Нима е възможно това?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
SKISA написа:колите имат тая способност да се прецакват ,когато синовете ги вземат от бащите си!!! ма на мига!! аз поне немам празно като взимах от баща ми едно време!! така ,че не се ядосвай не си първият! просто някакси усещат и повреда ,която е чакала месеци и десетки хиляди километри се обажда точно ,когато си я взел от тате и когато него го нема в колата!!! ...
Верно, мамка му. Все така се получава.
Пич, не се коси. Май баща ти верно те шашка. Пък и бъди сигурен, че мотора не е тоталка.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Един приятел имаше същия проблем, беше прегрял колата. Пак някаква такава тестова рено 19 мисля, че той искаше МБ SL500 и накрая като отиде на сервиз, майстора дето от 5-6 години само при него ходят вика:
-Кой пипал по маркучите на колата? Аз знам, как съм я затворил! Тука имаше допълнителна скоба да не избие!
И почва да гледа едно такова подздително. На третото:
-Ако не кажете кой е пипал (знае че имат гараж) я махайте, няма да я правя!
Бащата на приятеля си призна:
-Ми видиш ли, ... аз бех... малък е още за мерцедес и затова.
После час два се обеснява на майстора, пък аз щях да се насера от смях (отидох за морална подкрепа, то какво стана)
Та мисълта ми е, че може и някой нарочно да я е бутал, за да ти налее малко страх и разум, така че цял живот да помниш. Ако не е това, дано да е малък дявол и да му мине на баща ти, че лято ... море ... бмв.... Абе трябва си, пък щом ти е мерак ще си я пазиш и слушаш.
-Кой пипал по маркучите на колата? Аз знам, как съм я затворил! Тука имаше допълнителна скоба да не избие!
И почва да гледа едно такова подздително. На третото:
-Ако не кажете кой е пипал (знае че имат гараж) я махайте, няма да я правя!
Бащата на приятеля си призна:
-Ми видиш ли, ... аз бех... малък е още за мерцедес и затова.
После час два се обеснява на майстора, пък аз щях да се насера от смях (отидох за морална подкрепа, то какво стана)
Та мисълта ми е, че може и някой нарочно да я е бутал, за да ти налее малко страх и разум, така че цял живот да помниш. Ако не е това, дано да е малък дявол и да му мине на баща ти, че лято ... море ... бмв.... Абе трябва си, пък щом ти е мерак ще си я пазиш и слушаш.
От тогава русото не е на мода.
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
SKISA написа:колите имат тая способност да се прецакват ,когато синовете ги вземат от бащите си!!! ма на мига!! аз поне немам празно като взимах от баща ми едно време!! така ,че не се ядосвай не си първият! просто някакси усещат и повреда ,която е чакала месеци и десетки хиляди километри се обажда точно ,когато си я взел от тате и когато него го нема в колата!!! ...
Дам, ходи обяснявай на мацката, че и е паднал акумулатора и трябва само малко тука да бутнеме и 'сичко е шест.. ама стари истории

Иначе.. да маркученце, термостатче.. може и водна помпа

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
аз преди две седмици взех на бащами Ладата и бум на 20км се скьса ангренажния ремьк бу4а мьрка па си плати ремонтаSKISA написа:колите имат тая способност да се прецакват ,когато синовете ги вземат от бащите си!!! ма на мига!! аз поне немам празно като взимах от баща ми едно време!! така ,че не се ядосвай не си първият! просто някакси усещат и повреда ,която е чакала месеци и десетки хиляди километри се обажда точно ,когато си я взел от тате и когато него го нема в колата!!!
ако тая обосновка не я приема баща ти-просто си събери парички или му обещай да събереш и нека я направи ,а ти после му ги върни!!![]()
вп.с. вОни се пише с "о" -не с "у",а прЕгрееш е с "е"!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
аз затова отписах родителските тела в предложенията им за семейната кола.
повтаряха непрекъснато вземи си малка кола да ти е евтина поддръжката и разходите, пък то то взе че стана точно обратното...

повтаряха непрекъснато вземи си малка кола да ти е евтина поддръжката и разходите, пък то то взе че стана точно обратното...

- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Аман от превантивно стресиращи бащи!!! (Кристално ясно осъзнавам какво говоря!)
Ако бях на твое място и съм с чиста съвест за примерно ползване на "чуждата" вещ, повече няма да му поискам кола, каквато и да е тя! (не зная за теб, но при мен инатът е в изобилие...
)
Както каза някой по-горе - ще започна да си спестявам за своя...
от закуски...
Което не означава, че щом е моя, ще я карам безотговорно...
Ако бях на твое място и съм с чиста съвест за примерно ползване на "чуждата" вещ, повече няма да му поискам кола, каквато и да е тя! (не зная за теб, но при мен инатът е в изобилие...

Както каза някой по-горе - ще започна да си спестявам за своя...

Което не означава, че щом е моя, ще я карам безотговорно...

"... _ _ _ ..."
Имаме 19-ка прегряването им е хронично
Най-често се ебава датчика дет включва перката. Лоша маса. Аз моито си го знам и като мине над там дето не трябва спирам размърдам докато включи перката и продължавам . Мога да го управя за 5 минути но нарочно я държа създавам си навик да следя температурата постоянно и след няколко седмици вече без перка се справях перфектно в задръстванията и я охлаждах от въздушният поток
Намери проблема, покажи му го на баща-ти и му докажи,че не си прегрял ти колата а колата е прегряла в следствие на дефект било то термостат датчик маркуч радиатор или перка. Случва се на всички затова е адски важно да следиш температурата постоянно.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
как си бех събрал сладко парички за чисто нови Ланге ...!!!/за непосветените тва са скиорски обувки-нещо като Е30 ЕВО 3 / и тъкмо си ги кътах и тоя москвич да земе да се занесе баш на нова година и ми отидоха Лангетата...! баща ми се сдоби с чисто нов калник/а стария даже му беше ръждясал вече/, чисто нов стоп и си ги смени за нема два часа...!!
умрях от яд,ма си платих като поп!всеки си носи кръста!!!
така че се опитай да се справиш с проблема с приятели,обещай да им върнеш услугата,земи малко на заем и ако успееш да оправиш проблема баща ти ще погледне с други очи на тебе и със сигурност скоро ще те тупа по рамото и ше вика:и да я пазиш тая тройка и по-полека с газта!! поне повечето бащи така правят!!!
умрях от яд,ма си платих като поп!всеки си носи кръста!!!
така че се опитай да се справиш с проблема с приятели,обещай да им върнеш услугата,земи малко на заем и ако успееш да оправиш проблема баща ти ще погледне с други очи на тебе и със сигурност скоро ще те тупа по рамото и ше вика:и да я пазиш тая тройка и по-полека с газта!! поне повечето бащи така правят!!!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
и аз мисля че бащата може да е стара и лисица и да знае кусурите на рендето и просто да те е оставил да се опариш.
може просто да се е надявал да стане някъде на път а не пред блока и да те тества дали ще се справиш сам.
може просто да се е надявал да стане някъде на път а не пред блока и да те тества дали ще се справиш сам.

- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Значи аз имах подобна случка... ама с голф 2... и извода до който стигнахме с дядо ми (негова е колата) е че когато я карам бавно в пикови часове и т.н. неможе добре да се охлажда и вдига температурата и за да не ми се получава така ме посъветва преди да я гася на място да я резна малко повече за да може да сработи помпата по-добре...

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Maverick_VS написа:Е ти за да я прегрееш от каране трябва сигурно все в червеното да си я карал
Или да не работи нещо по охлаждането.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Feanor написа:Maverick_VS написа:Е ти за да я прегрееш от каране трябва сигурно все в червеното да си я карал
Или да не работи нещо по охлаждането.Тогава както ще да я караш няма проблем да прегрее за 10 км.
Хехе, е това е ясно

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
щом е рено,това е някой маркуч-пръснат
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- HuKoTuH40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: форд мондео мк2
- Мечтае да кара: е30 М3/е38 750iL
Не искам да те плаша но баща ми преди около година на един форД монДео по същия начин кара си по магистралата със 110-120 около 3500 оборота в мин и изведнъж бум трес мъгла около колата бял пушек(пара)
всичката вода през ауспуха и ... Кара го при майстор и тоя вика тая кола е прегрявана многократно(най-вероятно предишния собственик), бащата
а само той си го кара никой друг и си знае че никога не е вкарвал в лютеницата или нещо такова да я е тормозил.
ПС:на края даде 1500 лева за нов дВигател
ПС2:не се плаши може да е както казаха другите просто някой маркуч или нещо такова,и дано да е нещо ефтино за поправка...Късмет!
всичката вода през ауспуха и ... Кара го при майстор и тоя вика тая кола е прегрявана многократно(най-вероятно предишния собственик), бащата

ПС:на края даде 1500 лева за нов дВигател
ПС2:не се плаши може да е както казаха другите просто някой маркуч или нещо такова,и дано да е нещо ефтино за поправка...Късмет!
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3