Хайка за коли по тротоара в София, глобата е от 30 до 50 лв.
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
А вие ако сте пешеходци ще ви е приятно ли да няма от каде да минете а
Много си е правилно да има глоби защото хората няма от каде да минат и като заобикалят може да ги блъсне кола 

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
bmw maniqk ivo bmw написа:А вие ако сте пешеходци ще ви е приятно ли да няма от каде да минете аМного си е правилно да има глоби защото хората няма от каде да минат и като заобикалят може да ги блъсне кола
Съгласен съм, но когато се взима такова генерално решение трябва да се предложи и алтерантивен вариант за паркиращите, за да не се получава едни са по равни от други

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
!
((:BuKcu:)) написа:bum_bum написа:Ми да ама аз като работя и живея в центъра ко да праваОтивам на работа- няма къде да спра, прибирам се- същата работа.
Еми същото е и при мене, по цял ден съм в центъра...по едно време спирах на паркинг и в края на деня ме сюрпризират с едно 10-15 лв. и почнах по малките улички да си търся места.....и сегаа къде?!
Принципно е хубаво, че се забранява спирането по тротоарите, но поне да се направи някакъв алтернативен план, където да се спира.
Добре, бе хора! Алтернативата се нарича "Градски транспорт" и "Платен паркинг". Като нямам гараж си държа колата на платен паркинг за 35лв. на месец. Не ме мързи да се разходя до него. Знам, че колата ми поне е на сигурно място и ще я намеря там където съм я оставил. На работа ходя с градския транспорт. Е, вярно, ставам с половин час по-рано, но и с това се свиква. Като се наложи да съм с колата из центъра я оставям пак на платен паркинг. Най-вече когато съм с бебето. Хем не я мисля дали ще я вдигнат или разбият или недай боже откраднат. А, паркинги дал господ.
На мен до гуша ми е дошло да се провирам като мишка между колите паркирани по тротоарите, а, пък когато съм с бебешката количка направо избеснявам. И ми идва да крещя " Къде са ми двата метра". Налага се да слизам на пътното платно. С бебешката количка. И се моля някой пъпчив рейсър да не ме отнесе барабар с бебето. Защото за турбодупетата няма значение къде са. Ако стане беля мама и тате ще се погрижат. Аре, мене ме мани. Ми бебето??? Ако оцелея след такова нещо какво трябва да направя, а? Ми направо ви казвам - вадя глога и го очиствам с чиста съвест.
И така всеки ден. Борба за оцеляване.
Аре, стига сте се вайкали.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Re: !
rado_rf написа:
Добре, бе хора! Алтернативата се нарича "Градски транспорт" и "Платен паркинг". Като нямам гараж си държа колата на платен паркинг за 35лв. на месец. Не ме мързи да се разходя до него. Знам, че колата ми поне е на сигурно място и ще я намеря там където съм я оставил. На работа ходя с градския транспорт. Е, вярно, ставам с половин час по-рано, но и с това се свиква. Като се наложи да съм с колата из центъра я оставям пак на платен паркинг. Най-вече когато съм с бебето. Хем не я мисля дали ще я вдигнат или разбият или недай боже откраднат. А, паркинги дал господ.
На мен до гуша ми е дошло да се провирам като мишка между колите паркирани по тротоарите, а, пък когато съм с бебешката количка направо избеснявам. И ми идва да крещя " Къде са ми двата метра". Налага се да слизам на пътното платно. С бебешката количка. И се моля някой пъпчив рейсър да не ме отнесе барабар с бебето. Защото за турбодупетата няма значение къде са. Ако стане беля мама и тате ще се погрижат. Аре, мене ме мани. Ми бебето??? Ако оцелея след такова нещо какво трябва да направя, а? Ми направо ви казвам - вадя глога и го очиствам с чиста съвест.
И така всеки ден. Борба за оцеляване.
Аре, стига сте се вайкали.
Да си пешеходец в град като София е като мисията невъзможна. На никой шофьор не му пука за пешеходеца, дали има вероятност да го бутне или не, ако може да минат през теб ще е най-добре. А най-лошото е / ще използвам твоя случай/, когато никой не се спира и не пропуска майките с бешешките колички.
Нормално е да се забрани спирането по тротоарите, но да се направи някакъв вариант и къде да спират колите.

А колкото до градския транспорт, не мерси. Достатъчно дълго се мятах от рейсове на тролей и т.н, ако бяха със статут дори и минимален като градския транспорт в другите европейски столици тогава...на кола няма да се кача;)
Dimo написа:bmw maniqk ivo bmw написа:А вие ако сте пешеходци ще ви е приятно ли да няма от каде да минете аМного си е правилно да има глоби защото хората няма от каде да минат и като заобикалят може да ги блъсне кола
Съгласен съм, но когато се взима такова генерално решение трябва да се предложи и алтерантивен вариант за паркиращите, за да не се получава едни са по равни от други
С тези темпове на нарастване на автомобилите в бъдеще, ще забранят дори и да се кара по централните части, а ще се ползва "алтернативен" градски транспорт с изключение на живущите .Ако ти се налага да носиш обемисти и тежки товари, ще се ползват бусове на одобрени фирми, може на някои да им изглежда тъпо, но и това ще стане или ще е нещо подобно

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
///Vasko написа:Dimo написа:bmw maniqk ivo bmw написа:А вие ако сте пешеходци ще ви е приятно ли да няма от каде да минете аМного си е правилно да има глоби защото хората няма от каде да минат и като заобикалят може да ги блъсне кола
С тези темпове на нарастване на автомобилите в бъдеще, ще забранят дори и да се кара по централните части, а ще се ползва "алтернативен" градски транспорт с изключение на живущите .Ако ти се налага да носиш обемисти и тежки товари, ще се ползват бусове на одобрени фирми, може на някои да им изглежда тъпо, но и това ще стане или ще е нещо подобно
Искренно се надявам да стане така, но не след 20 години, а до 2

- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
Аз нямам против че има алтернативен вариант ГТ, ама аз не искам да го ползвам - и не мисля че това трябва да е задължително - изборът си е мой дали да тръгна с колата или с трамвай (с последното ми е по-бързо
:) ), но няма сила, която да ме убеди, че трябва да платя или за паяк или за платен паркинг, защото видиш ли общината не е направила удобство на гражданите си.
Нека все пак не забравяме че ние - данъкоплатците плащаме заплатите им, само ще вметна че жена ми работи в едно от Българските министерства и ще е една много дълга история, ако почна да пиша как, кой и защо слага свои фирми да печелят проектите и как се правят тези неща.
Така че не мисля че тр да се глобяват гражданите на Общината, които паркират на територията й.Да плащат тези, които не са оттам. Само за пример ще спомена, че ида ли в друг град винаги паркирам платено, защото не знам какви са навиците на тамошните органи , шофьори, какво обичат да драскат коли, да ги бутат с боклуджийски кофи и т.н. - демек , нека се напънат да измислят алтернатива тия чешотопковци и тогава, като имам алтернатива и наруша правилата - няма проблем - ще си платя глобата.

Нека все пак не забравяме че ние - данъкоплатците плащаме заплатите им, само ще вметна че жена ми работи в едно от Българските министерства и ще е една много дълга история, ако почна да пиша как, кой и защо слага свои фирми да печелят проектите и как се правят тези неща.
Така че не мисля че тр да се глобяват гражданите на Общината, които паркират на територията й.Да плащат тези, които не са оттам. Само за пример ще спомена, че ида ли в друг град винаги паркирам платено, защото не знам какви са навиците на тамошните органи , шофьори, какво обичат да драскат коли, да ги бутат с боклуджийски кофи и т.н. - демек , нека се напънат да измислят алтернатива тия чешотопковци и тогава, като имам алтернатива и наруша правилата - няма проблем - ще си платя глобата.
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
Мишу написа:много ми е чудно на тези с немските номера как ще им пратят глоба на кои адрес на кое име
Много просто,ше има два пъти повече лепенки за теб

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
bmw maniqk ivo bmw тея пичове мислят само за какво да правят глоби, а нищо строят. Всичко дигнаха- гражданска, пътен данък глоби, а че никой не прави дупките или ги правят на спящ полицай не коментират. Май е по добре да платиме глоба за гражданкса и да не плащаме данъци, а да си ги вкарваме в колите за окачване защото няма промяна и със увеличенията, глобите и др.
- KIARA_G
- ентусиаст
-
- Кара: го ... X-treme!
- Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
- Детайли за колата: ...
Мишу написа:много ми е чудно на тези с немските номера как ще им пратят глоба на кои адрес на кое име
Ммм, чуждестраните рег. номера са временни, когато отидеш да си регистрираш колата в КАТ, ти ще си представиш договора за покупко-продажба /в него би трябвало да пише рег.номер, номер на двигател, шаси и т.н., което доказва че колата е същата/ , ще ти покажат снимчицата и ако искат да ти вземат парите това няма да ти помогне

А иначе от утре с ролетката в джоба и мерите разстоянието

Пълно е с пациенти
♥™
Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4