Обичате ли да си миете колата ?
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Eй, мързели големи сте!!!
Обичам да мия колата си, и то много (като син на собственик на автомивка
) - по време на семестъра, докато пребивавах в Дружба, винаги ходех на OMV-то поради няколко причини. Първата е, че опитах да отида на една хубава автомивка и като ми казаха 6 лева само за външно миене ми секна желанието! Все пак колата през няколко дни я мия, защото постоянно се цапаше, бях улучил някакъв "мръсен" период. Сега да речем е подхванала някаква жега и хич не се цапат. Та ако през ден давам по 6 лева
Друга причина е, че ми доставя усоволствие - не обичам да стоя отстрани и да гледам като снобар, а обичам да взимам дейно участие в миенето на колата ми, така чувствам някакво удовлетворение, наслаждавам се на БМВ-то, докато го мия, все едно му правя едно добро по подръжката дело. Изпитвам огризения като нямам пари да ремонтирам нещо, виждам го, че трябва да се оправи (е, в повечето случаи нещо дребно), простея малко с колата (няколко кръгчета и резки тръгвания) и после за да не ми тежи поне сипвам гориво и я измивам
Бе въобще кеф ми е да си измия колата!

BMW only!
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Maguire написа:Не знам за вас момчета ама аз с моя черен цвят направо вече ми е писнало от автомивки.Ефекта от измиването трае точно два часа и после пак е леш!
Така е

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
amd написа:простея малко с колата (няколко кръгчета и резки тръгвания) и после за да не ми тежи поне сипвам гориво и я измивам![]()
Ей, дай Боже на всяка кола такъв собственик

Иначе по темата - мойта колица също си е изправна отвсякъде, но я мия веднъж седмично (освен, ако не е валяло). Обикновено я водя на една мивка, където момчетата ме познават и ми отдават "особено" внимание, пък и като я видят много и се радват - абе пичове, какво да ви говоря повече

Поздрави на всички

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
kiko написа:на омв колкото и да си играеш няма да стане така както ще ти я минат някаде ръчно с гъбичката както си трябва таблото алабала и накрая онова на гумите и те да лъснат![]()
Т'ва е твойта версия.... имам гъба, две микрофибърни кърпи, четка с вълнени "косми" за обиране на прах, препарат за таблото и за джантите.... правя колата да лъщи и нито една автомивка не я е измивала толкова добре... а съм ходил на доста места.... сега сам, за 4лв на OMV-то си я правя перфектна.... че и е удоволствие да я мия... а и не ги чакам тия по 1 час да се мотаят....
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
Zapa написа:най-обичам тате да ми е мие![]()
човека си е купил водоструйка, има си прахосмукачка и като се появя аз с мойта кочина той запретва ръкави и нема спирачки![]()
Същата работа само че бащата не ебава такива работи и за това сам се справям с колите,незнам ама ми прави голем кеф.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Абе обичаме ама 10лв за миене не ми се дават, щото за 5лв никой не мие както трябва, а иначе на ОМВ хода за една бърза вода за левче 

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Dimo написа:Абе обичаме ама 10лв за миене не ми се дават, щото за 5лв никой не мие както трябва, а иначе на ОМВ хода за една бърза вода за левче
Не лъжи бе...само моята кола е по-мръсна от твоята

- s
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Маратонки, Citroen Xsara, E60, E39
тва ми е едно от най ама най-любимите неща да мия колата особено ако е лято, адски приятно хем прохладно но се дразня че обикновено започвам по обяд и то едно слънце бързо съхне после с микрофибърната кърпа търкам като обезумял направо нее истина любимата ми част са джантите и вътрешната част на колата на джантите се мотая поне 15 минути и после лъщят после отвътре може и 30-45 минути да откарам а един път и цял диск изслушах докато чистех отвътре имам си специален препарат за кожа, специален за табло и дървесни материали по колите и некво за джантите. като нямам време мия безконтактно но друго си е да мине гъбата 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
какви гъби какви ОМВта .. там нема препарат и се едно нищо не праиш
предпочитам безконтактно с препарат че с тея УЖ маркови гъби и четки целата кола ми е на кръгчета се едно са кацали НЛО
предпочитам безконтактно с препарат че с тея УЖ маркови гъби и четки целата кола ми е на кръгчета се едно са кацали НЛО

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Всъщност аз забравих да уточня за мен - във Видин съм в къща и мога да я мия и за без пари. Вадя маркуча, включвам водоструйката, с гъбата търкам и я измивам супер. Но като съм в София ходя на OMV-то - по мързеливия начин, без гъба, но си има препарат - за 3 лева я измивам перфектно. Поливам я с шампоан първо, после хубаво я изплавам с чиста вода и после минавам едно гланцово подсушаване - няма нито петна, нито мръсотия. Иначе Е30-ката каквато е цвят старо злато (кафеникава) много търпи на мръсотия:)
BMW only!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Pavlinius написа:Е, как да няма препарат ? Има някакав "шампоан" както пише. И естествено, че като я минеш с четка или гъба става много по-добре. Аз си имам четка с косми и си я минавам с нея, иначе нищо не става. Мога да я измия доволно и само за 2 лв.(без прахосмукачка) .
май не ме разбра какъв е ефекта от тея четки ненадраскващи

поливаш я с вода калта не пада прахта остава зимаш четката/гъбата и става като с водна шкурка ... не мерси

това е безконтактно ако се направи както трябва с препарати колата лъска после доста време

71 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5