Тежка катастрофа на Цариградско

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Юни 2008, 16:32

Аве тука и на пешеходна пътека не пускате вече а? треа те моли :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 19 Юни 2008, 16:35

Са шофера, без значение дали е жива или умряла пиклата, да ходи и да скъса от съдене и подителите и и държавата и общината, да видат те от де изгрява тунджата, бах ти, може ли на Цариградско да пресичаш бе майка му стара, са човека ше сънува кошмари за глупостта на тъпите овце

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Юни 2008, 16:40

"
ruskin написа:От около година насам наказание при удар на пешеходец носят само тези които са участвали в ПТП с пешеходец на тротуар, пешеходна пътека, минали на червено и подобни. Ако удариш някой, който пресича на червено не носиш никакви последствия и гражданската покрива щетите по автомобила, освен това може да съдиш пешеходеца за нанесени материални и морални щети.
Мина времето когато пешеходеца беше навсякъде с предимство.

Недей така , щото един приятел още го мотат от миналата година :evil:
Удари една баба на светофар, на нея червено на него зелено ,той кара с 50 и тая в последния момент решава че ще хване трамвая и се мята пред колата.
Когато има смъртен случай винаги шофьора е виновен ,като изключим тия със статус "ставийски" :evil: :evil: :evil:
Бабката е била на 80 ,познай какво става счупен таз и довиждане ;)
Нашия му побеля косата,а две годишния му син месеци повтаряше ,
бабата пум и нестава ???
да не ти казвам какъв шок е и за жена му.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 19 Юни 2008, 16:43

Bogat-Beden написа:
ruskin написа:Нема оправия в тая държава, нема Цариградско, нема България, нема Околовръстен път, като кон с капаци газ през средата на платното.

Преди няколко дена една кокошка решила, че след като стъпила на пешеходна пътека е стъпила на летящото килимче и остана с счупени крака, а колегата моторист го прати в отвъдното и защо, само защото е решила, че нищо не може да стане.

Без значение дали съмс предимство или не, като ходя пеша, винаги се озъртам и гледам да не създавам ситуации в които някой ще трябва да скача на кучките.
нещо не разбрах,тя е била с предимство,ама е кокошка и е виновна???Ако тя беше починала,пак ли щеше да е виновна :?: а и по тази логика не би ли трябвало и водача на МПС дори когато е с предимство да се озърта и да не създава ситуации??

Очевидно е че моториста е виновен. Но е пълно с пешеходци, на които логиката им за пешеходна пътека е следната - аз съм с предимство и минавам , водачите да се оправят. Добре , само че когато го блъснат на пешеходна пътека той пак ще е толкова мъртъв/потрошен колкото ако го блъснат на 100 метра от нея. Ние трябва да пазим пешеходците, но това не означава, че пешеходеца не трябва да се пази сам.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 19 Юни 2008, 16:47

:OT: миналата година като се прибирах от море на магистралата след Пловдив един караше колело в най лявата лента :kuku: ..тоя незнам дали е оцелял .. това като мине покрай него камион не знам къде щеше да го прати

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 19 Юни 2008, 16:50

ruskin написа:От около година насам наказание при удар на пешеходец носят само тези които са участвали в ПТП с пешеходец на тротуар, пешеходна пътека, минали на червено и подобни. Ако удариш някой, който пресича на червено не носиш никакви последствия и гражданската покрива щетите по автомобила, освен това може да съдиш пешеходеца за нанесени материални и морални щети.
Мина времето когато пешеходеца беше навсякъде с предимство.

Това пък как го реши?
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Юни 2008, 16:51

AGD написа:
Bogat-Beden написа:
ruskin написа:Нема оправия в тая държава, нема Цариградско, нема България, нема Околовръстен път, като кон с капаци газ през средата на платното.

Преди няколко дена една кокошка решила, че след като стъпила на пешеходна пътека е стъпила на летящото килимче и остана с счупени крака, а колегата моторист го прати в отвъдното и защо, само защото е решила, че нищо не може да стане.

Без значение дали съмс предимство или не, като ходя пеша, винаги се озъртам и гледам да не създавам ситуации в които някой ще трябва да скача на кучките.
нещо не разбрах,тя е била с предимство,ама е кокошка и е виновна???Ако тя беше починала,пак ли щеше да е виновна :?: а и по тази логика не би ли трябвало и водача на МПС дори когато е с предимство да се озърта и да не създава ситуации??

Очевидно е че моториста е виновен. Но е пълно с пешеходци, на които логиката им за пешеходна пътека е следната - аз съм с предимство и минавам , водачите да се оправят. Добре , само че когато го блъснат на пешеходна пътека той пак ще е толкова мъртъв/потрошен колкото ако го блъснат на 100 метра от нея. Ние трябва да пазим пешеходците, но това не означава, че пешеходеца не трябва да се пази сам.
Доста от вас предполагам са минавали и са карали градско през Белград...Е ако в Сф ви се струва кошмар откъм пешеходци и правила и таксита...там пък е... :help:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Юни 2008, 16:58

Bogat-Beden написа:
AGD написа:
Bogat-Beden написа:

Доста от вас предполагам са минавали и са карали градско през Белград...Е ако в Сф ви се струва кошмар откъм пешеходци и правила и таксита...там пък е... :help:

Не съм забелязъл :roll:
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 19 Юни 2008, 17:01

///peter написа:Аве тука и на пешеходна пътека не пускате вече а? треа те моли :mhihi: :mhihi:

Някаква ирониика ли долавям? Обясних много добре кога НЕ пускам на пешеходна пътека. Точно тогава, когето НЕ искам да съм свидетел как на някого му размазват колата на асфалта, докато аз съм го пуснал да пресече пред мен. Като пешеходците започнат да се пазят сами, да мислят преди да пристъпят към действие, тогава 100% ще спирам навсякъде!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Юни 2008, 17:06

err0r написа:
///peter написа:Аве тука и на пешеходна пътека не пускате вече а? треа те моли :mhihi: :mhihi:

Някаква ирониика ли долавям? Обясних много добре кога НЕ пускам на пешеходна пътека. Точно тогава, когето НЕ искам да съм свидетел как на някого му размазват колата на асфалта, докато аз съм го пуснал да пресече пред мен. Като пешеходците започнат да се пазят сами, да мислят преди да пристъпят към действие, тогава 100% ще спирам навсякъде!

Брей уловили я?
Тя пешеходната пътека за това е ясно обозначена с няколко знака, щото трябва да СПРЕШ, ако има пешеходец не да ми тежкарееш :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 19 Юни 2008, 17:13

Да мотора е бил в нарушение, но заради едната наглост и желание да е по-важна от него, сега тя е със счупени крака и разкъсани вътрешности, а той труп, а всичко е можело да мине съвсем спокойно. Тя да го изчака 10 секунди, да стъпи и да пресече. Не е билс електрокар, а с 900 куби ревящ звяр, който и в най-голямите задръствания се чува. Могло е да мине без жертви, но не, требва да сме нагли, щото у европа им дават предимство на пешеходна и тука ще им даваме, ама там 100% от пешеходците пресичат на пешеходна, а тук ако има 5% пресичащи правилно те па на. Пешеходната е на 50 метра от него, ама той бичи през платното и се сърди като му дадеш сигнал да се маиня от там. Светофара е на 100 метра, ама нема наще газ през платното. Подлеза е на 5 метра, ама нема прескачаме огради и се набираме по платното, па като видиме да се задава мотор с висока скорост се чудиме на къде да фанеме, без да осъзнаваме, че моториста няма да мръдне на никъде докъде не види на къде се мърдаме ние.
Тъпа работа, тъпо самосъзнание, заради едната наглост мреме като мухи. Ама нема кво да се коментира, ние на опашка не можеме да се наредиме камо ли на пътя.

А реших, че не носиш вина при така стеклите се обстоятелства, защото имам приятели в следственна и в прокуратурата които са ме успокоили, че няма да нося последствия ако сгазя някого на бул.България по средата.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 19 Юни 2008, 17:18

///peter написа:Брей уловили я?
Тя пешеходната пътека за това е ясно обозначена с няколко знака, щото трябва да СПРЕШ, ако има пешеходец не да ми тежкарееш :mhihi:

А останалата част от шосето, върху която НЯМА зебра (например на 10 метра от светофар с натоварено движение, или пък на средата на Цариградско) какво се води по тая логика?
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 19 Юни 2008, 17:20

ruskin написа:...
А реших, че не носиш вина при така стеклите се обстоятелства, защото имам приятели в следственна и в прокуратурата които са ме успокоили, че няма да нося последствия ако сгазя някого на бул.България по средата.

Принципно е така, но недей да вярваш 100% на това. Най-малкото не знаеш какъв адвокат ще извади блъснатия (да не дава Господ) пешеходец. Ако имаш 100 м. спирачен път или си го метнал на 50 м. надали някой ще повярва, че си карал с 50 км/ч и пешеходеца е излязъл внезапно. Да ти кажат, че няма да носиш последствия е едно, друго е да ти прекратят делото...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Юни 2008, 17:28

err0r написа:
///peter написа:Брей уловили я?

А останалата част от шосето, върху която НЯМА зебра (например на 10 метра от светофар с натоварено движение, или пък на средата на Цариградско) какво се води по тая логика?

Ти говореше за зебрата......

Потребител
Аватар

Мнение от wizardone » 19 Юни 2008, 17:31

Абсурдно е да се пресича цариградско шосе където и да е било.Всеки пешеходец трябва да е наясно с това.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата