Когато явно и нахално ни лъжат на бензиностанцията....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 21 Май 2008, 21:40

При мен един ден се получи голям гаф - имах 3-4литра в резервоара. Сипвам за 10лв (да кажем 4,5л) и стрелката не мръдна :idea: Викам си " Тоя отвънка ли сипа :mhihi: " Карам насам-натам, връщам се след 5мин (през това време стрелката си седи на СЪЩОТО място на което беше и преди да сипя). Сипвам за още 10кинта и хоооп....стрелката отиде близо до 15те литра. Айде сега някой да ми го обясни това ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 21 Май 2008, 21:53

titto написа:Братя,купувайте на черно с туби,там няма лъжа в литрите пък и е по-тънко...! :winky: :mhihi:

Малко оф. Преди години мои авери купуваха нафта от локомотивите.Зимам една празна туба от 20 литра и слагам бензин от бензионстанцията да го кача за агрегата.Сипва пича на колонката и отчита 26 литра :shock: тамън да правя скандали и ми втеква ,че тия синковци са магерили тубите.Звънкам му по телефона и го питам колко събира тубата ,а той ми се смее и вика 20 литра бе,след това ми каза ,че са ги надували с горещ въздух да ебават машинистите. :mhihi: Баси,тогава нафтата се купуваше на 30-35 стотинки за литър.Та е са машинистите прегъват по хилядарка на доене.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 21 Май 2008, 22:04

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 21 Май 2008, 22:47

GVT написа:
titto написа:Братя,купувайте на черно с туби,там няма лъжа в литрите пък и е по-тънко...! :winky: :mhihi:

Малко оф. Преди години мои авери купуваха нафта от локомотивите.Зимам една празна туба от 20 литра и слагам бензин от бензионстанцията да го кача за агрегата.Сипва пича на колонката и отчита 26 литра :shock: тамън да правя скандали и ми втеква ,че тия синковци са магерили тубите.Звънкам му по телефона и го питам колко събира тубата ,а той ми се смее и вика 20 литра бе,след това ми каза ,че са ги надували с горещ въздух да ебават машинистите. :mhihi: Баси,тогава нафтата се купуваше на 30-35 стотинки за литър.Та е са машинистите прегъват по хилядарка на доене.

самите туби събират към 22-23 .. само че от редовна употреба се разширяват и събират поне 5 отгоре ;)
редовно пълнех с туби и мойте се беха разширили .. но пак и някои тираджии са отворени :)
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 21 Май 2008, 22:50

Имате ли впечатления от Шел? Че OMV и LUKOIL ги оплюха яко, а ШЕЛ са ми удобни както във Видин, така и в София :mhihi: Все си мисля, че всички са "един дол дренки", но се надявам на по-малкото зло, като зареждам :) Зимата я видях нафтата на Шел-а как беше станала на каша в буса, но дано поне бензина и газта им са по-добри.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 21 Май 2008, 22:56

///Milen_bmw написа:Имам приятел, който навремето работеше на една доста оборотна бензиностация. Та той ми е разказвал, че всички колонки по бензиностанциите са направени така, че да послъгват "лекичко" крайния потребител. Забравил съм точните цифри, но беше нещо от сорта на 200мл. при зареждане от 10л. Някои обаче са по-алчни и дори стигали до литър.:evil: Реално босовете на бензиностанциите от това печелят. И аз невервам да се задоволяват с печалба от по 2-3 стотинки на литър.

Ще направя един пример:
Да речем, че спирам на безиностанцията да си напълня резервоара догоре. Примерно имам някакъв остатък в него и сипвам 50л.
Както казахме вече, лъжат ни минимално с по 200мл. на 10 л.
Излиза, че реално съм налял 49л., плащам 50л. и си тръгвам. Никой от нас, никога не би се усетил. Е да ама тази бензиностанция на ден продава тонове. :shock:
Например днес са продали 5 тона гориво. Излиза, че на ден си спестяват по 100л. гориво. 30 дни по 100л. е равно на 3 тона месечно.

Та приятелчето ми разказваше как идва бензиновоза да им пълни цистерната, която е 10 тона. По документи и според колонките трябва да е почти празна, обаче бинзиновоза сипва един тон и цистерната е пълна.

'Юбо, ти май зареждаш при най-големите лъжци :mhihi:
:mhihi: :mhihi: допустимата норма по БДС е 70мл на 20лт и вярвайте ми ако не е така актовете са сериозни,има изключения но те са за малко и това е от разликите в температурата(външната) и точно за това поне един път в месеца минава вътрешно ведомствен контрол и регулира помпите.а това за тоновете на плюс са много яки хитове,нали тоя бензин има изпарения и то не малки.а също и това с цистерната новите бенз.имат електронна система за наличност и като намалее тогава пращат цистерна а старите бенз.горивото се мери с щеки и калибровачни таблици.а ако дойде цистерна и резервоара не събере горивото става панаир.единствения съвет е гледайте дали дисплея на колонката занулява преди зареждането.а не да кажете на човека на колонката за колко да ви зареди докато влизате към магазина.а ако сте абсолютно сигорни че са ви сипали повече от колкото ви събира резервоара там на място се източва и се мери.и другото не на всякъде горивата са еднакви.а зареждам служебната кола на шел игоривото им е много зле а колата харчи като танк ама ми е през к--а фирмата плаща.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 21 Май 2008, 22:57

Зареждах на Шел два пъти , заради ключодържателите им и определено не съм доволен, с ОМВ бензин, колата върви по-добре.Днес от ОМВ си купих червено боро и ми го таксуваха 3.40, а на бандерола пише 3.20.Питам защо и ми отговарят, ами такава е цената в компютъра.Тия са над закона явно. :D

Drinker
Аватар
Кара: E36 Touring 328i
Мечтае да кара: нормално

Мнение от ///Milen_bmw » 22 Май 2008, 1:19

ivan1590 написа:Зареждах на Шел два пъти , заради ключодържателите им и определено не съм доволен, с ОМВ бензин, колата върви по-добре.Днес от ОМВ си купих червено боро и ми го таксуваха 3.40, а на бандерола пише 3.20.Питам защо и ми отговарят, ами такава е цената в компютъра.Тия са над закона явно. :D

Е нищо не може да ме накара да им го платя на 3,40. :mhihi:

Иначе аз зареждам само на Петрол и от време на време на Лукойл и колата ми харчи около 10, като заредя на ОМВ не ми пада под 12, даже с Лукойлския 98 съм падал на 8 градско. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 22 Май 2008, 2:31

На 2.0 резервоара е 60+5 литра. Като се напъне пича от бензиностанцията събира в колата ми + още 3.5-4 литра по горивопроводите и н.з. още къде. Гледам ги редовно. Зареждам до капачката винаги. Като си сметна разхода ми излиза горе-долу точно. Карам БМВ доста време вече и мога да преценя кога колко ми харчи. Зареждам на ОМВ на Цариградско шосе - Окръжна болница и до сега не са се дънили.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 22 Май 2008, 9:56

Последно време зареждам до капачка за да засека разхода след чипосването на колата... та преди 2 седмици на ОМВ-то на Д.Несторов си сипвах сам за да не ми насерат колата с нафта, още не ми беше светнала лампата и сипах 56л. :shock: Като се има предвид, че резервоара ми е 55л, добре с тръбата още максимум 2 литра... добре де а резервата??? Влязох вътре разбучах се на касата, момичето звънна на шефа си... и това беше пръднах им на к*ра...
Ние незнам какво може да направим, както каза колегата алекси по-горе това се контролира от държавата (нарочно съм го написал с малка буква), което означава че ОМВ са си бутнали на който трябва... все пак се замислета за цялата страна по 1л. на човек да крадат сметката ще доста сериозна... тъй че има мегдан за далаверка... а ние псуваме ли псуваме, ама нищо не правим с псуване. Да хванем няколко дИпутати и да ги провесиме на опашката на коня, това вече може и да раздвижи нещата.

П.П: малеееее, незнам дали някой ще разбере какво съм написал :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Май 2008, 10:02

че е кражба-кражба е! мога само да уточня/не че ги оправдавам/,че тая разлика отива в доставчика на едро,щото карат горивото на некви си литри спрямо относително тегло и температура 15 градуса,ма тва никога не става. през зимата особено загубата на бензиностанцията е доста сериозна. и те за да избият и да не остане в тях контрата пипат колонките и контрата отива в крайният клиент! друг е въпроса ,че омв са си доставчик на едро....! разликата мисля че е до 200-300л на 30 тона загуба при зареждане!!!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 22 Май 2008, 10:43

За газта, нема начин да ги фанеме, освен с кантар, ама треа да си идот за да си туриш на кантар бутилката в колата, а за бензина е мноооооооого лесно да ги фанеш. Зимаш си една тубичка примерно 5л, проверуваш си я вкъщи колко събира до гърлото и всеки път си я зареждаш, намвремето много лъжеха и си ходехме с пластмасова туба, 5л, а до гърбото точно 6 събираше, първо пълниме тубата, ако събере повече, си оставам с нея и си тръгвам, ако ми откажат да ми напълнят тубата с предтекста, че била пластмасова (нищо, че е производство на ВР и само за петролбни продукти) си тръгвам, а ако си покаже 6л, сипвам си в колата и знам, че всичко е 6

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Storm Rider » 22 Май 2008, 11:16

маика им деба, от омв расхода е брутален

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 22 Май 2008, 12:48

Storm Rider написа:маика им деба, от омв расхода е брутален

Да защото си сипал по-малко отколкото ти пише, а ти си правиш сметките за разхода възоснова това което ти пише на бензиноколонката ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
Мечтае да кара: E46 M3 Csl
Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)

Мнение от Akyosev » 22 Май 2008, 13:03

Lukoil Petrol също режат. При еднакви условия с пълен резервоар, зареден от Лукойл карам поне с 70-80км повече, отколкото при тия измамници. Единственото, което ми дива наум е, че едините пълнят до капачката :roll:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата