Как е парното при вас ?
Модератор: Общи модератори
В Красна поляна има топла вода, става за къпане, без отваряне изобщо кранчето на студената
Сега следва само въпроса, след увеличаването на цената на газта, мръднаха цената за парното, но при тези условия с мазута, аз виждам едно 40% спад в цената за парно и топла вода
Айде да се събираме на жълтите павета и да ги сваляме, и без това мерките които ще вземат ще са както винаги ... ще чакаме другите да решат проблема и да се присламчим, та поне може да не губим тва време и да напечатаме бюлетините

Сега следва само въпроса, след увеличаването на цената на газта, мръднаха цената за парното, но при тези условия с мазута, аз виждам едно 40% спад в цената за парно и топла вода

Айде да се събираме на жълтите павета и да ги сваляме, и без това мерките които ще вземат ще са както винаги ... ще чакаме другите да решат проблема и да се присламчим, та поне може да не губим тва време и да напечатаме бюлетините

bmw
Ще взимаш газ от другаде ама от къде не стана ясно, от където и другите
asasin18 написа:добре бе това правитество нали е сложено с Цел като Има ПРОБЛЕМ да го решава, а не само да викат ОЛЕ КАКВО СТАНА и да бегат при евро комисята
Съгласен съм, че няма от къде да се вземе газ, но не мислиш ли и че колегата asasin18 е прав?
Вие почнахте съвсем наизуст да ги говорите някакви.
Имаме резерви, как да нямаме, но те са за индустрията, ще се топлите на ток като няма ТЕЦ. 80% от БГ няма ТЕЦ, ако не и повече?!
АЕЦ поддържа мощностите. Системата ще издържи. Стига с тези спекулации. Интелигентни хора сте, помислете малко. Електропреносната система е ОК.
Нищо й няма на политиката на правителството в случая, не бъдете коне с капаци. Какви алтернативи е имало за петролопроводи? Ситуацията си е кризисна. Украинците играят криво с Русия, това си е техен проблем. Решили са да правят панаир като намесят Европа (добър ход).
От тук нататък цяла Европа носи последствията. Мислете малко. Правителството е ОК в случая. Планирани са 2 АЕЦ. Никой не може да предвиди такова нещо за днес или утре (от нормалните хора, каквито са и в кабинета). АЕЦ не се строи за 2 дни. Тези които могат да предвидят и/или предизвикат такава ситуация, отдавна си лежат на някой остров, пият си Мартинито и им правят масаж на гърба и топките, че са се уморили от игра на голф, возене в хеликоптер и основно правене на нищо.
Имаме резерви, как да нямаме, но те са за индустрията, ще се топлите на ток като няма ТЕЦ. 80% от БГ няма ТЕЦ, ако не и повече?!
АЕЦ поддържа мощностите. Системата ще издържи. Стига с тези спекулации. Интелигентни хора сте, помислете малко. Електропреносната система е ОК.
Нищо й няма на политиката на правителството в случая, не бъдете коне с капаци. Какви алтернативи е имало за петролопроводи? Ситуацията си е кризисна. Украинците играят криво с Русия, това си е техен проблем. Решили са да правят панаир като намесят Европа (добър ход).
От тук нататък цяла Европа носи последствията. Мислете малко. Правителството е ОК в случая. Планирани са 2 АЕЦ. Никой не може да предвиди такова нещо за днес или утре (от нормалните хора, каквито са и в кабинета). АЕЦ не се строи за 2 дни. Тези които могат да предвидят и/или предизвикат такава ситуация, отдавна си лежат на някой остров, пият си Мартинито и им правят масаж на гърба и топките, че са се уморили от игра на голф, возене в хеликоптер и основно правене на нищо.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
asasin18 написа:///peter написа:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Направо се чудя за кво я чета тая тема, то бива дървени философи ама на, требваше да прекарат един газопровод от некъде другаде ма от къде не знаем, ма нема значение ще ги сваляме
добре бе това правитество нали е сложено с Цел като Има ПРОБЛЕМ да го решава, а не само да викат ОЛЕ КАКВО СТАНА и да бегат при евро комисята
Ти как би решил проблема като от Русия са ти спрели кранчето ????? ИДЕИ????
И за какво да ти казвам нещо положително на това правителство, като аз не съм им защитник... писах нагоре ама ЧЕТЕТЕ!!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
bobi_maxo написа:Ще взимаш газ от другаде ама от къде не стана ясно, от където и другитеasasin18 написа:добре бе това правитество нали е сложено с Цел като Има ПРОБЛЕМ да го решава, а не само да викат ОЛЕ КАКВО СТАНА и да бегат при евро комисята
Съгласен съм, че няма от къде да се вземе газ, но не мислиш ли и че колегата asasin18 е прав?
Бобка, от къде ще вземат газ като еднствения доставчик за Европа е Русия от къде ??????
///peter написа:SKISA написа:///peter написа::shock: напрао ме разбивате с логика по някой път...
От къде ще взимаш газ Скиса???? За да не си зависим от СССР
от къде взимат другите ,дето са си имат газ!!
а и немаше да си затвора реакторите ,та ако ще и да не ме приемат у еу!! или поне щех да си договора хуууубава компенсацийка.....
поправи ме ако бъркам,ма май искаш да кажеш ,че правителството не е виновно за положението!?!?!?
Реактора ще питаш царя защо го спря...
А тва за газта ме разбива, ше опънеш маркуча покрай Украйна нали
Пешо,тихо са.

asasin18 написа:добре бе това правитество нали е сложено с Цел като Има ПРОБЛЕМ да го решава, а не само да викат ОЛЕ КАКВО СТАНА и да бегат при евро комисята
Съгласен съм, че няма от къде да се вземе газ, но не мислиш ли и че колегата asasin18 е прав?[/quote]
Почвам да взимам отношение, а не исках...
Добре бе, ти можеш ли да си смениш гумата като имаш гаечен ключ, но нямаш крик? Кво реване??? За това е ЕС, има проблем, решава се общо. Иначе поради липса на информация се получават простотии. САЩ работят на същия принцип с проблеми, които касаят конкретен щат. Пристъпва се към федерално разглеждане. ЕС също вероятно имат интерес да ни пуснат АЕЦ-а, понеже можем да изнасяме.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
то ясно, че изходът не се вижда веднага и че причината не е само една
ясно е, че независимо какво пише по учебника, реактор не се вдига за ден-два, требе поне месец, а и гориво няма, трябва да се заръча и пр.
електропреносната мрежа е ОК, но сградите проектирани за ТЕЦ, нямат подходяща инсталация да поддържат много консуматори.
мене ми е интересно ся друго:
всички активисти за чиста енергия, вятърнимелници и воденици, ся се смушиха и само на АЕЦ-а чакат
кво стана с зелените идеи ве?
тука е истината:
всеки град/квартал ако има - екстра
http://www.hyperionpowergeneration.com/

ясно е, че независимо какво пише по учебника, реактор не се вдига за ден-два, требе поне месец, а и гориво няма, трябва да се заръча и пр.
електропреносната мрежа е ОК, но сградите проектирани за ТЕЦ, нямат подходяща инсталация да поддържат много консуматори.
всички активисти за чиста енергия, вятърнимелници и воденици, ся се смушиха и само на АЕЦ-а чакат

тука е истината:
всеки град/квартал ако има - екстра

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Добре де за Мирчо циганина нали си чул ? Пък резерви всъщност може да бъдат и резервни планове . От къде , за колко пари ,за колко време ? Такова нещо ОЧЕВАДНО няма а говорят глупости . То само като ги слушам по новините и ми става смешно , което разбира се е жалко.///peter написа:klintan66 написа:Правителството освен ,че е виновно за много други неща е виновно и ,че няма никакви резерви . А е длъжно да поддържа и държавен резерв.
Има резерви, но това не са консерви ли пшеница!
- Скиса го разбирам щото се е научил да се подсигурява , то и аз съм така . Като има 2 лв 1 лв отива в касичката и така .

Последна промяна klintan66 на 07 Яну 2009, 0:16, променена общо 1 път
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Nucl3arDru1D написа:то ясно, че изходът не се вижда веднага и че причината не е само една![]()
всички активисти за чиста енергия, вятърнимелници и воденици, ся се смушиха и само на АЕЦ-а чакаткво стана с зелените идеи ве?
тука е истината:
всеки град/квартал ако има - екстра![]()
Сега е момента България да открие coldfusion-а и да станем енергиина сила н1 в света

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
///peter написа: [ Ти как би решил проблема като от Русия са ти спрели кранчето ????? ИДЕИ????
И за какво да ти казвам нещо положително на това правителство, като аз не съм им защитник... писах нагоре ама ЧЕТЕТЕ!!!
ами като начало ще резнат на 100% газта на кремиковци защото и без това го издържаме 20 години тоя завод.
Конкретния проблем не е породен от правителството само, НО аз пак питам и никой не може да ми отговори ИМА ЛИ 1 ХУБАВО НЕщО КОЕТО ДА СА НАПРАВИЛИ ТУЛУПИ

айде лека и от мене
Последна промяна asasin18 на 07 Яну 2009, 0:16, променена общо 1 път
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd