нов световен порядък и други такива

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

света се управлява централно

да. има мощна единна тайна организация която регулира хода на света
40
21%
има няколко отделни тайни организации които са си разделили света и го контролират
66
35%
играчите са ясни- това са правилтелствата на америка, китай, русия и тн и те казват кое как
57
30%
няма такова животно- живота си върви по негов си не/логичен начин и няма централно управление
24
13%

Общо гласове : 187
нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: нов световен порядък и други такива

Мнение от Zagy » 22 Яну 2013, 23:28

Там е работата - не мисля, че ще са инвестиции в смисъла, в който се подразбира :) Китайците не са глупави и знаят какво да направят и ще си вземат всичко, което поискат тихо, под тезгяха. А и имат да си връщат позиции за това, че ги наритаха като кучета от Африка...

Ще е просто наливане на пари в и без това полумъртвата и прераздута щатска икономика, което си е равносилно на инфлация. А и сам каза, че сега ще им е още по-лесно да купуват. След година-две Щатите ще пеят съвсем друга песен.

За американците - те направо ще реват :D
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Яну 2013, 0:53

Tapping the government’s forex stash has become a preferred overseas project funding strategy for banks that have minimized U.S. dollar holdings on expectations that its value will fall against the Chinese yuan, said the source close to SAFE.

Китайците играят интересна игра. Излишъка от износа го събират или/и купуват дълг с него и в замяна печатат местна валута за да изравнят сметката от другата страна. Така държат курса на юана изкуствено нисък, обаче не знам дали е възможно да го правят до безкрай и нещата могат да се прецакат и в двете посоки... обезценяване или поскъпване на юана, като всички залагат, че китай ще спрат и ще оставят да се увеличи стойността на юана в един момент. Ако не спрат да печатат рискуват инфлация. Това не съм го разследвал в детайли, но принципно ми е интересно какви възможности има там. По-интересното е, че сега обаче дълга явно вече не ги привлича(или просто са натрупали толкова кеш, че вече се чудят къде да си го слагат) и почват да купуват hard assets по целия свят с тия долари, които са натрупали - целта за мен е запазване за капитала, в случай че нещо стане с долара (всеки може да си вижда каквито иска тайни заговори естествено).

За мен американците си траят, защото ниския юан е изгоден и за тях. Иначе всичко ще стане много по-скъпо за тях (а и за целия свят). То вече има ли нещо, на което да не пише произведено в Китай ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 23 Яну 2013, 1:27

alx написа:
Zagy написа:Сори :oops: пуснал съм грешен линк. Ето го линка, който имах предвид:

http://www.marketwatch.com/story/china- ... 2013-01-20

Накратко - урок по инфлация 101...

тази статия също не казва това което ти каза. тази статия обяснява че е създадена услуга "safe" която дава нисколихвени доларови заеми на китайски банки които искат да играят на форекс или да купуват/ инвестират в чужбина. един вид китайския форекс резерв (парите за покриване на форекс борсовите транзакции) си повишава ликвидноста. няма лошо.

ако не друго- от тази операция долара си затвърдява мястото.

доларова инфлация не е нещо което азия иска- най-голямия заемодавец на америка е япония. китай е номер две. нямат полза да режат клона на които са.

Доста неща изписа и в крайна сметка... нищо не каза...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Яну 2013, 2:27

zxsport написа:Доста неща изписа и в крайна сметка... нищо не каза...

:?:
алекс
трабант 601с
разни други возила

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 23 Яну 2013, 10:14

steeN написа:
Tapping the government’s forex stash has become a preferred overseas project funding strategy for banks that have minimized U.S. dollar holdings on expectations that its value will fall against the Chinese yuan, said the source close to SAFE.

Китайците играят интересна игра. Излишъка от износа го събират или/и купуват дълг с него и в замяна печатат местна валута за да изравнят сметката от другата страна. Така държат курса на юана изкуствено нисък, обаче не знам дали е възможно да го правят до безкрай и нещата могат да се прецакат и в двете посоки... обезценяване или поскъпване на юана, като всички залагат, че китай ще спрат и ще оставят да се увеличи стойността на юана в един момент. Ако не спрат да печатат рискуват инфлация. Това не съм го разследвал в детайли, но принципно ми е интересно какви възможности има там. По-интересното е, че сега обаче дълга явно вече не ги привлича(или просто са натрупали толкова кеш, че вече се чудят къде да си го слагат) и почват да купуват hard assets по целия свят с тия долари, които са натрупали - целта за мен е запазване за капитала, в случай че нещо стане с долара (всеки може да си вижда каквито иска тайни заговори естествено).

За мен американците си траят, защото ниския юан е изгоден и за тях. Иначе всичко ще стане много по-скъпо за тях (а и за целия свят). То вече има ли нещо, на което да не пише произведено в Китай ?

Китайците са страшни тарикати :mrgreen: . Наистина и аз смятам, че нарочно държат юана нисък - така хем имат контрол над стойността му (винаги могат да го оставят да си плава свободно - демек да поскъпне), хем могат да си изиграят коза с него в случай, че нещо се случи с долара. В момента инфлацията за тях е по-изгодна, отколкото неизгодна (което ще се промени де). Та идеята да си имат задна вратичка до паричните потоци на Щатите е много хитро измислена - САЩ много добре знаят, че така си слагат главата в торбата, но нямат избор :)
В един момент инфлацията ще почне да не се харесва на китайците - тогава те просто чрез достъпа си до американския форекс пазар ще я пренесат в САЩ :mrgreen: - демек в дългосрочен план с долара е свършено.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 23 Яну 2013, 11:53

alx написа:

За илюминатите вероятно е имал предвид :lol: И на мен ми прави впечатление, че говориш едни такива работи, логични, подкрепени с факти и оттам скучни, никакъв мистицизъм или препратка към някоя всемогъща сила свише :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Яну 2013, 17:51

flame написа:
alx написа:

За илюминатите вероятно е имал предвид :lol: И на мен ми прави впечатление, че говориш едни такива работи, логични, подкрепени с факти и оттам скучни, никакъв мистицизъм или препратка към някоя всемогъща сила свише :mhihi:

ми аз съм учен/доучил съм се да боравя с факти. другото...

затова и гласувах за последната опция - че няма такова животно. другото е празни приказки за на маса.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Яну 2013, 20:27

Zagy написа:...

Не мисля, че нещата работят както ги описваш. Иначе то си е публично известно, че китайците правят това, което описах за да държат курса на юана нисък. Да не говорим, че и регулират движението му в рамките на 1 процент (ако си спомням правилно), а и дълго време курса беше фиксиран. Не знам какво значи пренасяне на инфлация... Нито обезценяване на долара, нито обезценяване на юана са изгодни сценарии на Китай. Всеки има достъп до търгувия с валута ;) Сега просто банките имат лесен достъп до средства да финансират частни инвеститори и компании, които купуват някакви неща извън Китай. А дали с долара е свършено, не знам, но все още където и да си по света като извадиш долари и ще ти ги вземат... другите валути не съм толкова сигурен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 23 Яну 2013, 23:48

alx написа:

затова и гласувах за последната опция - че няма такова животно. другото е празни приказки за на маса.

ок, а това - http://www.forbes.com/sites/bruceupbin/2011/10/22/the-147-companies-that-control-everything/ факти ли са, конспирации ли са ... ?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Яну 2013, 11:22

_galio_ написа:
alx написа:

ок, а това - http://www.forbes.com/sites/bruceupbin/2011/10/22/the-147-companies-that-control-everything/ факти ли са, конспирации ли са ... ?

Cold hard facts и огромна доза икономическа логика :winky: Ти да не мислиш, че съюзът на гаражните магазинчета в България трябва да управлява света, но са дошли илюминатите и са турнали Barclays най-отгоре на тая "мистична" пирамида? :mhihi:

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 24 Яну 2013, 11:43

Когато видя статия или публикация, която ми ми поднася "велика истина" и ми "отваря" очите - бегам надалече...

Не казвам, че нищо в нея не е вярно, но обикновенно хората, които пишат подобни неща, са или болни теоретици на конспирацията, или търсачи на популизъм и бърза слава.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Яну 2013, 11:45

Zagy написа:Когато видя статия или публикация, която ми ми поднася "велика истина" и ми "отваря" очите - бегам надалече...

Аз пък сравнявам с поне няколко други различни статии, за да мога да си извадя най-правилните изводи 8)

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 24 Яну 2013, 11:46

flame написа:
Zagy написа:Когато видя статия или публикация, която ми ми поднася "велика истина" и ми "отваря" очите - бегам надалече...

Аз пък сравнявам с поне няколко други различни статии, за да мога да си извадя най-правилните изводи 8)

То това се подразбира от самосебе си - предполагам никой с поне малко интелект в главата си няма да повярва само на една-единствена статия или публикация.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Яну 2013, 11:48

Zagy написа:
flame написа:

То това се подразбира от самосебе си - предполагам никой с поне малко интелект в главата си няма да повярва само на една-единствена статия или публикация.

Те тия, дето вярват сляпо на 1 източник на информация, са най-зле завалиите... Веднага след тях се нареждат тия, които отричат нещо, само защото "шестото чувство" и шепне, че това е долна лъжа :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 24 Яну 2013, 12:04

flame написа:Cold hard facts и огромна доза икономическа логика :winky: Ти да не мислиш, че съюзът на гаражните магазинчета в България трябва да управлява света, но са дошли илюминатите и са турнали Barclays най-отгоре на тая "мистична" пирамида? :mhihi:

Коментарът ти е прост, та дрънка. Иронията ти е упражнявана за последно в 4-ти клас сигурно?

Всеки, който работи в корпорация, има възможност да наблюдава как решенията на висшия мениджмънт се отразяват надолу по веригата.

Затова и питам - когато висшият мениджмънт на тези 147 компании взема решения и те носят последици за политиката на 80% на фирмите (не съм прецизен в изказа, извинявам се, на бач съм), което пък се отразява на потреблението на финансови, здравни и всякакви услуги на - примерно - 80% от икономичекси активното население на планетата - това как го наричаме, заговор, конспирация какво е?

Понеже хората не се крият (значи не е конспирация?), а в прав текст заявяват, че 147 корпорации управляват всичко, което може да се управлява. Има едно конспиративно филмче за Монсанто, в което един чичко на висока позиция в Нестле заяви директно пред камерата, че за тях водата не е общо благо, а частна собственост на който може да си я купи. Та след 20-30-50 години ако се случи единствената достъпна вода да е бутилираната и да ни я продават на цени като за изкопаеми горива - тогава какво ще е, конспирация, заговор, желязната логиката на пазара?

Оттам ми е интересно Форбс имаме ли го за достоверен източник? Понеже стана ясно, че тук има хора, които гледат небето, но отварят уикипедия да четат какво се случва след самолетите. И принципно с хора, дето са спрели да мислят с главата си и да гледат с очите, разговорите са безсмислени. Но alx има сериозна репутация, та затова и него питам. Интересно ми е просто.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата