С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от Feanor » 23 Мар 2011, 20:54

blackrider написа:Никой не може да каже защо наистина целят да се намали бройката на човеците прав си че липсва всякакъв смисъл.

I rest my case. :)

Останалото е "бръсначът на Окам".
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 23 Мар 2011, 20:55

Feanor написа:
blackrider написа:Никой не може да каже защо наистина целят да се намали бройката на човеците прав си че липсва всякакъв смисъл.

I rest my case. :)

Останалото е "бръсначът на Окам".

Би ли бил така добър да преведеш за нас какво означава това и на какъв език е ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 23 Мар 2011, 20:56

Стана ми интересно за тези оръжия под Стара планина.
И аз съм чувал за тези оръжия под Стара планина, но не от форум, а от бащата на приятел, кажете Вие какво знаете, а после и аз (въпреки, че моето нищо не е), както и за едно недостроено ядрено убежище в Тетевенския балкан.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 23 Мар 2011, 21:02

lowrider написа:Стана ми интересно за тези оръжия под Стара планина.
И аз съм чувал за тези оръжия под Стара планина, но не от форум, а от бащата на приятел, кажете Вие какво знаете, а после и аз (въпреки, че моето нищо не е), както и за едно недостроено ядрено убежище в Тетевенския балкан.

Колега то и в тези форуми не ги пишат нещата едно към гьотере, а пак бяха някакви приятели и познати които като са служили и са ходили на тези обекти , но до там и съвсем малко инфо защото както се досещаш са ги пускали на нива с нисък достъп и почти нищо не са видели от това което всъщност има там...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 23 Мар 2011, 22:08

larbi написа:

Колега то и в тези форуми не ги пишат нещата едно към гьотере, а пак бяха някакви приятели и познати които като са служили и са ходили на тези обекти , но до там и съвсем малко инфо защото както се досещаш са ги пускали на нива с нисък достъп и почти нищо не са видели от това което всъщност има там...

Аз го написах иронично...
Секретни бази е имало, но не са били подобни напреднали технологии а подземни складове за гсм и муниции ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 23 Мар 2011, 22:31

///peter написа:
larbi написа:

Секретни бази е имало, но не са били подобни напреднали технологии а подземни складове за гсм и муниции ;)

То тва, че складове има е обществена тайна става въпрос за нещо друго. Ти как се изказваш иронично все едно си ходил там на палатка и знаеш какво точно е имало и 100% знаеш, че в инвентара няма нищо друго освен това което изброи :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Мар 2011, 0:21

larbi написа:
///peter написа:
larbi написа:

То тва, че складове има е обществена тайна става въпрос за нещо друго. Ти как се изказваш иронично все едно си ходил там на палатка и знаеш какво точно е имало и 100% знаеш, че в инвентара няма нищо друго освен това което изброи :mhihi:

Мдам, планината се отваря и започват да излизат хаунебу останали от нацистите, ако разбира се знаеш какво е това.
Изобщо имаш ли си на идея с каква технология може да е направи нещо подобно, движещо хиляди тонове земна маса за да се разтвори?
Точно това е проблема на конспирацията, технически неграмотни обясняват кое какво има, без някой да се замисли въобще възможно ли е, а за смисъла изобщо няма да говорим.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 24 Мар 2011, 0:36

Явно е станало някакво объркване защото никъде не съм казал , че планината щяла да се разтвори :mhihi:
Някоя огромна порта може да се отвори ама цялата планина звучи пресилено :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Мар 2011, 9:12

Чети xnet-a и ще си отвориш очите :D

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 24 Мар 2011, 10:06

Feanor написа:
1. Не казах каменната ера, а 18-ти век.

И защо да се върнеш в 18ти век, като са 550 000 000?? Колко е населението на САЩ и колко е на Русия? Прогреса е от тия две държави / и Хитлер :mhihi: /. Всички други са консуматори.
И когато консумацията, надхвърли производството, някъде тряя да се редуцира.
И от къде я измислихте тая цифра 550 млн, само две държави в Азията са около 40% от населението. Кабум и проблем солвд :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Мар 2011, 10:09

няма да закачаш китайците бе- после отде ще си купя евтини маратонки :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Jonny » 24 Мар 2011, 10:27

Баща ми преди време е служил в Стара Планина, разправяше че имало разни убежища под земята с внушителни размери, но той е бил само на пост и нищо повече. Водят ги вечерта в камионите, като им свърши командировката пак така, въпреки, че казва че горе долу може да посочи къде точно се намират, но не му вярвам много много.
Mariyan Tashev Aerial Productions

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 24 Мар 2011, 10:38

Сондьора написа:И защо да се върнеш в 18ти век, като са 550 000 000?? Колко е населението на САЩ и колко е на Русия? Прогреса е от тия две държави / и Хитлер :mhihi: /. Всички други са консуматори.
И когато консумацията, надхвърли производството, някъде тряя да се редуцира.
И от къде я измислихте тая цифра 550 млн, само две държави в Азията са около 40% от населението. Кабум и проблем солвд :mhihi:

Защото прогресът се нуждае от един workforce зад себе си, който да поеме грижата за основните нужди. Няма да се занимаваш с космически програми, ако не можеш да осигуриш храната на хората. "Кабум" в Азия и оставаме без електроника в общи линии - повечето от големите заводи са именно там. Липсата на производствени мощности ще вдигне цената безобразно. Без китайците, които да произвеждат евтино всевъзможни детайли, ще се оскъпи производството на... почти всичко... Да не говорим пък какъв радиационен фон ще докара използването на достатъчно количество ядрено оръжие за целта, нито за евентуалният ответен ядрен удар на китайците... Не ми звучи като решение на какъвто и да било проблем... :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 24 Мар 2011, 11:13

Да бе те ся за тва си спират совалките, щот видиш ли няма кво да ядът, и чакат за китайски части :mhihi:(не съм казал, че спират развитието си в тая област)
Кога Китай, започва собствения си прогрес, и къде са били САЩ и Русия? Те уоркфорса си го имат.
Китай,бълва понеже , някой тряя да компенсира нуждите. Прави го бързо и евтинко. Ама почват да консумират повече от бащите си, което е проблем.
А тия 9 млрд население, след 15г, без манджа няма да стане. За тва идват ГМОтата и т.н..Така, че тоя мехур рано или късно ше се пукне, ако не го държиш на някакво ниво...
Ето ти една графика, премисли я: http://wallstreet.blog.bg/photos/88616/ ... growth.jpg
Бе няма значение всеки си има някви гледни точки.
Последна промяна Сондьора на 24 Мар 2011, 11:36, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 24 Мар 2011, 11:29

Спират си совалките, но продължават да пращат апарати към Марс.
Отделно се подготвя LISA, което, откъдето и да го погледнеш е мащабна космическа програма.
Отделно едни учени се занимават с конструирането на космически телескопи, други си блъскат главите над проблемите по изграждането на space elevator... Изобщо, не бих приемал свалянето на старите совалки от употреба като знак за край на космическите програми. Те и без това са толкова космически колкото влизането до коляно в морето е морско плаване. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата