Иниацитива НЕ НА ВОЙНАТА НА ПЪТЯ
Модератор: Общи модератори
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ама за калпавото обучение пак са виновни държавните институции - КАТ, ДАИ, транспортаната комисия в парламента... не са виновни тези, дето ги пускат със самочувствие на шофьори и никакви умения на такива.
Вчера пътувах София-Сандански. С малолитражка. Джигити нямаше нито на отиване, нито на връщане. Обаче пътя (нямам предвид няколкото километра чисто нова "магистрала") е ужасен - целия е на вълни, маркировка няма, мантинелите не са обозначени със светлоотразители в по-голямата си част, пълна свинщина. И това е ГЛАВЕН път към ЕВРОПЕЙСКА държава... За сметка на това обаче имаше скрити и не чак толкова зелени човечета с радари на поне 10-12 места, без да преувеличавам. Цели РПУ-та вяно се прехранват от този път. 'Що да им дреме какъв е пътя, нали върви далаверата. Не написах случайно, че съм пътувал с малолитражка. Това е масови автомобил в ЕВРОПА. Но по нашите пътища, дори и с най-спокойното каране, дори разстоянието от 150 км. е кошмар. В страните, които съм изброил по-горе, на такова разстояние хората ходят на вечеря с малолитражките си, без да усетят... Надявам се, че ми схващате мисълта и няма толкова ревностно да подканвате КАТ да вдига глобите, че да могат да ни дерат повече и под и над масата... пардон палката
Вчера пътувах София-Сандански. С малолитражка. Джигити нямаше нито на отиване, нито на връщане. Обаче пътя (нямам предвид няколкото километра чисто нова "магистрала") е ужасен - целия е на вълни, маркировка няма, мантинелите не са обозначени със светлоотразители в по-голямата си част, пълна свинщина. И това е ГЛАВЕН път към ЕВРОПЕЙСКА държава... За сметка на това обаче имаше скрити и не чак толкова зелени човечета с радари на поне 10-12 места, без да преувеличавам. Цели РПУ-та вяно се прехранват от този път. 'Що да им дреме какъв е пътя, нали върви далаверата. Не написах случайно, че съм пътувал с малолитражка. Това е масови автомобил в ЕВРОПА. Но по нашите пътища, дори и с най-спокойното каране, дори разстоянието от 150 км. е кошмар. В страните, които съм изброил по-горе, на такова разстояние хората ходят на вечеря с малолитражките си, без да усетят... Надявам се, че ми схващате мисълта и няма толкова ревностно да подканвате КАТ да вдига глобите, че да могат да ни дерат повече и под и над масата... пардон палката

Never mistake motion for action...
Аз преди много често патувах и съм забелязал че в северна България пътищата са много по-хубави от колкото в южна
Незнам на какво се дължи това??? Доколкото до умората сигурно има колеги които за един ден са правили обиколко като мен на България и знаят сигурно какъв кошмар е. Под обиколка разбирам Пловдив-София-Плевен-Търново-Варна-Бургас-Ст.Загора-Пловдив и пак най-тежък беше маршрута в южна България. И като се замисля тук винаги е имало повече човечета от колкото в северна.

Незнам на какво се дължи това??? Доколкото до умората сигурно има колеги които за един ден са правили обиколко като мен на България и знаят сигурно какъв кошмар е. Под обиколка разбирам Пловдив-София-Плевен-Търново-Варна-Бургас-Ст.Загора-Пловдив и пак най-тежък беше маршрута в южна България. И като се замисля тук винаги е имало повече човечета от колкото в северна.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Аз няма да пиша нищо, понеже доста се изписа, и доста верни неща се казаха. Само ще ви покажа малко случайно направени снимки от мен. Дано да са ви интересни, въпреки, че го виждате всеки ден по улиците !
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=117973
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=117973
stay tuned

- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
- Мечтае да кара: E38
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Пусках преди време част от снимките на НТВ, даже показаха 1 от тях... но като гледам положението става все по зле. Иначе нищо не ми пречи да пратя линка отново на основните ТВ медии ! Трябва да им се досажда до последно за да има ефект и да покажат пак нещо. Иначе най-лесно е да се залостя на въпросното кръстовище и за един час ще събера достатъчно материал. Такива нагли случаи просто незнам...
stay tuned

Трима души загинаха при тежка катастрофа край Пирдоп
26 Март 2007
По неизвестни засега причини леката кола е навлязла в насрещното платно и се е ударила в крайпътно дърво. На място е загинал возещият се до шофьора 35-годишен мъж, а по-късно в болницата са починали още двама - шофьорът и един от пътниците - съответно на 24 и на 44 години.
За последното денонощие в страната са станали общо 10 тежки катастрофи.
Съвместната акция на bTV и вестник 24 часа - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив!" продължава. Предложенията и сигналите, които получаваме по телефона и на e-mail ще бъдат предадени на транспортната комисия и ресорните министри и ще бъдат обсъдени на дискусия, организирана от двете медии. Тя ще се проведе в сряда - 28 март от 12:00 часа в БТА.
Пращайте всякакви мейлове, дано помогнат с нещо.
26 Март 2007
По неизвестни засега причини леката кола е навлязла в насрещното платно и се е ударила в крайпътно дърво. На място е загинал возещият се до шофьора 35-годишен мъж, а по-късно в болницата са починали още двама - шофьорът и един от пътниците - съответно на 24 и на 44 години.
За последното денонощие в страната са станали общо 10 тежки катастрофи.
Съвместната акция на bTV и вестник 24 часа - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив!" продължава. Предложенията и сигналите, които получаваме по телефона и на e-mail ще бъдат предадени на транспортната комисия и ресорните министри и ще бъдат обсъдени на дискусия, организирана от двете медии. Тя ще се проведе в сряда - 28 март от 12:00 часа в БТА.
Пращайте всякакви мейлове, дано помогнат с нещо.
По нагоре бях споменал, че такива снимки трябва да се признават от КАТ като доказателство за вина и да се налагат глоби на нарушителите.Може и да се направи сайт и там да се поставят снимките.
Но на кой му пука!!!
КАТ са бюджетна организация, и не се контролира от никой до колкото зная.
На тях заплатите им си вървят, пенсийките също.
А ако изпадне някой лев странично "барекет версим"
Но на кой му пука!!!
КАТ са бюджетна организация, и не се контролира от никой до колкото зная.
На тях заплатите им си вървят, пенсийките също.
А ако изпадне някой лев странично "барекет версим"
Господарите е комедийно шоу, не очаквай чудеса.
Но пък не пречи, нали пак ще се вдигне шум.
Прати ги също на bTV репортерите, НоваТВ, има там няколко кадърни хора, които може и да се преборят да излязат в ефир с това.
Ако нищо не стане - вдигаме се 50 коли и блокираме КАТ Дървеница
Гаранция ще се разсмърди яко

Но пък не пречи, нали пак ще се вдигне шум.
Прати ги също на bTV репортерите, НоваТВ, има там няколко кадърни хора, които може и да се преборят да излязат в ефир с това.
Ако нищо не стане - вдигаме се 50 коли и блокираме КАТ Дървеница

Гаранция ще се разсмърди яко