Денят на Ветераните
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Денят на Ветераните
Тоо Cool написа:Благодарим Ви, Ветерани!.......

Ivan Petrov написа:..На 21 април 1917 г. с две дивизии (22-ра и 26-а) сменилият французите английски корпус започва втория щурм на Дойран. След тридневна артилерийска подготовка, при която са изстреляни 150 000 снаряда, англичаните тръгват смело в атака. Напредват в гъсти маси. Българските окопи са разорани и те смятат, че там не е останал жив боец. Едва след войната генералите им ще научат, че българските щети са ... трима ранени. Когато на 25 април в 0,30 часа английските вериги са само на няколко метра от окопите на българите, там ги посреща плътна картечна и пушечна стрелба. Тук-там български роти и полкове се хвърлят и в контраатака на нож. Към 3,00 часа атаката на англичаните е отблъсната по целия фронт. На бойното поле атакуващите оставят 8000 трупа. Заловени са стотици пленници...![]()

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Ivan Petrov написа:http://edinzavet.blog.com/1934798/...На 21 април 1917 г. с две дивизии (22-ра и 26-а) сменилият французите английски корпус започва втория щурм на Дойран. След тридневна артилерийска подготовка, при която са изстреляни 150 000 снаряда, англичаните тръгват смело в атака. Напредват в гъсти маси. Българските окопи са разорани и те смятат, че там не е останал жив боец. Едва след войната генералите им ще научат, че българските щети са ... трима ранени. Когато на 25 април в 0,30 часа английските вериги са само на няколко метра от окопите на българите, там ги посреща плътна картечна и пушечна стрелба. Тук-там български роти и полкове се хвърлят и в контраатака на нож. Към 3,00 часа атаката на англичаните е отблъсната по целия фронт. На бойното поле атакуващите оставят 8000 трупа. Заловени са стотици пленници...
![]()
И аз с това се гордея

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
http://edinzavet.blog.com/1934798/
...През 1936 година в Лондон се организира честване по случай края на Европейската война. От българска страна делегацията ръководи ген. Владимир Вазов, като представител на победена страна. Когато слиза от влака на гара Виктория на перона е подреден знаменен блок на английската армия. Командващият церемонията дава заповед: „Сведете знамената! Преминава победителят при Дойран!”
Горд съм с това, че съм Българин и сме имали такива водачи- лошото е, че много отдавна вече ги няма
Не съм на 100% сигурен, но май това си е единственият случай в който победител се прекланя на победеният по такъв начин... Сигурно е имало защо...
ПС: По темата- имаме си достатъчно наши празници за да се занимаваме с чуждите такива...
...През 1936 година в Лондон се организира честване по случай края на Европейската война. От българска страна делегацията ръководи ген. Владимир Вазов, като представител на победена страна. Когато слиза от влака на гара Виктория на перона е подреден знаменен блок на английската армия. Командващият церемонията дава заповед: „Сведете знамената! Преминава победителят при Дойран!”

Горд съм с това, че съм Българин и сме имали такива водачи- лошото е, че много отдавна вече ги няма

Не съм на 100% сигурен, но май това си е единственият случай в който победител се прекланя на победеният по такъв начин... Сигурно е имало защо...
ПС: По темата- имаме си достатъчно наши празници за да се занимаваме с чуждите такива...
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Re: Денят на Ветераните
Тоо Cool написа:Благодарим Ви, Ветерани!
Някои ветерани носят видими белези от своята служба-липсващ крайник, грозен белег, определен поглед в очите. Други носят доказателството за това вътре в себе си-пирон, държащ някоя кост, парче шрапнел в крака или вероятно друг вид вътрешна стомана-закалената в наковалнята на волята душа. Освен по време на паради, мъжете и жените, които са закриляли Америка не носят значка или емблема. Може да познаеш ветерана само по погледа.
Така че, какво е ветеран? Ветеран е...
Полицаят на патрул, който е прекарал шест месеца в Саудитска Арабия, губейки шест литра пот на ден, но винаги правейки така, че бронетранспортьорите да не останат без гориво.
Гръмогласния барман, чиято младост е загубена с космическа скорост по време на четирите часа безпримерна храброст на Чо Син, близо до 38-ия паралел.
Медицинската сестра, която безуспешно се е борила с неспасяемите случаи и си е лягала опитвайки се да забрави всяка нощ в продължение на две дълги години в Да Нанг.
Военнопленникът, който е отишъл като един човек, а се е върнал съвсем друг-ако изобщо е успял да се върне.
Полевият инструктор в Куонтико, който никога не е бил в сражение но е спасил безброй животи, превръщайки нехранимайковци и членове на банди в Морски Пехотинци и обучавайки ги как да се пазят един друг.
Яздещият на парада Легионер, който закопчава своите медали и ленти с изкуствената си ръка.
Обикновеният сержант от артилерията, който гледа минаващите покрай него медали и ленти.
Анонимните герои в Гроба на Незнайните, чието присъствие в Националното Гробище Арлингтън завинаги ще запази спомена за незнайните герои, чиято смелост е загинала непризната с тях на бойното поле или в океанските дълбини.
Старият продавач в местния магазин, парализиран и отчайващо бавен, който е помогнал да бъде освободен нацистки концентрационен лагер и който мечтае всеки ден неговата съпруга да е отново до него, когато кошмарите се завърнат.
Обикновен и в същото време необикновен човек, който е предоставил някои от най-ценните си години в служба на родината и който е жертвал своите мечти и амбиции, за да може другите да не жертват техните.
Воин и спасител, и меч срещу тъмнината, и нищо повече от най-доброто и най-великото свидетелство за най-добрата и най-велика нация на света!
Всеки път, когат видиш някой, който е служил на страната ни, просто кимни и му кажи “Благодаря!”. Това е, от което имат нужда повечето хора и в повечето случаи това ще означава повече от всиките медали и ленти, които могат да получат.
Помнете, 11-ти Ноември е Денят на Втераните.

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
ms написа:http://edinzavet.blog.com/1934798/
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Горд съм с това, че съм Българин и сме имали такива водачи- лошото е, че много отдавна вече ги няма![]()

- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
В неделя много страни в света отбелязват деня на загиналите в световните войни. В 11 часа на 11 ден на 11 месец през 1918 година Германия подписва примирието, което слага края на Първата световна война, въпреки че това става официално през 1919 с Версайския договор.
Излишни бяха антиамериканските писания, мисля?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
///peter написа:Жалко, че лижете гъзовете на американците (бомбардирали вашите майки или баби), а не споменавате и една хубава дума за Българският боец

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Van написа:В неделя много страни в света отбелязват деня на загиналите в световните войни. В 11 часа на 11 ден на 11 месец през 1918 година Германия подписва примирието, което слага края на Първата световна война, въпреки че това става официално през 1919 с Версайския договор.
Toва което казваш е така, но Денят на загиналите в световните войни и Денят на Ветераните са 2 много различни неща... Може една част от хората тук и представа да си нямат какво е това "Световна война", кога и колко са били тея войни, но и не малко хора правим разлика в отбелязваните събития на този ден...
И не, не мисля, че антиамериканските коментари бяха излишни. Не е от значение, че става дума за американски празник- който си има "Ден на...." да си го празнува и да си показва уважението към тази или онази група хора. Но това няма нищо общо с мен като Българин и не е нужно да ме занимават с излишни неща. Все ми е тая дали темата ще е за американски, руски, китайски или африкански "Ден на нещо си"- който си го има, да си го отбележи подобаващо.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
тва е поредното Форумско безумие 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Явор написа:тва е поредното Форумско безумие
Човека е американец бре, ко ся

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Гост
-
днес цял ден дават за някакъв тъп цар.... той не е бил мой цар,не е били цар и на дядо ми!!! довели го некакви нещастници и го турили да управлява! и така ни вкарал в няколко загубени войни и при спечелена Балканска не е спрял на време а почнал да се прави на голем герой та сме загубили беломорска тракия и излаз на още едно море и нагоре до устието на дунава,а сме получили некакво парче откъм македония ,дето за чеп за зеле не става!
и тва се е случило само защото е изкал да изпъкне и да стигне до истанбул и не е послушал българските си офицери!!!
тъпак! и внук му е тъпак и не е българин! .... и тая тема не е българска!
горките войничета с амрели по света ,заради тъпанарските изгъзици на комплексари с власт!
...имаше едно време-бягаха да търсят политическо убежище в америка зад некой щанд в кореком!!!!
и тва се е случило само защото е изкал да изпъкне и да стигне до истанбул и не е послушал българските си офицери!!!
тъпак! и внук му е тъпак и не е българин! .... и тая тема не е българска!
горките войничета с амрели по света ,заради тъпанарските изгъзици на комплексари с власт!
...имаше едно време-бягаха да търсят политическо убежище в америка зад некой щанд в кореком!!!!
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
..............
Мдаааа....минутка за размисъл....
Първо, пуснах темата защото тъй като единствените, който могат да се нарекат истински войници освен германците са Американците!
Второ, както доста малко от вас, господа, знаят, аз СЪМ наполовина Американец и за мен този празник е един от най-великите!
Колкото до купищата гадост изписана от комплексираните недорасляци и предимно пасивни манафи занимаващи се нерядко със содомия-ми беше ми напълно ясно, че ще се продрискате от яд и раздразнение
И да, естествено ще напишете дълбокомислените си малоумия. Е и? Нещо променихте ли? А? А? Пак сте си същите (описани по-горе) и такива ще си останете -ГАРАНТИРАНО!!!
Както си и мислех-НИЩО! Нищо няма и да промените-НИКОГА!
Който и да я управлява, в каквито и кризи да изпада, срещу какъвто и враг да се изправя, Америка ВИНАГИ ще възтържествува-както ВИНАГИ досега!
Първо, пуснах темата защото тъй като единствените, който могат да се нарекат истински войници освен германците са Американците!
Второ, както доста малко от вас, господа, знаят, аз СЪМ наполовина Американец и за мен този празник е един от най-великите!
Колкото до купищата гадост изписана от комплексираните недорасляци и предимно пасивни манафи занимаващи се нерядко със содомия-ми беше ми напълно ясно, че ще се продрискате от яд и раздразнение

Както си и мислех-НИЩО! Нищо няма и да промените-НИКОГА!
Който и да я управлява, в каквито и кризи да изпада, срещу какъвто и враг да се изправя, Америка ВИНАГИ ще възтържествува-както ВИНАГИ досега!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
то и с форума е същата работа 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Re: ..............
Тоо Cool написа:Който и да я управлява, в каквито и кризи да изпада, срещу какъвто и враг да се изправя, Америка ВИНАГИ ще възтържествува-както ВИНАГИ досега!
Минутка за размисъл.... в малко по-дългосрочен аспект. Историята не познава държава, която да се е застояла на световният трон за вечни времена. Дори и за доста по-кратко време от "винаги"-то. Арогантността не прощава никому.
Иначе конкретно по темата - истинските войници са тези, които жертват живота си за благородна кауза - без значение националността им. А не да защитават личните интереси на фермера от Тексас и шепа петролни магнати, които си живеят в свръхлукс докато обикновените хора носят "видими белези от своята служба-липсващ крайник, грозен белег, определен поглед в очите."
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5