Бензин vs Газ или къде ми е сметката
Модератор: Общи модератори
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката
///M Power написа:Мармот написа:В града гори повече от на бензин...така че не е хич скопена.Върви колкото всяка нормална М40-ка...///M Power написа:Искаш да кажеш , че колата на газ харчи по-малко от на бензин ...... някой май си е спънал много колата !
Естествено ако карам с някаква средна скорст над 100км няма да гори толкова...разхода който напсиах е при сравнително икономично каране.
ако това е иконимично каране ( 75 л. за 980 км са 7.5 л на 100 извънградско макара и през проходи ) , нещо не е в ред в колата , с М42-ката ако карам икономично 6 и малко не никакъв проблем , баси аз на събора дадох 8 разход .....
Купи си един шестак па дай 6 разход , или да си купим ИСове по тая логика?
Ако искаш да се натоварим 4 парцала и да напълним багажника и да пердашим със 140-50 по магистралта , па ако дадеш 6 ЕВАЛАТА! аз давам 11 по1.11 .
АКо някои карат с 80 и им е много икономично , аз карам с 80 на 3та , че тогава е по икономична , карам БМВ , не москвич - ама като се замисля и моксвича едно време не съм карал с 80 .........

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
JIKI_RACER написа:///M Power написа:Мармот написа:В града гори повече от на бензин...така че не е хич скопена.Върви колкото всяка нормална М40-ка...///M Power написа:Искаш да кажеш , че колата на газ харчи по-малко от на бензин ...... някой май си е спънал много колата !
Естествено ако карам с някаква средна скорст над 100км няма да гори толкова...разхода който напсиах е при сравнително икономично каране.
ако това е иконимично каране ( 75 л. за 980 км са 7.5 л на 100 извънградско макара и през проходи ) , нещо не е в ред в колата , с М42-ката ако карам икономично 6 и малко не никакъв проблем , баси аз на събора дадох 8 разход .....
Ако искаш да се натоварим 4 парцала и да напълним багажника и да пердашим със 140-50 по магистралта , па ако дадеш 6 ЕВАЛАТА! аз давам 11 по1.11 .
АКо някои карат с 80 и им е много икономично , аз карам с 80 на 3та , че тогава е по икономична , карам БМВ , не москвич - ама като се замисля и моксвича едно време не съм карал с 80 .........
Готин колегата горе кара М40-ка , така че не говорим за шестак , с 4 човека и багаж и каране с 140 няма да даде 6 , но няма и да даде 11 , пък и явно е някакво голямо героиство да караш бързо ? Ако искаш си карай с 120 на трета , мен това какво ме интересува

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
///M Power написа:JIKI_RACER написа:///M Power написа:Мармот написа:В града гори повече от на бензин...така че не е хич скопена.Върви колкото всяка нормална М40-ка...///M Power написа:Искаш да кажеш , че колата на газ харчи по-малко от на бензин ...... някой май си е спънал много колата !
Готин колегата горе кара М40-ка , така че не говорим за шестак , с 4 човека и багаж и каране с 140 няма да даде 6 , но няма и да даде 11 , пък и явно е някакво голямо героиство да караш бързо ? Ако искаш си карай с 120 на трета , мен това какво ме интересува
По същата логика кво ме интересува ,че твойта гори 6 ?
Нали сме се събрали да си говорим , а не кой кво не го интересува. Геройстовото е с 240 , ако за теб 140 е геройство нямам повече въпроси.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Като говорим , нормално ли е М40-ка да даде 7.5 при икономично каране извън града ?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
Според мен колега няма смисал.първо ти трябва да се изръсиш минимум 1000 лева за газовата.заради тази газова ти ебава майката на двигателя.От там ти се бъгва ламда сондата(която не е хич евтина).Ти трябва да сменяш по често частите поради по-бързото им износване.горити наистина с около 20-30 % повече гас от бензина.както каза един колега трябва да ти загрее колата за да се включи газта .Сега наистина бензина си е скъпичак ,но колата си върви повече все пак,докато на газ езък както каза един колега ,че кара 150 коня кола.работил съм на бензиностанция и съм забелязал ,че повечето българи с бмв карат на ГАЗ и двигателите така са се разтракали сеедно караш верижен трактор.А циганите каквито и да са знаят с какво гориво да карат в-палар рейсинг .такаче да ти кажа няма никакъв смисал да слагаш газова .Всепак искаш да караш бмв а пък да ти гори малко.няма как да стане това нещо. както казах все едно и също е дали на газ или на бензин ще караш с малка разлика.дали ще плащаш скъп бензин и ще върви повече или ще караш на газ и ще сменяш по често части и ще плащаш по малко за гориво няма смисал.а за нисък разход кола си вземи пунто.гледам ги пред мен бмв как тече вода от ауспоха просто грозна гледка.да видиш някое яко направено бмв отзад с табелка газ или още по лошото под бронята да крие дюзата за зареждане на газ.Просто грозна гледка.
лично мнение
колега съвсем нормално е да ти дава такъв разход.на мен ми удря към 9-10 (имам изгоряла ламда сонда),а карам до към 2500-3000 оборота максимум.такаче каквото и да правиш максимум да е свалиш на 7 неповече този двигател си гори бая ,а нищо на яве
лично мнение
колега съвсем нормално е да ти дава такъв разход.на мен ми удря към 9-10 (имам изгоряла ламда сонда),а карам до към 2500-3000 оборота максимум.такаче каквото и да правиш максимум да е свалиш на 7 неповече този двигател си гори бая ,а нищо на яве

може всичко да е ,да ама не е бмв 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
///M Power написа:Като говорим , нормално ли е М40-ка да даде 7.5 при икономично каране извън града ?
н
Имам е30 1,.8 М40 , под 9 не е давала никога . градското е от 13-16 лятно зимно. ИЗвън 9-10 , тва 7.5 искам да го видя

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
lop_88 написа:Според мен колега няма смисал.първо ти трябва да се изръсиш минимум 1000 лева за газовата.заради тази газова ти ебава майката на двигателя.От там ти се бъгва ламда сондата(която не е хич евтина).
лично мнение
Мойто Е30 няма ламбда сонда по дефолт демек фабри4но и вече 50 хил.км нищо не и се е бъгнало , само един изпарител смених с по хубав.
Най най проста газова само че кадърно направена , изпарителя е под кутията на флтъра и директно подавам газ ,а не с маркуч 2 метра през целия мотор както повече то направени ..и едни дюзи изчистих, и си купих едни резервни

Ако искате да постна снимки да кажете добре ли са направени газовите или дали личи че ги има ? Почти фабрични са

И над пунто 1.1 имам наблюдения в София , и там хората се замислят за газова ,че не е толкова икономична колкото си мислеха като я зимат.

- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: малко
- Мечтае да кара: Е23 с много екстри

тук давам пример с мой братовчед който постоянно мрънка че газта била скъпа, ама като вляза в къщата му и започвам да да се спъвам в ненужни джунджуиики и дрънкулки дето и грам работа не му вършат, ама си ги купува и налива кинти в безмислени неща! а на гаЗстанцията зарежда за 2 лева

сигурен съм че ако си прави сетката по добре, ще си кара колата на бенз и няма да сменя части постоянно

цялата работа е да си направи човек сметката добре, не да дава пари за простотии и да смята колко стинки ще му гори колата

аре ся почвайте да ме цитирате

п.п. нямам против газта, но на голям мотор-над 2литра, тва 1.1 да го караш на газ

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
gh0sts написа::help: пак хиляда глупости.....![]()
тук давам пример с мой братовчед който постоянно мрънка че газта била скъпа, ама като вляза в къщата му и започвам да да се спъвам в ненужни джунджуиики и дрънкулки дето и грам работа не му вършат, ама си ги купува и налива кинти в безмислени неща! а на гаЗстанцията зарежда за 2 лева![]()
сигурен съм че ако си прави сетката по добре, ще си кара колата на бенз и няма да сменя части постоянно![]()
цялата работа е да си направи човек сметката добре, не да дава пари за простотии и да смята колко стинки ще му гори колата![]()
аре ся почвайте да ме цитирате![]()
![]()
![]()
п.п. нямам против газта, но на голям мотор-над 2литра, тва 1.1 да го караш на газ
1001вата глупост : )
Ам чи кво му е пунтото на газ , то така и така е мъртвородено дали ще дига 60 или 58 ква е разликата , на 5та е с 50 винаги

Май почвате да се въртите като фурнаджисйки лопати - не газ не , сега на голям мотор над 2000 , моя като 1998 да я свалям ли ?
Земете си голф , фиат, форд за газ..ем ей го земахме го , са що да е на газ , нямате угодия бе , коя кола да направя на газ , кажете ?
Последна промяна ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ на 26 Май 2010, 14:19, променена общо 2 пъти

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
gh0sts написа::help: пак хиляда глупости.....
абе брат, коло пъти съм ти казвал че тия малолитражки са курници и че харчат повече от на пръв поглед?
9 за м40 ми се види множко?
е23 с 2.8 извънградско даваше 9.5-10, при скорост 100-110 средно.
газта скапва кюнците и ламбдата-така е ,ама само до някъде. слагате газ на 10-12 годишна е36ца, и след няколко години ревете: изгоре ламбда, изгниха кюнци и т.н.? е че те да не са вечни? требало да се сменят свещи и възд. филтър? ми требва, що, на бензин не требва ли? пък аспухите хвърлят вода и на бензин, нормално е , особено при студено и влажно време.
после кви хора сте, бе не ви ли пука за екология, всичко да остане на страна, само заради това бих карал на газ

но верно е, и че не всяка кола става добре на газ, по новите са капризни
малко офф стана, ама прощавайте

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
P1tbuL написа:saleen написа:mongodim написа:saleen написа:.
Относно прословутата бомба в колата вече наистина ми писна да го слушам . Абе хора това да не са руските самоделки газови от преди 20 години.Една газова бутилка е точно толкова бомба колкото и един 80 литров резервоарпълен с 20 30 литра бензин.
Дали е такаhttp://www.dnes.bg/crime/2010/05/22/aud ... hudo.91511
Има автомобили, при които при катастрофа се спира подаването на гориво от специална система, не съм чувал да има нещо подобно при тези на газ
На ГИ-то имаш два прекъсващи клапана. Единия е на бутилката а другия преди филтъра(ако не се лъжа за втория за точното му място)![]()
Ако се направи културно газта, проблеми няма да имаш...
Колегата saleen явно чете много списания и форуми. Това е много хубаво. Но трябва да чете повече.
Да прочете какво значи ЕВРОСОНДА. И като разбере какво е да знае че вече е задължителна при монтаж на нова газова уредба.
Понеже виждам че има много знаещи и четящи колеги от форума,искам да попитам някой правил ли е опит да пусне газова бутилка и резервоар сбензин от 8 ия етаж.Много ми е любопитно на какво ще мирише след удара в земята на газ , на бензин или и надвете.
Предлагам ние газаджийте дето сме прости и си съсипваме двигателите да си напраивим отделен форум и да спреме с тия спорове.
Както казват руснаците "Не спорь с дураком, люди могут не заметить между вами разницу ".
Казано на Български " не спори с глупака,че хората може и да не ви различат един от друг".
Както казват руснаците "Не спорь с дураком, люди могут не заметить между вами разницу ".
Казано на Български " не спори с глупака,че хората може и да не ви различат един от друг".
- H2O
-
Айде стига де!!!Карайте си BMW-тата на ГАЗ и не ми казвайте колко е хубаво и евтино!Ставате смешни бе.Всеки иска да кара хубава кола,ама требе да има топки да я подържа и да я кара като кола!Няма какво да казвам,че расова кола НЕ се кара на друго,освен на каквото е направена.Дано Ферари или Ламбо не станат по 3-4000 лв,че да гзаифицирате и тях.То Мерца и Бимата им разказахте играта...П.С.Работя в сферата на продажба на горива и ако знаете момчетата където зареждат колите като видят кола дето не е за газ какво коментират...
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
мнения за това колко км изминавала точно на газ и колко на бензин... слушал, слушал... писнало ми е да влизам в спорове.. искам само да питам защо ние плащаме бензина на цената на примерно немския, а заплатите ни са 5 пъти по-малки? да не би ние да нямаме мерак да си караме със оргиналните горива и да не си даваме заплатите в пътуване? колко от нас хранят семейства и т.н.. и т.н.... да не би да сме втора категория хора, че взимаме едни от най-ниските заплати в Евр. съюз? ако взимаме по 2000 евро заплата - ще ни пука ли че бенза е 2.4 лева? баахти... много мнения и всеки е прав за себе си... истината е не в това, че много ни горят колите, а че ни е нисък стандарта, а всеки би предпочел да си купи на детето едно парче повече салам, или по-хубава дрешка, вместо да дава сумати пари... успех на колегата с 320ката...
хвали ми дизел... карай на газ - народна мъдрост

хвали ми дизел... карай на газ - народна мъдрост

H2O написа:Айде стига де!!!Карайте си BMW-тата на ГАЗ и не ми казвайте колко е хубаво и евтино!Ставате смешни бе.Всеки иска да кара хубава кола,ама требе да има топки да я подържа и да я кара като кола!Няма какво да казвам,че расова кола НЕ се кара на друго,освен на каквото е направена.Дано Ферари или Ламбо не станат по 3-4000 лв,че да гзаифицирате и тях.То Мерца и Бимата им разказахте играта...П.С.Работя в сферата на продажба на горива и ако знаете момчетата където зареждат колите като видят кола дето не е за газ какво коментират...
Интересно кой е по големия комплексар,този дето кара "расовото" BMW Е34 520i ~ Е36 318,320 на бензин и минава 5 хиляди километра на година,ходи по съборите с колата на колегата тедо е турил газ (че по евтино) или този който е дал 1000 лева за газова инжекция и кара по 30 хиляди километра на година.
От къде следва че който кара на газ не си потдържа колата?
Ще Ви дам следния пример,наскоро пазарувахме с един приятел малко тунинг елементи от един пич вкарващ донори от англия и той ни сподели :
-повечето дето идват за Мпакети,джанти волани и т.н. карат на газ.
Извода е че когато караш на газ ти остават пари за ремонти и за някоя и друга глезотийка.
За това горещо препоръчвам на колегите BMW ентусиасти каращи споменатите по горе "расови" автомобили и имащи доход под 2хиляди лева на месец,да не се правят на мъжкари (с големи топки) и да слагат газовата инжекция без да умуват много.
Всички доводи портив газта (говорим за кадърно направена а не в час по трудово ) са преувеличени или неверни.
Газта не амортизира повече двигателя отколкото бензина,даже напротив тя има по високо октаново число 103~105 и съответно по малка детонация, което води до по малки динамични натоварвания на механичните части на двигателя.Затова на газ двигателя работи много по тихо и равномерно.
Газта е много по чисто гориво,с по добро изгаряне от бензина,образува по малко нагари и пази маслото чисто.
Недостатъка е че се губи полезен обем от багажника заради бутилката и гърнетата заминават по бързо.
Недостатъците спокойно могат да се преглътнат от два пъти по ниската ценана в сравнение с тази набензина.
Много пъти съм чувал исказвания от рода "като сложиш газ и проблемите почват".Имат в предвид свещи,бобини,кабели и от сорта проблеми.Това емного погрешно.Те проблемита си ги е имало и преди да се сложи газта,просто излизат наяве.