Гранит

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 15 Фев 2008, 3:34

лошото е че тея неща дет се стържат камъните с тях са скъпи щот са с диаманти (поне тука)и не знам кое ще ти излезе по евтино-да кажеш на някой гранитаджия да ти свърши услуга или да си купиш едно такова за правене/разширяване на дупки и да дупчиш наред.между другото ние тук в сащ бачкаме с български инструменти ;) които ги праят там някъде около Софията ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 15 Фев 2008, 4:04

съвсем слу4айно в джоба си намерих тва което ти трябва да си разшириш дупката :mhihi: изглежда ето така:
http://img136.imageshack.us/my.php?image=bitok9.jpg
Изображение

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 15 Фев 2008, 18:54

Колега Пенчев най-голямата такава приставка за отвори която както казаха наистина е с диамантина е с диаметър 120 мм(която имаме на работа в наличност) . Ако по магазините има по-голяма... Но цена ориентировачна която съм чувал е около 120 лв . Слага се на дрелката и се пробива на вода . Има и още някои други тънкости които използваме ако решиш да го правиш сам, можеш да попиташ :winky:

П.С Дано мултиколора ти не е от китайските защото техните изпълнения са далеч по-бледи от оргинала
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Фев 2008, 20:13

Mishel_Vaian написа:Колега Пенчев най-голямата такава приставка за отвори която както казаха наистина е с диамантина е с диаметър 120 мм(която имаме на работа в наличност) . Ако по магазините има по-голяма... Но цена ориентировачна която съм чувал е около 120 лв . Слага се на дрелката и се пробива на вода . Има и още някои други тънкости които използваме ако решиш да го правиш сам, можеш да попиташ :winky:

П.С Дано мултиколора ти не е от китайските защото техните изпълнения са далеч по-бледи от оргинала

Мисля по написаното от теб и като си представя колко пари дадох за тоя плот мисля,че по-добре ще бъде да си платя още малко ,но да се свърши работа безболезнено - мога ли да разчитам ,че ти можеш да ми помогнеш/направиш отврора ?

А за това дали е Китайски и аз само се моля да не е :help:

Георги Пенчев
Изображение

ИС-пушил ентусиаст
Аватар

Мнение от Mishel_Vaian » 16 Фев 2008, 15:46

Не съм от София :confused: Принципно няма голяма философия . Трябва ти шаблон (от талашит примерно ) по който камбаната да се води докато си направи 1-2 мм легло . Първоначално се започва бавно . След като си направи малко легло може и по смело да пробиваш . Натиска се вертикално като се стремиш ъгъла да е 90 градуса ( да не кривиш дрелката за да не стане авария ) Докато пробиваш е желателно със едно пробито шише да праскаш камбаната с вода . И общо взето това е . :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 16 Фев 2008, 19:00

Пичове, бе имам насипно няколко тона гранит в двора и се чудя как да го разкарам. Дайте идеи, че има каманяци по няколко стотин кила и само с кран може да се мръднат... Или да се цепят на място, ама нямам време и унструмент. Всъщност с перфоратор става ли да ги насоля? Че може и змии да са се завъдили там :roll: А пък ако искарам и кинти от цялата работа, половината обещавам да ги оплзотворим :yammy: :drink:
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 16 Фев 2008, 19:20

magareto_yori написа:да ти кажа честно едва ли самия камък е китайски,по скоро само е обработван там,а това че са калпави е просто защото 50% от гранита и 100% от мрамора си е просто калпав и наистина трябва да се работи внимателно с тях.даже,ако обърнеш внимание някои камъни дори имат залепена мрежа за заздравяване ;) мое мнение е да избягваш индийските камъни ;) те са от най калпавите,като качество
аз съм джамжия и с плоското стъкло също така се плаща квадрата - с фира... :idea: :arrow:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 17 Фев 2008, 4:36

Трябва ти шаблон (от талашит примерно ) по който камбаната да се води докато си направи 1-2 мм легло . Първоначално се започва бавно . След като си направи малко легло може и по смело да пробиваш . Натиска се вертикално като се стремиш ъгъла да е 90 градуса ( да не кривиш дрелката за да не стане авария ) Докато пробиваш е желателно със едно пробито шише да праскаш камбаната с вода

Бах мааму,вий там по учебник я карате :mhihi: в което няма нищо лошо ;)
аз очертавам с маркер и дупча :mhihi: между другото тука дупчим само на сухо,като до мястото на дупчене стои тръбата на вклю4ена прахосмукачка,за да може праха да се събира без да става мизерия :mhihi: другото е че Пенчев ве4е си има дупка и само трябва на си я разшири :mhihi: демек може да ползва и по малка бургия или както там се казва,стига да има диаманти и по стените на самата бургия (като на снимката от горния ми пост)тоест не да дуп4иш а да стържеш дупката от вътре ;)
Изображение

ИС-пушил ентусиаст
Аватар

Мнение от Mishel_Vaian » 17 Фев 2008, 13:24

Не знам аз така пробивам че гранито много пари да не ми надуват главата че ке ги убия :mhihi: Иначе най-мразя гранитогрес да пробивам защото с тая бургия(камбана ) и аз не и знам точното име - много се трошат ... Ама при нас всичко е първобитно ... Няма ти казвам ква хамалогия за всичко ... ще умреш от смях :mhihi:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 17 Фев 2008, 14:15

Магаренце :mhihi: , мерси за инфото със стъргането 8) То не е нужно много,ма да му дойде на ум на човек е най-важното :help:
Абе ще го насвивам това чудо пък трябва да стане работата :)

п.с. Ето тука от тази тема се знаят вече колегите ,които се занимават в този бранш,това е полезна информация 8)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 17 Фев 2008, 17:52

ах, ще умръ :mhihi: ...мишел, на тва му се вика корона, в случая диамантова, щото има и други...йори, твойта корона си е за сухо, така че може и на сухо да го даваш :mhihi: , ама ако не е специално такава, може се разтече...размера , който сочите като максимален предполагам е 122,5мм, или P size 8) , другия, по-малък, е сигурно 96,0мм, или H size... :mhihi: наскоро по дискъвари..."два дни след като излязох от затвора, един приятел ми предложи тази работа... много съм доволен, мисля че е точно за мен..." /джейсън, сондьор/ :mhihi: принципно в бг има кой да изработи корона с кастъм диаметър, но със сигурност ще е по скъпа от посочените пари... и под 300м дупка я не броя за жива :mhihi:

ИС-пушил ентусиаст
Аватар

Мнение от Mishel_Vaian » 17 Фев 2008, 22:05

Верно Корона се казваше ... Е** мааму важното е да си в играта с бмв--тата другото е посредствено :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 20 Фев 2008, 4:56

Жоре.опрай ли дупката ве :mhihi: споделяй 4е сън не ма хваща
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 20 Фев 2008, 10:36

magareto_yori написа:Жоре.опрай ли дупката ве :mhihi: споделяй 4е сън не ма хваща

Утре ще я среже майстора дето ми лепи гранита в коридора с онова добиче дето реже камъка и полива вода на мястото на контакта :D .Разбрахме се да реше по-голяма - квадратна за да може и спокойно водата за чешмата да мине ,така и така мивката захлупва поне 80% от плота :roll:

Да попитам още нещо :arrow: на двете вертикални колони на камината искам да лепя естествен камък.От къде мога да взема нещо добро като качество и цена :?: Гледах в Баумит центъра и на още няколко неща ,но продават изкуственяци и то на цени до господа :help:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 20 Фев 2008, 16:38

захлупва поне 80% от плота Rolling Eyes

Penchev,да не са ти дали вана вместо мивка бре :mhihi:

А за камъните,не знам.трябва някои от БГ да отговори :roll:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата