Вторник на училище
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
еееееее, 'баси точно и моето даскало се включи в стачката... а утре взимам нова колица... как да и се нарадвам ся за 1 ден?!?!?!?
сега сериозно, време беше.. и без това не изпълниха целите на стачката, поне да учим, защото хората като мен (12кл) надали ще им е приятно да си загубят тотално лятото, то и без това с изпитите се губи доста, а сега ако и удължат...

сега сериозно, време беше.. и без това не изпълниха целите на стачката, поне да учим, защото хората като мен (12кл) надали ще им е приятно да си загубят тотално лятото, то и без това с изпитите се губи доста, а сега ако и удължат...

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Illusion написа:... Аз си направих една елементарна сметка ...
Сметката наистина е елементарна. Ето ти една по-сложна сметка: Учителите ги карат и да дежурят, защото в много училища нямат охрана. Учителите са длъжни да дават консултации извън нормалните часове - както за ученици, така и за родители. Учителите трябва да се свързват с родителите на проблемните деца и да дискутират тяхното поведение/успех в училище. Учителите трябва да се подготвят за всеки урок и то вкъщи (а като преподават на различни класове, става мазало - а и някои не са преподавали цял живот, така че се готвят като ученици

It's not who You are, it's who You know...
- Cuba.Libre
- кандидат ентусиаст
-
Чакайте бре, ходете вие да се разправяте с по 20 говеда в клас, преподавайте един и същи материал 13-14 години и да видим после дали няма да сте кълбо от нерви...то след определено време у4ителството става диагноза, не професия...та това са вредни дето трябва да им плащат
бе нека секретарките взимат 600 лв., а у4ителите - 250-300
После поне ще си имаме бая бакшиши \ говоря като манталитет, а и не само де...\

С пари - в рая, без пари - по края. --- Българска народна
Бе да взимат хубаво...Ама поне да знаят нещо...Аз съвсем спокойно мога да кажа че знам повече от учителката ми по английски,която е на 60 и нещо години и не може да си открие елементарните грешки...примерно пише Present Contines и не може да си открие грешката.И тва е само пример.Цял час гледа по речници за думи дето ги знае целия клас.И тая ще стачкува и ше зима 650 лева да чете в речника ли??!А мога да кажа ,че учителите като нея не са малко!По физкултура учителя ми е пиян по цял ден не може да уцели топката пък чак и съдия на мачовете го слагат.И тоя човек дето се напива от 7.30 сутринта та чак до 19.05 не спира да пие ще стачкува и ще взима и той по 650лв месечно така ли?! А ние са за 1 к*р ще учиме и през ваканцийте щото решили учителите 1 стачка да направят ,пък кой колкото научи...По етеика учителката казва ше изпитвам ипосле ше преподавам материала.Изпита 2ма човека и после цял час се отплеснала за пенсийте заплатите и кой колко заслужава...Е не аз не съм съгласен на всички учители да се дигат заплатите.Като искат да им ги дигнат
Изпити агенти на министерсвото в часовете проверки и т.н. само на квалифицираните учители да дигат заплатите! Тва е, а са аз ше си прецакам ваканцийте заради тях,е да бе ей са 

Live it like you Love it
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Абе големи сте чешити.То това е типична българска черта-да няма тема,по която българина да няма компетентно мнение и да не е прав.
Първо към учениците-да ва е*а и лапетата ще умрете ако резнат от ваканциите.Голяма работа.И това мрънкане го има и от мои набори(последна година съм) и направо супер ми падат в очите...Супер тъпо и детски размишлявате.Освен да затъпявате пред компютрите,да пушите и да лънкате напред назад какво правите през тия ваканции-книги ли четете,обогатявате ли си знанията все някак?
Второ аз подкрепям учителите си.Казвам "си",защото от моите съм доволен.Както във всяка професия има и хора,които не се справят.Нормално е както във всеки бранш и тук да има некадърници.Но това не трябва да се намесва,защото говорим за заплатите им,а не за начина за назначаване.Просто трябва да е друга схемата при постъпване на работа и да се отсяват кадърните и знаещи хора.
Айде хванете се вие ей така за без пари дори,само заради каузата да изучите бъдещето на България...Нали сте много курназ.Сигурен съм,че тия дето най-много се дървят и 1 час няма да издържат да ги правят на луди...Защото тормоза е голям и аз дори съм побърквал учителка в по-детските си години.Сега чак си давам сметка,че се искат адски нерви да търпиш.
Отделно супер се заблуждават някои като си мислят,че учителите влизат изпяват материала и си слагат трапезата пред себе си и се почва преглед на печата.Не казвам,че го няма-сигурен съм,че има отделни случаи,но отделни.С класния ми ръководител доста часове сме отделяли и за нещата от живота освен материала,защото истинския учител не е само да те учи на написаното ами и да ти помогне в изграждането ти като личност с обществото.
По въпроса с частните уроци също.Чувал съм за такива уроци от рода на 15-20лв на час.Който има пари нека ходи.Аз съм вземал по математика уроци по 8-10лв. на час и благодарение на това наваксах пропуските и се представих добре на изпитите след 7-ми клас.Никой не те задължава да ходиш на частни уроци.Все едно заради някой изхитрил се шофьор от градския дето сурка нафта и продава,да режат залатите на всички...Тия по по-неважните предмети да не би да дават уроци...
И в своя защита да не бъда оплют нямам член от семейството учител,нито познат.Просто така си мисля аз,че трябва да са нещата.Като чувам от по-големите от мен колко авторитетна е била учителската професия преди и сравнявам със сега нещата са тръгнали доста на зле...И като им се дават по 250-300лв. те хората съвсем се отчайват.И аз да съм и аз няма да се хвана учител за такива пари.Просто времената са такива и всеки иска да взема добри пари,за да живее добре.
Кажете си честно колко от вас,които сте против повишаването на платите бихте се хванали при старото заплащане на тази длъжност...и по-интересното -> защо не сте се хванали като се имате за по-вещи и умни да дойдете в едно училище и да учите и възпитавате деца???
Първо към учениците-да ва е*а и лапетата ще умрете ако резнат от ваканциите.Голяма работа.И това мрънкане го има и от мои набори(последна година съм) и направо супер ми падат в очите...Супер тъпо и детски размишлявате.Освен да затъпявате пред компютрите,да пушите и да лънкате напред назад какво правите през тия ваканции-книги ли четете,обогатявате ли си знанията все някак?
Второ аз подкрепям учителите си.Казвам "си",защото от моите съм доволен.Както във всяка професия има и хора,които не се справят.Нормално е както във всеки бранш и тук да има некадърници.Но това не трябва да се намесва,защото говорим за заплатите им,а не за начина за назначаване.Просто трябва да е друга схемата при постъпване на работа и да се отсяват кадърните и знаещи хора.
Айде хванете се вие ей така за без пари дори,само заради каузата да изучите бъдещето на България...Нали сте много курназ.Сигурен съм,че тия дето най-много се дървят и 1 час няма да издържат да ги правят на луди...Защото тормоза е голям и аз дори съм побърквал учителка в по-детските си години.Сега чак си давам сметка,че се искат адски нерви да търпиш.
Отделно супер се заблуждават някои като си мислят,че учителите влизат изпяват материала и си слагат трапезата пред себе си и се почва преглед на печата.Не казвам,че го няма-сигурен съм,че има отделни случаи,но отделни.С класния ми ръководител доста часове сме отделяли и за нещата от живота освен материала,защото истинския учител не е само да те учи на написаното ами и да ти помогне в изграждането ти като личност с обществото.
По въпроса с частните уроци също.Чувал съм за такива уроци от рода на 15-20лв на час.Който има пари нека ходи.Аз съм вземал по математика уроци по 8-10лв. на час и благодарение на това наваксах пропуските и се представих добре на изпитите след 7-ми клас.Никой не те задължава да ходиш на частни уроци.Все едно заради някой изхитрил се шофьор от градския дето сурка нафта и продава,да режат залатите на всички...Тия по по-неважните предмети да не би да дават уроци...
И в своя защита да не бъда оплют нямам член от семейството учител,нито познат.Просто така си мисля аз,че трябва да са нещата.Като чувам от по-големите от мен колко авторитетна е била учителската професия преди и сравнявам със сега нещата са тръгнали доста на зле...И като им се дават по 250-300лв. те хората съвсем се отчайват.И аз да съм и аз няма да се хвана учител за такива пари.Просто времената са такива и всеки иска да взема добри пари,за да живее добре.
Кажете си честно колко от вас,които сте против повишаването на платите бихте се хванали при старото заплащане на тази длъжност...и по-интересното -> защо не сте се хванали като се имате за по-вещи и умни да дойдете в едно училище и да учите и възпитавате деца???

8.32
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Как спорите за глупостиии...
На мен са ми искали пари на ръка многократно. А истината за повечето от тях е, че се чудят с кой да си пият кафето...
На мен са ми искали пари на ръка многократно. А истината за повечето от тях е, че се чудят с кой да си пият кафето...

- PIONEER
- ентусиаст
-
Ми според мен трябва да има спорове,търсене на истината,решения на проблемите и т.н.Ако всеки каже "абе ко да се занимавам" и се чупи нали се сещаш какво ще стане... 

8.32
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
трябват яки инвестиции и в материалната база,не да преподават и да казват-представете си..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Сорка че пак се намесвам, ма понеже и аз съм засегнат от тая стачка...
Някога и аз бях ученик. Някога и аз съм имал учители. На учителя ми по математика до 7-ми клас само един дълбок
. Не, един му е малко. Сега като погледна назад живота, това е човекът, на когото дължа професията си - тя винаги ми е била мечта, а благодарение на него и реалност! А и ни направи хора. Удрял ме е дори - напълно заслужено! Беше и директор. Имах привилегията заедно с още 30-ина други ученици да бъда един от обичаните и толерирани. Имаше и черни овци! Една от тях беше учителката ми по история - истинска злобна овца! Тя повече от 5 не ми написа. Веднъж се излъга с 6-ца, но веднага следващата седмица коригира с 4-ка, за да компенсира. Просто си ме беше набелязала и това си е. Но директорът й заби нож в гърба, когато на свидетелството за 7-ми клас по негово разпореждане оценката беше сменена на отлична
В средното образование също попаднах на учители
Изключение беше учителката ми по български и литература, която редовно пропускаше часовете, тръгваше си по-рано и т.н. Тая пък овца я хванаха да краде масло и пица в супера! Тръгна и подписка в училището срещу нея, заради което всички завършиха годината с пълен отличен по български
. Обаче последната година аз пак бях на мерника - тройки, тройки, тройки. И накрая като си подадох молба за матура, тя ме извика при себе си и се опита да се облажи материално. Ама удари на камък. И понеже щеше да й се стъжни положението, ако ме беше пратила незаслужено на матура, за годишна оценка писа 5-ца, скъса ми молбата и се отървах
.
Във висшето образование вече попаднах на темерути, изкуфели доценти, побъркани (ал)химици и самовлюбени гъски. Ма то и гладни времена бяха - Виденов на власт. Не ми издържаха нервите, събрах си партакешите и се разкарах. Диплома на мене ми не трябва. Аз пред когото е трябвало да се доказвам, съм се доказал и без гадната хартийка, която мнозина са си купили
Защо написах всичко това и аз не знам - носталгия, може би... Но като гледам мойте деца как ги учат сега и направо ми се реве... За което не обвинявам учителите - до момента те се справят чудесно! Обаче гледам учебниците и това, което ги карат да учат - мъка... Няма материална база, няма кръжоци, няма НИЩО. НИЩИЧКО!!! А учителите с какви глупости ги занимават, не е истина. Няма го онова образование навремето, няма и да го има скоро. Съсипаха ни като народ. Простотията залива улиците, келеши не зачитат по-възрастните - бе въобще... Ама какво ви ги говоря - и вие живеете в скъпата ни родина, и вие знаете какво е.
И накрая за тези, които плюят по учителите - прави сте, да! Ако аз бях учител сега и учех разглезени и крайно невъзпитани говеда като днешните (да ме прощават малцината читави тинейджъри), че пък и да ми дават толкова "много" пари, и аз щях да тегля една и да гледам къде да си пия кафето - то акъл и мензис не дойдат ли навреме, ич не ги чакай... За съжаление страдат тези - малцината! Айде лека нощ.
Някога и аз бях ученик. Някога и аз съм имал учители. На учителя ми по математика до 7-ми клас само един дълбок

В средното образование също попаднах на учители

Във висшето образование вече попаднах на темерути, изкуфели доценти, побъркани (ал)химици и самовлюбени гъски. Ма то и гладни времена бяха - Виденов на власт. Не ми издържаха нервите, събрах си партакешите и се разкарах. Диплома на мене ми не трябва. Аз пред когото е трябвало да се доказвам, съм се доказал и без гадната хартийка, която мнозина са си купили

Защо написах всичко това и аз не знам - носталгия, може би... Но като гледам мойте деца как ги учат сега и направо ми се реве... За което не обвинявам учителите - до момента те се справят чудесно! Обаче гледам учебниците и това, което ги карат да учат - мъка... Няма материална база, няма кръжоци, няма НИЩО. НИЩИЧКО!!! А учителите с какви глупости ги занимават, не е истина. Няма го онова образование навремето, няма и да го има скоро. Съсипаха ни като народ. Простотията залива улиците, келеши не зачитат по-възрастните - бе въобще... Ама какво ви ги говоря - и вие живеете в скъпата ни родина, и вие знаете какво е.
И накрая за тези, които плюят по учителите - прави сте, да! Ако аз бях учител сега и учех разглезени и крайно невъзпитани говеда като днешните (да ме прощават малцината читави тинейджъри), че пък и да ми дават толкова "много" пари, и аз щях да тегля една и да гледам къде да си пия кафето - то акъл и мензис не дойдат ли навреме, ич не ги чакай... За съжаление страдат тези - малцината! Айде лека нощ.
It's not who You are, it's who You know...
и съм съгласен с теб,един приятел миналата година даде 1500лв на една учитела за да го подготви за УНСС.Представиси тая ако подготвя още трима,каква пара взима,даже и данъци не плащат.сиса написа:те стачкуват ,но частните уроци не са ги спряли..........
много от тях преподават в домовете срещу добро заплащане..........
не че не съм съгласна с тях,но..............
- Новини
-
Flat 6 написа:Даскали в БГ от доста години няма... 90% са пропадняци изпратени от Бюрата по трудаИ не виждам с кво тия заслужават увеличение, а едни лекари НЕ
Работят по има-няма 6 месеца в годината; по има-няма 5 астрономически часа на ден; пият кафета и четат вестници; преподават едно и също всеки ден; и най-вече преподават на частно и изнудват родителите за спонсортсво
![]()
![]()
![]()
Това правителство що клекна, значи се стягайте за още стачки и блокирани пътища и цели градове!!!
Не, че имам нещо против даскалите, но ми е неприятно да плащам бесни данъци и да храня едни прошляци (90%, щото има и свестни!)...
Напълно съм съгласен с Flat 6.
Остава да видим кои ще са следващите стачкуващи

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Мама им проста на тия даскали, 4 часа седях в задръстване умрял от глад заради тях , да им го туря на по хубавите ! Шибана София !
Викам шефе ще праим стачка кат даскалите щот 1000 лв малка заплата ми се виде , искам от 1ви януари 1500лв
По 2 дена в седмица почивки , и лятото 3 месеца отпуска
човека умря да се смеее , вика стачкуваи си ве , намири си по убава работа за тия пари !
Така че и те да си намерят няква работа дет почиват по 3 месеца в годината и зимат на месец по 450 лв за седене на топло! А отделно и от частни уроци дет на ден са минимум по 4-5 човека по 30 кинта и ко става .......... да им го туря на устичките
Викам шефе ще праим стачка кат даскалите щот 1000 лв малка заплата ми се виде , искам от 1ви януари 1500лв

Така че и те да си намерят няква работа дет почиват по 3 месеца в годината и зимат на месец по 450 лв за седене на топло! А отделно и от частни уроци дет на ден са минимум по 4-5 човека по 30 кинта и ко става .......... да им го туря на устичките

- PIONEER
- ентусиаст
-
Flat 6 написа:: И не виждам с кво тия заслужават увеличение, а едни лекари НЕ![]()
Ми лекарите,които искат пари на ръка за дадена операция.Да не кажа,че в бургаската болница не малко хирурзи са го подкарали частно...Тъй,че и те не са толкова светци.Не са малко случаите на грешни диагнози и фатален край.И там положението е същото,да не кажа супер кофти,защото се търгува със живота и здравето на хората,което е ОТВРАТИТЕЛНО.Трябва яко реформа из основи,която свен квалифициран персонал да включва и нови машини и обновяване на материалната база като цяло,за да се работи качествено
И все пак някой от вас не иска ли да стане учител за 350лв.?Вижте колко е лесно-седите и си пиете кафе,четете си списания...Защо така никой не иска

8.32
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Имам да кажа две работи от прочетеното в общи линии дотук : Първо за лекарите - За мене ако се разболееш недай си боже в тая страна с тия доктори от нещо по сериозно си обречен .... То дори и да не е сериозна болест с това внимание , което ти обръщат ....... Абе нямам думи , не съм си виждал личния лекар с години ( и всеки ден се благодаря на господ за това , защото единственото нещо , от което истински се страхувам - това са болестите ). Стига човек да си е здрав и в Пакистан ще оцелее . Според мен тия доктори докато не си променят отношението към пациентите не заслужават и стотинка повече !!! Е.ах им майкята у плужеците ( тва не са доктори , това са касапи ) .
Са относно това , че от вторник сме на даскало : Много ми е търсене
, аз забравих как се държи химикалка .. Ако трябва да съм искрен даже се надявах ди ни преебат годината , за да съм две години 12 клас ( това за мене е най - яката година ) . Не ми се завършва гимназията , като знам че после само тъпотии ме очакват .. Абе колеги ама тва за Вторник сигурно ли е ?? Нали казаха ,че първо трябва да подпишат учителите , че са съгласни с клаузите по договора и да го подпишат ??? ( аз тая надежди до последно , че стачката ще продължи
) Айййййй ше им е.ба майката , че ни карат да учиме и събота и ваканции и по - повче часове--- Аз няма да плащам за волностите на другите !!! Или пък за частните уроци !!!!! Аз пари за частни уроци никога не съм давал , НЯМА и да дам !! Па като почнат да питат тия зубари от френската гимназия , и някаква викаше , че трябва да има матури
- Псувал съм я на леля два часа
. Що не ме пуснат аз да си изкажа мнението по BTV
. Нема оправия е тая държава еййййй !!!
Са относно това , че от вторник сме на даскало : Много ми е търсене

42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3