КАРАНЕ НА халогени
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Andronoff
- триногата
-
Ако тва е извадка от закона, значи е претърпявал някаква промяна, щото преди беше по друг начин написано.
Точно тук веднъж бяхме го дискутирали тоя въпрос и закона можеше да се тълкува двузначно.
Темата беше станала 3-4-5 страници, ако някой му се занимава да я търси..
В тоя раздел беше, Извън темата
Точно тук веднъж бяхме го дискутирали тоя въпрос и закона можеше да се тълкува двузначно.
Темата беше станала 3-4-5 страници, ако някой му се занимава да я търси..
В тоя раздел беше, Извън темата

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Да извадка от ЗДП е. Но дали е на 100% актуална незнам, защото около Нова Година имаше някакви промени в Закона...
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- Andronoff
- триногата
-
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Дано в закона изрично е записано,че не могат да се ползват самостоятелно значи с габарити или анжел мога да ги ползвам така си пише в закона
- robert1975
- младши ентусиаст
-
anton2106 написа:Дано в закона изрично е записано,че не могат да се ползват самостоятелно значи с габарити или анжел мога да ги ползвам така си пише в закона
това не го схванах-значи габарити-/еинджъл аис / и халогени става ли

BMW-маниак

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Re: КАРАНЕ НА халогени
robert1975 написа:за пети път се ръся пред ченгетата-последно забранено ли е или не на халогени да се кара?
Пич никога ли не си чел правилника за движение

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
b2 написа:Всъщност някой има ли написан акт за каране на халогени? Как точно е оформен като текст? Какво нарушаваш?
Всички са ни спирали безброй пъти и кога сме се отървавали с мъмрене, кога с някой лев... То е ясно, че те си играят театрите с цел да им дадеш някой лев... Това със "значително намалена видимост" сигурно има голям шанс да те спаси ако напишеш добре обосновано и правдоподбно обжалване отдолу под акта..
колега аз имам такъв акт писаха ми го в търново мамицата им мръсна но не ми се заяждаше защото бързах а и не съм си в Добрич и бях със шефката ми. Лайнарите много ме изгърбиха имаше много гъста мъгла и влизам аз в търново но съм в началото на града там си е като магистралка и ме спира педераса и ми вика халогените що са пуснати

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
аз мисля че по улица с дупки и липса на лампи мисля че е достатъчен факт за да се кара на халогени защото видимостта е 0-лева като се изключат фаровете а дори и с тях дупките не се виждат
така че това вече зависи от това как се разберете с катаджийте

така че това вече зависи от това как се разберете с катаджийте

st.George написа:Чл. 74.
(1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.
И още малко какво точно е "Намалена Видимост":
55. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Намалена видимост" е налице при здрач, мъгла, валеж, запрашеност, задименост и други подобни.
Цитата е точен , като последното е от Допълнителните разпоредби:
Допълнителни разпоредби
§ 6. По смисъла на този закон:
55. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Намалена видимост" е налице при здрач, мъгла, валеж, запрашеност, задименост и други подобни.
Актовете които пишат са за:
Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с
глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на
пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното
платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън
случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена
непосредствена опасност за движението;
Оттук нататък май е въпрос на тълкуване намалената видимост.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
светеца го е написал още отпред...
... и четете , ключовия момент тук е самостоятелно
... мога да се басирам с който иска, че ако съм на къси с халоген никога няма да ми напишат акт, още по-малко пък да плащам
...

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
cobrata_m3 написа:b2 написа:Всъщност някой има ли написан акт за каране на халогени? Как точно е оформен като текст? Какво нарушаваш?
Всички са ни спирали безброй пъти и кога сме се отървавали с мъмрене, кога с някой лев... То е ясно, че те си играят театрите с цел да им дадеш някой лев... Това със "значително намалена видимост" сигурно има голям шанс да те спаси ако напишеш добре обосновано и правдоподбно обжалване отдолу под акта..
колега аз имам такъв акт писаха ми го в търново мамицата им мръсна но не ми се заяждаше защото бързах а и не съм си в Добрич и бях със шефката ми. Лайнарите много ме изгърбиха имаше много гъста мъгла и влизам аз в търново но съм в началото на града там си е като магистралка и ме спира педераса и ми вика халогените що са пуснативикам ми сигурно щото има мъгла и той вика вече си в града тука е осветено не ти трябват
направо подивях но тъй като карах с изтекъл акт и май с превишена скорост не можах да видя а ония ми показва там някви километри но дали са от мен не знам и не ми се заяждаше и видя лайнара номера 4 седмици де ли вика оха написа акта вика тя шефката нали щи го плати викам няма да го плати и той е нищо голяма работа.идеше ми да го изкарам от колата и да го смъкна от бой на ``осветената `` му улица.довечера ще го снимам да ви покажа как е формулиран
Пич - трябвало е да си потърсиш правата. При намалена видимост не е много правилно да упражняват контрол на трафика, че някой ще ги отнесе. Мен зимата ме спряха по пътя Хасково-Стара Загора в една мъгла със 71 км/ч в едно село. Ама го видях в последния момент да излиза от мъглата.. та си говорихме, оня се чеса по главата 5 пъти и захващаше да пише акта, ама в крайна сметка се съгласиха с мен, че няма смисъл да се разкарваме до съда за да им докажа, че съм прав.
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4