Гражданска отговорност...въпрос!?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
///MapTo написа:миналия януари,когато ме удариха,искаха да ми пишат акт,че не съм си носил полицата..казах на нашите да я вземат,когато идват шото ушевия ми изцепи"ако полицата я няма,докато приключим с огледа ти трескам акта без да ми мигне"
питах го,ок къв е проблема,ето го стикера,на него пише до кога е валидна ГО-то..."ми да ама не пише от кога е валидна"
казах си на ум колко тъп трябва да си ако не можеш да върнеш една година назад и си замълчах,че щеше бая храна да отнесе тоя
В повечето застрахователни компании ти слагат една година стикер,а не за 3 месеца или там колкото вноски имаш.
Ако се разчиташе само на стикера кво правим, аз съм платил 1 вноска имам си стикерче за една година, решавам че ще прееба гадния застраховател и спирам да плащам но още си имам едно стикерче, утре се натрисам в тебе по моя вина, идва кат прави всичко, а тоя има стикер значи е платил.... ок давай натам

Кво правим?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
освен стикера на стъклото има и едно зелено картонче и там пише до кога е валидна гражданската....!!! не би ли следвало от там да може да се види!?!? а и ако е въпроса до измама и не плащане -ше търсят тоя,който не си е платил вноските и ще си го съдят него...!!! по тая логика мога такава бланка на гражданска да им избарам със сичките печати и масрафи ,че ше е по-истинска от истинската!! и ше си карам пак...! ако някой реши да мами има триста начина. ако има ПТП и не си си платил гражданската до тоя ден вместо застрахователя да плати ще платиш ти щетите и ще те съдят тебе ,а не застрахователя за обезщетение и освен това гражданската е за причинени щети на трети лица , т.е. трябва да имаш виновност и да търсят от твоят застраховател по гражданска щетите,а като не си виновен в произшествието нещо не ми е много ясно каква връзка има въобще гражданската....
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
SKISA написа:освен стикера на стъклото има и едно зелено картонче и там пише до кога е валидна гражданската....!!! не би ли следвало от там да може да се види!?!? а и ако е въпроса до измама и не плащане -ше търсят тоя,който не си е платил вноските и ще си го съдят него...!!! по тая логика мога такава бланка на гражданска да им избарам със сичките печати и масрафи ,че ше е по-истинска от истинската!! и ше си карам пак...! ако някой реши да мами има триста начина. ако има ПТП и не си си платил гражданската до тоя ден вместо застрахователя да плати ще платиш ти щетите и ще те съдят тебе ,а не застрахователя за обезщетение и освен това гражданската е за причинени щети на трети лица , т.е. трябва да имаш виновност и да търсят от твоят застраховател по гражданска щетите,а като не си виновен в произшествието нещо не ми е много ясно каква връзка има въобще гражданската....
не е въпроса кои какво може

ясно жената е прецакана .. и мен са ме удрали гледал съм пробата на дрегера това е друга тема
въпроса е че гражданската винаги се носи в колата и се показва .. винаги са ми я търсили и не знам да не е задължителна
освен да има някои нов закон които да позволява да не се носи ..
иначе аз и личната карта не си носа но кога ли ще кажат че книжката не е ЛК и пак ще се заядът (правили са го) и пак ме мързи да си нося документите с мен .. но в случая аз ще си го ям

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
питах застрахователите и казаха,че имали некакъв лист - А5 ,който е с мокър печат и на бланка и той замествал изцяло носенето на полицата-2 листа А4...!! само че тъпунгерите не са ми ги дали...!! те са различни от картончето,малкото , зеленото и вършели работа в колата ,а са и по-компактни - може и в портфейла да го носи човек.
както и да е ....! аз още в началото казах,че бях бесен не толкова за акта за полицата ,а за отношението на длъжностните лица към пострадал в ПТП!!! за това избеснях толкова. иначе и мен кат ме фанат в нарушение си плащам и тва е! но не мога да разбера тия хора жени немат ли,приятелки... деца!!! шот оня горе забавя,но не забравя!!
няма такава полиция като нашта ,дето да е по-разбойник и от разбойниците. имал съм случай да си дърпам колата посред нощ /всеки би се усъмнил ,че сме я гепили и я влачим/ и тъпанарите вместо да ми поискат документи за самоличност и талона земаха 10 кинта ,за тва че дърпам нощем!!! а колата беше с разбити ключалки ,щото се опитаха да я гепят ,но не можаха и я влачех към къщи!!! е тва е наща полиция. ако на некой му гепят колата и спрат крадеца ше мине спокойно с 10-20 па и до 100лв и си продължава по пътя....!
както и да е ....! аз още в началото казах,че бях бесен не толкова за акта за полицата ,а за отношението на длъжностните лица към пострадал в ПТП!!! за това избеснях толкова. иначе и мен кат ме фанат в нарушение си плащам и тва е! но не мога да разбера тия хора жени немат ли,приятелки... деца!!! шот оня горе забавя,но не забравя!!
няма такава полиция като нашта ,дето да е по-разбойник и от разбойниците. имал съм случай да си дърпам колата посред нощ /всеки би се усъмнил ,че сме я гепили и я влачим/ и тъпанарите вместо да ми поискат документи за самоличност и талона земаха 10 кинта ,за тва че дърпам нощем!!! а колата беше с разбити ключалки ,щото се опитаха да я гепят ,но не можаха и я влачех към къщи!!! е тва е наща полиция. ако на некой му гепят колата и спрат крадеца ше мине спокойно с 10-20 па и до 100лв и си продължава по пътя....!
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
КОЛЕГА ТРЯБВА ДА СЕ НОСИ,ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧЕЙ ТИ ПИШАТ АКТЧЕ ШИБАНИТЕ ЧЕНГЕТА И ТИ ДАВАТ СРОК В НЯКОЛКО РАБОТИНИ ДНИ ДА ПРЕДСТАВИШ ПОЛИЦАТА В СЪОТВЕТНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА КАТ-АКО ГО НАПРАВИШ АКТА Е 10 ЛЕ...НЕ МЕ ПИТАЙ ОТ КЪДЕ ЗНАМ

SKISA написа:много ми е интересно също защо единият участник в ПТПто да не може да види пробата за алкохол на другия!?!?!? т.е. разчита само на честността и непокупността на ченгето!!! било незаконно... щото и казах да види като духа оня дали е пил и ченгето казало ,че не може. ми аз така ше изшибам некой отзад на 6 ракии и като си платя на фуражката - другият шофер ше има да чака да ме улепат за алкохол.....!! тва сигурно некой умник депутат-алкохолик го е предложил и гласувал ,та да си върже гащите предварително по закон....!!!![]()
![]()
Това са били някакви абсолютни идиоти. Мен като ме удари един, защото не спря на стоп, полицаите ни караха и двамата да духаме за алкохол и съответно показаха моята проба на него и неговата на мен. Аз също не си носех полицата, защото не знаех, че трябва и полицаят съвсем културно и учтиво ми обясни, че съм длъжна да я нося и ме попита защо тези, които са ми направили Гражданската не са ме информирали, дори им се ядоса, че само взимали парите на хората, а дори не ги информирали за елементарни неща. Каза ми да изпратя някой или аз да си отида до нас да я взема, а те през това време щели да пишат протокола. Аз изпратих колега, полицаите написаха протокола преди той да се върне, но си останаха и спокойно изчакаха да донесе полицата - нито нервничиха, нито нищо. Според мен трябва да са такива служителите на реда, а не като тези да стресират допълнително жена ти, тя и без това със сигурност е била доста шашната

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2