Спирате ли на пешеходци?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Спирате ли на пешеходци?

Анкетата свършва на 16 Юли 2008, 18:45

Винаги, когато пешеходеца е стъпил на платното
14
13%
Да, доста често
44
42%
Спирам в случай, че има пешеходна пътека или е на светофар
32
30%
Рядко спирам, по-скоро гледам да ги заобикалям
10
9%
Друг отговор
6
6%

Общо гласове : 106
старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Юни 2008, 20:05

Когато има пешеходец на пътека, винаги спирам, понякога спирам и като няма засилени коли зад мене, че тва както викате си пресичат дето им падне (ма кво да напрайм).
НООо веднъж в милата ни София, си карам по локалното в посока хотел "Плиска" -> ул.Николай Коперник и искам да завия надясно да отида надолу към пресечката с Шипченски проход. Ама някви 3 автобуса се изсипаха на спирката и клетите премазани от другите пътници, вече не се събират на островчето и малко по малко биват изтласкани на платното от събратята си. Аз си спрях да се поокотях хората, АМА някво биче с една фронтера спряло зад мене и свииири свииири, па аз тряя да сгазя 2-ма 3-ма ако му угодя да тръгна. Тва ме очуди че има и други тъпаци на пътя освен мене, ама ко да напрайм пусках си пешеходците и си усилвах музиката да не ме нерви. Ситуацията продължава обаче и като завихме надолу по КОперник (и оня нашия с мене). Ама там па спира и автобус 72, та пак пандемониум с пешеходци, кой от дет си иска пресича :mhihi: , спирам си и си трайкам, ма нащу отзаде вече очите му ще изкочат от свирене, и вече свирката му зе да загрява и да провлачва. Ядосах съ тръгвам бързо-> малко масло му вкарах дирекно в възд. филтър.
Ама на светофара на Коперник и шипченски ми светва червено-нащо залепено с фронтерата зад е30-ката и се мъчи да ме види.
иии.. принципно го правя само като кара жена ми и някой и свири, НО излизам от колата да го видя еле къв е тоя Барон дет иска да прави Кармагеддон 2 в София, и му викам : "Кво свириш бе селянин тъп (исках да кажа градски ма не му е СН регистрацията :mhihi: )" .. не видя ли че има пешеходции м*** ти , ма от вътре оня по едричък от мене и курназ вече ше излиза :winky: , ма за малко. та поспорихме малко за жена му и за децата.... ма светна зелено и си тръгнахме кат пичове с уговорката да се запознаем с майките си някой друг път.
Та не се нервете кат ме видите да спирам за да минат хората с краката, и не свиркайте че мой някой така на жена ви или на лапето да не спре и тогава...ше има днес.бг
Заеби баси тъпия и дълъг пост :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 16 Юни 2008, 20:12

А, между другото, по въпроса за пешеходните пътеки...не знам дали знаете, ама "мислените продължения на тротоарите са пешеходни пътеки"...колкото и тъпо да звучи...така, че имайте го предвид ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 16 Юни 2008, 20:37

deyan-enchev написа:Когато има пешеходец на пътека, винаги спирам, понякога спирам и като няма засилени коли зад мене, че тва както викате си пресичат дето им падне (ма кво да напрайм)...........

Абе дълъг, дълъг поста ама как се посмях, въпреки че то не е за смях, ама цялата тази ситуация е някакси комична и поне веднъж е изпадал и друг колега в подобна ситуация.
А иначе по темата за пешеходците ще добавя, че много трудно се пресича на кръговото на 4-ти км.
А сега кажете колко от Вас спират там на пешеходци, въпреки че има отвсякъде пешеходни пътеки?
Аз лично трудно спирам там , защото рискувам "някой да ми влезе отзад"!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 16 Юни 2008, 20:40

цъъъъък и пак по незнайни за мен причини заключена :idea: :roll: :!:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 16 Юни 2008, 20:55

аз гледам да спирам в повечето случей когато не пресичат правилно обаче избягвам да им спирам даже ги храня щото не мислят понякога. Пешеходна пътека има а те на по 5-10 метра пресичат от нея но само не и на нея супер изнервящо. Днес на раковски спрях на една жена която пресичаше на кръстовище въпреки,че няма знак за пешеходна пътека или маркировка то си е пешеходна пътека защото е продължение на тротоара. И някъв малоумник отзад свири. Просто това немога да го разбера толкова ли са тъпи някой хора,че за 10 секудни трябва само да изнервя обстановката.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 16 Юни 2008, 21:11

someone написа:А, между другото, по въпроса за пешеходните пътеки...не знам дали знаете, ама "мислените продължения на тротоарите са пешеходни пътеки"...колкото и тъпо да звучи...така, че имайте го предвид ;)

оо вервай ми знам ... :mhihi: тва ми беше една от второстепенните грешки на кормуването :mhihi:

Спирам в случай, че има пешеходна пътека или е на светофар ,но
това не значи че като е задръстване(и не само) и някой тръгне да пресича го слагам до емблемата :mhihi:
това което е по правилник трябва да се спазва :!:
иначе за никъде ...
Последна промяна Louis на 16 Юни 2008, 21:57, променена общо 1 път
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 16 Юни 2008, 21:19

Аз от както спрях няколко пъти на пешеходци и те вместо да ми благодарят ме нахраниха добре предпочитам да ги заобикалям ;)
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Юни 2008, 21:27

Аз на един му спрях, ама му спрях на 1 метър от него и хубаво, че успях. После трябваше да го спра от движение, тъй като пресича по тъмно, на еднопосочно и пиян на талпа на НЕОЗНАЧЕНО МЯСТО ЗА ПРЕСИЧАНЕ!!!

Това нещо пешеходеца капка ъкъл няма. :shock:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 16 Юни 2008, 21:39

M2PR написа:цъъъъък и пак по незнайни за мен причини заключена :idea: :roll: :!:

Извинявам се, че дублирам анкети :uups: Не е умишлено, явно не съм търсил достатъчно преди да пусна тази. Все пак онази е вече заключена, а виждам, че им нови мнения по въпроса. Още веднъж се извинявам.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 16 Юни 2008, 22:57

deyan-enchev написа:Когато има пешеходец на пътека, винаги спирам, понякога спирам и като няма засилени коли зад мене, че тва както викате си пресичат дето им падне (ма кво да напрайм).
НООо веднъж в милата ни София, си карам по локалното в посока хотел "Плиска" -> ул.Николай Коперник и искам да завия надясно да отида надолу към пресечката с Шипченски проход. Ама някви 3 автобуса се изсипаха на спирката и клетите премазани от другите пътници, вече не се събират на островчето и малко по малко биват изтласкани на платното от събратята си. Аз си спрях да се поокотях хората, АМА някво биче с една фронтера спряло зад мене и свииири свииири, па аз тряя да сгазя 2-ма 3-ма ако му угодя да тръгна. Тва ме очуди че има и други тъпаци на пътя освен мене, ама ко да напрайм пусках си пешеходците и си усилвах музиката да не ме нерви. Ситуацията продължава обаче и като завихме надолу по КОперник (и оня нашия с мене). Ама там па спира и автобус 72, та пак пандемониум с пешеходци, кой от дет си иска пресича :mhihi: , спирам си и си трайкам, ма нащу отзаде вече очите му ще изкочат от свирене, и вече свирката му зе да загрява и да провлачва. Ядосах съ тръгвам бързо-> малко масло му вкарах дирекно в възд. филтър.
Ама на светофара на Коперник и шипченски ми светва червено-нащо залепено с фронтерата зад е30-ката и се мъчи да ме види.
иии.. принципно го правя само като кара жена ми и някой и свири, НО излизам от колата да го видя еле къв е тоя Барон дет иска да прави Кармагеддон 2 в София, и му викам : "Кво свириш бе селянин тъп (исках да кажа градски ма не му е СН регистрацията :mhihi: )" .. не видя ли че има пешеходции м*** ти , ма от вътре оня по едричък от мене и курназ вече ше излиза :winky: , ма за малко. та поспорихме малко за жена му и за децата.... ма светна зелено и си тръгнахме кат пичове с уговорката да се запознаем с майките си някой друг път.
Та не се нервете кат ме видите да спирам за да минат хората с краката, и не свиркайте че мой някой така на жена ви или на лапето да не спре и тогава...ше има днес.бг

Това са любимите ми ситуации, аз ги решавам по следния начин:
След третото свиркане, пускам аварийни, слизам отварям капака на двигателя и започвам да се чешам, там дето не ме сърби. Тоя олигофрен зад мене, ако иска да прелети отгоре и да си продължи, аз съм аварирал и ще чакам пътна помощ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 16 Юни 2008, 23:10

и аз доста често спирам но когато тръгнат да преси4ат и трябва да намалям заради тях и няма пешеходна пътека свалям джама и им го обяснявам с жестове, мимики и :censored:

Има места където наистина трябва да има пешеходна пътека ама такива дето са на 10 метра от пешеходната пътека.. направо незнам!.. или като тръгнат на разходка по платното да си въртят дупетата направо искам да ги прегазя.. е.. на хубавите се радвам :lol: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Юни 2008, 23:17

спирам винаги на пешеходни пътеки
обикновено ги заобикалям ако пресичат на червено

иначе съм на мнение, че е крайно време да глобяват пешеходците за неправилно пресичане на улицата! Правилата трябва да се спазват от всички

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 16 Юни 2008, 23:24

© написа:спирам винаги на пешеходни пътеки
обикновено ги заобикалям ако пресичат на червено

иначе съм на мнение, че е крайно време да глобяват пешеходците за неправилно пресичане на улицата! Правилата трябва да се спазват от всички

Един мой колега го глобиха във В.Търново 5лв. 2000г. за неправилно пресичане. Даже се наложи да му дам 2лв. че нямаше толкова.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 17 Юни 2008, 0:44

Аз си спомням като по-малък, как тръгвах да пресчам на червено с нашите (при положение, че няма жива кола), а те ме дърпаха с думите: "Виж отсреща чичко милиционер ще ни глоби, ако минем" и оставахме да чакаме зеленото. Наистина си спомням как същия чичко милиционер пресрещаше пресичащите на червено (обикновено прикривайки се зад будка за вестници или излизайки внезапно от подлеза) и им късаше квитанции за глоба на място. Тогава пресичащите неправилно бяха единици, както и лудите шофьори... ама това само спомени... сега никой дори не слуша по новините като дават как някой "ВЕЛИК" шофьор е сгазил няколко човека на спирка или пешеходна пътека...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
Мечтае да кара: E46 M3 Csl
Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)

Мнение от Akyosev » 17 Юни 2008, 1:13

Стига да не пресича на опасни места, където освен за себе си представлява и опасност за водачите, трябва да бъде пуснат. Само по тия нашите географски ширини гледаме да минем през тях :confused:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата