Айде без книжка...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 23 Мар 2008, 18:07

ии то тва вземане на книжка шъ кайш че физическа болка изтърпяваш,че чак и съчувствия
иначе кофти е тва,да те барнат кат я пробваш,ама тва ще са някви злобари,мамка им..за тва дръжте си книжките у вас
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brobot » 23 Мар 2008, 18:22

кофти случка колега !

иначе за да се разведриш малко виж клипчето :mhihi:

http://youtube.com/watch?v=ITrxX53mP80
Брабус - Мечта Водителя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от keith_flint69 » 23 Мар 2008, 18:32

Добре дошъл в клуба 8) Споко на мен за 7 м. ми я взимаха, това беше гаден период, постоянно да караш на страх, а даже първия месец се правих на примерен и виках хора да ме возят, като трябва да ходя някъде!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 23 Мар 2008, 18:37

Кофти случка колега...
На един приятел му я взеха за превишена скорост на магистралата и му пратиха честитка :) И после си въртя в квартала нещо и един път го гепиха и да видиш как ескорт до тех за 50 леа, куките от двете страни с 2 мотора :mhihi:
Mens sana in corpore sano

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 23 Мар 2008, 19:19

не разбрах за колко време ти я взимат ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от keith_flint69 » 23 Мар 2008, 19:26

ditko1 написа:не разбрах за колко време ти я взимат ?
Ти да не мислиш, че и той знае!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 23 Мар 2008, 19:31

по принцип трябва да има закон ако нарушиш нещо се взима книжката от срок от еди колко си месеца до еди колко си.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от keith_flint69 » 23 Мар 2008, 19:34

ditko1 написа:по принцип трябва да има закон ако нарушиш нещо се взима книжката от срок от еди колко си месеца до еди колко си.
Има си закон, само още не му е излезло наказателното постановление - а има и значение с колко км е превишил скоростта, а това, че не е имала регистрации няма значение за срока на отнемане на "тефтера" :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от haspel » 23 Мар 2008, 19:35

Съчувствие :roll:

За тези, на които не са им вземали книжките пояснявам схемата:
Връчват ви акт с който може да карате докато излезе постановлението в КАТ. За което е нужно всеки месец да ходите там и да се редите на една ОГРОМНА опашка (поне във Варна е така) по 2-3 часа за да ВИДИТЕ дали ви е излязло постановлението. Ако не ви е излязло (както става в повечето случаи) ви бият един печат и ви изпращат с "Ще се видим след 1 месец". Аз имах акт направен в Шумен за превишена скорост в града, а живея във Варна и ми пристигна постановлението след 4 месеца. Чувал съм за случаи и по 8-9 месеца чакат хората. След като ви излезе постановлението се вижда наказанието. Моето беше 150лв акт и 1 месец без книжка и най-тъпото НЕ МИ ВЗЕХА ТОЧКИ!!! За което съм благодарен де, но българската глупост....Когато си получаваш книжката пак е интересно де защото ти искат разни бележки че не дължиш други глоби и тн.

P.S. На никой не пожелавам да се занимава с (варненският) КАТ
P.S.S. Стискам палци да ти е малко наказанието

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 23 Мар 2008, 20:17

ditko1 написа:не разбрах за колко време ти я взимат ?

6 месеца баце ;) Но тук колегата е допуснал грешка ,че им е дал книжката.Пишат ти акт и ти зимат талона и след издаването на наказателното постановление ти я взимат.Някой ще кажат защо?Защото началника на КАТ или упъномощеното от него лице да издава наказателни постановления може да прецени,че за извършеното нарушение не трябва да се отнема книжката а дори ,че при съставането на акта не е попънат целия реквизит и той става автоматично невалиден.Също така имаш право на обжалване в седем дневен срок пред началника на КАТ и 10 дневен срок пред съда след излизането на наказателното постановление.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Мнение от inseCT » 23 Мар 2008, 20:19

keith_flint69 написа:
ditko1 написа:по принцип трябва да има закон ако нарушиш нещо се взима книжката от срок от еди колко си месеца до еди колко си.
Има си закон, само още не му е излезло наказателното постановление - а има и значение с колко км е превишил скоростта, а това, че не е имала регистрации няма значение за срока на отнемане на "тефтера" :idea:

Колега нито съм превишил скороста нито нищо,сичко беше тип-топ,само кадето колата не беше изрядна :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50

Мнение от BOOKER » 23 Мар 2008, 21:17

pavlin_e30 написа:ии то тва вземане на книжка шъ кайш че физическа болка изтърпяваш,че чак и съчувствия
иначе кофти е тва,да те барнат кат я пробваш,ама тва ще са някви злобари,мамка им..за тва дръжте си книжките у вас

Що бе много ясно че му съчувствам на човека,аз също съм минал по този път знам кво е.Момента в който отиваш и си даваш свидетелството за правоуправление го сравнявам точно с физическа болка,поне при мен беше така.За мен по гадно наказание от това няма,при условие че по цял ден не слизам от гъза на моята(кола) :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от lord-viper » 23 Мар 2008, 21:35

Колега много неприятно за книжката. Ама и аз за малко да увисна като купувах моята бима ама приятелчето дето ми я вкара вика отиди да я пробваш ама нека тоя човек да е с теб , и аз си викам за какво тоя пич се качи с мен незнам и кат излязохме аз я резнах да видя как върви и ПАЛКА :( та тоя пич се оказа полицай каза на колегите си че я пробваме и ми се размина на косъм:)

Потребител
Аватар

Мнение от Klef » 23 Мар 2008, 21:41

Виж сега колега, аз до колкото знам книжката не могат да ти я вземат! реално те нямат основание или причина поради която ти не можеш да притежаваш книжка! не са те хванали в нарушение с което доказват че ти си неправоспособен шофьор! за колата сам съгласен , редно да ти я конфискуват или поне да се спре от движение до като не се изясни, чия е , каква е и т.н.
Слагам 1-2-3-4-5-6 и гледам 200-300 .... градуса на водата !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 23 Мар 2008, 21:55

Klef написа:Виж сега колега, аз до колкото знам книжката не могат да ти я вземат! реално те нямат основание или причина поради която ти не можеш да притежаваш книжка! не са те хванали в нарушение с което доказват че ти си неправоспособен шофьор! за колата сам съгласен , редно да ти я конфискуват или поне да се спре от движение до като не се изясни, чия е , каква е и т.н.
Не е така, всеки който кара МПС без регистрация е без книжка за 3 месеца.Мен преди 3 год. ме хванаха с един ЗИЛ (джуган) в гората без регистрация беше, и 3 месеца очите ми бяха на понички гледах 2 км. напред за куки :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата