за джип...........

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 16 Яну 2008, 14:28

DrivinGGoD написа:...

Саше, ти говориш от гледна точка на изписаното по страниците на списанита и от куп идиоти тръгнали да трошат. Аз говора от опита на мой добри приятели, сам знаиш алуминиевата джипка кво прави, а и скоро ще се появи и още една подобна ама по-зла. А за туарега, ако искаш докарай един, аз ти докарвам леко модивфициран синхро 2ка и мериме с рулетките и после в планината на тест. Но тук не говорим за това. В интерес на истината, за шосе тия де ги изреди стават, ама за истински офф-роуд 96% ше закъсат още на макадама дет се вика. Защото новите жипове не са никви жипове, а са си паркетни лъвчета ;) Да споменем и Киа-та Спортейдж първа генерация, естествено къса база, това животно с едни тпи Малатести, няма кой да го стигне на пресечен терен ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 16 Яну 2008, 14:32

аве аз ли невиждам или никой не е казал руския представител лада НИВА...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар

Мнение от sonny » 16 Яну 2008, 14:38

Sharo написа:аве аз ли невиждам или никой не е казал руския представител лада НИВА...

Той е алтернативка брат, уаза е в пъти по-добър, щото нивата е с мост отзад и с носачи отпред, много е проходима заради тънките си руски гуми и заради късата си база, но в много екстремна ситуация доколкото знам издъхва, става за лов, ама до някой гьол, после там си оставала :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 16 Яну 2008, 14:46

sonny написа:
Sharo написа:аве аз ли невиждам или никой не е казал руския представител лада НИВА...

Той е алтернативка брат, уаза е в пъти по-добър, щото нивата е с мост отзад и с носачи отпред, много е проходима заради тънките си руски гуми и заради късата си база, но в много екстремна ситуация доколкото знам издъхва, става за лов, ама до някой гьол, после там си оставала :roll:

става за лов само старата нива с легналите стопове
а това за гьола е пълна глупост ! много са малко джиповете
в сток състояние които могат да се противопоставят на сток Нива
Просто късата и база бавните скорости и тънките гуми я правят
номер едно за мен - минава през непосилни за много съвременни
джипове места ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 16 Яну 2008, 14:50

sonny написа:

а знам аз уаз-а не го подценявам грам .. карал съм един път на езерата такваз машина и е начовешко хехех
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 16 Яну 2008, 15:03

sonny написа:... става за лов, ама до някой гьол, после там си оставала...

:arrow: http://www.vbox7.com/play:24d68060 - Нива
:arrow: http://www.vbox7.com/play:4058825a - Уаз
:arrow: http://www.vbox7.com/play:d74a04ee - Гранд Чероки
:arrow: http://www.vbox7.com/play:766b857c - Нива + Гранд Чероки
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 16 Яну 2008, 15:09

доста нагледно го показа
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 16 Яну 2008, 15:12

"иии за малко да се напълни"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 16 Яну 2008, 17:54

в оф роуд форума прочетох доста неща-- но там хората акцентират на повишената проходимост . финансов ресурс --не повече от 25 к . Но за мен е по важен екс и интериор плюс здрав двигател . А се обръщам към колегите тук като си мисля че някои е уцелил комбинацията бмв плюс джип и ще я сподели обективно. Мнението ми на лаик се основава на овявите в мобиле.де където преобладават обяви на гранд чероки . Очевидно за паркетик стават- а ако попитам в оф роуд форума кой джип харесват ще стане все едно питам тук.. 3-ка или 5 ца - бензин или дизел :mhihi:

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 16 Яну 2008, 18:11

Покарвам от време на време Рейндж Ровър 2.5 дизел ТДС-а на БМВ...
Досега никъде не съм затъвал,качвал съм го къде ли не по сняг вода и кал, доста ходи,косата може да каже :mhihi:
http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic.php?pic_id=7930

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 16 Яну 2008, 18:28

sonny написа:
Саше, ти говориш от гледна точка на изписаното по страниците на списанита и от куп идиоти тръгнали да трошат. Аз говора от опита на мой добри приятели, сам знаиш алуминиевата джипка кво прави, а и скоро ще се появи и още една подобна ама по-зла. А за туарега, ако искаш докарай един, аз ти докарвам леко модивфициран синхро 2ка и мериме с рулетките и после в планината на тест. Но тук не говорим за това. В интерес на истината, за шосе тия де ги изреди стават, ама за истински офф-роуд 96% ше закъсат още на макадама дет се вика. Защото новите жипове не са никви жипове, а са си паркетни лъвчета ;) Да споменем и Киа-та Спортейдж първа генерация, естествено къса база, това животно с едни тпи Малатести, няма кой да го стигне на пресечен терен ;)

Говоря от гледна точка на прочетено,карано,видяно и казано от познати...В проходимостта на Land Rover се кълна...За останалите също имам наблюдения...Всичко обаче опира до нужди и приложение...Има хард джипове за яко дране по планините...има такива за леки забежки и повече каране в града...има и такива които съчетават и двете добре...Ти си се насочил в изказванията си към автомобили направени само за каране в много лоши условия единствено извън пътя...има обаче хора които не търсят това и имат нужда да се придвижват сигурно по хлъзгави и неравни пътища но без да имат приключения по разни гори и блата...за тях са точно тези паркетници за които говориш защото предлагат добър комфорт и поведение на пътя съчетани с добър клиренс и добро 4х4 задвижване...има и други пък които имат нужда да се катерят някъде по планини и реки и след това да отидат на театър без да им се смеят...и за тях има решение...а има и такива които търсят джип само заради офроуда и търсят само и единствено проходимост...и за тях има създания като това за което говориш...за всеки влак си има пътници...има паркетници,магистралници,планинари и приключенци...аз съм написал във всяка една от тези категории кои са първенци според мен и професионалните медии...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 16 Яну 2008, 19:10

Мисля, че Г-класата е най-добра от към зима и съвсем скоро ще се сдобия с такъв джип :D
Като има нещо за хвалене ще се похваля :D
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 16 Яну 2008, 19:13

[quote="DrivinGGoD] Говоря от гледна точка на прочетено,карано,видяно и казано от познати...В проходимостта на Land Rover се кълна...За останалите също имам наблюдения...Всичко обаче опира до нужди и приложение...Има хард джипове за яко дране по планините...има такива за леки забежки и повече каране в града...има и такива които съчетават и двете добре...Ти си се насочил в изказванията си към автомобили направени само за каране в много лоши условия единствено извън пътя...има обаче хора които не търсят това и имат нужда да се придвижват сигурно по хлъзгави и неравни пътища но без да имат приключения по разни гори и блата...за тях са точно тези паркетници за които говориш защото предлагат добър комфорт и поведение на пътя съчетани с добър клиренс и добро 4х4 задвижване...има и други пък които имат нужда да се катерят някъде по планини и реки и след това да отидат на театър без да им се смеят...и за тях има решение...а има и такива които търсят джип само заради офроуда и търсят само и единствено проходимост...и за тях има създания като това за което говориш...за всеки влак си има пътници...има паркетници,магистралници,планинари и приключенци...аз съм написал във всяка една от тези категории кои са първенци според мен и професионалните медии...[/quote]

Разбрахме се, аз говоря предимно от това което знам от джипаджии и малко от това което виждам от паркетниците в снега в нормални условия, и още по-малко от това на което съм присъствал. Но си прав, аз акцентирам предимно върху чукарите, все пак кат се каже джип се има впредвид точно това. Аз даже ги дразнех мойте дружки като си виках на ИХ-а жипка и те се смеят, ама иха къде съм го качвал не е истина ;)

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 16 Яну 2008, 19:17

Аз карам Х3 и не мога да се оплача от нищо. Тая зима се катерих по планините и не съм имал никакви проблеми- общо взето повечето коли закъсваха там, където се качвах и се налагаше да ги бутат или се отказваха. Но все пак съм с (малка)жипка+супер гуми.

Иначе не съм се пробвал за по-хард офф-роуд, а и не мисля да пробвам. Интересно ми е, ама не смятам да ходя специялно да пробвам дали гази в едиколкоси см. кал и т.н. :) Ако някой път обстоятелствата го изискват, може :D Иначе сега зимата ми беше чудно :)
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 16 Яну 2008, 19:25

err0r написа:
sonny написа:... става за лов, ама до някой гьол, после там си оставала...

:arrow: http://www.vbox7.com/play:24d68060 - Нива
:arrow: http://www.vbox7.com/play:4058825a - Уаз
:arrow: http://www.vbox7.com/play:d74a04ee - Гранд Чероки
:arrow: http://www.vbox7.com/play:766b857c - Нива + Гранд Чероки

Тая Нива ми счупи главата! А, пък от Черокито чак така да закъса не съм вярвал!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата