Ляв / десен волан ?
Модератор: Общи модератори
Re: Ляв / десен волан ?
acho.rs написа:- най-редовно - а аемрика на тесните пътища ли
ми аз доста карам всяка година по стария континент...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
alx написа:
усещаш ли колко много уговорки има във метода ти? това го прави статистически опасен![]()
... да не говориме, че на мене ми се е случвало най-редовно такива "подаващи се да погледнат" с десняци да ми бъркат сметките като идвам насреща им- "тоя се подава- ще изпреварва.. а.... няма да изпреварва- прибра се... а аз си изпуснах "прозореца" за изпреварване между другото"...
Аз не казвам, че е широко приложимо, ами че върши работа при мен... за мен това е важно, а не дали и някой друг ше може... но както написах по-горе, това го използвах при близо 1000км двупосочен път и не съм имал дори 1 проблем... и косвен проблем от това изпреварване... както казах си трябва търпение и желание... и ти се получава... все пак караш автомобил с десен волан, което при двупосочни пътища е проблемно именно при изпреварване... и се съобразявам с това..
А иначе аз никога не се подавам с колата (с десен волан), че да мога да погледна дали идва някой отсреща... челни удари не ми се правят... ако нямам видимост или "пилотна кола" да изпреварва... седя и си кретам в колоната и това е... ако няма някой завой, че да ти даде някаква представа...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
"подаваш" се само след като си освободил дистанция - реално , няма как да не реагираш , ако ще с 200 да идва тоя насреща .
- Mollov
- Мародератор
-
Мен тва ми е ясно... дано камикадзетата го прочетат и те... и го запомнят.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
малиии пак зациклихте,не се ли усещате
нека обощим-карането на кола с десен волан е като носенето на 2 леви или 2 десни обувки,неудобно е ама се свиква

нека обощим-карането на кола с десен волан е като носенето на 2 леви или 2 десни обувки,неудобно е ама се свиква

- Mollov
- Мародератор
-
Дано поне докат циклиме да има реален смисъл... иначе залудо...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Mollov написа:Дано поне докат циклиме да има реален смисъл... иначе залудо...
ами няма много смисъл да го обсъждаме, положението е ясно- да се кара кола с десен волан е възможно, но е грешно решение, за да не кажа друго дето ще ви засегне...
- Mollov
- Мародератор
-
Мен ми е ясно какво ще кажеш, но това не значи, че си изцяло прав...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Mollov написа:Мен ми е ясно какво ще кажеш, но това не значи, че си изцяло прав...
знам, че не съм изцяло прав да слагам всички под един знаменател... то не е правилно и всички куки да ги наричаме корумпирани, тъпаци, идиоти и в тоя ред на мисли, ама такова е отношението към тях, нали

знам, че има добри шофьори дето карат от грешната страна, знам и че има светни полицаи, но са единици и по-скоро потвърждават правилото...
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
kiko написа:малиии пак зациклихте,не се ли усещате![]()
Това ми допадна колега

защо мислите, че компетентния орган спи
за тези, които не знаят -
от може би 2 години вече е забранена регистрацията на коли с десен волан, който превозват повече от 7 пътника
за тези, които не знаят -
от може би 2 години вече е забранена регистрацията на коли с десен волан, който превозват повече от 7 пътника
No bling at the Ring
Също и камиони вече не регистрират с десен волан...е нали е голям и гледаш от високо 

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
alx написа:аз мисля две неща по въпроса за десните волани:
1. колкото и да си добър шофьор- като караш в държава с нормално движение е въпрос на статистика да изпаднеш в ситуация в която да застрашиш своя живот и/или този на околните. ако нямаше значение всички коли щяха да ги правят с ляв (или десен) волан и щяха да пестят страшни пари. не си правете илюзии- значение има- огромно.
2. поради #1 като си регистрирал кола с десен волан в държава с ляв волан (освен както казаха ако колата просто не съществува в ляв волан- ака примерно скайлайн) това означава, че поставяш гъзарията си над личната сигурност и тази на околните. което пък... не говори добре за тебе най-учитиво казано както би се изразил алеко.
И аз това го казах в 1-ия ми пост в темата. И с това мисля, че темата се изчерпва.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
exotique написа:Също и камиони вече не регистрират с десен волан...е нали е голям и гледаш от високо
за товарните не съм сигурен, че е така
дори по-скоро смятам, че не е забранено, защото миналата седмица видях в кат такъв камион, който беше току-що регистриран
No bling at the Ring
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
И аз днес видях Рено 21 с десен волан
Гледах като теле в железница, въпреки, че е нормално 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..