Спрете да се американизирате!
Модератор: Общи модератори
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Е здрасти Дзвер,как сме!!!!
Тва последното добре го каза подкрепям!!!!Тва че викал вместо мерси благодаря оня колега ме утрепа!

Тва последното добре го каза подкрепям!!!!Тва че викал вместо мерси благодаря оня колега ме утрепа!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- mim3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без книжка :P
- Мечтае да кара: Е30 М3
D3BEP написа:Nukem написа:вИж сега имам предвид и да го напишеш това тук нищо няма да промениш .само си чешем езиците!Не че има нещо лошоеи сега като доиде Дзвер че видиш какво мнение ше даде
![]()
![]()
!
Иначе по темата вчера ходих да оправям един комп с windows на български се едно ми бяха отрязали едната ръка!
Аве тииии.
Кога ше спреш да плашиш хората с мене ве
Където и да отворя политическа тема, все ти си писал там и все има твоивметки от типа:
"Ше дойде ДЗВЕР и ще ви вземе"!![]()
На Кашчей Безсмъртни си ме обърнал.
Подкрепям идеята. Само ще кажа, че това е дребната работа.
Голямата е че компютрите в образованието са на английски. Че хората бягат да стават слуги в Америка, защото слуги в Америка е по - добре от граждани в България и това ни е наложен стандарт на живот тук. Че военната им база е на най - ключовата позиция.
А че си вкиали младите Dude. Или на маке-донски дуде. Или пък келеш... Това са дреболии.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ми да пробваме късаме книгите на английски ще си 4упим клавиятурите ще слушаме само народна музика и направо се чудя аве как волен не спечели изборите преди 3 години с толкова фенове!!!!!

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
MARFI написа:bmw maniqk ivo bmw написа:Каквото и да нашишете нищо няма да промените![]()
Нека пробваме, то с писане не става, преведете някоя и друга програма на български, има много вече, даже се пишат на български, докато се примиряваш няма да се промени, прав си.
Проблема е, че всички така си казват, няма да се промени, а всъщност от кой зависи?
Не зависи ли от нас виждайки тази тема, да си кажем защо трябва да ползвам "дуде" или "бро", когато си имаме наши думи?
Я ходете в Германия, хората са образовани и знаят английски, но не го ползват, нарочно

- mim3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без книжка :P
- Мечтае да кара: Е30 М3
MARFI написа:bmw maniqk ivo bmw написа:Каквото и да нашишете нищо няма да промените![]()
Нека пробваме, то с писане не става, преведете някоя и друга програма на български, има много вече, даже се пишат на български, докато се примиряваш няма да се промени, прав си.
Трудно един или няколко човека могат да променят нещо. А и наистина вече всичко в живота изисква да знаеш английски език и аз честно да си призная с Windows на български език и менюто ми в тела да е на български, се справям по-трудничко, в смисъл по-бавно загрявам кое какво е

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Брат тва първата снимка от галерията ти нещо зад виенския салон маи!!!
Nukem написа:Ми да пробваме късаме книгите на английски ще си 4упим клавиятурите ще слушаме само народна музика и направо се чудя аве как волен не спечели изборите преди 3 години с толкова фенове!!!!!![]()
![]()
Тук не става дума да спрем да учим чужди езици , най - вече английски. Всеки знае, че в днешно време без основен англ.ез. е трудно човек да се оправи !
Не може да махнем всички англ. думи наложили се в родния ни език като понятия, толкова силно, че едва ли не ще влязат в тълковния речник. ( дрифт = drift , как ще кажеш на български "ще хидя да се плъзгам на Витоша ?")
Не виждам защо всеки си прави, че е над тия неща. Не ми е хубаво като красиви бълг. думи от рода на БЛАГОДАРЯ се заместват от тенкс.
" Ох ... много сори" ....... спрете се хора. Ясно е че никои не го прави умишле и с лоши предрасъдаци, но така си увиваме сбоственото родно слово.
П.С. под форум "Извън темата" е точното място на тази тема !
Не трябва да те е страх от действието, а от бездействието.
MARFI написа:Всички скептици да видят актуализираната публикация с отговора на джобс
Четох го още в началото на темата ... направо съм потресен !
Не трябва да те е страх от действието, а от бездействието.
Абслоютно си прав. А и ако се замислите езиците в днешно време се смесват тотално. Например английския и испанския имат стотици думи които са "взели" един от друг. Френския и английския също. Колкото до тва че френското отделя милиони е тъпотия която си е измислил авторът на статията за да я направи по достоверна.bmw maniqk ivo bmw написа:Каквото и да нашишете нищо няма да промените![]()

хех
аз с моето ниво по български език и като слушам някой българин да ми вика съпорт и т.н. и се ядосвам и им правя забележка защото е тъпо...аз на гръцки пак така използвам гръцки думи вместо чуждици...даже в гърция рядко използват чуждизми и ако използват пишат я думата с латиница например "μπλα μπλα support"
помня на училище часове наред имахме литература и даскалите ни се караха като използвахме чуждици....след 9 години тук в БГ и след желание естествено от моя страна научих българския език почти перфектно но ме дразни това въвеждане на чуждици даже и в учебниците ми по български език има такива тъпотии например пишат мениджмънт и т.н.
а да не забравя кефи ме да говоря на МА!хехехехехе

аз с моето ниво по български език и като слушам някой българин да ми вика съпорт и т.н. и се ядосвам и им правя забележка защото е тъпо...аз на гръцки пак така използвам гръцки думи вместо чуждици...даже в гърция рядко използват чуждизми и ако използват пишат я думата с латиница например "μπλα μπλα support"
помня на училище часове наред имахме литература и даскалите ни се караха като използвахме чуждици....след 9 години тук в БГ и след желание естествено от моя страна научих българския език почти перфектно но ме дразни това въвеждане на чуждици даже и в учебниците ми по български език има такива тъпотии например пишат мениджмънт и т.н.
а да не забравя кефи ме да говоря на МА!хехехехехе

bobchosi написа:Колкото до тва че френското отделя милиони е тъпотия която си е измислил авторът на статията за да я направи по достоверна.
Авторът на статия съм АЗ, и не съм си го измислил, ами беше част от обучението ми в Атинския университет, част от лекция посветена на отмирането на гръцкия език и мерките които гърците вземат, за да предават чуждиците с гръцки думи и съответните политики и мерки на други държави.
по-достоверна се пише с тиренце

Сори че те занимавам с тъпотии.