Тол камери, свинетки и глоби

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Тол камери, свинетки и глоби

Мнение от b_u_b_o » 15 Мар 2021, 19:15

Няма кво да го питам, участвал съм в правенето на системите за проверка на ГО и за регистрация на ПТП и сигурно знам по-добре от него Ама и да не бях щях много да се смея на твърдение, че няма регистър с всички регистрационни номера. Вярно, че държавата е в 20 век, ама ти я прати в 19ти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Мар 2021, 19:27

Хубаво, приемам, че си прав. Няма задание да има връзка с тая система ако изобщо е възможна такава връзка и не е направено /имаме различни начини за закупуване и никак не е ясно дали може навсякъде/. Повод ли е да се мрънкя ? Един път в годината се иска да си напишеш номера. Много е сложно. Ами ако те пускеше да си накупиш 10 броя годишни винетки на един и същи номер ? Винаго може да е по-добре, разбира се. Ама да се мрънка заради единия номер, айде моля.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 15 Мар 2021, 19:38

Мрънка се щото е направено некадърно. От реализацията, през заданието та до закона. Най-вече последното, защото грешки се правят. И да те наказват 100 кинта за една сбъркана буква или цифра е безумие. Ако банката работеше така и като сбъркаш IBAN-а просто си прибираше парите в джоба пак ли щеше така да ги защитиш или само държавата може?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 15 Мар 2021, 20:38

Парламента и апи знаете къде са. И обсъждане е имало публично си мисля.
На мен си ми е ок между другото. Кат плащам на няколко коли винетки па не съм сбъркал ни веднъж. И е много дребнаво тва мрънкяне за единия номер. Щото само при несъществуващ такъв има проблем. Ако си го сбъркал и такъв номер друг има ко правиме? Да си върнат лепенките.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 15 Мар 2021, 20:56

Позната купува две винетки на служебни коли номерата са поредни с една цифра разлика. Мацката греши последната буква и на двата номера защо да не може два часа по късно да се смени буквата, да се стонрира плащане или каквото и да е с талон и валиден документ за покупка. Мацето купи две нови винетки от джоба си, държавни автомобили са.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Мар 2021, 7:13

А защо не носи двата малки талона с нея и да гледа? В лукойла веднъж ме карат да напиша номера, втори път ми го чете и пита това ли е, трети път ми го показва на монитора, четвърти път ме пита този ли е преди да пусне бележката. :shock: На мен ми се струва досадно, ама явно има защо. В началото ти искаха малък талон да го видят защото после имало случаи със скандали. И как да няма след като са свикнали да се отнасят небрежно? Аз си знам номерата, но винаги ги гледам ако съм с колата или нося малък талон, или си го пиша на телефона и така отивам. Мацката може да се снима 45 пъти(съвсем примерно, не конкретно същата) за селфи в тоалетната, но номер или талон не може да снима, да звънне да пита или нещо си?
И какво ще ми сменят часове по-късно като ще има злоупотреби така и разни хора ще придвижват 100 коли с 50 винетки макс, а после у форумУ ще ревем що има дупки?

П.п: Да ви светна за катаджията какво гледа като ви спре. Проверява по номер имаш ли застраховка, понеже понякога може да имаш стикер, но да нямаш застраховка или да имаш застраховка, но нямаш стикер, после може да гледа дали тая кола не се издирва като тия двете стават по номер, та толкова по спора има ли регистър или не. След това по ЕГН гледа водача за неплатени и/или невръчени глоби, може и пътниците да гледа.
До регистъра с номерата 100%-та имат достъп ВСИЧКИ паразити правещи застраховки и може да ви кажат има и докога важи застраховка на дадена кола по Рег. номер.
Ако случайно иска да рови дали вас ви издирват или нещо си, по станцията пита дежурния в съответното негово РПУ към което работи да му каже каквото иска. Общо взето катаджията е Бог на информацията като ви спре ако пожелае все пак.
Още да изреждам или стига?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Мар 2021, 7:47

Това всичкото ако работи скапаната им система на ушевите . А тя никога не работи както трябва , така че като ви спират и проверяват често нищо не могат да проверят по рег номера .
Това с връчването на честитки по границите ВАС го отмени . Редно е да го отменят и при другите служби които се опитват да връчват незаконно тия фишове чрез изнудване на хората . Например в паспортните служби .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Мар 2021, 9:19

Регистъра на гаранционния фонд си нема нищо общо. Няма да ти каже дали номера ти съществува изобщо, а дали има застраховка и дали е имал някога си.Така си мисля. Това че проверява КАТаджията дали има застраховка и дали колата не се издирва изобщо не е същото като да проверява съществува ли такъв номер. Въвеждам номер и таблета ми вика - нема застраховка, не се издирва. Щото липсва във въпросните бази данни. А не казва такъв номер не съществува. БУБО е много сигурен, че има такъв регистър, аз не съм. А и да има едва ли е публичен щото сигурно не са само номера ми и други работи и даже номерата се явяват като следствие от тия други работи. Дали може да се отвори навън само с номерата - ми сигурно може. Ама понякога нещата отстрани изглеждат - Бучи пръчка - пий вино, но рядко са толкоз прости.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 16 Мар 2021, 10:35

@Top Gun Maverick благодаря ти че ми описа как работи система по която съм работил :mhihi:

@Моджо Как няма да съм сигурен като съм ги виждал тия данни в системите на КАТ, още не съм изкуфял толкова да не вярвам на собствените си очи :mhihi: Давам ти пример системата за регистрация на ПТП, мислиш ли че не се прави проверка при вкарване на МПС като участник дали съществува такова? Да не говорим, че за улеснение на катаджията, като въведе номера и цялата информация за колата му излиза, собсвеник, марка, модел, рама, цвят...квот се сетиш. Както и системата за ГО, ако въведеш несъществуващ номер няма просто да ти каже "Няма ГО" ами ще ти каже "такава кола няма". Изобщо не мога да разбера как разумен човек, ще си мисли че такава елементарна проверка не може да стане, пък и като му казваш да не ти вярва :mhihi:

Та тая работа с грешните номера до голяма степен може да се реши с добавяне на поле за имена на собственика и един бърз чек тоя номер на тоя човек ли е. Ако не, съобщение "Провери си данните", ако да минава си заявката и ти взима парите. Елементарно, работа за един ден. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 16 Мар 2021, 10:48

При издаване на ГО се въвежда ДКН и номер на СРМПС от тези две неща се извлича инфото за автомобила. Та две такива полета и няма сгрешен или несъществуващ номер, защото няма ли съответствие между номера на колата и талона няма и данни за такъв автомобил. Как ще е с колите от другите държави, обаче не знам.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Мар 2021, 19:22

Ами как да е, сигурно пак се вкарва някъде, когато съм карал кола с Немски транзити и валидна гражданска за месеца нали ми извършват проверка на някои ГКПП-та, после си купувам и винетка и така.
Иначе и в КАТ как ще го няма след като отивам да сменя талон на вече вкарана кола в България или такава, която сега вкарвам и си излиза дата на първоначална регистрация. Това нали пак идва от някакъв регистър? Вашата работа е все едно ви казвам, че водата е мокра, ама вие викате не точно, понеже има все пак някакъв регистър, ама и вие не знаете точно какъв.
Тия дни ще питам конкретно и точно какво му излиза на г-н катаджията като чукне на таблета, че не ми се разпитва по телефона, понеже ги слушат понякога, макар да съм сигурен, че думите му ще се припокрият 99.9%-та с моите защото бая примери съм видял от тоя кат.
Дотогава може да си мислите все още, че няма никакви регистри и, че информацията звездите им я говорят, как беше "ако работят и са в час".
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Мар 2021, 20:34

Вече май връщат пари за сгрешена винетка . :roll: Некое IT с мерак за работа е бутнало нещо в системата и нещата са се наредили :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Мар 2021, 18:31

За МПС с транзитни номера се изписва номера от табелата, както на постоянните номера нали? :oops:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 30 Мар 2021, 19:23

Изписваш всичко, както си е на табелата.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 01 Апр 2021, 20:43

Преди малко се опитвам да си купя винетка през bgtoll и накрая гьоновете, които са правили тъпия сайт ми искат освен 3d код и някакъв друг код. От банката ми пращат само един и реално за втори път не мога да купя винетка онлайн.
Искам да попитам мога ли на бензиностанция Лукойл примерно да си купя винетка утре и да е валидна от същия ден ?
За валидността съм почти сигурен, че мога да я взема да е валидна за същия ден, ама дали продават сега ?
Преди съм купувал.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата