина кола на 20, друго е на 50, разликата се състои в мисленето ( за добро или лошо ) и специално за алх( в свободата), колко хора на 50 имат енергията и възможността ей сега в 6:19 да станат да отворят картата да си харесат нещо на 1 000км от тях и да тръгнат ....

В грешка си малко, но ще го разбереш по-натам, и аз бях така.
Миналото лято пътувах сам с ДАЧИЯ ДЪСТЪР с неработещ климатик до Чехия (не за първи път) 1300км със спиране само за зареждане и винетки, а забравих на 54 съм.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Фев 2025, 14:26

И мен много ме кефи без климатик лятото, на свален прозорец. :mhihi: С климатика става голяма разлика с външната температура и после като слезеш пак търсиш климатик, а иначе не ме бърка грам.
Ако пък са малки градусите, почвам да го усещам като в парник.

TNT написа:Или си плащаш на 4 вноски.

И това съм го мислил като хубав вариант, ама съм стигал макс до 2, понеже мине досадно да лепя стикери, по-точно да ги махам. Но и този проблем си реших. Изрязвам наелончето около стикера на малко по-голямо разстояние от самия него, лепя с лепило за хартия наелончето и като мине годината, просто отлепям стикера с ръка с половин движение и лепвам новия върху наелончето. Работи безотказно с години и не се налага стъргане.

Стийн, не ти знам триците и брашното, ама да ти мисля гражданската по този начин ми се вижда като вид наказание. :mhihi: Всеки сам си преценя ще му се привиждат ли фалити или не.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Фев 2025, 16:31

ivanski_2 написа:Така, 1/во говоря през моята призма , 2/ро хора стига, няма как да не се съгласите че нещата носят различно щастие при различните години, едно е да караш супер готина кола на 20, друго е на 50, разликата се състои в мисленето ( за добро или лошо ) и специално за алх( в свободата),

ах, крилете на младоста - искренно ти се радвам. млад, успял за годините си младеж. пиша го съвсем сериозно.

сега- много точно си разбрал, че нещата на 25 и 50 носят различно щастие- но мисълта ми беше, че това щастие не е по-малко на 50 като си. защото на 50 харесваш нещата които си харесвал на 25, но оценяваш/ харесваш и един куп други работи... така както си на 25-35 една жена не ти е ясна за доста дълго след като си я "взел" докато като си на 50 само като видиш и чуеш как говори и -(почти) всичко- ти е ясно - и хубавото и лошото и си способен да я оцениш отвсякъде дет се вика. така, че на 50 виждаш това дето си видял на 25 и... още неща от още 25 житейски опит. картината е много, много по- пълна. така както ти си карал 10 готини коли аз съм карал всичко на света с малки изключения дет се вика.

колко хора на 50 имат енергията и възможността ей сега в 6:19 да станат да отворят картата да си харесат нещо на 1 000км от тях и да тръгнат .... без да е проблем за работата, смейеството другите нормални ангажименти, да имат силата да го направят и да го направят.

както казах - всичко което пиша за 50-годишните предполага, че са си изиграли картите правилно. което означава, че са в добра физическа форма и имат свободата и възможноста за алтернативи. казвал съм го и преди- парите не ти дават -нищо- друго освен избор -НИЩО ДРУГО-.... колкото повече пари имаш толкова повече избор имаш. но толкоз. пак можеш да избереш грешното решение (дори е по- вероятно, щото общия брой на "отговорите" е по-голям), но имаш избор. защо го пиша? защото ако си си изиграл картите правилно единствения проблем които ще имаш в 6:19 да тръгнеш за където си искаш ще е на коя кола да се метнеш... и това ти го пиша от гледна точка на човек със много служебни и лични ангажименти...

Кой е по-вероятно да я кара всеки ден въпреки недостатъците и, колко хора сте чували да казват " не става за всеки ден" , колко от тях са били под 35 ?

една кола друса като си на 25 и като си на 50. просто на 25 като си я толерираш защото си мислиш, че е много спортна и специална и това по съвместителство те прави и тебе специален. ние в родината тоя момент много го тачиме. факт. може да не е особено бърза, но е -различна-. като тебе. носи см на пишока. знам, щото тоя филм и аз съм го играл... а реалноста е, че просто нямаш пари за кола която друса като трябва, вози меко като не трябва да друса, тиха е всеки ден, но като я настъпиш в тунела и избиваш рибата и е по-бърза от мечтата на тийн-а... а идеалното е да имаш няколко коли и всяка да отговаря на някакви изисквания от горните. искаш да си чуеш мислите? сядаш в амг-то... искаш да лоботомизираш тия около тебе? мяташ се на гт3рс-ката със правите кюнци дето на дауншифт-овете мята по 1 метър огън отзад... говоря примерно- надявам се ме разбираш. е, като си изиграеш картите правилно- си угаждаш на мераците дето си имал като си на 25 ама го правиш интелигентно и с клас дет се вика.

alx, според теб твоята 25 годишна версия ли би се радвала на плейда и г-класата повече или текущата ти ? Коя версия би стояла усмихната през повечето време ?

моята 25 годишна версия първата й чисто нова кола беше 93 камаро з28 1ле (без климатик, без радио, с ръчни прозорци, ама със състезателно фабрично окачване... та отговора е ясен си мисля. НО.... причината да карам такова беше просто защото обичах много да ходя през уйкендите по състезания и защото още нямах никакви пари дет се вика. иначе ако можех, шях да имам e36 m3 или корвет ама ми беше извън възможностите.

та с две думи - яката спортна кола бива на 25 и на 100 години да я караш както ти каза. но просто като си напред с материала си по-малко склонен да правиш компромиси (със себе си) и затова я караш само като има смисъл (уйкенди, състезания и тн). щото хайде да не си кривиме душата- расовия спортист си е само нерви всекидневно да го караш- какъвто и фен да си след 10-тото кривене на джанта ентусиазъма ти е подложен на изпитание...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 14 Фев 2025, 17:02

[quote="Моджо"]О, да..определено така няма останат нещата. Фактура за частите ще имам /нови са/....може и за труда, но на по-малка сума /не много по малка/ :)) Ко да праиш. Иначе мен ми е ясно, че няма да е на пълната сума, ама поне половината да е.

Съдиш ги до дупка, аз съдих Лев Инс и вместо 4 бона адвоката ми ги уши с 6. На първа инстанция ме попариха, но на обжалването май ми се падна съдия дето им беше набрал :D Те си отхвърлят искове на лотариен принцип, нагли и алчни са, затова поне 80% от делата ги губят в съда... :yes:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 14 Фев 2025, 17:30

ivanski_2 написа:Spunky, сигурен съм че ти на моите години си карал по-хубва, нова и бърза кола и нали сам си си я взел.... :mhihi: :mhihi:

Бъди сигурен. Бях вече в щатите, с добра заплата и на твоите години си поръчвах нови беенвета шити за мен и следях кораба къде е всеки ден. Погледнато от днес, това беше много неразумно. Ако бях със сегашния си акъл, щях да съм по-скромен. Всъщност, причината защо с годините се кефя доста повече на колите ми, е защото едно време знаех, че е неразумно и го мислех това, но нямах контрола, че да не го правя. Отделно мислех самите коли, което отнемаше много време и мозъчни ресурси. Сега ми е широко около врата и остана само кефа от ползването, за сметка на кефа от закупуването, на който всъщност пика беше на 17, като си купих сам първата кола, с 2цил боксер и умопомрачителните 35 коня.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 14 Фев 2025, 17:33

Грешките на младостта ги осъзнаваш и осмисляш след години ,особено ако децата ги повтарят и се опитваш да ги предпазиш .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Фев 2025, 18:06

Моджо написа:Аз се отчетох с едно парфюмче..картичка...цвеке.

Аз с парфюм изненадах скоро, че трябваше да омекотя удара за моята покупка на нов парфюм :mhihi:
Днес само бутилка от любимото вино и цветенце
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 14 Фев 2025, 18:23

Ето че можело - итнересна дискусия се получи, та другия път не бързайте да се тригървате за всяко нещо.
alx :bchug:

Spunky, ами браво щом е така друго няма какво да кажа! Това че не заминах 1-ви курс за САЩ е нещото за което ще съжалявам от все сърце цял живот, вярно че най-вероятно ако бях нямаше да съм тук в момента но... живот.....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 14 Фев 2025, 18:29

Бако, излишно им се обясняваш на бежанците ;) Остави ги да си чатят.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 14 Фев 2025, 18:59

ivanski_2 написа:Ето че можело - итнересна дискусия се получи, та другия път не бързайте да се тригървате за всяко нещо.

Е какво има да се дискутира, просто коментираме мнения на неосъзнали се все още хора, които си мислят, че са по-различни И по-добри от другите. С порастването, може да разберете, че сте баш като другите. Тука визирам и на Диего мнението, че той се бил обръщал след зедката, за разлика от играчите с тупалките :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Фев 2025, 19:28

Spunky написа:
ivanski_2 написа:Ето че можело - итнересна дискусия се получи, та другия път не бързайте да се тригървате за всяко нещо.
неосъзнали се все още хора, които си мислят, че са по-различни И по-добри от другите.

... е те няма да са младежи ако мислят другояче? или ако мислят - нещо ще им е сбъркано... а това къде са - родината, америка, западна европа... все тая си мисля. нещата са еднакви навсякъде всъщност.

аз лично им се радвам :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 14 Фев 2025, 19:30

Мисля че Марк Твен го е казал (или поне на него го приписват)- The older I get the smarter my father becomes

:mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 14 Фев 2025, 21:36

alx написа:аз лично им се радвам :bchug:

Аз се радвам на всички дето бутат и им се получават нещата, вместо да мрънкат, но това не пречи да бъдат приземявани от време на време. Мен ми е било полезно :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Фев 2025, 22:46

Spunky написа:

Е какво има да се дискутира, просто коментираме мнения на неосъзнали се все още хора, които си мислят, че са по-различни И по-добри от другите. С порастването, може да разберете, че сте баш като другите. Тука визирам и на Диего мнението, че той се бил обръщал след зедката, за разлика от играчите с тупалките :mhihi:

Различни са ни причините за обръщането: аз си харесвам колата, тия искат да видят дали ги гледат защото голям процент от тях я купуват за да си покажат комплексите :winky:
Да изляза да си правя кефа с колата и да не мога да се отърва от внимание и папараци щото колата ми била събитие….благодаря, но съм пас.

В момента карам едно такова служебно “събитие” - не е моето :wave:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата