Windows Vista - Phonetic
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Карам на Виста от февруари тази година и мога да кажа че нещата доста бързо навлязаха ХР одавна е спомен за мен и не ми се е случвало каквото и да е да не тръгне на Виста
В началото някои платки като Creative нямаха драйвери за Виста но с млако труд положението се овладяваше сега като гледам има пълна поддръжка на всичко дори в х64 Езиковия пакет официално излезе преди около 3 месеца и за хората с слаб англииски възможността да се инсталира БГ интерфейс излиза още на 1-я ъпдейт
Единствения недостатък на системата е че иска яка машина за да не влачи
В началото някои платки като Creative нямаха драйвери за Виста но с млако труд положението се овладяваше сега като гледам има пълна поддръжка на всичко дори в х64 Езиковия пакет официално излезе преди около 3 месеца и за хората с слаб англииски възможността да се инсталира БГ интерфейс излиза още на 1-я ъпдейт
Единствения недостатък на системата е че иска яка машина за да не влачи
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Nucl3arDru1D написа:аз пък махах Вистата за да си плесна ХР, какво толкова й харесвате на Вистата
Въпрос на личен вкус е, наистина, но след Vista-тата XP-то ми изглежда като Вин98 - едно такова плоско и неугледно. На мойта машина Vista-та зарежда по-бързо от XP-то. Не съм си играл много-много да гледам разликите, но тия Network Places в XP-то, направо ме побъркваха - отварям мрежата и всичко в мелето... 5 минути не мога да намеря каквото ми трябва

It's not who You are, it's who You know...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Значи, скинове, теми, логонове икони и т.н. от Виста няма никакъв проблем да бъдат пренесени на ХР. Щом е чак такова чудо на дизайна...
Но аз искам да питам: какви функционалности и вградени програми има повече във Виста спрямо ХР?
Защото само това е от значение.
Фактът, че иска повече ресурси е минус, а не плюс на операционната система.
"Нетръгването" на ХР е някакъв мит. Нещо куца в настройки, драйвъри или идентификация на системата от играта и просто ен е направено достатъчно, а не нещо не тръгва. Даже логиката при игрите е обратна, те са склонни да не тръгват на по - нови операционни системи, мога да изредя ред мои любими игри, неподдържани или зле вървящи на ХР.
Има игри, на които силово им се задава да не тръгват под определени хардуерни показатели или определени системи. Това е измама на потребителя, договор между две корпорации. Преодолява се, стига да имаш желание. Например аз на комп с 384 нормална ДДР съм изиграл вече всички сценарии и хитринки на Хироус 5. Отоврете му системните изисквания и ги вижте. И, да ви кажа, ако опитате да го инсталирате на система, която не отговаря на заданието, не става! Обаче като успееш, си върви пушка! Хич не му трябва тоя ДДР, без да говорим ,че аз съм пуснал толкоз процеси, че би трябвало въобще да не върви.
Ако виста няма кой знае какво да добави, на нея следва да се гледа само като на маркетингов инструмент за продажба на по - мощен хардуер
Но аз искам да питам: какви функционалности и вградени програми има повече във Виста спрямо ХР?
Защото само това е от значение.
Фактът, че иска повече ресурси е минус, а не плюс на операционната система.
"Нетръгването" на ХР е някакъв мит. Нещо куца в настройки, драйвъри или идентификация на системата от играта и просто ен е направено достатъчно, а не нещо не тръгва. Даже логиката при игрите е обратна, те са склонни да не тръгват на по - нови операционни системи, мога да изредя ред мои любими игри, неподдържани или зле вървящи на ХР.
Има игри, на които силово им се задава да не тръгват под определени хардуерни показатели или определени системи. Това е измама на потребителя, договор между две корпорации. Преодолява се, стига да имаш желание. Например аз на комп с 384 нормална ДДР съм изиграл вече всички сценарии и хитринки на Хироус 5. Отоврете му системните изисквания и ги вижте. И, да ви кажа, ако опитате да го инсталирате на система, която не отговаря на заданието, не става! Обаче като успееш, си върви пушка! Хич не му трябва тоя ДДР, без да говорим ,че аз съм пуснал толкоз процеси, че би трябвало въобще да не върви.
Ако виста няма кой знае какво да добави, на нея следва да се гледа само като на маркетингов инструмент за продажба на по - мощен хардуер
- logout
- старши ентусиаст
-
Системата за сигурност във Vista e много засилена. Не можеш да стартираш нещо без изрично съгласие. Не можеш да модифицираш системен файл без права. Не можеш и да го забършеш или подмениш. Системата за индексиране и търсене е много развита. Вярно, гълта ресурси, но нали затова си има хардуер, който да поеме натоварването. Това, че новите ОС са направени така, че да подпомогнат продаването на по-як хардуер, е въпрос на гледна точка. Примерно новите видеокарти са изключително мощни, но когато ползваш ПЦ-то за машинопис, всичко вътре дреме. Е защо пък да не се впрегне тоя хардуер да прави шарении по екрана, като в същото време въобще не натоварва системата? Да де, ама компа бил стар. Ми значи не му трябва новата ОС, това е. Шареното е за тия, дето са се разделили с дебелата пачка.
Е, излизали нови устройства, дето вин98 не ги поддържа. Еми кой ще отдели ресурси да пише драйвери за 98, като тази ОС вече никой не я ползва (има и изключения де)? Същото ще стане и с XP след време. И т.н. Каквото и да си говорим, ние сме си консуматорско общество или поне се превръщаме в такова... Спор няма - за машинопис и Правец 16 с ДОС върши работа
Ама е по-неудобно
Същото е и с колите. Ако пуснат нови коли, модел 68-ма, колко хора ще ги предпочетат пред коли 2008-ма? Вършат една и съща работа - закарват те от точка A до точка Б. Ама новите имат едно кило системи за сигурност, по-бързи са, по-комфортни, с климатроници, с готина музика, по-безшумни, по-икономични (евентуално), с навигация... Какво толкова има харесват хората
.
За игрите - преди близо година инсталирах STALKER (нещо за Чернобил беше). Стартирам играта, появява се сплаш-скрийна, след малко изчезва и толкоз - ни гък, ни мък. Не съобщава за грешки, нищо. Просто не се стартира. Инсталирах я под Vista и тръгна от раз. А не е игра, която иска DX10. И това говорим на чиста инсталация на XP, с най-новите драйвери, без да е бутано каквото и да е по настройки и т.н. Не се занимавам от вчера с компютри, но този проблем не можах да го оправя и това е. И си я играх под Vista...
Е, излизали нови устройства, дето вин98 не ги поддържа. Еми кой ще отдели ресурси да пише драйвери за 98, като тази ОС вече никой не я ползва (има и изключения де)? Същото ще стане и с XP след време. И т.н. Каквото и да си говорим, ние сме си консуматорско общество или поне се превръщаме в такова... Спор няма - за машинопис и Правец 16 с ДОС върши работа

Същото е и с колите. Ако пуснат нови коли, модел 68-ма, колко хора ще ги предпочетат пред коли 2008-ма? Вършат една и съща работа - закарват те от точка A до точка Б. Ама новите имат едно кило системи за сигурност, по-бързи са, по-комфортни, с климатроници, с готина музика, по-безшумни, по-икономични (евентуално), с навигация... Какво толкова има харесват хората

За игрите - преди близо година инсталирах STALKER (нещо за Чернобил беше). Стартирам играта, появява се сплаш-скрийна, след малко изчезва и толкоз - ни гък, ни мък. Не съобщава за грешки, нищо. Просто не се стартира. Инсталирах я под Vista и тръгна от раз. А не е игра, която иска DX10. И това говорим на чиста инсталация на XP, с най-новите драйвери, без да е бутано каквото и да е по настройки и т.н. Не се занимавам от вчера с компютри, но този проблем не можах да го оправя и това е. И си я играх под Vista...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Туй, което ми описваш, не ми харесва - само ще м ие пречка. Всъщност аз доста се ровя и подменям разни dll- и, регистъра и досега не ми се е случвало вирус да успее да го направи. Според мен в борбата с вируса най - важно е разумната имунна защита зад клавиатурата ,вече влезе ли, вистата дето ще ме спасява....
Макар че това, което ми описваш ми звучи като скрито системно приложение от типа на windows file protector под ХР и скрита директория с копие на важни файлове, като dllcache (която аз най - безотговорни си изтрих, заедно с унинсталите на ХР, освобождавайки почти половината заето от операционната система място на С: ). Т.е. вероятно се изключва и регулира, не е чак такава магия. Под ХР може да сложим доста по - сериозни защити.
Добре де, за игрите не споря, всъщност не съм геймър, но лично според мен по - тежката ОС не е по - добра за сериозните игри. Ако може, бих подкарал игра на по - лека система. И въобще разпознаването на системата е зададено правило на играта според мен, а не нейно изискване. Нито системата на сорсване се е променила нещо, нито функциите са чак толкова различни.
Кажи ми за другото. Как е мрежата.
Какво прокси има вистата и работи ли добре, ако си го ползвал. Има ли сканиране на мрежата. Колко сесии разрешава римоут десктопа. Могат ли едновременно да работят двама юзъри под ОС - то. И други в тая насока. Това са съществените неща. А че сложили още една firewall от тея, дето не пускам или нова защита за виртуалните им библиотеки(обект на авторски права) няма да ме стопли много.
Макар че това, което ми описваш ми звучи като скрито системно приложение от типа на windows file protector под ХР и скрита директория с копие на важни файлове, като dllcache (която аз най - безотговорни си изтрих, заедно с унинсталите на ХР, освобождавайки почти половината заето от операционната система място на С: ). Т.е. вероятно се изключва и регулира, не е чак такава магия. Под ХР може да сложим доста по - сериозни защити.
Добре де, за игрите не споря, всъщност не съм геймър, но лично според мен по - тежката ОС не е по - добра за сериозните игри. Ако може, бих подкарал игра на по - лека система. И въобще разпознаването на системата е зададено правило на играта според мен, а не нейно изискване. Нито системата на сорсване се е променила нещо, нито функциите са чак толкова различни.
Кажи ми за другото. Как е мрежата.
Какво прокси има вистата и работи ли добре, ако си го ползвал. Има ли сканиране на мрежата. Колко сесии разрешава римоут десктопа. Могат ли едновременно да работят двама юзъри под ОС - то. И други в тая насока. Това са съществените неща. А че сложили още една firewall от тея, дето не пускам или нова защита за виртуалните им библиотеки(обект на авторски права) няма да ме стопли много.
- logout
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:Туй, което ми описваш, не ми харесва - само ще м ие пречка. Всъщност аз доста се ровя и подменям разни dll- и, регистъра и досега не ми се е случвало вирус да успее да го направи.
Разбира се, че и във Vista можеш да изключиш всички допълнителни протекции. Ма те предупреждава олимнайсе пъти...

D3BEP написа:Кажи ми за другото. Как е мрежата. Какво прокси има вистата и работи ли добре, ако си го ползвал. Има ли сканиране на мрежата. Колко сесии разрешава римоут десктопа. Могат ли едновременно да работят двама юзъри под ОС - то. И други в тая насока. Това са съществените неща. А че сложили още една firewall от тея, дето не пускам или нова защита за виртуалните им библиотеки(обект на авторски права) няма да ме стопли много.
Нямам идея за мрежата. Аз от известно време насам съм само юзер. Писна ми да се ровя в хиляди настройки и т.н., още повече, че сис-админските щуротии въобще не ме касаят. Аз съм прост програмист на контролери и там няма ОС, която да ми пречи и да се боря с нея

Не знам за какво сканиране говориш, но един прогрес бар върви, когато отворя мрежата и компютрите един по един изскачат в прозореца. А може и да пуснеш да ти направи карта на мрежата. На мойта проста мрежа у нас тая функция работи идеално (един уаърлес рутер към кабелен модем

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
За двама юзери също нямам идея - не съм се интересувал . У нас всеки си има комп, а някои сме с по 2
Друга е идеята, например да си влеза в компа по интернет без да разкравам от него работещ в момента потребител.
Както и да е.
И ... струва ли си?
Ето, ти си програмист, ползваш компа за работа. Струва ли си нов комп или поне актуализация на стария, формат и изцяло нова, по - тежка операционна система? Мани игрите, те се менят.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Нито гЛиста, нито ХП, нито някой от предните поколения Прозорци(TM) заслужават внимание. Искам само да вметна, че Vista е жалко подобие и копие на Linux и в скоро време няма да й достигне ресурс да бъде толкова красива и функционална. Това което ще видите на долния линк лично съм го пускал забележете на PIII 1.1 256Мб рам - нещо което друга операционна система от 2007-ма година няма да постигне
http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ
http://www.youtube.com/watch?v=ZD7Qralj ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ALqduQfm ... re=related
... та там откъдето тръгнах и се захланах малко - сложете си Операционна Система на компютрите - тази от която Microsoft още създаването си е копирала и забравете обикновените проблеми, не се занимавайте с глупости и си ползвайте компютрите по предназначение

http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ
http://www.youtube.com/watch?v=ZD7Qralj ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ALqduQfm ... re=related
... та там откъдето тръгнах и се захланах малко - сложете си Операционна Система на компютрите - тази от която Microsoft още създаването си е копирала и забравете обикновените проблеми, не се занимавайте с глупости и си ползвайте компютрите по предназначение

- logout
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:За двама юзери също нямам идея - не съм се интересувал . У нас всеки си има комп, а някои сме с по 2
Друга е идеята, например да си влеза в компа по интернет без да разкравам от него работещ в момента потребител.
Както и да е.
И ... струва ли си?
Ето, ти си програмист, ползваш компа за работа. Струва ли си нов комп или поне актуализация на стария, формат и изцяло нова, по - тежка операционна система? Мани игрите, те се менят.
Ми... Аз компа го взех предимно да пуцам игри

А към колегата с поста над моя - дреме ми, че някаква бИгачка ме изпреварва на магистралата с 240, ако съм се разположил удобно на задната седалка на Фантом и при 200 си пия спокойно добре изстуденото шампанско

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Пфффффффффф.
Те Вистаа трябва да са ти я подарили бре човек! Лицензирана.
Какво е тва чудо... 3 бона за домашен компютър. Аз 1/3 от тея пари едва ли ще дам за това нещо. А моят е под показателите и на такъв комп.
Как да нямаш виста на това нещо.
Но не съм убеден в по - леката и най - вече по - безпроблемната работа на Виста. Помня всички ОС на Майкрософт, нямаше една която да не лъсна до 1-2 години след пуска си със сериозни проблеми.
И въобще не съм убеден че ще намерим игра, която да работи на Виста, а да не работи на ХР. Няма такава. ХР си остава водеща операционна система, най - много потребители.
По - скоро вероятно си говорим за игра, която тръгва на твоята СИСТЕМА, а на предишната не е тръгвала. Такава може и да има.
Линуксът е съвсем друга бира и определено не е потребителска операционна система. Евала на тея, които го работят, които барат кода му, които го могат, но докато стане масов има много вода да изтече и да догонва Уина.
Иначе съм съгласен, по - добра система е от кой да е Уиндоус. Но не и за аматьори.
Те Вистаа трябва да са ти я подарили бре човек! Лицензирана.
Какво е тва чудо... 3 бона за домашен компютър. Аз 1/3 от тея пари едва ли ще дам за това нещо. А моят е под показателите и на такъв комп.
Как да нямаш виста на това нещо.
Но не съм убеден в по - леката и най - вече по - безпроблемната работа на Виста. Помня всички ОС на Майкрософт, нямаше една която да не лъсна до 1-2 години след пуска си със сериозни проблеми.
И въобще не съм убеден че ще намерим игра, която да работи на Виста, а да не работи на ХР. Няма такава. ХР си остава водеща операционна система, най - много потребители.
По - скоро вероятно си говорим за игра, която тръгва на твоята СИСТЕМА, а на предишната не е тръгвала. Такава може и да има.
Линуксът е съвсем друга бира и определено не е потребителска операционна система. Евала на тея, които го работят, които барат кода му, които го могат, но докато стане масов има много вода да изтече и да догонва Уина.
Иначе съм съгласен, по - добра система е от кой да е Уиндоус. Но не и за аматьори.
- logout
- старши ентусиаст
-
Eeee, тва е цената с монитор и други глезотии... (ма и аз съм луд, а
) Самата щайга беше 1,7К (дефакто тогава малко над 1000 долара, които в момента са около 1,4К) . Но за пръв път си купувам комп за развлечения, а не за работа... И като за такъв трябваше да си отпусна кесийката...
Сериозно, никой не оспорва Линукса, но... не съм почитател. На Vista до момента син екран не съм виждал и не знам как изглежда (дали е като на XP-то), а и Линукс не е система за пуцалки, така че съвсем не ме урежда.
Иначе от видяното от линковете - направо са попрекалили. Шаренията си е шарения, но когато е в повечко, бързо писва. Аз какви теми имах навремето за XP... обаче бързо им се нарадвах и си върнах оригиналната визия (само че в сребристо, че е по-семпло някак си). Vista за мен е направена с вкус - който каквото ще да ми говори. От XP-то също съм много доволен - останалите компоти са с него и така и ще си останат, не им стигат силиците за повече...

Сериозно, никой не оспорва Линукса, но... не съм почитател. На Vista до момента син екран не съм виждал и не знам как изглежда (дали е като на XP-то), а и Линукс не е система за пуцалки, така че съвсем не ме урежда.
Иначе от видяното от линковете - направо са попрекалили. Шаренията си е шарения, но когато е в повечко, бързо писва. Аз какви теми имах навремето за XP... обаче бързо им се нарадвах и си върнах оригиналната визия (само че в сребристо, че е по-семпло някак си). Vista за мен е направена с вкус - който каквото ще да ми говори. От XP-то също съм много доволен - останалите компоти са с него и така и ще си останат, не им стигат силиците за повече...
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Искам да ви кажа, че взимам участие в разработката на Ubuntu 7.10 и мога да ви кажа, че тази ОС е в пъти по-напред от който и да е windows, а това, че не е потребителска операционна система, хм... явно старите схващания още се предават от уста на уста май
а някой от вас да е проверил, че се инсталира по-лесно от windows напоследък? 

Gemar написа:Ubuntu 7.10 е в пъти по-напред от който и да е windows
в кое отношение по-точно е по-напред?
Gemar написа:явно старите схващания още се предават от уста на уста майа някой от вас да е проверил, че се инсталира по-лесно от windows напоследък?
а какви са новите факти?
а за инсталацията нали не бъркаш с Knopix?
- Gemar
- младши ентусиаст
-
ajaxus написа:Gemar написа:Ubuntu 7.10 е в пъти по-напред от който и да е windows
в кое отношение по-точно е по-напред?Gemar написа:явно старите схващания още се предават от уста на уста майа някой от вас да е проверил, че се инсталира по-лесно от windows напоследък?
а какви са новите факти?
а за инсталацията нали не бъркаш с Knopix?
Обясни на човека как да си оправи фонетиката под Виста, достатъчно разводнихме темата

А избора на ОС си остава лично право (разбирасе нарушено от компания Microsoft) но в крайна сметка изцяло личен избор

P.S. Това за knopix-а не знам от къде го измисли. Преди всичко се изписва Knoppix - това е бащата на всички LiveCD-та, а Ubuntu е просто едно от многото. Той е предназначен да се стартира от CD, а не да се инсталира като ОС (въпреки, че предоставя възможност). И 2-те ОС са Debian базирани. Както и да е.. имаш си интернет (явно), имаш си чичко Гугъл.. можеш да четеш...
P.P.S. Кой каза, че не може да играе игри под Linux.. аз не разбирам от игри, защото не играя, но заглавия като StarCraft, WoW, CouterStrike и Delta Force би трябвало да говорят много на всеки геймър

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3