Въпрос 3а регистрация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 06 Юни 2004, 0:12

бе то така ще стане на края .. ма аз да питам за каналния ред какъв е ...
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 06 Юни 2004, 7:45

Каналният ред е с колесар, примерно с пътна помощ. Аз си мислех, че това е най-голямата глупост на света, защото разсъждавам точнокато бате Engi. :wink: Това добре, но като тръгнах да си регистрирам старата кола, ме спряха. А тя имаше номера, но бяха временните австрийски и вече бяха изтекли... Очевидно попаднах или на много уставни пазители на реда, или на много изнервени такива. Около един час се разправяхме, защото не искаха и да чуят за въпросните десетолевки, а само искаха да ми вземат книжката за 6 месеца, ако добре си спомням, и говореха за някаква глоба от 200 лв. :shock: След това проверих и цифрите са точно такива. Та след един час молби и обещания повече така да не правя :lol: ме пуснаха, но за една бройка да стане голяма беля. Така че имай предвид, че на всякакви можеш да попаднеш, макар и рядко! А недай си беже да оцелиш някоя акция и т.н. :shock: Ама и тая работа с колесара ми се струва доста педерастка... :roll: :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ....

Мнение от netsurfer_bg » 06 Юни 2004, 10:03

отиваш в кат и си взимаш временни номера, който важат май 2 месеца. Мисля че струваха около 50 лв /несъм сигурен/ и ти пишат временен талон /едно листче/. Не е задължително да ходиш с колата. Просто носиш фактурата и другите документи
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио :) / BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 06 Юни 2004, 13:31

А какво ще стане ако колата не е на колесар, а се тегли?
Имам и един друг въпрос тъй като оня ден си купих едно е21 ама не му е плащан данъка от 1 година за да го прхвърля на мое име трябва ли задължително да му се плаща данъка. Щото събрах няолко регистрации на бмв-та и нито една читава.
Ще ми приберат ,ли колата ,ако номера на двигатела и/или на рамата не отговаря на номерата в документите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 06 Юни 2004, 14:26

Със сигурност тегленето не решава проблема - трябва колесар!
По другите въпроси - за данъка незнам, но за разликата между рама/двигател и номерата им по документи - не е добре тая работа... Ако не можеш да докажеш, че колата не е крадена, не виждам какво ще ги спре да я конфискуват :cry: :roll:

Аватар

Мнение от BESSNIA » 07 Юни 2004, 11:20

Ами идва и другия момент, как ще докажат ,че колата е крадена ,като не се издирва. Освен това всичко ще съвпада освен номера на двигатела, който е вкаран на части от германия и следователно няма документи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 07 Юни 2004, 11:39

Значи проблемът ще е с двигателя.. Нали се сещаш, че трябва задължително да имаш документи? Не те са длъжни да доказват, че е краден, а ти, че не е. Презумцията е, че щом нямаш документи, значи нещо не е наред. Знаем най-малкото, че за двигателя се плаща там мито или акцизи. Това е и причината да е внесен на части, предполагам, но как ще го озакониш сега, нямам никаква представа :?

Аватар

Мнение от BESSNIA » 07 Юни 2004, 12:09

А ако кара м с митническата декларация и като направят проблем да им я покажа. :D На блока ще си платя митото от 50 лв. Аз дори не искам да му оправям документите просто данък на 3,5 не ми се плаща.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от george » 07 Юни 2004, 17:07

Мойто бмв преди да го регистрираме го карахме по бояджии и насам натам само със задния номер и 4енгетата ни спираха на всяка кра4ка.
после при регистрацията ни разкатаха фамилията въртяха ни от кат дървеница до районното и обратно по няколко пъти защото не можаха да се разберат кой да напише протокол за откраднат преден номер(в нашия слу4ай просто изгубен при катастрофа от предишния собственик).Пише се протокол срещу неизвестен извършител и се 4ака някъде към 1 седмица.А има6е едни 4енгета до старата кула които ни спряха първия път и после ве4е не ни спираха защото знаеха за какво става въпрос.а по принцип или със временни номера или на платформа тръбва да се предвижва такава кола до регистрацията.
А за еко таксата тя се плаща веднъж в годината ама ако е изгубена от предишния собственик се плаща наново :cry:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от george » 07 Юни 2004, 17:08

Мойто бмв преди да го регистрираме го карахме по бояджии и насам натам само със задния номер и 4енгетата ни спираха на всяка кра4ка.
после при регистрацията ни разкатаха фамилията въртяха ни от кат дървеница до районното и обратно по няколко пъти защото не можаха да се разберат кой да напише протокол за откраднат преден номер(в нашия слу4ай просто изгубен при катастрофа от предишния собственик).Пише се протокол срещу неизвестен извършител и се 4ака някъде към 1 седмица.А има6е едни 4енгета до старата кула които ни спряха първия път и после ве4е не ни спираха защото знаеха за какво става въпрос.а по принцип или със временни номера или на платформа тръбва да се предвижва такава кола до регистрацията.
А за еко таксата тя се плаща веднъж в годината ама ако е изгубена от предишния собственик се плаща наново :cry: а тя е някъде към 90-100
лв доколкото знам

Предишна

Назад към Извън Темата