Има ли скиори тука

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Допада ли ви идеята за жилетките?

Да
36
46%
Не
42
54%

Общо гласове : 78
т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 07 Ное 2007, 10:54

Нямам търпение да започне ски сезона!

Я само да питам "експертите" кви ски да си взема? Имам сега някакви росиньолки модел 06 ама не ме кефат, нещо са ми меки и ги оставам на бащата...та чакам предложения - марки, тип и т.н. :)

Мерси

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 07 Ное 2007, 10:58

GaD написа:Нямам търпение да започне ски сезона!

Я само да питам "експертите" кви ски да си взема? Имам сега някакви росиньолки модел 06 ама не ме кефат, нещо са ми меки и ги оставам на бащата...та чакам предложения - марки, тип и т.н. :)

Мерси

кажи как караш,от кога,къде и малко данни за тебе-кг/височина....!?
кажи и старият модел ,дето имаш ,за да сравниме.
а марката-според мен не сменяй...! росиньола като съотношение цена/качество е най-доброто. атомика е страхотна ска,но е доста скъпа във всеки клас и някои модели свършват много бързо-те са за паралии или състезатели за 1 сезон максимум. освен това роси тази година имат 100г от създаването и до края на годината са все в отстъпка, а ако решиш може да звъннеш и да измислим и допълнителна отстъпка от там....

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 07 Ное 2007, 11:21

Меки . . . ох на баба скиорчето. . така и не сме успяли още да се засечем на пистата с тебе да те проверя :P :winky:
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 07 Ное 2007, 15:18

Мерси

E тия със сигурност няма да са ти меки, особено атомика:
Изображение
Изображение
вземи си 170-180см, с по-дълги може да си перете по-направо. Само не те знам как караш и да не се окаже, че са ти прекалено твърди да не можеш да ги натиснеш.

П.С. Внимавайте какво правите по пистите, че са назначили едни приятелчета за ски патрули. Абе най-важното е като видите нареден слалом да не влизате по вратите, че може да метнат някой друг ключ по вас, а те са бая тежички :mhihi:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 07 Ное 2007, 15:30

Louis написа:ама пък колко мноо мога да говоря за бордистите / разбирасе не всички има и изключения/ колко са злееее :mhihi:

Не,че нещо ама ти тука не каза абсолютно нищо... :evil:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 07 Ное 2007, 15:59

Valentin_Peev написа:

Мерси

E тия със сигурност няма да са ти меки, особено атомика:
Изображение
Изображение
вземи си 170-180см, с по-дълги може да си перете по-направо. Само не те знам как караш и да не се окаже, че са ти прекалено твърди да не можеш да ги натиснеш.

П.С. Внимавайте какво правите по пистите, че са назначили едни приятелчета за ски патрули. Абе най-важното е като видите нареден слалом да не влизате по вратите, че може да метнат някой друг ключ по вас, а те са бая тежички :mhihi:

тва са си състезателни модели-не се фърляй на тях,щото едва ли ще правиш по един манш на ден само...! Радикала на Росиньол е по-мек ,но въпреки това е за доста напреднали!
а тия патрули сме ги виждале... :mhihi: да си редат слаломите некъде другаде-аз минавам!ако ме стигнат да ми метнат ключ!!! :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 07 Ное 2007, 16:39

Мани ги тия дето сте ги виждале, тия са други, тая година ще има и на Витоша, нали я взе Цеко Минев. А иначе са си мноо печени момчета, няма проблеми с тях. Колкото до карането по слалом, същото е когато на магистрала ти се изпречи някъв, само дето си върху две ски и нямаш въздушни възглавници. Един път така отбора на Ботев пловдив реши, че маршрута на кроса им ще пресече наредения гиг. слалом и няма да се огледат :mhihi: Туриста ще пострада повече, защото не очаква удара ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 07 Ное 2007, 16:41

Колкото до ските, надали Gad е толкова напред с материала, че да може да каже коя ска му е твърда и коя мека :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 07 Ное 2007, 16:48

///MapTo написа:
Louis написа:ама пък колко мноо мога да говоря за бордистите / разбирасе не всички има и изключения/ колко са злееее :mhihi:

Не,че нещо ама ти тука не каза абсолютно нищо... :evil:

Вярно е :!: написал съм го по неразбираем начин даже и за мен :shock:
това което най вероятно съм искал да кажа/напиша е че има разни индивиди (бордисти) които през цялото време карат напречно на пистата и изравят сяквите там камъни, треви, корени, чакъл и оголват заледени участъци /визирам началото началото на февруари Боровец/
имаше и 15-20 парчета които бяха изпосядали насякъде по пистата отстрани имаше даже и индивиди които бяха легнали насредата :shock: :help: и от тогава имам странно виждане към тях /някси хейт може би/ :confused:

Живи и здрави тая зима може да покараме :bchug: и да се запознаем скьорите :D

пожелявам и на скьори и на бордисти много снежна зима :yes:
///MapTo :bchug:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 07 Ное 2007, 16:53

Louis написа:///MapTo :bchug:

Все едно...Между хора и хора разликата е голяма ;)
От твоята уста,в Божиите уши...не,че снощи не простяхме на алеко... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 07 Ное 2007, 17:04

няма как да знаем колегата дали може да усети разликата-ше трябва да ни каже колко е напреднал!
аз карам с роси-зенит9Хt,ската е изключително всестранна-става и за писта и за извън и е много управляема и прощаваща! ако си дръпнал с материяла над средно ниво-за мен това е ската! има вариант да си накупиш модели за всякакво каране,но дори и да не те бъркат парите-няма как да ги наредиш всичките на края на пистата и да ги менкаш...

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 07 Ное 2007, 17:20

SKISA написа: за писта и за извън

За тая цел Б2 или Б3 .. или аз лично съм се мераклисал на миналогодишния скреч, че тазгодишните модели излизат солено .. Но иначе Зенит-а е по -скоро за писта , аз лично съм фен на дивото и пудрата .. ;) Незнам как са, не съм карал, но един приятел има и казва, че за писта са ок, но иначе не ..
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 07 Ное 2007, 17:22

Напълно съм съгласен с тебе, една ска от средния клас ще му пасне идеално. А тези ски които ги продават в магазините за състезателни нямат нищо общо с истинските, те са просто маркетингов трик, та като видиш, че едикой си кара световна купа с такива ски, да си вземеш и ти такива. Така че разликата с тия от средния клас е минимална. Истински състезателни ски се поръчват на представитела или директно от завода, което пак не значи, че ще получиш баш състезателни ;) Има си йерархия и не може всеки да си купи.
А твърдостта на една ска може да сеоцени само от човек занимавал се професионално с този спорт и с перфектна ски техника. Така че дали ще е състезателна или от средния клас няма особено значение за любитела, важното е да са ти добре на дължина ;)
Айде и тая зима да направиме едно организирано каране и :bchug:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 07 Ное 2007, 17:38

Methodius написа:
SKISA написа: за писта и за извън

За тая цел Б2 или Б3 .. или аз лично съм се мераклисал на миналогодишния скреч, че тазгодишните модели излизат солено .. Но иначе Зенит-а е по -скоро за писта , аз лично съм фен на дивото и пудрата .. ;) Незнам как са, не съм карал, но един приятел има и казва, че за писта са ок, но иначе не ..

Бандита наистина за извън е добър-карал съм първият Бандит,но Зенита става екстра и за извън-пробвал съм.Достатъчно широка е ската и си стъпва добре!
По повод състезателните- вече има толкова модификации,чеее....! Бих го посъветвал ако иска да контролира-дори и леко да изостане с тялото -за да не изпусне завоя да търси освен вярната по размер и да е с "патешка опашка"! Тва е ска-цепната отзад на опашката по средата и с леко извити краища отзад,но с ръбове! Това помага много за контрола дори и да изпуснеш малко и само с мм от задницата да закантиш се връщаш в правият път.
това е ската:
http://www.mallory.hu/webset32.cgi?Mall ... OGLEBOT#26
Последна промяна Гост на 07 Ное 2007, 21:26, променена общо 1 път

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 07 Ное 2007, 18:14

Хехе...

Значи за пояснение, карам добре, не съм състезател, но обичам дългите слаломи с висока скорост. трябват ми някакви ски за леко напреднали.

Не знам защо но росиньол не ме кефат...?! И май не искам да си купувам такива...

тука да поясна, че старите са ми Z3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата