Прегазен пешеходец на бул.В.Левси и Дондуков.
Модератор: Общи модератори
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Така е, хората не мислят изобщо какво може да им стане.. преди две години, все още ходех пеш и си пресичах все едно пътя си е мой, на пешеходни пътеки, но без много много да мисля. Веднъж ми се случи, буквално на крачка пред мен да отнесат двама възръстни - мъж и жена, те бяха просто с крачка пред мен на пешеходната пътека.. от тогава, когато ми се налага да пресичам все едно съм със сто очи и уши, а и това, че съм и от другата страна (шофьорската) също дава отенък, както спомена някой преди..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
изчисленията ги научих по тръдният начин...!!нали се сещаш!?!?
ясно е ,че не всички са еднакво грамотни и могат да преценят ситуацията-моята теза беше,че няма как шофьорите да са винаги виновни ,защото няма как да карат с 5км/ч ,за да предотвратят всички рискови ситуации...!!има ситуации ,в които който и да си -няма мърдане!!не се мисля за голям пилот,не знам дали съм и голям водач,ма се съм смятал ,че с тоя опит -години и милон и кусур километри съм се научил и мога да реагирам...! е...!!!..не мога от всяка ситуация...!!! тва е !!! аз съм спазил правилника,направил съм всичко възможно да не стане произшествие,почти се пребих -само и само да се тресна аз ,а не да пострада някой...!!е ми не стана...!! за това казвам ,че не е лошо да спазват и пешеходците някакви правила ,а не да разчитат на шофьорите само и на реакции и на "съобразена скорост"!!!
за мен съобразената скорост е да мина покрай рейс с поне три пъти по-ниска ,за да не изскочи некой зад него...,да намаля съвсем покрай училище или като видя дете близо до пътя...,да надничам през задното стъкло на предната кола ,за да знам кво става на пътя пред него-камоли пред мене...!!но да карам на цариградско с 20 щото некой щел да пресече или по българия с 10 щото некой можело да претича ,или да ми свети зелено и аз да спирам ,щото не знам си кой щял да бърза да мине.....,или да намалявам ,понеже някой ще изскочи от храст до пътя да пресича пред кола,която ме задминава...!!!ми да ме извиняват ,ма нема да стане!!
ясно е ,че не всички са еднакво грамотни и могат да преценят ситуацията-моята теза беше,че няма как шофьорите да са винаги виновни ,защото няма как да карат с 5км/ч ,за да предотвратят всички рискови ситуации...!!има ситуации ,в които който и да си -няма мърдане!!не се мисля за голям пилот,не знам дали съм и голям водач,ма се съм смятал ,че с тоя опит -години и милон и кусур километри съм се научил и мога да реагирам...! е...!!!..не мога от всяка ситуация...!!! тва е !!! аз съм спазил правилника,направил съм всичко възможно да не стане произшествие,почти се пребих -само и само да се тресна аз ,а не да пострада някой...!!е ми не стана...!! за това казвам ,че не е лошо да спазват и пешеходците някакви правила ,а не да разчитат на шофьорите само и на реакции и на "съобразена скорост"!!!
за мен съобразената скорост е да мина покрай рейс с поне три пъти по-ниска ,за да не изскочи некой зад него...,да намаля съвсем покрай училище или като видя дете близо до пътя...,да надничам през задното стъкло на предната кола ,за да знам кво става на пътя пред него-камоли пред мене...!!но да карам на цариградско с 20 щото некой щел да пресече или по българия с 10 щото некой можело да претича ,или да ми свети зелено и аз да спирам ,щото не знам си кой щял да бърза да мине.....,или да намалявам ,понеже някой ще изскочи от храст до пътя да пресича пред кола,която ме задминава...!!!ми да ме извиняват ,ма нема да стане!!
Последна промяна SKISA на 05 Юни 2008, 16:31, променена общо 2 пъти
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
SKISA написа:...,да надничам през задното стъкло на предната кола ,за да знам кво става на пътя пред него-камоли пред мене...
а когато си е затъмнил джама как да надничаш
аз затова не харесвам затъмнените стъкла.

Никой и не ти казва да правиш това
Просто казвах, че сметките със скорост, спирачен път, степен на хлъзгавост на пътя, ниво на износване на гуми и т.н. си ги правим ние, бабичките не могат. Затова и са такива камикадзета по пътищата и тротоарите. Мислят, че ние като водачи сме длъжни да ги пазим, колкото и да са откачени, без изобщо да са виждали Правилника на живо, камо ли пък да го спазват, защото той и за тях важи.

Просто казвах, че сметките със скорост, спирачен път, степен на хлъзгавост на пътя, ниво на износване на гуми и т.н. си ги правим ние, бабичките не могат. Затова и са такива камикадзета по пътищата и тротоарите. Мислят, че ние като водачи сме длъжни да ги пазим, колкото и да са откачени, без изобщо да са виждали Правилника на живо, камо ли пък да го спазват, защото той и за тях важи.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Фил написа:Никой и не ти казва да правиш това
е ми некои научават истината по трудният начин...!!за тях...!! за мен също...!!! аз също имам баба и не я пускам на 86г да се шляе по улиците ,а като иска нещо-отивам аз или с нея и така...!! в случая наистина възрастните хора не са виновни,защото в техният живот колите и хората не са се движили по сегашният начин,но са виновни внуците им...!!!
Като говорим за култура на пешеходците, днес какво ми се случи на жълтите павета като идваш от невски точно на парламента пешеходната пътека. Чакаме в задръстването да се включим на Цар Освободител. И мъж и жена чужденци бяха от азия някаде с багаж и всичко въпреки,че беше задръстено и пресичаха на пешеходна пътека махнаха да благодарят, и да се извинят,и пресекоха доста на забързан ход да не пречат на движението което много ме впечатли.Усетих, уважението и ми стана адски тъпо за хората в БГ. Нестига,че пресичат на 5 метра от пешеходна пътека както си поискат пък и се влачат и те псуват защото не ги пускаш... А пък има и много такива пешеходци дето са супер завистливи. Няква луда офца ме псува ония ден щото съм карал лъскава кола. Няма значение дали съм се счупил от работа за да си я купя.
- kowalski
- кандидат ентусиаст
-
какво са ви криви все пешеходците... като ви се кара като селяни ходете на село. дайте си малката сметка че във всички случай каквото и както да правиш с колата имаш мимимум 1 ТОН и минимум 5КМ/Ч предимство над пешеходеца..... за това е твое ЗАДЪЛЖЕНИЕ когато караш да ПАЗИШ пешеходците....
и факта че ние може и да си помислим че пешеходците не са прави е заради чудесното ни законодателство + съдебна система. на запад спират в момента в който стъпиш на пътя, не защото им пука за теб, спират защото им пука за тях...... защото там като блъснеш някой съвсем леко ..... следва такова съдене.... че глоба и отенмане на книжката ще ти се струват като потупване по гърба... там ти отнемат всичко.... и то доста бързо...
е примерно това момиче бог да я прости... на запад семейството и щеше да съсипе както шофьора така и градския така и застрахователната компаня....... 0% милост..........но тук тъпия градски няма да се сети да поеме разходите и за погребението да им еба майката гадна...
АБЕ ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА!!!
и факта че ние може и да си помислим че пешеходците не са прави е заради чудесното ни законодателство + съдебна система. на запад спират в момента в който стъпиш на пътя, не защото им пука за теб, спират защото им пука за тях...... защото там като блъснеш някой съвсем леко ..... следва такова съдене.... че глоба и отенмане на книжката ще ти се струват като потупване по гърба... там ти отнемат всичко.... и то доста бързо...
е примерно това момиче бог да я прости... на запад семейството и щеше да съсипе както шофьора така и градския така и застрахователната компаня....... 0% милост..........но тук тъпия градски няма да се сети да поеме разходите и за погребението да им еба майката гадна...
АБЕ ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА!!!
Преди 40 минути зачеркнах пешеходците като хора, вече ги третирам като цигани. Случката, на светофара на Пирогов, чакаме си, стгава зелено, аз в средната лента, тръгват колите пред мен, тръгвам аз, в лявата лента обаче един камион не тръгва, викам тоз загасна, изравнявам се с него и в тоз момент едно маце лети пред него и тръгва да минава пред мен, клаксони спирачки, ама съжалявам, че не я отнесох с огледолото. Става червено спирам, първа кола съм, минават всички светофари, включително и на тъпите пешеходци, става зелено за мен, тръгвам, в тоз момент две кучки на по 40 години, гонят трамвая и то не по пешеходната пътека а на вереф през кръстовището и прд тръгващите коли, пак спирачки, клаксони, псувни и нерви. Ебал съм им майката оттук нататък, като искат да мрат, да мрат 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
blackgod написа:kowalski написа:....
На запад дали пресичат кат' гламави където им падне?
Аз не мисля така, там правилата си важат за всички, без значение пешеходци, шофьори и т.н.
аз ще ти кажа защото видях макар и малко - НЕ, НА ЗАПАД ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ СЕ ПОЛЗВАТ!!! така че тия дето не пресичат на зелено и не използват зебрите да мрат.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
темата е много безмислена, а конкретния повод е абсолютно неадекватен към нея... само за протокола завиващите пепесета са без предимство пред пешеходците
... а що е зелено и на двамата може да пита само полуумник
... колкото до правата на едните и другите не ви съветвам колеги да карате в испания, португалия, норвегия, холандия, англия... абе най-добре си карайте само тука, щото там са ви окошарили на първата пешеходна пътека... тук няма страшно 

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Сега се сетих за един сравнително пресен случай - пияни хлапета, излизащи от амор търчат по кръстовището на НДК от бул. България към Евлоги... м/у колите.. щях да му пръсна главата на един от тия!Пресича и се хили а колите сичките, свирят гуми, клаксони.. както и да е..
Но не се ли пазиш сам..
Има хора които буквално изкачат пред колата, както и да реагираш се ше го отнесеш, я с огледало, недай си Боже да го метнеш на капака.. лошото е, че ти търсят отговорност за ТОТАЛНАТА безотговорност на някой индивид..

Но не се ли пазиш сам..
Има хора които буквално изкачат пред колата, както и да реагираш се ше го отнесеш, я с огледало, недай си Боже да го метнеш на капака.. лошото е, че ти търсят отговорност за ТОТАЛНАТА безотговорност на някой индивид..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Мир на праха й.
В последствие разбрах, че момичето е стажантка в кантора при мой приятел. Много жалко, но такива неща се случват. Не сме ние хората, които ще съдим кой е виновен и кой - не. Нека оставим това на криминалистите, които ОЧЕВИДНО не могат да си свършат работата, тъй като дори не могат да разберат дали преди това не е ударена от друг автомобил

В последствие разбрах, че момичето е стажантка в кантора при мой приятел. Много жалко, но такива неща се случват. Не сме ние хората, които ще съдим кой е виновен и кой - не. Нека оставим това на криминалистите, които ОЧЕВИДНО не могат да си свършат работата, тъй като дори не могат да разберат дали преди това не е ударена от друг автомобил