Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от nickstorm » 11 Фев 2023, 12:02

dhtj написа:
Само си сменят ставите на 60 :lol:

Поне имат възможност да го направят, за разлика от българските :wave:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Фев 2023, 19:29

Ко стана сега? Да лежим по диваните и да ходим до магазина с кола, че да не ни се износят ставите?
Изображение

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 11 Фев 2023, 19:41

Аз пия бульон от телешки кокали и маам гащи пеш по 5-10 км на ден. Като се стопли ще изкарвам коллото.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 12 Фев 2023, 2:35

bum_bum написа:Ко стана сега? Да лежим по диваните и да ходим до магазина с кола, че да не ни се износят ставите?

Не съм казал такова нещо.
Казах само какво е положението в Холандия. Живял съм и съм учил там, имах 2 или 3 преподавателки на по 50 и няколко години, които отсъстваха от университета заради смяна на става. Масово е. Аз го отдавам на педалирането в гадното време. Може и друго обяснение да има. :lol:

Иначе съм голям фен на велосипедите, три пъти съм превъртал километраж до 9999км, а колко съм карал без километраж, нямам идея. :lol:
Но не съм фен на студа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Фев 2023, 9:10

Не са само ставите , причинява варикси колоезеденото , уврежда нервите и кръвоносните съдове на краката и таза , уврежда простатата . 9 часа на велосипеда седмично увеличава значително - 5 пъти риска от рак на простатата .
"Ползи" от велосипеда :
изтръпване в перинеума
приапизъм (болезнена продължителна ерекция, която не е свързана с полова възбуда, не дава полово удовлетворение и не завършва с еякулация)
еректилна дисфункция (импотентност)
хематурия (кръв в урината)
повишени нива на простатно-специфичен антиген (PSA)
Да , съгласен съм че лежането на дивана ще доведе до други рискове . Просто с велосипеда не трябва да се прекалява особено ако човек е на средна възраст и повече . Ясно ми е че особена полза няма да се коментира тая тема щото човек като си науми нещо няма да слезе от колелото . Имах преди един работник не слизаше от колелото , вените на краката му бяха като лиани в много тежка форма на болеста но той си беше и възрастен . Доктора му казал да не се качва изобщо на велосипед тоа все едно на баба му казват . Върти педалите по 2 часа на ден целогодишно , вика не мога да не карам така съм свикнАл . Та тоя на 2 години чупеше по един велосипед от каране , иначе ходи на лазер да му махат варикса .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Фев 2023, 21:54

Jordana написа:...

:mhihi: :mhihi: човек спри се,че и вече малките деца ще ти се смеят.
На средна възраст съм
лятото карам по повече от 9ч. на седмица
не страдам от абсолютно нито едно от тея глупости където си ги написъл...напротив даже :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 14 Фев 2023, 9:23

Виж скандинавците , при тях велосипедите са национална лудост още преди WWII . И какъв е резултата в здравословен план ? :dunno: :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2023, 12:13

Ето тук са изследвали какво се случва

https://www.ahajournals.org/doi/full/10 ... 116.004413
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 14 Фев 2023, 12:31

Jordana написа:......болезнена продължителна ерекция, която не е свързана с полова възбуда, не дава полово удовлетворение и не завършва с еякулация)....

Т.е. ставаш "машина"?! Само "болезнена" ме притеснява малко иначе нямаше да се замисля дори.....чак се чудя как не са ги забранили тези как му се казва? Велосипеди ли? Сега сериозно: и аз имам проблеми със ставите, но не е от колелото. Нито от народните танци. Отдавам го на одъртяването, от което няма как да се избяга + добрия начин на живот, който водя. А какъв бях преди 20 години......мамка му не ми се остарява!

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 14 Фев 2023, 16:43

Jordana написа:Виж скандинавците , при тях велосипедите са национална лудост още преди WWII . И какъв е резултата в здравословен план ? :dunno: :roll:

Кажи чесно ,че даде пример с едни от най здравите и добре изглеждащи наций в световен мащаб :mhihi:
Ами не знам,ти ми кажи колко скандинавеца дойдоха да ти се оплачат,та зачеркна един от най разпространените не просто спортове но и начин на живот?
Аз ти давам пример с мен си,нещо повече!Имам дискова херния,боляло ме е и съм си правил експеримент с колело за 20мин в парка и ми е минавало
Приятел с разширени вени,доктора му препоръча велоаргометър точно превантивно срещу тромб
На друг приятел баща му смени тазобедрени стави и още не знам си кво,пък не съм го виждал нито веднъж да кара колело..

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Покупка на велосипед...

Мнение от Anthony_J » 17 Фев 2023, 21:01

Средна продължителност на живота:
България (Джордана на дивана, рови в гугъл) - 72 години
Швеция, Норвегия, Дания, Нидерландия (педелират повече от 9 часа седмично) - 83 години
Бах тези колоездачи, ако спрат убийствените си навици, ще живеят 30 години повече от нас, а не само 11

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Фев 2023, 21:32

Едва ли , има едно изследване върху тая работа което наскоро публикуваха продължило 35 годиин . И се оказва че риска от нездравословния живот за продължителноста е около 20% повишен което е нищо . Съвременната медицина ги дотиква повечето до преклонна възраст а натам след нея е ген на който никой не може да влияе за момента .
https://www.google.com/search?q=life+ex ... e&ie=UTF-8
Очевидно данните не говорят в полза на твоята теория и няма връзка с велосипеди дивани и подобни неща .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2023, 21:38

Да ама едно е на 80 още да караш колело, а друго на 60 вече да си приключил мача и да живееш само благодарение на хапчетата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 18 Фев 2023, 7:28

Има един термин VILPA който се коментира напоследък . Това са кратки физически натоварвания под 10 минути в ежедневния живот на човека . Изследванията показват че сумарно 20 минути на ден средно тежка физическа активност разбита на 2-3 минутни периоди са достатъчни за елиминирането на сериозен риск за здравето . Става въпрос за хора на средна и над средната възраст .
https://www.nature.com/articles/s41591-022-02100-x
9 часа седмично на велосипеда ми се струва прекалено , това са по 4.5 часа събота и неделя или по 1 час дневно плюс още 2 часа допълнително събота и неделя . 1-2 часа събота и неделя с удоволствие , но да живея върху велосипед с тия 9 часа ми идват малко в повече .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Фев 2023, 18:45

Има и друго схващане- че 1 час дневно във фитнеса на компенсира 8 часа седене в офиса.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата