Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Аз не пиша напразно. Скоро ще си бере лайката положението. Дори в София взеха да стават много.
Тия дни обикалям с майка ми по болници, различни. Пълни е с орки и се държат като шимпанзета.
Крещят из болниците, бутат се, карат се, все едно са си в гетото...
Дори в Токуда вече са много. Нали бяха въвели мерки за две седмици, на такива неща се нагледах.
Почвам да си мисля, че трябва да обявят ловен сезон за такива и да се почва. ТОВА НЕ СА ХОРА

Кога се пуска за тия зелени карти, да пуснем? И за всички от семейството ли трябва да се пуска???
Тия дни обикалям с майка ми по болници, различни. Пълни е с орки и се държат като шимпанзета.
Крещят из болниците, бутат се, карат се, все едно са си в гетото...

Дори в Токуда вече са много. Нали бяха въвели мерки за две седмици, на такива неща се нагледах.
Почвам да си мисля, че трябва да обявят ловен сезон за такива и да се почва. ТОВА НЕ СА ХОРА

Кога се пуска за тия зелени карти, да пуснем? И за всички от семейството ли трябва да се пуска???

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Джордане, аз все си пускам от 2009-та, ама все тая. Сега идва октомври, бях се зарекъл да не пускам вече, но може би пак ще пусна за спорта поне. А и някак презокеанско вече ми изглежда супер далечно. Нещо където за денонощие ще си идвам с колата ми изглежда ок. Не знам, вероятно тука ще си и остана, ама все пак не е невъзможно да се променят нещата. Някак перспективата се изпарява с бавни темпове покрай тия мангаля.
Зак, сега ти видях поста, от началото на октомври някъде и имаш прозорец от един месец. Пускаш от твое име и от името на жена ти, така имаш двоен шанс. Изискването от две години е да имаш валиден международен паспорт когато пускаш. Резултатите са май месец, ако те изтеглят почват септември интервютата(2023)до към почти една година в зависимост кой ти е номера на изтеглянето.
Зак, сега ти видях поста, от началото на октомври някъде и имаш прозорец от един месец. Пускаш от твое име и от името на жена ти, така имаш двоен шанс. Изискването от две години е да имаш валиден международен паспорт когато пускаш. Резултатите са май месец, ако те изтеглят почват септември интервютата(2023)до към почти една година в зависимост кой ти е номера на изтеглянето.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Понеже в САЩ няма лилави и сган, ама нищо.
В местата където няма такива трябва са си с много сериозни доходи за да можеш да живееш.
Друг вариант е на село или забито място.
В местата където няма такива трябва са си с много сериозни доходи за да можеш да живееш.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
За него няма да е проблем да живее където си поиска там, буквално. Аз не бих го мислил. Стига да му се ходи. Много пъти е писано, че живота някъде не е това, което някой е видял от "бригада" или турист. Все едно да се събира информация за Англия от берачи на ягоди или някой разгледал 2 музея в Лондон... нали беше до скоро популярна дестинация.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
alekangg написа:Понеже в САЩ няма лилави и сган, ама нищо.
Разбира се, че има сган. Навсякъде има сган. Разликата е, че ако се развика тая сган в болницата и ще я съберат с белезници до 5 минути макс. И също така от тебе си зависи дали ще се мешаш с нея във всекидневието си. Буквално е въпрос на личен избор и по- малко на финансови възможности.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Алх , черните животи имат значение ..даже и за тебе 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
zAcK написа: …
Мисля още в началото на темата ти бях писал, че US е мястото.
Не ти трябва зелена карта.
От това което съм чел от твоите мнения, съм останал с впечатлението че имаш сериозна и хубава професия, и че си специалист с опит.
Кандидатстваш директно за работа там. Ако си достатъчно добър, това е най-лесния начин.
Аз докато живях там и работех за фирмата, за която все още работя,
участвах в процеса на подбор на кадри за нашия отдел. Трябваха ни двама души.
Беше ми част от PDP-то да участвам в процеса на подбор на кадри.
Имахме CV-та от цял свят. Естествено най-много бяха от US и Канада, но това не ни ограничаваше да гледаме и всички останали кандидати.
Интервюирахме с шефа през скайп тогава.
На края избрахме един от Филипините и един от Шри Ланка. При камара американски и канадски кандидати. А шефа е американец.
Наехме ги (по-скоро шефа ги нае) и се преместиха с помощта на фирмата. С целите си семейства.
Страхотни колеги и до ден днешен.
ПС. Тоя от Шри Ланка после докарал камара роднини от Индия, ама тва е друг въпрос

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Мерси за мненията
Ще го мисля вече по-сериозно. Единствено ме спира, че трябва да помагам на родителите си.
Без мен ще са самички тук, на 350 км. от София, на 100 км. от най-близката болница и т.н.
В такава кочина живеем, че възрастните сами не могат да се орпавят
Сега мога да тръгна по всяко време от София и за няколко часа да ги забера и заведа някъде
Иначе, компанията, в която работя отвори офиси в САЩ и т.н. Отделно имам шанс да се преместя в друга Щатска компания тук. И т.н.
В момента просто трябва да измисля какво да правя, но тия дни с всичките простотии със здравната ни система ми дойде в повече
Ако някой ми каже още веднъж, че здравеопазването ни е добро, ще си помисля, че или е луд, или лъже целенасочено...

Ще го мисля вече по-сериозно. Единствено ме спира, че трябва да помагам на родителите си.
Без мен ще са самички тук, на 350 км. от София, на 100 км. от най-близката болница и т.н.
В такава кочина живеем, че възрастните сами не могат да се орпавят

Сега мога да тръгна по всяко време от София и за няколко часа да ги забера и заведа някъде

Иначе, компанията, в която работя отвори офиси в САЩ и т.н. Отделно имам шанс да се преместя в друга Щатска компания тук. И т.н.
В момента просто трябва да измисля какво да правя, но тия дни с всичките простотии със здравната ни система ми дойде в повече

Ако някой ми каже още веднъж, че здравеопазването ни е добро, ще си помисля, че или е луд, или лъже целенасочено...

Пробвай някъде, където ти харесва.
Например в Щатите, супер лесно ще ти е, след като фирмата за която работиш е отворила офиси там.
А вашите да дойдат да живеят в твоя апартамент в София. Ще са на крачка от всякаква медицинска и друга помощ.
Пробвай, опитай, може да ти хареса, може и да не ти хареса.
Ако не ти хареса винаги си имаш варианта да се върнеш.
Но ако не пробваш, цял живот ще съжаляваш че не си опитал да направиш това, което ти се е искало.
А това е най-гадното, да си имал възможност и да не си пробвал.
По-добре е: пробвах, видях, не ми хареса.
Гадния вариант е: не пробвах и съжалявам сега.
Например в Щатите, супер лесно ще ти е, след като фирмата за която работиш е отворила офиси там.
А вашите да дойдат да живеят в твоя апартамент в София. Ще са на крачка от всякаква медицинска и друга помощ.
Пробвай, опитай, може да ти хареса, може и да не ти хареса.
Ако не ти хареса винаги си имаш варианта да се върнеш.
Но ако не пробваш, цял живот ще съжаляваш че не си опитал да направиш това, което ти се е искало.
А това е най-гадното, да си имал възможност и да не си пробвал.
По-добре е: пробвах, видях, не ми хареса.
Гадния вариант е: не пробвах и съжалявам сега.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
carmanf1 написа:Пробвай някъде, където ти харесва.
...
А вашите да дойдат да живеят в твоя апартамент в София. Ще са на крачка от всякаква медицинска и друга помощ....
Никога няма да дойдат тук. Те са хора от малък град. Пред блока си имат пейки, барбекю, градина с цветя, палми и маслини

На село си имат още по-голяма градина. Вино си правят и т.н. Татко е на 70 и си работи по цял ден какво ли не.
Пчели си гледат, лозе и т.н. Вечер пред блока с комшиите си пият, салати, скара и т.н. Само тия пусти болести и липсващо здравеопазване

В София не биха изкарали и седмица. Налагало се е, виждам как се чувстват.

Това там ги крепи според мен

Разбирам те напълно 
Например, ако баща ми не е всеки ден в работилничката му, да заварява и майстори кви ли не неща, свършено е с него.

Например, ако баща ми не е всеки ден в работилничката му, да заварява и майстори кви ли не неща, свършено е с него.
zAcK написа:Мерси за мненията![]()
В такава кочина живеем, че възрастните сами не могат да се орпавят![]()
Сега мога да тръгна по всяко време от София и за няколко часа да ги забера и заведа някъде![]()
В момента просто трябва да измисля какво да правя, но тия дни с всичките простотии със здравната ни система ми дойде в повече![]()
Ако някой ми каже още веднъж, че здравеопазването ни е добро, ще си помисля, че или е луд, или лъже целенасочено...![]()
![]()
Здравеопазването при теб е на много над световно ниво. Да си чул за българи, дето ходят да се лекуват в Канада? Защото аз познавам много канадци, дето ходят да се лекуват в бг-то (дори и аз съм го правил).
Как ти се струва долното?
https://santemontreal.qc.ca/en/public/p ... ooms-work/
+39С за деца е нормална температура и получаването на гърч не е повод за безпокойство.
Виж и долното
https://gowell.ca/en/emergencies/s/montreal
Казано накратко, вникавай, какво ли пожелаваш

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
То не е нужно чак с канада да се дава пример. Тези дни говорим с братовчед ми в берлин, че има нужда от доктори, а в берлин убавците не му обръщат внимание. Отпращат и отказват да сложат диагноза, щото веднъж сложена трябва да го лекуват, което пък струва пари и съответно, ако не е на умирачка се отлага. Cost savings един вид, та май ще си лети до Варна да се прегледа/лекува.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Относно вземането на семейството в САЩ, не е толкова лесно. Искам да кажа, да ще ги вземе, ама въобще не веднага. Та всичко е много относително, но опцията с работната виза я има.
Относно Канада...тия дни Канадец ми попадна една Канадка на 33 да я возя от тук до Карлово. Бая хубава беше, да се чуди човек, даже първоначално с мъка и казах, че съм зает
един час и не очаквах да ме изчака, но... изчака. Диетоложка някаква, догодина пак ще идва, ама за празника на Розата. Та тая мацка си била шута от Канада и живее в...Мексико. На някакво крайбрежие каза ми града, но до забравих, Толука ли беше, не точно май, както и да е. Та махнала се от Канада защото ситуацията вече не и харесвала, политиката на правителството, станало ужасно скъпо всичко и нямало нищо общо с преди. Живеят техните на 45 минути от Торонто. Та не знам, странно е, супер интелигентна беше, красива, личеше си, че има някакви пари дори да не е свръх богаташка, та такива хора е странно да се махат от Канада.
Между другото превъзнасяше много България, каза че е любимото и място от Европа, макар приятеля и да е Чех, запознали се в Мексико. Толкова места вика имате тука и всичко ви е на една крачка. Пита ме за най-големите проблеми и аз и викам корупция и стандарт, също вика като в Мексико.
Само където там все още съвсем спокойно можело да плащаш на куките като превишиш скоростта.
И тръгвайки мятам на един познат, който стана ченге скоро и тя възкликва, ето, малък град, трябва всички да се познавате и подкрепяте. Викам де да беше така...
Не харесала обаче София за да живее да речем там.
Относно Канада...тия дни Канадец ми попадна една Канадка на 33 да я возя от тук до Карлово. Бая хубава беше, да се чуди човек, даже първоначално с мъка и казах, че съм зает

Между другото превъзнасяше много България, каза че е любимото и място от Европа, макар приятеля и да е Чех, запознали се в Мексико. Толкова места вика имате тука и всичко ви е на една крачка. Пита ме за най-големите проблеми и аз и викам корупция и стандарт, също вика като в Мексико.

Не харесала обаче София за да живее да речем там.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Та махнала се от Канада защото ситуацията вече не и харесвала, политиката на правителството, станало ужасно скъпо всичко и нямало нищо общо с преди
Сред хората на всяка една нация винаги има един не малък процент космополити които не им пука изобщо в коя държава живеят стига да е различно от там където са родени . Какво е home sweet home за тая канадка ? Канада , Мексико , Чехия , България , Тамбукту ...??!!
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !