Иниацитива НЕ НА ВОЙНАТА НА ПЪТЯ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 25 Мар 2007, 0:10

Цонко Цонев е кмета на Каварна.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 25 Мар 2007, 11:06

Според мен, да си вземеш книжка трябва минимум 500 часа и цена за B категория 1500 лв. Трябва да те научат за тези пари, не само да караш правилно, но и морално. Според мен обучението в момента е просто бизнес за едни и е много повърхтностно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Мар 2007, 10:59

Ама за калпавото обучение пак са виновни държавните институции - КАТ, ДАИ, транспортаната комисия в парламента... не са виновни тези, дето ги пускат със самочувствие на шофьори и никакви умения на такива.
Вчера пътувах София-Сандански. С малолитражка. Джигити нямаше нито на отиване, нито на връщане. Обаче пътя (нямам предвид няколкото километра чисто нова "магистрала") е ужасен - целия е на вълни, маркировка няма, мантинелите не са обозначени със светлоотразители в по-голямата си част, пълна свинщина. И това е ГЛАВЕН път към ЕВРОПЕЙСКА държава... За сметка на това обаче имаше скрити и не чак толкова зелени човечета с радари на поне 10-12 места, без да преувеличавам. Цели РПУ-та вяно се прехранват от този път. 'Що да им дреме какъв е пътя, нали върви далаверата. Не написах случайно, че съм пътувал с малолитражка. Това е масови автомобил в ЕВРОПА. Но по нашите пътища, дори и с най-спокойното каране, дори разстоянието от 150 км. е кошмар. В страните, които съм изброил по-горе, на такова разстояние хората ходят на вечеря с малолитражките си, без да усетят... Надявам се, че ми схващате мисълта и няма толкова ревностно да подканвате КАТ да вдига глобите, че да могат да ни дерат повече и под и над масата... пардон палката 8)
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 26 Мар 2007, 12:06

Аз преди много често патувах и съм забелязал че в северна България пътищата са много по-хубави от колкото в южна :conf:
Незнам на какво се дължи това??? Доколкото до умората сигурно има колеги които за един ден са правили обиколко като мен на България и знаят сигурно какъв кошмар е. Под обиколка разбирам Пловдив-София-Плевен-Търново-Варна-Бургас-Ст.Загора-Пловдив и пак най-тежък беше маршрута в южна България. И като се замисля тук винаги е имало повече човечета от колкото в северна.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 26 Мар 2007, 13:07

Аз няма да пиша нищо, понеже доста се изписа, и доста верни неща се казаха. Само ще ви покажа малко случайно направени снимки от мен. Дано да са ви интересни, въпреки, че го виждате всеки ден по улиците !
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=117973
stay tuned
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
Мечтае да кара: E38

Мнение от Misho 605 SVti » 26 Мар 2007, 13:38

Снимките не се нуждаят от коментар.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 26 Мар 2007, 14:51

Прати линка със снимките като е-мейл на БТВ, в момента тече така инициатива да се пращат точно такива снимки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 26 Мар 2007, 15:10

vutov написа:Прати линка със снимките като е-мейл на БТВ, в момента тече така инициатива да се пращат точно такива снимки.

И не само на тях, ми на всички медии!
_!_

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 26 Мар 2007, 15:32

Пусках преди време част от снимките на НТВ, даже показаха 1 от тях... но като гледам положението става все по зле. Иначе нищо не ми пречи да пратя линка отново на основните ТВ медии ! Трябва да им се досажда до последно за да има ефект и да покажат пак нещо. Иначе най-лесно е да се залостя на въпросното кръстовище и за един час ще събера достатъчно материал. Такива нагли случаи просто незнам...
stay tuned
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 26 Мар 2007, 15:37

Имам някви бегли спомени че майор Костов ( този от БТВ) беше казал да се пращат такива снимки на мейла на БТВ или на някъв на КАТ ли не знам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 26 Мар 2007, 15:49

Най-добре е да се пращат на медиите. Поне някой ще им обърне внимание като имат публична изява.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 27 Мар 2007, 8:07

Трима души загинаха при тежка катастрофа край Пирдоп
26 Март 2007
По неизвестни засега причини леката кола е навлязла в насрещното платно и се е ударила в крайпътно дърво. На място е загинал возещият се до шофьора 35-годишен мъж, а по-късно в болницата са починали още двама - шофьорът и един от пътниците - съответно на 24 и на 44 години.

За последното денонощие в страната са станали общо 10 тежки катастрофи.

Съвместната акция на bTV и вестник 24 часа - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив!" продължава. Предложенията и сигналите, които получаваме по телефона и на e-mail ще бъдат предадени на транспортната комисия и ресорните министри и ще бъдат обсъдени на дискусия, организирана от двете медии. Тя ще се проведе в сряда - 28 март от 12:00 часа в БТА.

Пращайте всякакви мейлове, дано помогнат с нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALEXONE » 27 Мар 2007, 8:43

По нагоре бях споменал, че такива снимки трябва да се признават от КАТ като доказателство за вина и да се налагат глоби на нарушителите.Може и да се направи сайт и там да се поставят снимките.
Но на кой му пука!!!
КАТ са бюджетна организация, и не се контролира от никой до колкото зная.
На тях заплатите им си вървят, пенсийките също.
А ако изпадне някой лев странично "барекет версим"
Парата в Брой и Аз съм Твой!!!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 27 Мар 2007, 9:09

Ще изпратя неща от темата на Господари на ефира. Дано да помогнат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 27 Мар 2007, 9:13

Господарите е комедийно шоу, не очаквай чудеса.

Но пък не пречи, нали пак ще се вдигне шум.

Прати ги също на bTV репортерите, НоваТВ, има там няколко кадърни хора, които може и да се преборят да излязат в ефир с това.

Ако нищо не стане - вдигаме се 50 коли и блокираме КАТ Дървеница :mhihi:
Гаранция ще се разсмърди яко :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата