Насилствено отнемане на две български деца против волята им
Модератор: Общи модератори
Софийски градски съд също е постановил децата да се върнат незабавно.Че и поляците са участвали - спор няма , но не са те само за е....
Тея глупости че трябва да се подчиняваме на системата ... ок , но как да се подчиня на система която не работи.Защо тази система трябва да работи за деца които не са виждали майка и тя най-вероятно представлява някакъв ужас за тях , а да не работи за Стависки примерно
Тея глупости че трябва да се подчиняваме на системата ... ок , но как да се подчиня на система която не работи.Защо тази система трябва да работи за деца които не са виждали майка и тя най-вероятно представлява някакъв ужас за тях , а да не работи за Стависки примерно

Последна промяна k_remi на 30 Май 2009, 16:38, променена общо 1 път
- grape fruit
- кандидат ентусиаст
-
http://news.plovdiv24.bg/92816.html
http://news.plovdiv24.bg/92865.html
"Къде е Ники, бабо, защо откраднаха детето?" Това повтаря 5-годишната Валентина Янчева от Асеновград. Момиченцето е било свидетел на грозната сцена, при която майката Барбара Ядвигд, нейна приятелка рускиня, съдебен изпълнител и полиция насила натикват 8-годишната Николета в кола на полското посолство.
С решение на Софийския апелативен съд Ники и седемгодишното й братче Павел трябва да бъдат предадени на майката в Полша. Преди време техният баща Тодор Василев ги е довел в родния си дом в Асеновград. По Хагската конвенция обаче той скоропостижно е осъден, че е отвлякъл двете си деца.
Всичко започнало в Института по точна механика, електроника и оптика в Санкт Петербург. Тодор следвал там за инженер и се запознал с полякинята Барбара. Тя също била студентка, но се омъжила, родила син и прекъснала. Жената останала вдовица и по-късно с Тодор се оженили, родили се Николета и Павел.
Заедно заминали за Полша, купили апартамент във Варшава. През 2007 г. Барбара решила да замине да работи в Палма де Майорка като камериерка. Изкарала курс и тръгнала.
"Извика ме да помагам за отглеждането на децата. Тогава бяха на 4 и 5 г. Заварих нещо страшно - купища мръсно пране, а децата с глисти. Месеци наред изварявах всичко, защото се напишкваха и наакваха", разказва майката на Тодор Мария Василева.
Бившата детска учителка бързо въвела ред и се заела с възпитанието на малките. Един ден Барбара внезапно се върнала от Испания.
"Беше със счупена ръка. Отслабнала, изнемощяла, още като влезе, лъхна на алкохол и се нахвърли на тенджерата с кюфтетата", спомня си Мария. Приятелката на снаха й - Ула, разказала, че изгонили Барбара от работа за пиянство и оргии.
Във Варшава Барбара се отдала на денонощен разгул. "По цял ден пиеше, вечер към 11 ч я вземаха различни мъже и я връщаха с коли. Ставаха скандали със сина ми, а тя обясняваше, че са млади момчета, които се занасяли по нея", разказва бабата на Ники и Павел.
През ноември 2007 г. възрастната жена се завърнала в България, но само два месеца по-късно снахата пак я повикала във Варшава да гледа децата. Искала отново да замине за Палма де Майорка. После се разбрало, че е без договор и е отишла там с някой си Силвек. "Не се обаждаше, не търсеше децата. Не ги поздрави дори на Великден", спомня си Мария.
През това време Тодор вече знаел за алкохолния проблем на жена си и за безбройните й връзки с мъже. Той работел в българското посолство и поискал съвет от консула ни какво да прави. Дипломатът му обяснил, че няма големи шансове да спечели дело за попечителство, и го посъветвал да се върне с децата в България.
Прибрали се в Асеновград на 4 април м.г. Тодор се обадил на жена си, че е в България с децата, дори й предложил и тя да дойде. Тогава Барбара почнала да звъни по 15-16 пъти на ден, искала да говори с малките. Завела дело по Хагската конвенция и обвинила мъжа си, че е отвлякъл Ники и Павел.
"Хубавото беше само година и половина. Николета завърши първи клас с отличие. Павелчо пък има златен и сребърен медал по спортни танци от конкурси във Враца и София. И двамата пеят и танцуват", разплаква се баба им.
В дома им на ул. "Илинден" в Асеновград две стаи са обзаведени за малките. В спалнята още стоят дрешките им, детската е разхвърляна от последната им игра заедно, а в антрето висят балони.
През септември м.г. започва дело в Софийския градски съд срещу Тодор Василев. "Не допуснаха да доведа свидетели от Полша. Поисках да направят експертизи, че е алкохоличка, отхвърлиха и това", разказва той.
По думите на Мария пред съда Барбара признала, че има имплантиран есперал - вещество против алкохолизъм, с което се е лекувал и Владимир Висоцки. Пред магистратите децата разказали как навръх Коледа майка им спяла мъртво-пияна на дивана, а те с баща си украсявали елхата.
Въпреки всичко съдът отсича в полза на Барбара, а решението е потвърдено и от Софийския апелативен съд. През март излиза изпълнителният лист.
"В ЕС сме, а изфабрикуваха делото, децата ми са с две отлични социални характеристики. Искам пълна прокурорска проверка", разказа Тодор Василев часове след грозната сцена, в която дъщеричката му бе отведена принудително.
В присъствието на полиция, на частния съдебен изпълнител Кремена Дерменджиева и шефката на агенцията за закрила на детето в Асеновград Елена Ненова момичето е качено с блъскане и викове на бус на полското посолство.
"Бабо, помогни ми, помогни и на Павчето", пищи Николета и моли баща си да я свали от колата. Едра рускиня обаче грабва момичето през кръста и го повлича към автомобила заедно с Барбара. През това време полицаи хващат Тодор под мишниците и притискат главата му надолу. Всичко това е документирано на видеозапис, който се излъчва от вчера по националните ни телевизии и в интернет.
"Всички в посолството
Любителският видеоматериал от мястото на случката съдържа насилие и не се препоръчва за деца, бременни жени и хора със слаби нерви
знаеха, че жена ми е алкохоличка, и оставиха нещата ей така", плаче Тодор.
Докато блъскат Николета да се качи в колата, братчето й Павел изчезва. Вчера е обявено от местната полиция за общодържавно издирване. Говори се обаче, че е скрито на сигурно място и е добре.
Тодор Василев е отчаян. "Обвиняват ме, че не съм давал на децата да се виждат с майка си. А на записа се вижда как молят за помощ, а служителка на социалните откопчи детето от вратата, за да го качат на колата. Не знам какво да правя", нарежда той.
"Става дума за влязло в сила съдебно решение за незабавно връщане на децата в Полша. Съдебният изпълнител поиска от нас съдействие да убедим бащата доброволно да ги предаде. Има си решение на съда и нямаме право да спрем съдия-изпълнителя", обясни вчера шефката на дирекция "Социално подпомагане" в Асеновград Валерия Георгиева.
Началничката на Агенцията за закрила на детето Елена Ненова не крие, че децата са били в рискова ситуация и че са преживели травма. Тя признава, че по време на процеса в софийските съдилища от агенцията дали становище в полза на Тодор Василев. "Заявихме, че децата са добре адаптирани, имат отлични условия за отглеждане", каза Ненова.
От посолството на Полша вчера обясниха, че не знаят къде се намира Николета и как се чувства.
"Бащата е отказал доброволно да ги предаде. Според Хагската конвенция могат да се използват средства за принуда, ако това е за благото на детето", заяви Марек Суховейко от дипломатическата мисия.
Той цитира думи на консула Войчех Палански, според които майката на Ники и Павел е нормална жена и макар мъжът й да я обвинява в алкохолизъм и леко поведение, не е представил доказателства пред съда.
В Асеновград всички са на страната на съгражданите си. "Ние сме българи, а се чувстваме чужденци в собствената ди държава. Цяла нощ не съм спала, това си беше живо отвличане", разказва Гинка Демерджиева, свидетелка на отвеждането на Ники.
Мъже от ул. "Илинден" са направили блокада с колите си пред дома на Василеви, за да попречат да бъде отведено и другото дете. "Ако трябва, гуми ще пукаме, ще се бием, но няма да го дадем", казват те.
Във форума на Plovdiv24.bg има създадена тема по случая, в която потребителите на сайта вече обсъждат темата. "
http://www.sacp.government.bg/downloads ... eto-bg.doc
От една година децата живеят с баща си в гр. Асеновград. Когато са се гледали делата в Софийски градски съд и Софийски апелативен съд е искано становище на Отдел "Закрила на детето" - гр. Асеновград, което е в полза на бащата. Въпреки това те решават децата да бъдат върнати на майката.
Сега умниците да искат от полският отдел за закрила на детето къде живее детето, как се чувства, пълна информация за родителският капацитет на майката.
Ако софийските съдии са решили да се върнат децата на майката, ей така, за да не си разваляме отношенията с Полша без да вникнат в съдържанието на Хагската конвенция и без да се замислят, че става въпрос за съдбата на две малки деца да си оправят глупостите, които са сътворили!
http://news.plovdiv24.bg/92865.html
"Къде е Ники, бабо, защо откраднаха детето?" Това повтаря 5-годишната Валентина Янчева от Асеновград. Момиченцето е било свидетел на грозната сцена, при която майката Барбара Ядвигд, нейна приятелка рускиня, съдебен изпълнител и полиция насила натикват 8-годишната Николета в кола на полското посолство.
С решение на Софийския апелативен съд Ники и седемгодишното й братче Павел трябва да бъдат предадени на майката в Полша. Преди време техният баща Тодор Василев ги е довел в родния си дом в Асеновград. По Хагската конвенция обаче той скоропостижно е осъден, че е отвлякъл двете си деца.
Всичко започнало в Института по точна механика, електроника и оптика в Санкт Петербург. Тодор следвал там за инженер и се запознал с полякинята Барбара. Тя също била студентка, но се омъжила, родила син и прекъснала. Жената останала вдовица и по-късно с Тодор се оженили, родили се Николета и Павел.
Заедно заминали за Полша, купили апартамент във Варшава. През 2007 г. Барбара решила да замине да работи в Палма де Майорка като камериерка. Изкарала курс и тръгнала.
"Извика ме да помагам за отглеждането на децата. Тогава бяха на 4 и 5 г. Заварих нещо страшно - купища мръсно пране, а децата с глисти. Месеци наред изварявах всичко, защото се напишкваха и наакваха", разказва майката на Тодор Мария Василева.
Бившата детска учителка бързо въвела ред и се заела с възпитанието на малките. Един ден Барбара внезапно се върнала от Испания.
"Беше със счупена ръка. Отслабнала, изнемощяла, още като влезе, лъхна на алкохол и се нахвърли на тенджерата с кюфтетата", спомня си Мария. Приятелката на снаха й - Ула, разказала, че изгонили Барбара от работа за пиянство и оргии.
Във Варшава Барбара се отдала на денонощен разгул. "По цял ден пиеше, вечер към 11 ч я вземаха различни мъже и я връщаха с коли. Ставаха скандали със сина ми, а тя обясняваше, че са млади момчета, които се занасяли по нея", разказва бабата на Ники и Павел.
През ноември 2007 г. възрастната жена се завърнала в България, но само два месеца по-късно снахата пак я повикала във Варшава да гледа децата. Искала отново да замине за Палма де Майорка. После се разбрало, че е без договор и е отишла там с някой си Силвек. "Не се обаждаше, не търсеше децата. Не ги поздрави дори на Великден", спомня си Мария.
През това време Тодор вече знаел за алкохолния проблем на жена си и за безбройните й връзки с мъже. Той работел в българското посолство и поискал съвет от консула ни какво да прави. Дипломатът му обяснил, че няма големи шансове да спечели дело за попечителство, и го посъветвал да се върне с децата в България.
Прибрали се в Асеновград на 4 април м.г. Тодор се обадил на жена си, че е в България с децата, дори й предложил и тя да дойде. Тогава Барбара почнала да звъни по 15-16 пъти на ден, искала да говори с малките. Завела дело по Хагската конвенция и обвинила мъжа си, че е отвлякъл Ники и Павел.
"Хубавото беше само година и половина. Николета завърши първи клас с отличие. Павелчо пък има златен и сребърен медал по спортни танци от конкурси във Враца и София. И двамата пеят и танцуват", разплаква се баба им.
В дома им на ул. "Илинден" в Асеновград две стаи са обзаведени за малките. В спалнята още стоят дрешките им, детската е разхвърляна от последната им игра заедно, а в антрето висят балони.
През септември м.г. започва дело в Софийския градски съд срещу Тодор Василев. "Не допуснаха да доведа свидетели от Полша. Поисках да направят експертизи, че е алкохоличка, отхвърлиха и това", разказва той.
По думите на Мария пред съда Барбара признала, че има имплантиран есперал - вещество против алкохолизъм, с което се е лекувал и Владимир Висоцки. Пред магистратите децата разказали как навръх Коледа майка им спяла мъртво-пияна на дивана, а те с баща си украсявали елхата.
Въпреки всичко съдът отсича в полза на Барбара, а решението е потвърдено и от Софийския апелативен съд. През март излиза изпълнителният лист.
"В ЕС сме, а изфабрикуваха делото, децата ми са с две отлични социални характеристики. Искам пълна прокурорска проверка", разказа Тодор Василев часове след грозната сцена, в която дъщеричката му бе отведена принудително.
В присъствието на полиция, на частния съдебен изпълнител Кремена Дерменджиева и шефката на агенцията за закрила на детето в Асеновград Елена Ненова момичето е качено с блъскане и викове на бус на полското посолство.
"Бабо, помогни ми, помогни и на Павчето", пищи Николета и моли баща си да я свали от колата. Едра рускиня обаче грабва момичето през кръста и го повлича към автомобила заедно с Барбара. През това време полицаи хващат Тодор под мишниците и притискат главата му надолу. Всичко това е документирано на видеозапис, който се излъчва от вчера по националните ни телевизии и в интернет.
"Всички в посолството
Любителският видеоматериал от мястото на случката съдържа насилие и не се препоръчва за деца, бременни жени и хора със слаби нерви
знаеха, че жена ми е алкохоличка, и оставиха нещата ей така", плаче Тодор.
Докато блъскат Николета да се качи в колата, братчето й Павел изчезва. Вчера е обявено от местната полиция за общодържавно издирване. Говори се обаче, че е скрито на сигурно място и е добре.
Тодор Василев е отчаян. "Обвиняват ме, че не съм давал на децата да се виждат с майка си. А на записа се вижда как молят за помощ, а служителка на социалните откопчи детето от вратата, за да го качат на колата. Не знам какво да правя", нарежда той.
"Става дума за влязло в сила съдебно решение за незабавно връщане на децата в Полша. Съдебният изпълнител поиска от нас съдействие да убедим бащата доброволно да ги предаде. Има си решение на съда и нямаме право да спрем съдия-изпълнителя", обясни вчера шефката на дирекция "Социално подпомагане" в Асеновград Валерия Георгиева.
Началничката на Агенцията за закрила на детето Елена Ненова не крие, че децата са били в рискова ситуация и че са преживели травма. Тя признава, че по време на процеса в софийските съдилища от агенцията дали становище в полза на Тодор Василев. "Заявихме, че децата са добре адаптирани, имат отлични условия за отглеждане", каза Ненова.
От посолството на Полша вчера обясниха, че не знаят къде се намира Николета и как се чувства.
"Бащата е отказал доброволно да ги предаде. Според Хагската конвенция могат да се използват средства за принуда, ако това е за благото на детето", заяви Марек Суховейко от дипломатическата мисия.
Той цитира думи на консула Войчех Палански, според които майката на Ники и Павел е нормална жена и макар мъжът й да я обвинява в алкохолизъм и леко поведение, не е представил доказателства пред съда.
В Асеновград всички са на страната на съгражданите си. "Ние сме българи, а се чувстваме чужденци в собствената ди държава. Цяла нощ не съм спала, това си беше живо отвличане", разказва Гинка Демерджиева, свидетелка на отвеждането на Ники.
Мъже от ул. "Илинден" са направили блокада с колите си пред дома на Василеви, за да попречат да бъде отведено и другото дете. "Ако трябва, гуми ще пукаме, ще се бием, но няма да го дадем", казват те.
Във форума на Plovdiv24.bg има създадена тема по случая, в която потребителите на сайта вече обсъждат темата. "
http://www.sacp.government.bg/downloads ... eto-bg.doc
От една година децата живеят с баща си в гр. Асеновград. Когато са се гледали делата в Софийски градски съд и Софийски апелативен съд е искано становище на Отдел "Закрила на детето" - гр. Асеновград, което е в полза на бащата. Въпреки това те решават децата да бъдат върнати на майката.
Сега умниците да искат от полският отдел за закрила на детето къде живее детето, как се чувства, пълна информация за родителският капацитет на майката.
Ако софийските съдии са решили да се върнат децата на майката, ей така, за да не си разваляме отношенията с Полша без да вникнат в съдържанието на Хагската конвенция и без да се замислят, че става въпрос за съдбата на две малки деца да си оправят глупостите, които са сътворили!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
ukelichko написа:Мен ме дразни факта че позволяваме на чужденци да правят каквото си искат в нашата държава.
Не че нещо, но справедливостта и законите би трябвало да не правят разлика между народност, пол, вероизповедание и прочие. По идея.
Кое е справедливо е друг въпрос, който няма да дискутирам.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
ukelichko написа:..... Всики действия на отговорните органи показаха две неща, че сме или дупедавци или мърлячи и не ни пука за неща които пряко не ни засягат. Просто много ме е яд че за пореден път показваме, че не сме единни като народ.
Не искам да коментирам кой е прав, нито пък начина по който се "раздава правосъдие" просто се чудя защо не пратиха баретите - при една "брилянтна акция" момченцето едва ли щеше да се измъкне ...
Мисля си дали Българско посолство, посланника или служителите му в чужбина биха си мръднали пръста в защита на интересите на Български гражданин, камо ли да участват лично при решаването на такъв или подобен проблем от частен характер ????
Мисля си дали решенията на Българския съд се приемат безусловно и на момента в страни от ЕС (в частност Полша) и дали цялата държавна машина на съответната страна се втурват да изпълняват тези решения ???
Чудя се дали същите тези Български държавни институции виждат как държави като Англия, Австралия (а и други) защитават доказани убийци и се стремят да умаловажат случаите и да намалят до минимум справедливо и законно наложенте наказания, а в същото време от същите тези "Български институции" се предприемат мерки и се подпомагат действия на чужденци срещу Български граждани в България на основа на решения на чужд съд и без дори да се разгледа случая и да се потвърдят или отхвърлят доказателствата и мотивите за тези решения

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Понеже в този форум всички са по принцип примерни граждани, спазващи закона и държат закона да важи за всички ще се опитам да го кажа максимално ясно:
Има решение на съда- доволни или не, трябва да се спази. Който се прави на тарикат и се мъчи да го заобиколи си носи последствията, включително и някое време престой на топло...
Това, че си БГ гражданин не означава, че решение на чужд съд не те вълнува- обжалваш, ако не стане се налага да спазиш решението...
Единственият проблем в случая за мен е начина на отвеждане на децата- тук съм съгласен с коментарите, поне в общи линии... Но ми е интересно друго- ако майката беше българка (тоест децата просто сменяха града например) пак ли така щяхте да реагирате всички или просто щеше да има коментари като: " Абе не е тоя начина да си вземеш децата ама..." и всичко да отшуми
Вярвайте ми, ако не беше чужденка майката случая нямаше да се появи дори и с 2 реда в някой селски вестник...
И преди няколко страници казах, и сега повтарям- ЕДИНСТВЕНИТЕ които са за бой и ебане в случая са идиотите от така наречената "Агенция за ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО"... При такава защита все си мисля, че ще се оправим добре и без тяхната "помощ". Не ми пука какви права имат от агенцията в този случай (ако могат изобщо да направят нещо различно от това да са безгласни наблюдатели), но дори и с риск да ги уволнят трябваше да прекратят отвеждането на децата... Едва ли е от значение дали ще е днес или след 20 дни...
ПС: Що не ударите катинара за 2-3 дни докато се изясни положението, пък после ще си продължим да псуваме този и онзи...
Има решение на съда- доволни или не, трябва да се спази. Който се прави на тарикат и се мъчи да го заобиколи си носи последствията, включително и някое време престой на топло...
Това, че си БГ гражданин не означава, че решение на чужд съд не те вълнува- обжалваш, ако не стане се налага да спазиш решението...
Единственият проблем в случая за мен е начина на отвеждане на децата- тук съм съгласен с коментарите, поне в общи линии... Но ми е интересно друго- ако майката беше българка (тоест децата просто сменяха града например) пак ли така щяхте да реагирате всички или просто щеше да има коментари като: " Абе не е тоя начина да си вземеш децата ама..." и всичко да отшуми

И преди няколко страници казах, и сега повтарям- ЕДИНСТВЕНИТЕ които са за бой и ебане в случая са идиотите от така наречената "Агенция за ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО"... При такава защита все си мисля, че ще се оправим добре и без тяхната "помощ". Не ми пука какви права имат от агенцията в този случай (ако могат изобщо да направят нещо различно от това да са безгласни наблюдатели), но дори и с риск да ги уволнят трябваше да прекратят отвеждането на децата... Едва ли е от значение дали ще е днес или след 20 дни...
ПС: Що не ударите катинара за 2-3 дни докато се изясни положението, пък после ще си продължим да псуваме този и онзи...
- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
Ми според мен точно в това си е проблема, в начина по който извършиха процедурата. И няма нищо общо с това кой от родителите е виновен и кой не. А на тези, като юзъра Демирев и подобните му, защитаващи тезата за влязлото в сила съдебно решение ще спомена изказването на правосъдния министър, излъчено и в новините, че"процедурата би могла да се извърши и по-професионално" така че, явно има какво да се желае от нашите институции.
Абе мама му стара ще изхвърлят зам. министър защото бил на парти по време на национален траур, а тия крави от "закрилящата деца" агенция ако минат метър направо
Абе мама му стара ще изхвърлят зам. министър защото бил на парти по време на национален траур, а тия крави от "закрилящата деца" агенция ако минат метър направо

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=361157
Мале мале... направо нямам търпение да си стегна куфарите и да се махна от България след месец
Мале мале... направо нямам търпение да си стегна куфарите и да се махна от България след месец

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Spit-Fire написа:http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=361157
Нема страшно..

https://www.bulpress.net/news/article/48368
Може и да не си стягаш куфарите, само гледай да не се правиш на тарикат като/ако имаш деца и искаш да живеят в България! Тези тарикатлъци не минават в българскяи съд и ще си полежиш доволно.

((:BuKcu:)) написа:Не забелязваш ли до какво падение се стига.
Но каквото и да е положението, децата не заслужават това.
Да, за съжаление съм напълно съгласен с теб

((:BuKcu:)) написа:Пак ще повторя, че ако имаше някакъв морал в тези хора, нямаше да допуснат да се случи. Най-малкото....майката нямаше да допусне детето й да стигне до такова състояние.
Тук също съм съгласен с теб. С една разлика обаче - майката рано или късно щеше да бъде принудена от обстоятелствата (а те са че бащата просто не дава децата, въпреки че е осъден да ги предаде на майката) да стигне дотук. Бащата обаче категорично можеше (стига да иска) да не допусне това да се случи!
Хайде представи си, че примерно си омъжена и с твоя съпруг се развеждате. Изпокарали сте се, не си говорите и си правите мръсно. Съответно съдът присъжда децата на теб обаче съпругът ти ги взел и не ти ги дава. "Тоше, моля ти се бе, дай да не правим панаири..." - "А ма я си ХХХ ХХХ ХХХ и ХХХ ХХХ ХХХ, ти тея деца от мен никога няма да ги вземеш - аз си се грижа за тях и те са добре при мен". Отиваш със съдия-изпълнител да си вземеш децата. Тошето обаче ги е настроил срещу теб, те се дърпат, пищят и викат, че ти си алкохоличка и че искат при тати. Тошето ги дърпа и не ги дава, прави циркове като този в Асеновград. Ти си любяща майка и те боли за децата, не искаш да ги травмираш. Тръгваш си и се надяваш следващия път да успееш да ги вземеш нормално. Ама не - и следващия път същите циркове, и по-следващия, и по-по-следващия пак. И какво правиш най-накрая - взимаш си децата както може, ако трябва и с полиция, или ги оставяш. А

tsb_bg написа:Мисля си дали решенията на Българския съд се приемат безусловно и на момента в страни от ЕС (в частност Полша) и дали цялата държавна машина на съответната страна се втурват да изпълняват тези решения ???
Ако "асеновградските" изпълнения продължават в БГ, то със сигурност никой няма да признава българските съдебни решения в ЕС. И това ми се струва напълно логично. Ако искаш да те уважават, уважавай и ти другите. Колегата по-долу много добре го е обяснил:
ms написа:Има решение на съда- доволни или не, трябва да се спази. Който се прави на тарикат и се мъчи да го заобиколи си носи последствията, включително и някое време престой на топло...
Това, че си БГ гражданин не означава, че решение на чужд съд не те вълнува- обжалваш, ако не стане се налага да спазиш решението.
krystal написа:Децата не са нечия собственост, няма как и да са моя собственост. Има си съд, има и решение..,ако не съм доволна, ще си търся правата в съда, но няма да ги подложа никога пред този цирк. Не знам как бих могла да ги отглеждам спокойно, след като ги гледам незаконно.
Ех, колежке, колежке... Ако можеха всички поне за момент да загърбят първичните емоции и сила и да се опитат да осъзнаят това...

exotique написа:krystal написа:
абе я земи се гръмни,няма нужда да ни занимваш с твоят болен мозък.Достатъчно е да си изкажеш мнението,но ти се опитваш и да промениш това на другите хора.....Ходи си в полша и се лижете с наркоманската майка и си еІи пІтката маІна
А колегата е жив пример за уважение, култура и колегиалност

ukelichko написа:Аз съм Българин и щом други българи казват че майката е алкохоличка, значи е алкохоличка. Не ме интересува Полският съд какво е постановил, защото българският нищо не казва по случая.
kazakoff написа:Забелязвам, как някои се опитват да убедят всички, че едва ли не трябва да загърбим емоциите, да се подчиняваме безпрекословно на системата... и тем подобни простотии. Но, ПЪРВО - това го правят само РОБИТЕ. ВТОРО, става въпрос за две дечица (а не 2 кафемашини например), които биват ОТВЛЕЧЕНИ брутално от чужди граждани така, че ако тук няма емоции, тогава... къде? И ТРЕТО - аман от феминистки изявления от типа "горката" майка... На всички ни е ясно, че няма "слаб" пол и жените се превръщат в такъв, когато им изнася.
ЕМОЦИИТЕ, колега, ако бъдат загърбени, това би означавало хората да се превърнем в роботи и да загубим човешкия си облик. Тогава няма да има омраза, но няма да има и любов. Няма да изпитваме тъга, но всичко, което правим ще е лишено от смисъл, защото няма да доставя удоволствие. Аз лично (а вярвам и повечето колеги) живея именно заради красивите емоции, които осмислят живота ми.
СИСТЕМАТА, колега, са едни правила, които са установени не от някой, а от всички нас. Общоприето е, че законите са справедливи, макар и понякога резултатите от прилагането им да са несправедливи. И дори понякога да има хора, които са недоволни от законите и смятат, че е била извършена несправедливост, тези хора отново трябва да се съобразяват със закона. Противното би означавало беззаконие - защото когато няма правила всеки ще постига своето както може - с груба сила, псувни, омраза. Би ли си представил да живееш в такъв свят? Добре, би казал ти, законът е горе-долу справедлив, ама в случая изобщо не е, затова имаме моралното право да не го спазваме точно в този случай. Ами помислете колеги - в спора винаги има 2 страни и едната (загубилата) винаги ще е недоволна. И ако всяка загубила собственото си съдебно дело страна започне да разсъжава така, то резултатът ще е - нито едно решение няма да бъде спазено, а това пак означава тотално беззаконие.
РОБИТЕ, колега, нямат никакви права. И това, че спазваш законите - ти, както и гражданите на други държави, в които има закони (от ЕС да речем) - не те прави роб. ЕС не е империя, в която властва робовладелския строй, а общност от държави, които са решили, че законът трябва да се спазва.
ДЕЦАТА НЕ СА ВЕЩИ, да, напълно си прав, и не трябва да се отнасяме така с тях. Именно заради емоциите обаче и нежеланието за изпълнението на едно съдебно решение, децата бяха приравнени на и третирани като вещи. Емоции, колега, са тъгата когато се разделяш с децата си, обичта към тях, която те кара да продължаваш да ги обичаш, да не ги забравяш, да се стремиш да си повече време с тях, да мислиш за тяхното добро и бъдещето им дори когато не са близо до теб. Емоции, са също и да правиш циркове, да псуваш грозно, да дърпаш децата, да лягаш под коли. Първият вид емоции, колега, са достойни за уважение и децата ти, дори да го разберат чак като поотраснат, ще те обичат и уважават до края на дните ти. Вторият вид емоции вече ги коментирах обстойно и едиствено ще си позволя да кажа, че в резултат на тези емоции, децата ти могат да бъдат травмирани психичести или физически до края на живота си. Как би се почувствал, колега, ако в резултат на тези емоции и преживения шок например детето ти започне да се напикава нощем и в резултат на това не успее да намери любовта на живота си и умре в самота? Ще успееш ли да си отидеш от този свят с чиста съвест и морално удовлетворен? А детето ти ще се гордее ли с теб, ако въобще те обича или не те намрази?
ФЕМИНИСТКИТЕ, колега, са "силни момичета", които наистина искат да бъдат равни с мъжете и да не бъдат третирани само като вещи с детеродни способности и функции за удовлетворяване егото на мъжа. Да, има много жени, които изобщо не са цвете за мирисане, обаче спомни си, че има една категория мъже, които се наричат джентълмени. А те се отнасят към всички жени, независимо от личните им качества, с необходимото уважение.
- lycki
- кандидат ентусиаст
-
На тая държава и трябва истински преврат,не като през 89 г.и няколко фамилий трябва да бъдат безвъзвратно изгонени от страната,пък ако зависи от мен и избити,за да не се случват подобни неща. 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
flame , спри се малко с тези анализи,че се излагаш а и изопачаваш смисъла на казаното . Всичко е сценарий за да нападнем Полша , а ?
....Или Полша нас?

flame написа:tsb_bg написа:Мисля си дали решенията на Българския съд се приемат безусловно и на момента в страни от ЕС (в частност Полша) и дали цялата държавна машина на съответната страна се втурват да изпълняват тези решения ???
Ако "асеновградските" изпълнения продължават в БГ, то със сигурност никой няма да признава българските съдебни решения в ЕС. И това ми се струва напълно логично. Ако искаш да те уважават, уважавай и ти другите. Колегата по-долу много добре го е обяснил:ms написа:Има решение на съда- доволни или не, трябва да се спази. Който се прави на тарикат и се мъчи да го заобиколи си носи последствията, включително и някое време престой на топло...
Това, че си БГ гражданин не означава, че решение на чужд съд не те вълнува- обжалваш, ако не стане се налага да спазиш решението.
Явно някой не е прочел какво tsb_bg написа или най-малкото е цитирал това което му отърва ...
1. Никъде не съм казал, че решение на съда (който и да е той) не трябва да се спазва ...
2. Никъде не съм взел отношение кой е прав и кой е крив ....
Това което съм написал е
1. Осъден (основателно или не) е бащата поради което той трябва да бъде принуден да изпълни решението на съда и да носи отговорност и последствията от неизпълнението на присъдата.
2. Държавата има достатъчно власт и механизми да го принуди да изпълни съдебното решение (справедливо или не), а не да оказва принуда и насилие върху децата
3. Всички замесени институции в случая показват завидна бързина и ангажираност по един частен случай, докато всички сме свидетели как същите институции действат при доста по-обществено значими случаи и въпреки обществения натиск върху тях ...
4. Какво търсят и кой позволи присъствието на официалните представители на Полското посолство на мястото и в момента на отнемането на децата от единия родител (на територията на България)???
5. Не е ли редно единствено представители на Българските институции да осигурят отнемането на децата от "виновния" родител и да осигурят по най-добрия и безопасния за тях начин престоя, транспортирането и предаването им на другия родител?
6. Коя от всичките "загрижени" за правдата, справедливостта и здравето на детето институции се погрижи да провери съдбата му след като е предадено на представителите на посолството, как е бил уреден транспорта му до Полша и къде се намира сега (защото явно задачата е била САМО да се осигури изпълнението на присъдата а после всеки да се оправя кой как знае, нищо че става дума за дете)???
Има още много въпроси, но няма смисъл явно да се пише, защото е по-лесно да се чете само заглавието с BOLD букви ....
PS
Колкото до "ако искаш да те уважават, уважавай и ти другите" мога да кажа, че точно толкова важи и обратното:
"ако не се уважаваш ти сам себе си, не очаквай и другите да те уважават" или по-скоро както се случва на практика, кой от където дойде ни "уважава" нон-стоп ....
flame написа:...

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=132258
Тука ще видите и линк, към който дават интервю с момиченцето и майката. А момиченцето е спокойно и усмихнато.
Мене ме изумява, защо трябваше толкова народ да се вдигне за някаква семейна драма, че да намесва национални интереси и да иска оставки изобщо, ама изобщо не ми е ясно.
Как ще тръгнеш да правиш петиции и да решаваш ти съдбата на две деца, с какво право, без да си запознат с всички факти?
Без да си чул другата страна? Без да си бил там? От къде на къде ние сме съдниците? От къде на къде ние ще изискваме от властите да върнат децата на бащата? Това си е тяхна работа. Това са техните деца. Какви сме ние в цялата тази дандания, че да решаваме кой прав, кой крив?
И така, като се замисля масово българина си умира да плюе по политиците ни, по държавата ни и по всичко българско.
Ей ти още един повод..поредния.