НАП, ЕКОНТ и продажби през куриерските фирми...
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: НАП, ЕКОНТ и продажби през куриерските фирми...
Kroki написа:Честито на всички в superhosting.
За какво става въпрос?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
НАП са поискали и взели копия на базата данни.
Всичко що е онлайн магазин там може да се видят обороти, поръчки, клиенти и т.н.
Всичко що е онлайн магазин там може да се видят обороти, поръчки, клиенти и т.н.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Kroki написа:НАП са поискали и взели копия на базата данни.
Тия бази данни си имат пароли, а НАП не са много известни с хакерството си.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Доооооооооообре.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
vixx написа:Kroki написа:НАП са поискали и взели копия на базата данни.
Тия бази данни си имат пароли, а НАП не са много известни с хакерството си.
... те ще им дадат лог-вете - кой какво и колко е платил/ купил и тн...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
НАП станаха много хай тек... между другото точно днес чета следната новина.
https://offnews.bg/ikonomika/superhosti ... 68423.html
СуперХостинг.БГ отчита 19% ръст при инсталациите на онлайн магазини у нас през последните дванадесет месеца
https://offnews.bg/ikonomika/superhosti ... 68423.html
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тия пък съвсем се осраха. Това не би ли трябвало да е поверителна информация, която да се предоставя само при съмнение, че е извършено престъпление. Т.е. идват и взимат базата данни с презумцията, че всичките клиенти са престъпници.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Тия пък съвсем се осраха. Това не би ли трябвало да е поверителна информация, която да се предоставя само при съмнение, че е извършено престъпление.
Тези дни поне няколко мои познати и то достатъчно "светнати" се учудват на същото. На какво основание ръководството на ЕКОНТ е предоставило пълния списък на всички физически лица получили през 2016 г. наложени платежи и пощенски преводи през въпросната русенска фирма на стойност официално над 20 хиляди лева, но неофициално и по-малко? Става въпрос за над 2000 лица. Всички те потенциални престъпници ли са? И освен това въпросната куриерска фирма нали не е банкова институция??

Имат ли си на представа, че попадането на подобна информация в недобросъвестни ръце може да предизвика тежко криминално престъпление? Подобен случай имаше преди повече от 20 години в Киев. Банков чиновник продава на бандити информация за много богата фирма с огромни обороти, която обаче има скромен офис в неголям партерен апартамент.
И още една вътрешна информация: Рекордьор е НАП "Надежда" - София. Там явно са се развъдили тлъсти онлайн шарани-търговци!

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Фидел Кастро написа:bum_bum написа:Тия пък съвсем се осраха. Това не би ли трябвало да е поверителна информация, която да се предоставя само при съмнение, че е извършено престъпление.
Тези дни поне няколко мои познати и то достатъчно "светнати" се учудват на същото. На какво основание ръководството на ЕКОНТ е предоставило пълния списък на всички физически лица получили през 2016 г. наложени платежи и пощенски преводи през въпросната русенска фирма на стойност официално над 20 хиляди лева, но неофициално и по-малко? Става въпрос за над 2000 лица. Всички те потенциални престъпници ли са? И освен това въпросната куриерска фирма нали не е банкова институция??![]()
Имат ли си на представа, че попадането на подобна информация в недобросъвестни ръце може да предизвика тежко криминално престъпление? Подобен случай имаше преди повече от 20 години в Киев. Банков чиновник продава на бандити информация за много богата фирма с огромни обороти, която обаче има скромен офис в неголям партерен апартамент.
И още една вътрешна информация: Рекордьор е НАП "Надежда" - София. Там явно са се развъдили тлъсти онлайн шарани-търговци!
В Надежда сме много луди

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Фидел Кастро написа:Малко сме се отместили от въпроса, но без да спамя искам да Ви информирам за още едно "уникално" явление. ДИАМАНТИТЕ НЯМАТ ОФИЦИАЛНИ КОТИРОВКИ, както петрола, златото, металите и пр. Този особен вид търговия се държи основно от представителите на една древна нация и предполагам се досещате коя. Всичко е скрито-покрито и много конфиденциално. Имаше няколко документални филма и ясно се виждаше, че странно облечените в черно мъже не издават своите тайни.
Основната борса е в Антверпен, но информация от нея ще видиш през крив макарон.
Емии всъщност си има световен ценоразпис каква е борсовата цена, макар и да не е на 100% напълно свободен и безплатен достъпа до ценовата листа. Говорим за инвестиционни естествено, не за бижута. Разбира се, че на борсите не може да членува сульо и пульо. Останалото е много вярно, особено за конфиденциалността. Напълно възможно е да имаш 5 милиона в диаманти, недекларирани.
Следя темата с интерес. Човека във фотофорума според мен наистина си е леко за проверка. 7 бона лични вещи не е невъзможно, но е МНОГО трудно. Истината реално ще е "някъде там", понеже наистина тази сума не е от няколко телефона и телевизор. Интересно ще стане, ако се появят и нови случаи. Това може да промени онлайн търговията

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тия от НАП са просто обезумели. Не знам какво искат, но това е тормоз и полицейщина абсолютна. Изземват бази данни и следят хиляди граждани без да са извършили нищо нередно. И явно не им остава време да си вършат и другите задачи.
Получих преди малко писмо:
И по-надолу едни 4 плащания за които твърдят, че не съм извършил. Да ама с грешен номер на документа по който е извършено плащането. Т.е. някой някъде не си е платил и те по незнайно какъв начин са ми го пришили на мен. И ми говорят за лихви и т.н..
Аз съм си наредил парите в същия ден в който е излязал документа (т.е. около седмица по-рано от нужното дори). Всеки път оставям по няколко дни между плащането на ДДС-то и останалите задължения, че да им е по-лесно и да не ги обърквам. И изведнъж- хоп, ново двайсе.
Омръзна ми да ме третират като престъпник баси. Имаш фирма, значи криеш доходи или не плащаш задължения. Продал си нещо онлайн- значи имаш магазин. Караш БМВ, значи не спазваш ЗДВП. Ай сиктие, дали и сбърканата държава.
Получих преди малко писмо:
УВАЖАЕМА/И ГОСПОЖО/ГОСПОДИНЕ,
Уведомяваме Ви, че според данните на НАП имате следните неплатени публични задължения с изтекъл срок за доброволно плащане:
И по-надолу едни 4 плащания за които твърдят, че не съм извършил. Да ама с грешен номер на документа по който е извършено плащането. Т.е. някой някъде не си е платил и те по незнайно какъв начин са ми го пришили на мен. И ми говорят за лихви и т.н..

Аз съм си наредил парите в същия ден в който е излязал документа (т.е. около седмица по-рано от нужното дори). Всеки път оставям по няколко дни между плащането на ДДС-то и останалите задължения, че да им е по-лесно и да не ги обърквам. И изведнъж- хоп, ново двайсе.
Омръзна ми да ме третират като престъпник баси. Имаш фирма, значи криеш доходи или не плащаш задължения. Продал си нещо онлайн- значи имаш магазин. Караш БМВ, значи не спазваш ЗДВП. Ай сиктие, дали и сбърканата държава.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Абсолютно същата честитка и аз получих днес по имейла защото съм регистриран и касае осигурителните ми и здравни вноски за м. септември 2017 г. Да, ама аз съм ги внесъл и то в самата СИБанк и то навреме.
Нямам думи!! Пълни кретени плюс, че пак се получават имейли - вируси!

Нямам думи!! Пълни кретени плюс, че пак се получават имейли - вируси!

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И счетоводителя ми е получил същото за неговите здравни ..
Да събираш данъците е едно ама да налагаш системен тормоз над данъкоплатците съвсем друго.

Да събираш данъците е едно ама да налагаш системен тормоз над данъкоплатците съвсем друго.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Стил на работа в БГ институцията ...
Понеже не могат да си организират и свършат работата действат с някакви супер тъпи репресивни мерки срещу всички вместо срещу неизправните платци.
Лекуват се симптомите както винаги, а не проблемите
Понеже не могат да си организират и свършат работата действат с някакви супер тъпи репресивни мерки срещу всички вместо срещу неизправните платци.
Лекуват се симптомите както винаги, а не проблемите

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
щом числата не съвпадат мисля, че просто имат софтуерни проблеми...
пак е добре, че се опитват да правят нещо по електронен път. надявам се, нещата да постепено да се оправят и честитките в един момент да са актуални...
пак е добре, че се опитват да правят нещо по електронен път. надявам се, нещата да постепено да се оправят и честитките в един момент да са актуални...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила