Въпрос за КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Юли 2007, 22:49

Sorry не съм те разбрал :confused:
Последна промяна zAcK на 28 Юли 2007, 12:50, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 27 Юли 2007, 22:55

bum_bum написа:В тоя ред на мисли, има ли обратна информация банка- кат, или всичко се крепи само на една бланка и доверие :ok: Т.е. едно електронно платежно към Сибанк за съответната сума върши ли работа?

Би трябвало. Когато си взимаш наказателното, там има IBAN. За какво го дават, ако ще трябва да плащаш само на банковия клон в КАТ? Но вероятно ще искат доказателство за превода. При електронното банкиране можеш да си направиш разпечатка на превода от сайта на банката. Там си има референции, простотии, абе общо-взето би трябвало да свърши работа, ама нали знаеш - като някой служител се опъне като магере на мост и заяви - Е НЕ МОЖЕ, пък то всъщност може... И се почват едни разправии...
It's not who You are, it's who You know...

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 28 Юли 2007, 3:28

хмм с тия актове..да се похваля, днес ми написаха първия :mhihi:
та, питах го човека дали не може нещо да измислим, че бях със 78, пък имало ограничение 50 (това на булеварда пред София Ленд, ба ли го може и така да е, не съм гледал :uups: )..разправя, с памет е няма как да я изчистя :roll: ..дай ше платиме и на него бе, пускаме левче в дупката..ама нещеше.. :mhihi:
акта е 10лв и 2точки, ама каза след 25ти да съм ходел да си го платя, а аз на 24 заминавам, няма ли начин да стане по-рано и колко горе-доло отнема като време да си го платя, че надали ще имам много.. :help:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 28 Юли 2007, 3:46

Най еврейската простотия в цялата работа е:
Отиваш на гише 11, където издават разпечатките със задълженията и там най учтиво ти заявяват "Отидете и платете 4 лева за молбата" :!: :!: :!: В следващите няколко минути, ще установите, че сте платили 4 лева за това, служителката на КАТ, да въведе името ви в компютъра и принтера да извади разпечатката.
Само не разбрах хартията на принтера ли си платих, вредни на служителката ли (май за нейната заплата и данъци плащам).
В смисъл, не съм за 4 лева, обаче това са пари които се прибират за нищо и ще отидат на някви боклуци по джобовете.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 28 Юли 2007, 10:27

И аз имам един неправомерен акт за неправилно паркиране, при положение, че бях СПРЯЛ да сваля количката и малкия със жена ми, т.е в съответствие със закона. Написа ми го полицай от 4-то районно, срежу който пуснах жалба, но ме отсвириха и не ми се занимава с тях. Отделно си пуснах възражение срещу акта, но не знам какъв е резултата, за сега ми го удължиха с 1 месец(за което естествено чаках 2 часа) и във вторник трябва да ходя пак да видя какво е положението. Та не ми се мисли сега с тия билетчета. За всеки случай ще отида в 7 ч. да се наредя на опашката...
stay tuned
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 28 Юли 2007, 11:30

:shock:
И сега какво моя изтича днеска.
Трябва да вися половин ден в КАТ ли?
Баси мамата.
А за старите актове от кога ги искат в смисъл 2004г.?
Аз до сега не си спомням да съм плащал някаква глоба от 1996г. насам :roll:
Лихви нещо праскат ли?
Само не разбрах като ми връчат постановлението ,докато не олатя не ми дават талончето е с какво карам с постановлението?
Ебаси те така са го направили,че зорлем да не им даваш да ти пишат АКТ :evil: :evil: :evil:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 28 Юли 2007, 12:24

vld написа:Ебаси те така са го направили,че зорлем да не им даваш да ти пишат АКТ :evil: :evil: :evil:

Вярно е така :( След тия промени не знам дали ще има някой,
който със зъби и нокти да не се бори да им бутне някой лев да не
го глобят. 4 лева за едно, 2 лева за друго, една опашка, втора, трета,
плати акта, плати и старите. Важното е корупцията да процъфтява :help: :help: :help:
Ако им дам да ми напишат акт повече. Винаги ще имам по едно 20,
едно 50 и едно 100 при книжката за всеки случай. Ако не стане с 20,
нагоре докът им станат очичките ей такива :shock: и вземат парите.
Ама на тая скапана държава и система няма да ги дам :evil:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 28 Юли 2007, 13:08

Е аз вече се разписах с една педесетуна за по-малко забрави
с 91 на околовръсното :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 28 Юли 2007, 13:42

абе нещо актовете нямаха ли давност някава там нещо до 3 години и парите от акта се чистеха нещо :roll: само точките в талона се губеха че верно пред гишето на банката първо трябва някъв кредит да ми отпуснат после да палщам стари актове
тея тапаци ме принуждават кат ми махнат някви изпостели пешаци да си ги подминавам :mhihi: че талончето кът

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 28 Юли 2007, 16:18

kiko написа:........
тея тапаци ме принуждават кат ми махнат някви изпостели пешаци да си ги подминавам :mhihi: че талончето кът

О мани ги тия кварталните :mhihi:
те са ефтини и нямат радари :mhihi:
В повечето случаи дори ги е шубе да се обадят на КАТ-аджии че ония са мнооо заети и ги отебават ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 29 Юли 2007, 0:14

Една тайна да ви кажа.
Не подписвайте актовете, пускайте после възражения, после жалба до съда и ще видите, как КАТ започва да се съобразява с вас, а не вие с него.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 29 Юли 2007, 2:13

kiko написа:абе нещо актовете нямаха ли давност някава там нещо до 3 години и парите от акта се чистеха нещо :roll: само точките в талона се губеха че верно пред гишето на банката първо трябва някъв кредит да ми отпуснат после да палщам стари актове

Парите от актовете не се чистят. Допреди да въведат това задължително плащане, актовете от КАТ се начисляваха към данъчните задължения, т.е. или ги плащаш напролет с данъците (ако плащаш данъци, щото докато не заимаш нещо на твое име, няма как да ти ги начислат) ако искаш, ако не си текат лихви. Но поради перфектната комуникация между различните държавни учреждения, може да минат години преди да стигне до общината ти, че имаш да плащаш акт.
Сега вече няма такъв филм, актовете от КАТ се плащат в КАТ за да си получите талончето/книжката. Един вид те задължават, за да са сигурни че ше има пари.
Обаче остава, поне за мен въпроса, защо не го приеха това за всички видове актове, така или иначе гласуване глупости, поне да си спестат повтарянето след няколко месеца?

И последно си мисля, защо си мислят, народа е чак толкова тъп и не разбира, че тия пари са за да може сега дето обещават че ще вдигат пенсии, заплати и т.н. предизборно, да има отде да ги вземат :?: :evil: :?:
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Юли 2007, 9:43

Абе баш си имаше давност... мисля 2 или 3 години....

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 29 Юли 2007, 10:32

A за кои точно актове това не важи :?:
Въпроса е към Тано :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 30 Юли 2007, 10:27

vld написа:A за кои точно актове това не важи :?:
Въпроса е към Тано :roll:

Ми за всички други. Данъчни, ХЕИ, горския ако те фане да бракониерстваш. В смисъл, че акта е нещото дето държавата те глобява с него, във всички сфери тъй да се каже :mhihi: . И освен ако няма други частни случай, в парламента въведоха задължително плащане само на КАТ-овите актове.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата