Спасете РИЛА !!! скоро и без 7-те езера ще си останем...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 20 Яну 2008, 21:44

D3BEP написа:Да публикуваме повече информация на какво приличат курортите ни. Що за свинарници.
Защото май да унищожим туризма временно е единственото спасение пред това той сам да се унищожи завинаги.
Проблемът е, че говеда с пари и лоби вземат интересните месности.
Безжалостно ги застрояват и унищожават.
И светкавично ги продават. Защото им е ясно, че мизерията им може да бъде ревизирана. Че на практика са откраднали национално богатство.

Остава тогава само ние потърпевши да унищожим собствеността на други потърпевши, а виновниците да хихикат отстрани и да си харчат париците за лимузини и хеликоптери. Това не спасява положението, създава врагове и опозиция между хората от изиграната страна.
Затова: повече картинки в интернет на мизерията от всички български курорти, да стане ясно на купувачите, че ако техният курорт още не е такъв, ще стане такъв;
да намалеят покупките до минимум;
и до 10 години ще имаме и нормална природа, и нормални курорти. Големите хотели сами ще почнат да изкупуват обезценените малки, за да ги рушати да отварят пространство.

да да .. и един мармот ...

проблема в развитието не е само в стоенето .. ами че не се развива и останалата инфраструктура ... някой даде за пример австрия .. .е да там мноо курорти ама всяко курортче има 1 милон км писти .. при нас 5 мисти на кръст и милиони хотели, апартаменти ... къщи ...

днеска обикалях разни местности около боровец където никога не би ми и хрумнало да строя каквото и да е .. е да ама кви "билдинги" има .. ехее а па колко са започнатите ... ама тва е постройки само .. някой да е чул нещо за развитие на инфраструктурата като писти за ски мотори колела или квото и да е ... аз не
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 20 Яну 2008, 22:38

Мисля, че не знаеш какво точно означава инфраструктура и ползваш само евтина купешка дума.
Инфраструктурата включва транспорт, снабдяване и комуникации. Не колела и ски писти. Канализацията, токът и пътят са инфраструктура.
И тя по определение е преебана. Няма как след като се два разрешение два хотела да са на два метра един от друг, няма как пътят между тях да е широк 6 метра и да има и паркинг. Не писта, ами и космодрум да построиш, това няма да подоби инфраструктурата, само може да я влоши.
И проблемът на инфраструктурата е ТОЧНО СТРОЕНЕТО. Нищо друго.
Писти има къде да се строят, но няма да спасят положението... Нещо не се разбираме, или не разбираме проблема. Нашите курорти не са курорти и няма да бъдат, ако ще и всеки хотел да си има собствена ски писта... Или понеже явно има хора за които не е едно и също, за мен е: даже и всеки хотел на морето да си има собствени чадъри на плажа. Те са пренаселен, ресгъстени, мръсни, неудобни за достигане, често имат проблеми с канализацията и каквото още щеш. Хората отиват да си почиват, не само да дирят ски писта или плаж.

Ами айде Шаро, предложи ти решението щом моето е такава глупост?
То проблема на тая страна е и че всеки разбира проблема и е готов да го оправи. Лошото е, че всеки по различен начин. И никой не е готов да съдейства или да действа.

Лошото е, че - запиши си думите ми.
Ако нищо не направим, нещата пак ще станат така. Само че по гадния начин.
Макар и да се крие и фалшифицира, в България курортът през последните години намаля драстично и прогресиво, всяка година.
В момента се строи повече от всякога. А покупките на жилища са по - малко отвсякога... Англичаните вече почти ги нема в сравнение с преди 2-3 години. Търси се интересна и достъпна държавна или общинска земя; там само печалбите остават големи.
А и българите вече взеха да не ходят на нашите "курорти". Така че митът за развитието на курортите няма да остане вечен.

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 20 Яну 2008, 23:00

Дзвер е прав . Това строителство ми се вижда напълно излишно . Примери много . Пред Нашия блок преди имаше голямо футболно игрище сега има Била и огромна кооперация с много апартаменти от които само 3-4 са обетаеми останалото стои празно ... Друго ,качеството на строителството е извинявам се за израза пълен ташак :puke: Понеже работата ми е горе долу в сферата на строителството и давам пример :
Сграда с 3 крила от които една част апартаменти за продан а другата хотелска ... Та в момента се строи но изведнъж решават че трябва да се дигне още един етаж ... Но фондаментът не може да държи 4те налични и поддава ,а хората искат още 1 . И въпреки наличните пукнатини поддалите стени те решават и започват разширяването .. И кво правим купуваш си апартамент и до 2 години вече го пишеш на пясъка . Друг е факта че в близост до тази сграда се строят още десетки и всичко е кал,прахоляк и мръсотия . Значи дори и да бъде завършена тази сграда в близките 1-2 години тя е неизползваема . Освен ако няма някой луд да предпочете гледката на строежи пред тази на природата ... Та за евентуална възвращаемост на парите може да се говори след 1-2 години освен ако всичко не е продадено на зелено . Или въобще ако някой търси печалба :mhihi: И това не е само една сграда а те са стотици хиляди ...
Скоро един познат живее в Германия и сподели че една фирма която се занимава с организиране на екскурзии в България има сериозен спад на клиентите защото никой не иска почивка до строеж в който усилено се работи ...
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 20 Яну 2008, 23:15

http://www.mirela.bg/project.php?id=44949
вижте тука кво става , ако не вятвате скоро и на 7-ти рилски езера ще е така ...

хората вече продават бъдещите апартаменти до езерата ?!?!?!?
според мене решението е да се разпространи информацията в този сайт - http://forthenature.org/ - за да стане тя достъпна до повече хора, за да могат да се запознаят с проблемите. Писал съм в всевъзможни форуми, до БТВ и до други телевизии, но почти без успех .... мисля че ако успеем да спечелим БТВ примерно и да направят предаване в БТВ репортерите , тогава много хора ще се запознаят с проблема, и ще има наистина протести !!!! при това сериозни , не като сега по 50-100 човека.

за справка за пистите и хотелите - наскоро гледах една оферта за студенти - франция , алпите , 7 дена - пътни, хотел, карта за 180 КМ ПИСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!! фанелки и някви неща там за добре дошли - всичко това за 300 евро , а кайете ми тва в БГ на кой курорт ще идеш за да ти стигнат по 90 лв на ден ... за спане ли, за карта ли , за пътни ли .... и я ми кажете на Банско колко км писти има и колко хотели ... а на пампорово ?!?! те тва курорти ли са ...
БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 21 Яну 2008, 2:22

няма лошо излеите си мъката .. но това вече е решено и няма да го промените .. просто поради факта че вие ние сме никои .. а никои в БГ няма думата .. думата имат ПАРИТЕ ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 21 Яну 2008, 10:19

rosen.kolarov написа:Аз в Банско не ходя от няколко години, освен това
проблемът е в Юлен, но да не разводняваме темата.
Братле ти трябва да си най-големият глупак ако ходиш в Банско.По-хубаво се запиши зимата на една бригада и ела в Vail или Beaver Creek,безплатен ски пас,екипировка и ски под наем с намаление и караш в най-престижните ски курорти в Амерка.Повечето българи така правят,бачкат до обяд или в някой хотел или ски учители,после цял следобед са на пистите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 21 Яну 2008, 11:31

Dzver, ne me razbra .,. Ne kazah che e glupost, a che u nas nqma kak da se sluchi,,, za infrastrukturata mislq i ti si se syglasil... I da znam kakvo vkliuchva tq
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 21 Яну 2008, 12:01

Да, ок. Извинявай, но помислих че говориш нещо съвсем друго, нещо от типа, че курортите ни ще станат съвсем нормални и конкурентоспособни, стига да има повече ски писти - което за мен е абсурд.
Нашето строителство се крепи на чужденците и желанието им да купуват и строят в курортите. Тяхното желание намалява. Въпросът е дали ще го оставим съвсем да изчезне от самосебе си или ясно ще посочим проблема.

Офтопик: Росене, гледай на каква хубава бригада са те поканили... Аз ако бях, грабвам си партакешите и :) :) :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 22 Яну 2008, 1:32

Колкото и банално да звучи, докато защитавате Рила или няма значение всъщност каква екологична кауза, десетки български деца вегетират и умират в домовете за изоставни деца! Мисля, че точно натам трябва да са насочени усилията ни, защото след като оставяме децата си да умират изоставени, не заслужаваме никаква природа и каквото и да било!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 22 Яну 2008, 2:29

айде да ме извиняваш ... нямат нищо общо двете неща... това че искам да живея в една зелена страна, не значи че обричам на смът всички гладуващи деца. кажи ми какво може да направим ??? тази тема е отворих за да може желаещи да се включат в шествие за спасяването на национален парк Рила. ТОВА Е ШЕСТВИЕ, не дарение на пари !!! като организират събиране на пари за домовете за сираци, тогава критикувай колкото искаш. С шествие няма да нахраним децата !!! това е съвсем отделна тема ... моля темата да се придържа към заглавието и ако някой желае да подпомогне шествието.

а ти защо не зададеш този въпрос към хората които крадат като невидели от държавата и може би от домовете за сираци - имат 100 коли, 10 къщи и няколко острова , но няма да отделят и стотинка за тези деца :evil:
БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 22 Яну 2008, 2:47

неак да развиват курорти на места където те вече същсестуват-малко ли им е боровец на рила,имаше още някой друг там,че са решили да съсипват и 7те рилски езера?Трябва да остане и незастроено място в тази страна където да си истински в планината.Плюс това един такъв проект предвижда огромно финансиране,като естествено ще се спестят раходите по облагородяван на близки местности,а също така самият строеж ще унищожи голяма част от девствената природа там.Аз лично ако имам възможност бих се качил и хеликоптер до там за да покарам ски,само че и частни хеликоптери не могат да осъществяват свободни пътувания в тая държава :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 22 Яну 2008, 12:21

Да покажем, че искаме да спасим Рила!!! И да не си забравите челниците, сноубордите и раниците утре ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 22 Яну 2008, 12:24

exotique написа:неак да развиват курорти на места където те вече същсестуват-малко ли им е боровец на рила,имаше още някой друг там,че са решили да съсипват и 7те рилски езера?Трябва да остане и незастроено място в тази страна където да си истински в планината.Плюс това един такъв проект предвижда огромно финансиране,като естествено ще се спестят раходите по облагородяван на близки местности,а също така самият строеж ще унищожи голяма част от девствената природа там.Аз лично ако имам възможност бих се качил и хеликоптер до там за да покарам ски,само че и частни хеликоптери не могат да осъществяват свободни пътувания в тая държава :confused:

аир бан ще те закарат :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 22 Яну 2008, 15:10

Става все по-зле всичко не само това, заплатите са си все същите, това богатите хора не ги бърка защото те са над тия неща.Кой ще почива в тези курорти в крайна сметка, определено няма да са хора като мен с нормални доходи...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 22 Яну 2008, 15:30

gosti ot чужденеция те малките ще фалират и ще останат само големите така на мястото на малките пак ще има свободно място за писти и д.р тука като стане много скъпо ще ходим в аустриа :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата