Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
старши ентусиаст
Аватар

Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от eraziel » 16 Апр 2012, 13:12

Jordana написа:Еми айде да забраним алкохола в нощните заведения.Вреди доста повече на околните .От тютюнев дим не е умрял и няма известен случай да е пострадал някой в заведение.Обаче от напиване има доста и то завършили трагично .Да не ги припомняме вестниците са пълни с такива примери.Тоест пияндето непушач в обществено заведение е 1000 пъти по опасен от трезвения пушач.Така че да се забрани алкохола .

Данни от официална статистика?

От тютюнев дим не е умрял и няма известен случай да е пострадал някой в заведение

:paranoid:
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 16 Апр 2012, 13:13

Jordana написа:...алкохола...Вреди доста повече на околните .От тютюнев дим не е умрял и няма известен случай да е пострадал някой в заведение.

алкохола си го пиеш само ти, докато дима го дишат всички. А ако беше поне малко наясно с влиянито на цигарите върху организма нямаше да изръсиш такъв бисер. Думите ти потвърждават факта че пушачите просто отказват да приемат фактите относно цигарите и умишлено се дезинформират по темата.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Апр 2012, 13:24

Е да говорим с конкретни данни не някой чул нещо.Дайте данни колко хора и къде са се разболели от дима в бара? Не ми цитирайте какво има в пушека от цигарите щото в пушека от автомобилите тоест във въздуха който всички дишаме има 100 пъти по отровни химикали.
Дайте конкретни данни колко и къде непушачи са пострадали от дима в баровете ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 16 Апр 2012, 13:31

Jordana написа:Е да говорим с конкретни данни не някой чул нещо.Дайте данни колко хора и къде са се разболели от дима в бара? Не ми цитирайте какво има в пушека от цигарите щото в пушека от автомобилите тоест във въздуха който всички дишаме има 100 пъти по отровни химикали.
Дайте конкретни данни колко и къде непушачи са пострадали от дима в баровете ?

Aргумента е твой, защити го с официална информация :)
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Апр 2012, 13:36

Аргумента е на непушачите и се изтъква като основен за тая забрана.Как може да искаш нещо за което неможеш да се аргументираш да покажеш на околните че си наистина прав и каузата която защитаваш с пяна на устата е првилната? Ми не виждаш ли че с "миришат ми гадно цигарите да се забранят" някакси не се получава.Мене ми мирише гадно сметището в суходол ама не го махат.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 16 Апр 2012, 13:44

Jordana написа:От тютюнев дим не е умрял и няма известен случай да е пострадал някой в заведение.Обаче от напиване има доста и то завършили трагично .Да не ги припомняме вестниците са пълни с такива примери.

а болниците не са ли пълни с онкоболни???? От напиване има пострадали - да! обаче силно ме съмнява да успеят да накарат психично нередовните олигофрени да не излизат на обществени места... а явно трудно ще ги накарат и да не пушат :mhihi: напиването и правенето на маймуна си е ЛИЧЕН ИЗБОР, заяждането с видимо пиян човек също е личен избор, обаче аз не си избирам да ми димиш, така че го проумейте най-после! направо не мога да повярвам, че тая тема стана толкова дълга... и че все още се налага да ви се обяснява :conf: :conf:
never drive faster, than your guardian angel can !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Апр 2012, 13:50

Драги непушачи когато спрете да карате личния си автомобил изхвърляйки в атмосферата и въздуха купища отровни газове които всички дишаме и вредите на околните в степен която даже не можете да проумеете тогава ще имате право да си налагате мнението върху цялото общество.Или и това е въпрос на личния ви избор? И да болниците са пълни с хора с белодробни заболявания въпреки че много от тях през живото си не са влизали в бар.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 16 Апр 2012, 14:06

Jordana написа:Аргумента е на непушачите и се изтъква като основен за тая забрана.Как може да искаш нещо за което неможеш да се аргументираш да покажеш на околните че си наистина прав и каузата която защитаваш с пяна на устата е првилната? Ми не виждаш ли че с "миришат ми гадно цигарите да се забранят" някакси не се получава.Мене ми мирише гадно сметището в суходол ама не го махат.

Aргумента на непушачите е, че вторичното пушене вреди на здравето. Не обсъждаме КОЕ е по-вредно, а вреден ли е тютюневия дим за здравето или не. Някой смята ли, че няма достатъчно данни и доказателства?
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Апр 2012, 14:07

Radinka написа:
Jordana написа:От тютюнев дим не е умрял и няма известен случай да е пострадал някой в заведение.Обаче от напиване има доста и то завършили трагично .Да не ги припомняме вестниците са пълни с такива примери.

а болниците не са ли пълни с онкоболни????...

ти тва като довод ли го даде? :conf:
а случайно доказателства някакви за това, че въпросните онкоболни са заболели следствие на тютюневия дим???

eraziel написа:..

Aргумента на непушачите е, че вторичното пушене вреди на здравето. ...

ако се върнеш в началото на темата, ще видиш, че основния аргумент е умирисването на дрехите и косите, а не здравето :mhihi:
включително и на девойката, която съм цитирал отгоре :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 16 Апр 2012, 14:21

zazomazo написа:основния аргумент е умирисването на дрехите и косите, а не здравето :mhihi:

Честно казано, това е едно от първите неща, което ми прави впечатление като се прибера в България, но да кажем, че е по-скоро вторичен ефект и просто ми напомня какво е минало през дробовете ми през въпросната вечер :)
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 16 Апр 2012, 14:36

zazomazo написа: ти тва като довод ли го даде? :conf:
а случайно доказателства някакви за това, че въпросните онкоболни са заболели следствие на тютюневия дим???

а доказателства за това, че трагично завършилите са завършили трагично заради алкохола ? щото май става въпрос за трагичен край след побой,а не след препиване :?:
и за какво обсъждаме странични неща, а не се придържаме към темата? нима няма доказателства, че тютюна вреди ли? не сте виждали снимки на съсипани дробове и на активни пушачи, и на пасивни пушачи?
Джордана, или квото там ти е ника, даваш мега тъпите сравнения... :mhihi: първо, ние - непушачите не си налагаме мнението върху цялото общество, правителството го направи, а повярвай и в парламента има пушачи ;) и второ, не само непушачите карат автомобили :mhihi:
дай на дървения философ тема и си изпукай пуканки :mrgreen:
never drive faster, than your guardian angel can !

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Апр 2012, 14:52

с автомобилите е толкова незряло сравнението,че няма нужда от коментар..
може и със самолетите да го сравните :mhihi: :mhihi:
имах познат охранител в дискотека-всичките му колеги-без значение пушачи или не - храчели кръв (предполагам не перманентно) -сигурно е от психическото натоварване или силната музика :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Апр 2012, 15:12

Петруне, тия охранители са били туберколозни бе, братле :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 16 Апр 2012, 15:15

Bogat-Beden написа:с автомобилите е толкова незряло сравнението,че няма нужда от коментар..
може и със самолетите да го сравните :mhihi: :mhihi:
имах познат охранител в дискотека-всичките му колеги-без значение пушачи или не - храчели кръв (предполагам не перманентно) -сигурно е от психическото натоварване или силната музика :dunno:

Много интересно как от пасивното пушене се храчи кръв, а от активното не. Ако е така, никога не бих отказал цигарите :mhihi:

Вместо да се хващат за цигарите да вземат да обърнат малко внимание на старите бараки с отрязани катализатори, че да се изчисти въздуха на вън.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 16 Апр 2012, 15:15

zazomazo написа:Петруне, тия охранители са били туберколозни бе, братле :mrgreen:

:mhihi:

Възможно ли е да съм си изхрачил кръвта без да разбера? :mhihi:

Искам само да обърна внимание на статистиката, която е добавена. Аз не съм против забраната, само защото съм пушач ;) Има куп причини!
Последна промяна Nasko_ на 16 Апр 2012, 15:18, променена общо 1 път
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата