Без газови уредби за автомобилите след 2009 година

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Май 2008, 13:41

Абе да ти кажа автосервизите са процъвтяващи и почти никой не плаща данъци и няма как да ги хванат, оп закончето после ходи си слагай газова в кварталния майстор ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 12 Май 2008, 13:45

D3BEP написа:
///peter написа:по-скоро искат да уморят малкия бизнес и всичко да мине в лапите на големия, респективно парите и властта да са в няколко човека ;)

Ахъ.
Само дето това решение ще удари бая хора.
Краят на по - миналата година взеха друго хитро решение, аналог на това: забраняват колите да се преработват за различно отколкото е казал производителя. Ако е 5 места, 5 места.
Оказа се ,че това удря и интересите на търговците и косвено производителя ,защото това доработване им увеличаваше потенциалните клиенти. Всеки иска ML на пУрМоциЯ и да си върне ДДС-то. Ама не на пурмоция и с ДДС не всеки го иска!

И сега според мен ще стане нещо такова. Ще ударят не само фабриката на бат манчо, ами след някои месец и търговците на употребявани автомобили ше вдигнат парата, щото ше усетят балтията, и гржаданите ше измучат, па идат избори и пак ще се стигне до някаква хитра промяна в закона, дето хем така, хем така.

Проблемът е че в България автомобилът все още се води луксозна стока, а на такива стоки не можеш да ползваш данъчен кредит. За това само за автомобили, които се ползват за основна дейност на компанията се признава данъчен кредит. Не знам що за малоумие е това. Една Жигула за за 300 лв луксозна стока ли е? Ние май сме единствента държава в ЕС, която има такъв абсурден закон. А и как някой може да определи кое за мен е стока на лукса, а не необходимист? Та за един клошар кило кренвирши са лукс.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Май 2008, 13:53

Anthony_J написа:
D3BEP написа:
///peter написа:по-скоро искат да уморят малкия бизнес и всичко да мине в лапите на големия, респективно парите и властта да са в няколко човека ;)

Ахъ.
Само дето това решение ще удари бая хора.
Краят на по - миналата година взеха друго хитро решение, аналог на това: забраняват колите да се преработват за различно отколкото е казал производителя. Ако е 5 места, 5 места.
Оказа се ,че това удря и интересите на търговците и косвено производителя ,защото това доработване им увеличаваше потенциалните клиенти. Всеки иска ML на пУрМоциЯ и да си върне ДДС-то. Ама не на пурмоция и с ДДС не всеки го иска!

И сега според мен ще стане нещо такова. Ще ударят не само фабриката на бат манчо, ами след някои месец и търговците на употребявани автомобили ше вдигнат парата, щото ше усетят балтията, и гржаданите ше измучат, па идат избори и пак ще се стигне до някаква хитра промяна в закона, дето хем така, хем така.

Проблемът е че в България автомобилът все още се води луксозна стока, а на такива стоки не можеш да ползваш данъчен кредит. За това само за автомобили, които се ползват за основна дейност на компанията се признава данъчен кредит. Не знам що за малоумие е това. Една Жигула за за 300 лв луксозна стока ли е? Ние май сме единствента държава в ЕС, която има такъв абсурден закон. А и как някой може да определи кое за мен е стока на лукса, а не необходимист? Та за един клошар кило кренвирши са лукс.

Нем. На лични автомобили 1+1 и 6+1 места също се връщаше данъчен кредит(разбира се по ДДС сметка). Само на тях, затова и преработките. Взимаш МЛ на пурмоция, бат Манчо ти слага 2 места, отиваш у КАТ, регваш го, връщат ти ДДС - то, сгъваш двете седалки и ги фърляш в мазата и си ти...
Та пак от гледна точка на сигурността тогава забраниха преработките. Че колата не ставала стабилна, шасито, режело се, товарен бус се правел на пътнически... Не моело такива работи.

Реееееееееввв....
И след един месец нова промяна в същия закон, почти връщаща старото положение.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 12 Май 2008, 13:57

Ами на личен автомобил няма как да ти върнат ДДС, тъй като не си регистриран по ДДС. А ДДС сметка отдавна не съществува за радост (ДДС сметка можеше да имат само търговци, регистрирани по ДДС).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Май 2008, 14:05

Anthony_J написа:Ами на личен автомобил няма как да ти върнат ДДС, тъй като не си регистриран по ДДС. А ДДС сметка отдавна не съществува за радост (ДДС сметка можеше да имат само търговци, регистрирани по ДДС).

Говорим за 2006 година. Да, договорът трябваше да е на името на фирма по ДДС естествено, но не се искаше въобще тази фирма да се занимава с транспорт, нито автомобилът да е транспортен. Едно хубаво двуместно Ферари например чудесно ставаше за фирмен автонобил.
Cметка има фирмата, не държавата. Може да амортизира още един несъществуващ боклук...
Само при отписването те търсеха, но такова рядко ставаше.

Потребител
Аватар

Мнение от skyfish » 12 Май 2008, 20:33

какво се вързвате на глупости не разбирам.
това и да се насерат няма да могат да го прокарат в европарламента.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 12 Май 2008, 20:56

Брюкселското зеле, оправи екологията та взе да се тревожи за безопасността! Не ползвам газ в колата си ,но не съм против нейната масовост, така дишам по леко в градски условия. Сега ако са сметнали , че с повишаващите се цени на петрола, бан-вайки газта ще намалее трафика по пътищата, друга бира. Мен ме стяга, като се замисля, хиляди автомобили със изтърбушени катализатори да минат отново на бенз. :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 12 Май 2008, 23:13

ай стига ве .. тамън реших да си газифицирам колата и тея ше ми забранят .. да ама не :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mityooo » 13 Май 2008, 1:58

Spit-Fire написа:След 20 години като свърши бензина, и с тая забрана за газ ше трее да караме на пикня с извинение ! :evil:

Тъй де :lol:
0898578595

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mislead » 13 Май 2008, 8:55

нека вдигнат заплатите да може да контролираме джоба си нека махат газззта :mhihi: то за същите работи които работим тук там взимат доста повече пари ... и си позволяват повече от нас за тфа това с газта не ги бърка и все решения взимат тццццц поне и заплатите да са високи да не обуркат цялата икономика с тези глупости

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 13 Май 2008, 10:33

защо всепищите за заплати в момента квалифицираният труд се заплаща добре в бг ако си мислите че в европа драиварите на бус взимат един камион пари се лъжете не се обиждаите ма се замислете какво произвеждате колко труд влагате и се стараете и тогава ревете за заплати неможе да си със средно или безмислен бакалаварски профил и да ревеш малко взимам ,а какво си направил в момента инж. лапат по 3000-4000лв компютърните не падат под 2500 и нагоре само докторите взимат незаконни 5000 като отидеш в европа и изплащаш къща данаци и д.р ще видим колко ще ти остават имам доста примери
:winky: :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 13 Май 2008, 10:50

Мишу написа:защо всепищите за заплати в момента квалифицираният труд се заплаща добре в бг ако си мислите че в европа драиварите на бус взимат един камион пари се лъжете не се обиждаите ма се замислете какво произвеждате колко труд влагате и се стараете и тогава ревете за заплати неможе да си със средно или безмислен бакалаварски профил и да ревеш малко взимам ,а какво си направил в момента инж. лапат по 3000-4000лв компютърните не падат под 2500 и нагоре само докторите взимат незаконни 5000 като отидеш в европа и изплащаш къща данаци и д.р ще видим колко ще ти остават имам доста примери

Ами аз вероятно имам толкоз бакалаврски и магистърски, че и докторски, че чак е трудно да си ги представиш. Не ми ги плащат добре. Сигурно не см чак толкова добър.

Къде са тея инжинери дето взимат по 4000 лева? Да кажа на баща ми. Той горкия е прост инжинер. Изобретил е само банките за глюкоза и някои видове битуми и асфалт. Което са му признати изобретения и са му дали по над 50-тина лева за всяко. Тъй де, той понеже е с трудов договор, т.е. собственост на фирмата за която работи, и изобретенията са нейна собственост. Е, и грамота разбира се. Взима малко над 1000 лева, с малко над 30 години стаж. Дайте ги най накрая тия пословични инжинери милиардери, и аз искам такива в семейството, само ги лафиме.

Компютърните специалисти... бяха.
Бяха.
Просто всеки реши да става компютърен специалист. Мога да ти посоча такива вече, дето се задоволяват с 4-500 лева.

Лекарите... Там и 50 бона на месец да кажеш, няма да излъжеш.
Заплатите им са около 800 лева.
Останалото е: Джипитата си пишат и получават пари за несвършена дейност. Оказва се един ужасяващ абсурд: Парите за здравеопазване ги получават джипитата за неизвършена дейност - просто си записали пациенти, даже само заради бройката, вместо болничното заведение за извършена. И после ревем: болницата е ужасна, мръсна ,няма апарати... Еми няма.
И пишем ,че имало лекари дето получавали 5 000. Има и 10 000. Лошото е че само получават точно тея лекари, не дават.
Рушвети - това е много сериозно перо в лекарското заплащане. На колко възлиза - мога само да подозирам.
Подаръци - това са полуузаконените рушвети.
И ошушкване на болници е четвъртото основно перо - апаратура, лекарства и други се "амортизират", "отписват" или "използват" без да бъдат използвани!
Сега се очаква и ново перо - вътрешна приватизация.
И питаме "Ае защо здравеопазването куца". Ами куца. Не само от здравната каса!
Медицината я познавам най - добре, лекари и кабинети в родата да искаш.

И... от наркотици се печели най добре, ама също е незаконно и престъпно.

Дайте нещо конкретно .Дайте фирмата дето ги дава тея пари.
Че за 4-5 бона аз ше фурля всичко и отивам с жената и в Каспичан на работа!
Темата не е офтопик. Лично аз мисля, че това са си две страни на един и същи медал. Дали бензинът ни е скъп или просто парите са ни малко... Все тая е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mislead » 13 Май 2008, 11:49

D3BEP написа:
Мишу написа:защо всепищите за заплати в момента квалифицираният труд се заплаща добре в бг ако си мислите че в европа драиварите на бус взимат един камион пари се лъжете не се обиждаите ма се замислете какво произвеждате колко труд влагате и се стараете и тогава ревете за заплати неможе да си със средно или безмислен бакалаварски профил и да ревеш малко взимам ,а какво си направил в момента инж. лапат по 3000-4000лв компютърните не падат под 2500 и нагоре само докторите взимат незаконни 5000 като отидеш в европа и изплащаш къща данаци и д.р ще видим колко ще ти остават имам доста примери

Ами аз вероятно имам толкоз бакалаврски и магистърски, че и докторски, че чак е трудно да си ги представиш. Не ми ги плащат добре. Сигурно не см чак толкова добър.

Къде са тея инжинери дето взимат по 4000 лева? Да кажа на баща ми. Той горкия е прост инжинер. Изобретил е само банките за глюкоза и някои видове битуми и асфалт. Което са му признати изобретения и са му дали по над 50-тина лева за всяко. Тъй де, той понеже е с трудов договор, т.е. собственост на фирмата за която работи, и изобретенията са нейна собственост. Е, и грамота разбира се. Взима малко над 1000 лева, с малко над 30 години стаж. Дайте ги най накрая тия пословични инжинери милиардери, и аз искам такива в семейството, само ги лафиме.

Компютърните специалисти... бяха.
Бяха.
Просто всеки реши да става компютърен специалист. Мога да ти посоча такива вече, дето се задоволяват с 4-500 лева.

Лекарите... Там и 50 бона на месец да кажеш, няма да излъжеш.
Заплатите им са около 800 лева.
Останалото е: Джипитата си пишат и получават пари за несвършена дейност. Оказва се един ужасяващ абсурд: Парите за здравеопазване ги получават джипитата за неизвършена дейност - просто си записали пациенти, даже само заради бройката, вместо болничното заведение за извършена. И после ревем: болницата е ужасна, мръсна ,няма апарати... Еми няма.
И пишем ,че имало лекари дето получавали 5 000. Има и 10 000. Лошото е че само получават точно тея лекари, не дават.
Рушвети - това е много сериозно перо в лекарското заплащане. На колко възлиза - мога само да подозирам.
Подаръци - това са полуузаконените рушвети.
И ошушкване на болници е четвъртото основно перо - апаратура, лекарства и други се "амортизират", "отписват" или "използват" без да бъдат използвани!
Сега се очаква и ново перо - вътрешна приватизация.
И питаме "Ае защо здравеопазването куца". Ами куца. Не само от здравната каса!
Медицината я познавам най - добре, лекари и кабинети в родата да искаш.

И... от наркотици се печели най добре, ама също е незаконно и престъпно.

Дайте нещо конкретно .Дайте фирмата дето ги дава тея пари.
Че за 4-5 бона аз ше фурля всичко и отивам с жената и в Каспичан на работа!
Темата не е офтопик. Лично аз мисля, че това са си две страни на един и същи медал. Дали бензинът ни е скъп или просто парите са ни малко... Все тая е.

:bgflag: dzver голяма фога си :mhihi: :) и точно така си е подкрепям те

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Май 2008, 12:51

:OT: Това цървеното е напоено с много истина. 8)
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 13 Май 2008, 13:07

През последните години зачестиха инцидентите с газовите уредби, та има нещо ама решението не е да спрем да караме на газ. Неразбирам защо фабричната газ да е по различна от нефабричната, няма логика, да се затегне контролът ОК, ама ако има нещо по-различно в фабричната по-скоро ЕС да задължат производителите на газови уредби да го сложат на ново произведените и се решава проблема.
Общо взето ми се струва много тъпо, едно такова решение, па да дигнат акциза (цената) ако толкова ги бърка, както каза сони, новата 7-ца ще взимам ама на газ (перефразиран е), да бе.
А за ДДС-то ми се струва, че на хората им остана единствения шанс да карат нова кола само ако е 7 места (варианта 1+1 не е оферта), незнам много ли са малко ли са парите от ДДС-то на всички нови коли купени за година, ама за фирма според мен трябва да го направят фри. То така станаха нещата, че без кола и шофьорска книжка, не знам к'во трябва да работиш. Даже по една кола държавата трябва да ти подарява като направиш 18, втората ще си е от теб :) . Е има и друго решение, да оправят пътищата горе долу и на колела и ролери да се мятаме или метрото да ползва човек (бързо, евтино, топло има ВЦ), ама на кого му се чакат 100 години.
ПП. Тоя бат Манчо голем разбирач, ако може някой телефона да му даде :mhihi: , ако може печката на газ да я направи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата