На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени...
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Re: На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени...
D3BEP написа:...
Какво ше му правят на кума и какво трябва той да прави![]()
![]()
Помощ
Да уважи шаферките

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Penchev написа:Като отидете с младоженеца в Булката да я отвориш в бутилката и да пийнете с нея...
Ae Пенчев..... кви са тия обичаи бре... странна работа, да го ева

- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Еееее, едно нещо да не знаеш и ти, D3BEPе.
Много жокери ти се дадоха, но имам и аз какво да добавя...
Най-важното - младото семейство и кумовете стават много близки роднини, почти като кръвни, тъй че не е допустимо заглеждане помежду ви...
. Освен, че трябва да имаш тежест на сватбата, после трябва да ги направляваш в семейния живот... а недай си Боже, ако се скарат, да ги сдобряваш и да предотвратяваш лоши развръзки... с две думи дипломация здрава трябва да развиеш... След 1-2 години ще трябва да кръщаваш и дечицата... и на тях да си за пример... и т.н., и т.н....
Но ти това си го можеш...
На сватбата освен българското знаме ( да се знае, че е българска), добре е и да се гърми - с халосни
, не с газови, че на една сватба ни се наложи да излизаме бързо-бързо от ресторанта...
А, и още за откупуването на булката... като подкупите "стражите" на вратата, намерите я и тя е с тоалет, проверете дали е с две обувки... иначе ще трябва да купувате втората... ако е с две - дали не й "хлопат", защото ще трябва да подлагате банкноти докато и станат по крачето...
И хич не им се косИ на хорАта... с тази твоя обща култура... би било невероятно да нямаш усет за ритъм... а по-засуканите хорА, обикновено се играят от играли я в танцови състави, я по безброй сватби...
и тогава дори кумът остава в сянка и се оттегля деликатно и незабелязано...
Успех!
Ще се справиш! Целият форум ще ти стиска палци!!!

Много жокери ти се дадоха, но имам и аз какво да добавя...
Най-важното - младото семейство и кумовете стават много близки роднини, почти като кръвни, тъй че не е допустимо заглеждане помежду ви...

На сватбата освен българското знаме ( да се знае, че е българска), добре е и да се гърми - с халосни

А, и още за откупуването на булката... като подкупите "стражите" на вратата, намерите я и тя е с тоалет, проверете дали е с две обувки... иначе ще трябва да купувате втората... ако е с две - дали не й "хлопат", защото ще трябва да подлагате банкноти докато и станат по крачето...

И хич не им се косИ на хорАта... с тази твоя обща култура... би било невероятно да нямаш усет за ритъм... а по-засуканите хорА, обикновено се играят от играли я в танцови състави, я по безброй сватби...

Успех!

"... _ _ _ ..."
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
куме,тоя те сваля!!!
кви са тия четки,бе стозащо!?!?не видиш ли ,че е най-големия са неа да моем да говориме с него!!!

кви са тия четки,бе стозащо!?!?не видиш ли ,че е най-големия са неа да моем да говориме с него!!!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Успех!
Кекекекекекеее

Ае сега ше трябва значи в речта да кажа две думи и за бмв-форума, а

Нема ли поп тука? С една калимявка с бяло - синя перка... Да го цаниме за два часа...
Иначе танцувам много хубаво, като изтървана мечка.
Можете да си говорите с мене, СКИСА... Само да не ми излизате кой кой е

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Mollov написа:Penchev написа:Като отидете с младоженеца в Булката да я отвориш в бутилката и да пийнете с нея...
Ae Пенчев..... кви са тия обичаи бре... странна работа, да го ева![]()
![]()
Аз на една сватба в София и една в Търново съм го виждал това и ми хареса де,много повер има в този салтанат

Гледай да не се стягаш а се нагаждай към обстановката и както казва един мой учител по народни танци на шега "не е важно как танцуваш ,важното е да се усмихваш"

Георги Пенчев
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
бях кум преди 4-5г.
Ама сватбата беше няколко идеи по-модерна от безумията и ритуалите които съм виждал на други. Аама да знаеш че кума най-важната персона там
Квот кажа тва става
Требе да държиш реч колега, тва май е най-смущаващата част от цялата дандания. Подготви се и тренирай пред огледалото и като дойде момента ше ти се разтрепери гласа и ще ти омекнат колената
ако до тогава не са ти омекнали от алкохола
А пък аз дадох думата на кумата да не се занимавам аз с тия неща 

Ама сватбата беше няколко идеи по-модерна от безумията и ритуалите които съм виждал на други. Аама да знаеш че кума най-важната персона там

- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
мда.....мога да добавя -вземи гледай записа на сватбата на някой приятел или роднина (от този край където са сватбарите ) и обсъди с младоженците кои от обичаите ще се изпълняват и кои не.
Не се шашкай,повярвай ми като отмине цялата дандания ще ти се иска пак да кумуваш (аз така вече два пъти кумувах и съм готов и за трети
)
Не се шашкай,повярвай ми като отмине цялата дандания ще ти се иска пак да кумуваш (аз така вече два пъти кумувах и съм готов и за трети

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Re: На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени...
D3BEP написа:... и аз ще ставам кум.
Тука има хора с опит, затва моля за помощ....
Помагайте... Какво се иска от един кум? С какво може да ме изненадат? Маните другото, ми и сватбата ше става много бързо![]()
Знам че от кума се иска хубав подарък, да води хорото и да каже нещо умно.
Дотука вече сме я оцапали тотално...![]()
![]()
![]()
Кажете нататък... Какъв е обичаят? Да не оцапаме нещо...
Какво ше му правят на кума и какво трябва той да прави![]()
![]()
Помощ
Бате аз в събота бях на твоя хал

1.Отиване да се вземе булката,входната врата я разбихме ама на другата с младоженеца бая кинта дадохме.
2.Като влезеш при булката младоженца слага кинти в обувката че уж лабава ама аз бях згънал едни 20 кинта яко яко и стана оригинално.
3.Пред входа на булката трябва да поведеш хорото (аз общо взето само подскачах че не ги умея много)
4.Църквата-По време на ритуала имаш да разменяш над главите на младоженците един корони с кръстосани ръце (лабаво е)
5.Излизате от църквата и почват поздравленията.
6.Докато гостите поемат и се настанят в ресторанта вие с родителите отивате да ви направят снимки (тва нз дали ще е и при вас но почти винаги е така)
7.След като ви наснимат с младоженците отивате да хвърлите венеца от обредния дом,ние го хвърлихме в Дунава ама за вас нз
8.Отивате в ресторанта и водещия ви посреща,след като настаняванет о приключи и всички седнат по местата си имаш да държиш реч.Не се уливавй повече от 5 мин че нема да те слушат
9.Ядете пиете и т.н и започват танците пред кръсниците.На кръсника му се играе с петел и той трябва да го отмъкне или откупи.Аз го откупих( ебати пилето 260 кинта ),защото немога да играя.Пред кръсницата се играе с малка торта и тя трябва да дава пари за нея.
10.Докато младоженеца смъква със зъби жартиера на булката кръсника му държи ръцете отзад.
БРАТ като цяло е страшно изживяване,аз отначало си мислих че много ще се изложа ама стана яко.Имаше големи емоций и кефа е голям.
Като кръсник незнам дали ще те върже но при мен беше така.Казвам пие ми се,колата спира младоженца щраква с пръсти и от 2-та кола на поднос ти носят пиене посредата на кръстовището.Казвам искам мезе пак същото.Голям цирк е,само не се панирай преди речта или танца с пилето и си оригинален отвсякаде.
п.п Моля да ме извините за неграмотното ми писане,но преди час се прибрах от сватбата започната още в четвъртък вечер и едва гледам

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2