Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от Kurtov » 07 Окт 2019, 14:47

SpeedyMan написа:
Dextuar написа:
SpeedyMan написа:Гледам, че....
Какво означава “добре стоят”? И как по-скоро преценяваш как стоят освен ако не е навъртян волана? Въобще как може да се избира гума по външен вид :kuku:

Просто имат лек борд и джантата изглежда предпазена, но и шарката си е готина - мисля, че ще се справя добре с калта и кишата.

Don_Diego написа:С тази агресивна шарка сигурно ще трябват шлемофони за хората в купето, предполагам ще са адски шумни. Също така заради дълбокия грайфер ще имат ужасна обратна връзка, особено при по-високи скорости и завои. На вода също очаквам да са зле, но първата година в дълбок сняг ще копаят, хората ще припадат от възбуда за качествата им на тази смешна цена. На втората година ще има студено (ще има да се бута :mhihi: ) връщане в реалността, проклинане че са съсипали държавата и прозрение, че често пъти най-евтината опция излиза скъпо :mhihi:

Някой с преки наблюдения върху Pirelli Sotto Zero 3 и Michelin Pilot Alpin 4 - 18ки, RFT в частност? :help:

Вземай Continental-a и тва е зимната гума.

Иначе това за шлемофоните - съмнявам се да са чак толкова зле.

Според мен това с борда не е много вярно.
Баща ми скъса една Таурус от същите миналата година точно на борда, не че не може да се случи и с друга гума, ама борда им е много по-мек от на Lassa snoways.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2019, 15:37

Нещо не намирам темата за зимните гоми дали :mhihi:

Каква е хавата с тия евро етикети, има ли нещо вярно в тях? Гледам гума с индекс Б за спирачен път спира по-зле от такава с индекс С. и такава листната като 70 децибела е реално 73, а такава със 72 е 71. На какво да вярвам?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Окт 2019, 17:34

На "недей се купувай китаец, ако не въртиш 30к+ км годишно", за да ги изтъркаш бързо :mhihi: Зимните са ми китайски - преди държаха и си бяха супер. На сняг, на лед - ноу проблем. Ама са карани малко (то и в Пловдив не е много дълъг зимния сезон) и въпреки грайфера, вече за никъв х** не стават. Със 100 на мокро светка АСЦ-то :mhihi: Повече китаец няма да взема.

П.П. Това също не означава да се вземе супер-мега-ултра-топ модела на цената на 2 комплекта китайци.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 07 Окт 2019, 20:52

Айде ся даже Ласата и китайците станаха по-добри от TIGAR и другите клонинги на империята.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Окт 2019, 21:28

Don_Diego написа:Знам кой модел какво наследява, просто няма пресен внос в моя размер. Миналта седмица са доставени Pirelli и Michelin, затова е между тях дилемата. Има топ оферта и за Hankook ама нещо не съм 100% убеден в качествата им. I'cept EVO2 e модела

330ка беше с Ай септ Ево - прехвален боклук. Пукаха се от най-малката дупка. Само реклами те са им силни. Ауди РС5 са със Ханкок, но вероятно са доста променени като за серийно вгражда в Ауди.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 07 Окт 2019, 21:53

Има доста голяма разлика между OEM гумите и това, което се продава.

И аз съм на мнение, че евро-етикетите са малко субективни, а не трябва да са такива. Не знам кой ги "сертифицира", но е факт, че гума с клас C на мокро може да е по-добра от такава с етикет B.

Освен това може да са субективни и тестовете за гуми- какво пречи на производителите да дават гуми с други по-добри характеристики за да изкарат добър резултат на теста, а масовото производство да са по-евтини и по-лоши респективно?

За това си правим подобни теми по форумите :D

Та някой карал ли е с NEXEN, зимни?
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 07 Окт 2019, 23:11

Запазих 4бр Michelin Pilot Alpin 4 RFT, с хомологация за Mercedes :bchug:
Дано се държат добре, че не ми се бута, нито ми се слагат вериги в градски условия :mhihi:
Няколко познати имам със зимен Нексен, но все на 4х4 коли и много ги хвалят :dunno: . Аз имам летен и съм много доволен!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 08 Окт 2019, 7:35

От къде въобще се намират такива гуми?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 08 Окт 2019, 8:33

С хомолация ли? Това си е стандартна гума, просто има допълнителен символ отстрани на борда и понякога разлика в цената :lol: . Рядко и обикновено при странни размери има и разлика в шарката на гумата. Иначе такива се предлагат в представителствата (мисля, че нямат право да продават други гуми освен официално одобрени от марката) и при всеки вносител на гуми. Аз мойте ги взех на топ цена от Примекс :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Окт 2019, 9:40

Don_Diego написа:Запазих 4бр Michelin Pilot Alpin 4 RFT, с хомологация за Mercedes :bchug:
Дано се държат добре, че не ми се бута, нито ми се слагат вериги в градски условия :mhihi:
Няколко познати имам със зимен Нексен, но все на 4х4 коли и много ги хвалят :dunno: . Аз имам летен и съм много доволен!

Често има разлика. Например Гудиър Иигъл Ф1 за БМВ са доста различни, във всички размери. Дънлоп Спорт Макс Рт2 275х40Р18 за Мерцедес са коренно различни. Може би по-скоро е за добро, но трябва да се има предвид

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 08 Окт 2019, 9:47

SpeedyMan написа:Та някой карал ли е с NEXEN, зимни?

аз карам със зимни nexen winguard sport 2 18-ки 225/40/18 и съм много доволен. Нямах никакви очаквания към тях за тези пари и ги взех колкото да имам някакви зимни гуми ако тръгна нанякъде с бмв-то, но си се катерих няколко пъти по Витоша миналата зима и са топ :)

Изображение
това е от Лалето, когато масово стигаха долу до оня стръмния десен завой :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 08 Окт 2019, 13:12

Don_Diego написа:С хомолация ли? Това си е стандартна гума, просто има допълнителен символ отстрани на борда и понякога разлика в цената :lol: . Рядко и обикновено при странни размери има и разлика в шарката на гумата. Иначе такива се предлагат в представителствата (мисля, че нямат право да продават други гуми освен официално одобрени от марката) и при всеки вносител на гуми. Аз мойте ги взех на топ цена от Примекс :yes:

Ясно. Очаквах да е някакъв вид по high end гума, щом е одобрена от някоя марка. С по-добри параметри, различна каучукова смес или нещо такова.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 08 Окт 2019, 14:33

Чак в такива подробности не съм запознат дали има разлика в смесите и тн, основно е в шарката както каза acho.rs и то главно за да не се чувстваш много прее*ан от по-високата цена :mhihi:
@acho.rs: При Mercedes не съм забелязъл разлика в шарките на масовите размери, при големите ширини и цолажи може да има разлики и в шарките
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 08 Окт 2019, 20:26

Колеги, всичко което е ОЕМ е с най-доброто качество.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 08 Окт 2019, 20:33

devent написа:
SpeedyMan написа:Та някой карал ли е с NEXEN, зимни?

аз карам със зимни nexen winguard sport 2 18-ки 225/40/18 и съм много доволен. Нямах никакви очаквания към тях за тези пари и ги взех колкото да имам някакви зимни гуми ако тръгна нанякъде с бмв-то, но си се катерих няколко пъти по Витоша миналата зима и са топ :)

това е от Лалето, когато масово стигаха долу до оня стръмния десен завой :lol:

Много добре колега, сега ми е интересно при втори сезон как ще са. Аз имам SYRON в момента и беше доста добре първите 3 сезона, сега обаче на мокро-влажно се пързлят здраво. Но и са на 50 000 км някъде.
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата