Проблем с данъчните!
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
ACCELERATOR написа:Archangel написа:Аха, така става. Все едно карате коли по 500 киловата, че данъци няма да плащате. Те сега в края на лятото като привършат да ги блъскат списъците в регистъра на КАТ, обнародват промените в закона и ще ви изкарат данъците през носа.
Какви промени в закона?
Я дай по-подробно.
В момента се съставя списък в електронен формат, мисля, на всички регистрирани към някое ДП автомобили. Промяната в закона е, че като ни спират, ще могат да правят справка дали колата е регистрирана в съответствие със ЗДТ и ще се налага съответната глоба, която ще надвишава размера данъка най-вероятно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
И в кат ще искат новия собственик да покаже - платен пътен данък /от стария собственик/ демек още 10лв 

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Milionera213
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740i
!
Аз не бях плащал глоби от 8 години и на скоро отидох да си сменям книжката и трябваше да платя всичко. Хубавото е че тези глоби имат 3 годишна давност, така че съм напред 200 лв. Да не говорим че 200 лв преди 3 години бяха пари а сега са няма и 80л бензин, така че аз лично нищо няма да плащам на тези изедници докато мога - ни данъци ни глоби - ако могат да ме принудят и ще платя. Не стига че с винетка ни клатят па и данък за ямите през които караме в София да плащаме. Но така е като си избрахме кмет мутра-пожарникар който освен да си лафи сутрин с Барека друга работа не върши.
Искам да пожелая на всички крадци парите които изкарват от кражби да ги дават за хемодиализа, патерици, химиотерапия, инвалидни колички и антибиотици
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Club BMW написа:10 лв.![]()
![]()
![]()
И новия собственик като отиде в данъчното за да я рег., кой ще гризне дървотопак аз
![]()
п.п Нека някой запознат да ми отговори на въпросите по горе! Мерси
Никой не гризе дървото, освен оялата се държава, и 10 години да не си плащал, продаваш колата елементарно, и дължимия данък остава в историята, никой, никъде няма как да ти докаже, че дължиш тези пари, няма връзка между регистъра на КАТ и на Общината.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Re: !
Milionera213 написа:Но така е като си избрахме кмет мутра-пожарникар който освен да си лафи сутрин с Барека друга работа не върши.
това ми се хареса много

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Club BMW написа:kOnPuBkA написа:С 10 лв. на Нотариуса едва ли ще стане или поне би станало при единици, но имаш друг безотказен варианткато тръгнеш да я прехвърляш плащаш по банков път на съответното ДП данък за последната една година и си отиваш с бележката при Нотариуса чист и изряден
Така че не се притеснявай и хич не се занимавай да я регистрираш
Големи шегаджии сте![]()
Това няма как да стане, като не си рег. колата как ще и платиш данъка?
Е виж сега не сме се събрали тука да се майтапим по сериозни теми особено.... Това го знам да речем защото прекарвам по-голямата част от времето си в Нотариална кантора

А как става ли? Ами така- отиваш в банката която работи с Данъчните, казваш си трите имена и марка/модел на колата и че си внасяш годишния данък и те ти правят банковия превод в полза на съответното ДП и готово. Логичният въпрос- как ДП оправдава парите внесени за нерегистриран автомобил ? Еми лесно- парите ти отиват в графата ++++++ за държавата....
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
При прехвърляне на автомобила не трябва ли да са платени данъците за всички години не само за 1 год. ? Като ми изтече лизинга на колата ме накараха да си платя данъците за да ми я прехвърлят на мое име. Така само с едно платежно нареждане не знам.....
Аз ще рег. колата в данъчното, не ми се занимава с глупости и да си създам за вбъдеще проблеми
Въпроса ми беше дали има начин да мина метър и да платя мин. санкция за закъснението ми. Дано имам късмета на колегата от Русе и да платя само 20 лв.
Аз ще рег. колата в данъчното, не ми се занимава с глупости и да си създам за вбъдеще проблеми

Трябва ти документ само за последната година. Изхожда се от това, че няма как да платиш данък за последната година, без преди това да си платил за предишните. Именно затова врътката с плащането по банков път още работи. Един вид бъг в системата. Иначе това с нотариуса и 10те лева май отдавна вече е мит.
За глобата - от 50 до 500 лв... Няма глоба от 10-20 лв точно за това нарушение. Не ме питайте откъде знам
За глобата - от 50 до 500 лв... Няма глоба от 10-20 лв точно за това нарушение. Не ме питайте откъде знам

- Новини
-
А има ли и колко е глобата, че не съм си плащал данъка в последните ... хм... три години
И аз съм привърженик на идеята, че докато не почне да се вижда, че парите отиват за подръжка на пътната мрежа, данъци няма да плащам, но след промените в закона, неплащането на каквито и да било данъци, ще ми излезе през носа, та съм се заел да чистя всичко.
Съветвам и вас да направите същото за да не останете неприятно изненадани някой слънчев ден

И аз съм привърженик на идеята, че докато не почне да се вижда, че парите отиват за подръжка на пътната мрежа, данъци няма да плащам, но след промените в закона, неплащането на каквито и да било данъци, ще ми излезе през носа, та съм се заел да чистя всичко.
Съветвам и вас да направите същото за да не останете неприятно изненадани някой слънчев ден

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз когато си продавах предната бангия бех закъснял с 3 месеца след срока,(който е 2 месеца от закупуването) с вписването в общината...Та там ми казаха че ми се полага по право!!Asen_X написа:А има ли и колко е глобата, че не съм си плащал данъка в последните ... хм... три години![]()

П.П. Сега пак ме чак същото упражнение,закъснявам с 7 месеца този път

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Аве, автора само едно не мога да разбера, какво питаш?
Хората ти казват, как става ти не та не, не било така. Да го еба за кво питаш изобщо?
Що народ с мерцедеси и джипове минаха метър, нашия не е така... Като не е троши си главата и не ни занимавай...
Хората ти казват, как става ти не та не, не било така. Да го еба за кво питаш изобщо?
Що народ с мерцедеси и джипове минаха метър, нашия не е така... Като не е троши си главата и не ни занимавай...
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3