10 години затвор за предизвикалият катастрофата край Бяла
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
ахам колега не знам какъв камьон е този който ще спре със скоростите и двигателя с 25 тона това на екстремни условия...първо няма да се включи скоростта ако имаш с нормални ръчни скорости или компа няма да ти позволи да превключиш на много малка скорост понеже ще надхвърли червената зона на оборотите...тогава си работиш с ретардер т.нар. ел спирачка или с двигатателна спирачка...едно копче стоящо вляво на педала на съединителя и повярвай ми работи само ако караш на надолнище дълго и за да не запалиш спирачки задушаваш за момент двигателя и държи ниска скорост но без ефект при екстремно спиране...
за екстремно спиране съм признал ретардера с комбинация на ремаркето спирачката...на волво ф12 има един лост вдясно на волана като този на мигач и са спирачките само на ремаркето а влекач никакъв...като се дръпнат внезапно тези два лост и тира спира в секунди...ама впоследствие почват гумите да се разкашлят от горещината на спирачките...2 пъти пробвано от баща ми и един път от мене...тоя с тая ифа нямал никакви спирачки...нашия тир веднъж го претоварихме с 10 тона повече и резултата 3 ресьора на различни места счупени,2 изгърмяли гуми и за какво за 200 евро повече ..тоя тупан за 20 лв отгоре дето слушал на глупостите на баща си (друга пинтия и тоя) претовариха шкодата и айде на пътя...чакай малко бе за къде??преди 2-3 години имаше инцидент в гърция където един рейс пълен с ученици се удари с един тир на Темпи близо до катерини и над 15 деца умряха...до ден днешен тираджийте и рейсаджиите са в дулото....нови гуми, на колко санта трябва да има габарит и т.н...и два пъти годишно минават на преглед където проверяват абсолютно всичко...тук постоянна гледка ми е някой тир с български номера без нито един габарит нищо...самия шофьор не се чувства длъжен да провери аджеба имам ли светлини отзад??стоповете работят ли?от 10те камьона 8те са в трагично състояние...и не говорим за гледна точка от техническа изправност на тира но за едни елементарни крушки!! питах един защо не излизаш да купиш едни крушки колко може да струват...АА ЕБАЛ СЪМ ИМ МАЙКАТА..за какво да дам от моя джоб
пресен пример катастрофата в хасково при което доколкото разбрах снегорина нямал един единствен габарит...виждам и турските тирове направо като фара на александрия от далече се виждат или в гърция тамошните тирове и тук?? тръгнаха с едни трошки да се правят на превозвачи....а ре бе!да му мислел тогава...не можеше ли толкова да се противопостави на баща си??ама не п**** за 100 лв вповече станал и това е...да го духа сега и той и баща му и да се оправя
за екстремно спиране съм признал ретардера с комбинация на ремаркето спирачката...на волво ф12 има един лост вдясно на волана като този на мигач и са спирачките само на ремаркето а влекач никакъв...като се дръпнат внезапно тези два лост и тира спира в секунди...ама впоследствие почват гумите да се разкашлят от горещината на спирачките...2 пъти пробвано от баща ми и един път от мене...тоя с тая ифа нямал никакви спирачки...нашия тир веднъж го претоварихме с 10 тона повече и резултата 3 ресьора на различни места счупени,2 изгърмяли гуми и за какво за 200 евро повече ..тоя тупан за 20 лв отгоре дето слушал на глупостите на баща си (друга пинтия и тоя) претовариха шкодата и айде на пътя...чакай малко бе за къде??преди 2-3 години имаше инцидент в гърция където един рейс пълен с ученици се удари с един тир на Темпи близо до катерини и над 15 деца умряха...до ден днешен тираджийте и рейсаджиите са в дулото....нови гуми, на колко санта трябва да има габарит и т.н...и два пъти годишно минават на преглед където проверяват абсолютно всичко...тук постоянна гледка ми е някой тир с български номера без нито един габарит нищо...самия шофьор не се чувства длъжен да провери аджеба имам ли светлини отзад??стоповете работят ли?от 10те камьона 8те са в трагично състояние...и не говорим за гледна точка от техническа изправност на тира но за едни елементарни крушки!! питах един защо не излизаш да купиш едни крушки колко може да струват...АА ЕБАЛ СЪМ ИМ МАЙКАТА..за какво да дам от моя джоб

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
От много време не съм виждал шкода с работеща моторна спирачка(а съм виждал много шкоди),а за ретардер не се и помирисвали
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Доколкото знам, ако един от участниците в ПТП е пиян, то той поема цялата вина ВИНАГИ.
Иначе вижте и това:
http://dnes.dir.bg/2007/12/17/news2458757.html
В България винаги невинен е този, който има повече пари. Освен ако нещата не се раздухат по медиите. Но и това не е гаранция, ако имаш МНОГО пари.
Иначе вижте и това:
http://dnes.dir.bg/2007/12/17/news2458757.html
В България винаги невинен е този, който има повече пари. Освен ако нещата не се раздухат по медиите. Но и това не е гаранция, ако имаш МНОГО пари.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
бе тва дело нещо
момчето има вина ама и у никой друг не потърсиха-нищо...другия шофер чист като чиста водица
в тааа нашата държавица ДУПЕ да ти е яко ако немаш кинта--изгорел си 

- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
bmwfena написа:бе тва дело нещо![]()
![]()
момчето има вина ама и у никой друг не потърсиха-нищо...другия шофер чист като чиста водица
![]()
Кво викаш Темида си отваря ояите само кога требаа да земе кинти

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ами виж тва педалче Ставийски дали ще помирише затвор-надалиpetio_petiov написа:bmwfena написа:бе тва дело нещо![]()
![]()
![]()
Кво викаш Темида си отваря ояите само кога требаа да земе кинти

- toni m-kata
- кандидат ентусиаст
-
и аз мисля тъкаian190 написа:кво правосъдие бе, вие нещо сте настинали май.
да убиеш 18 човека и да получиш 10 години нещо не ми се връзва.
или да кажат че е невинен или да го осъдят на 400 години затвор.

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2