Обичате ли да си миете колата ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 28 Юни 2007, 13:28

Eй, мързели големи сте!!! :mhihi: Обичам да мия колата си, и то много (като син на собственик на автомивка :mhihi: ) - по време на семестъра, докато пребивавах в Дружба, винаги ходех на OMV-то поради няколко причини. Първата е, че опитах да отида на една хубава автомивка и като ми казаха 6 лева само за външно миене ми секна желанието! Все пак колата през няколко дни я мия, защото постоянно се цапаше, бях улучил някакъв "мръсен" период. Сега да речем е подхванала някаква жега и хич не се цапат. Та ако през ден давам по 6 лева :roll: Друга причина е, че ми доставя усоволствие - не обичам да стоя отстрани и да гледам като снобар, а обичам да взимам дейно участие в миенето на колата ми, така чувствам някакво удовлетворение, наслаждавам се на БМВ-то, докато го мия, все едно му правя едно добро по подръжката дело. Изпитвам огризения като нямам пари да ремонтирам нещо, виждам го, че трябва да се оправи (е, в повечето случаи нещо дребно), простея малко с колата (няколко кръгчета и резки тръгвания) и после за да не ми тежи поне сипвам гориво и я измивам :D Бе въобще кеф ми е да си измия колата!
BMW only!

Потребител
Аватар

Мнение от Maguire » 28 Юни 2007, 15:47

Не знам за вас момчета ама аз с моя черен цвят направо вече ми е писнало от автомивки.Ефекта от измиването трае точно два часа и после пак е леш!
Be nice with the people you meet on the way to the top,because you might meet them on the way back!

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 28 Юни 2007, 17:42

Maguire написа:Не знам за вас момчета ама аз с моя черен цвят направо вече ми е писнало от автомивки.Ефекта от измиването трае точно два часа и после пак е леш!

Така е :yes: Ама мен ме кефи да я мия и винаги когато ми се отдаде възможност сам да си я мия не пропускам. Даже като по-малък мечатата ми беше лятото да работя на автомивка :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 28 Юни 2007, 17:45

много ми е познат "черния проблем" :mhihi:
the project is ready....
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 28 Юни 2007, 18:16

amd написа:простея малко с колата (няколко кръгчета и резки тръгвания) и после за да не ми тежи поне сипвам гориво и я измивам :D

Ей, дай Боже на всяка кола такъв собственик :) Направо не ми се мисли гаджето ти на какво внимание е подложено :) Евала казвам аз на такива хора като теб!!!

Иначе по темата - мойта колица също си е изправна отвсякъде, но я мия веднъж седмично (освен, ако не е валяло). Обикновено я водя на една мивка, където момчетата ме познават и ми отдават "особено" внимание, пък и като я видят много и се радват - абе пичове, какво да ви говоря повече :) Веднъж пробвах на такава мивка, ама първо, че водоструйката беше под всякаква критика, гъбата беше умряла отвсякъде, а и така си омазах дънките, че майка ми като се прибрах щеше за малко да ме номинира за изгонване от къщата :mhihi: Иначе като ходя на вилата задължително мятам банските и си я мия около час-два - отвън, отвътре, табло, скоростен лост, джанти...абе всичко - хем си я измивам за без пари, хем и се поразхладя, ако е лято :)

Поздрави на всички :D
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Юни 2007, 18:33

kiko написа:на омв колкото и да си играеш няма да стане така както ще ти я минат някаде ръчно с гъбичката както си трябва таблото алабала и накрая онова на гумите и те да лъснат ;)

Т'ва е твойта версия.... имам гъба, две микрофибърни кърпи, четка с вълнени "косми" за обиране на прах, препарат за таблото и за джантите.... правя колата да лъщи и нито една автомивка не я е измивала толкова добре... а съм ходил на доста места.... сега сам, за 4лв на OMV-то си я правя перфектна.... че и е удоволствие да я мия... а и не ги чакам тия по 1 час да се мотаят....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: остъклена тераса
Мечтае да кара: open wheeler

Мнение от dobo-is » 28 Юни 2007, 19:03

Zapa написа:най-обичам тате да ми е мие :mhihi:
човека си е купил водоструйка, има си прахосмукачка и като се появя аз с мойта кочина той запретва ръкави и нема спирачки :mhihi: :mhihi:

Същата работа само че бащата не ебава такива работи и за това сам се справям с колите,незнам ама ми прави голем кеф.
brillantrot team
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 28 Юни 2007, 20:37

Абе обичаме ама 10лв за миене не ми се дават, щото за 5лв никой не мие както трябва, а иначе на ОМВ хода за една бърза вода за левче ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 28 Юни 2007, 20:43

Dimo написа:Абе обичаме ама 10лв за миене не ми се дават, щото за 5лв никой не мие както трябва, а иначе на ОМВ хода за една бърза вода за левче ;)

Не лъжи бе...само моята кола е по-мръсна от твоята :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Маратонки, Citroen Xsara, E60, E39

Мнение от s » 28 Юни 2007, 21:05

тва ми е едно от най ама най-любимите неща да мия колата особено ако е лято, адски приятно хем прохладно но се дразня че обикновено започвам по обяд и то едно слънце бързо съхне после с микрофибърната кърпа търкам като обезумял направо нее истина любимата ми част са джантите и вътрешната част на колата на джантите се мотая поне 15 минути и после лъщят после отвътре може и 30-45 минути да откарам а един път и цял диск изслушах докато чистех отвътре имам си специален препарат за кожа, специален за табло и дървесни материали по колите и некво за джантите. като нямам време мия безконтактно но друго си е да мине гъбата :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 28 Юни 2007, 21:44

И аз обичам да ми е чиста колицата, ама улицата на която паркирам е ... мамата... След измиване сутринта като се качвам гледам един слой прахоляк и затова я мия по-рядко.

А неприятното е, че на тоя цвят много му лични когато е мръсна...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 28 Юни 2007, 22:39

какви гъби какви ОМВта .. там нема препарат и се едно нищо не праиш
предпочитам безконтактно с препарат че с тея УЖ маркови гъби и четки целата кола ми е на кръгчета се едно са кацали НЛО :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 28 Юни 2007, 23:01

Е, как да няма препарат ? Има някакав "шампоан" както пише. И естествено, че като я минеш с четка или гъба става много по-добре. Аз си имам четка с косми и си я минавам с нея, иначе нищо не става. Мога да я измия доволно и само за 2 лв. :) (без прахосмукачка) .

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 28 Юни 2007, 23:29

Всъщност аз забравих да уточня за мен - във Видин съм в къща и мога да я мия и за без пари. Вадя маркуча, включвам водоструйката, с гъбата търкам и я измивам супер. Но като съм в София ходя на OMV-то - по мързеливия начин, без гъба, но си има препарат - за 3 лева я измивам перфектно. Поливам я с шампоан първо, после хубаво я изплавам с чиста вода и после минавам едно гланцово подсушаване - няма нито петна, нито мръсотия. Иначе Е30-ката каквато е цвят старо злато (кафеникава) много търпи на мръсотия:)
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 29 Юни 2007, 1:26

Pavlinius написа:Е, как да няма препарат ? Има някакав "шампоан" както пише. И естествено, че като я минеш с четка или гъба става много по-добре. Аз си имам четка с косми и си я минавам с нея, иначе нищо не става. Мога да я измия доволно и само за 2 лв. :) (без прахосмукачка) .

май не ме разбра какъв е ефекта от тея четки ненадраскващи ;)
поливаш я с вода калта не пада прахта остава зимаш четката/гъбата и става като с водна шкурка ... не мерси :lol:

Изображение

това е безконтактно ако се направи както трябва с препарати колата лъска после доста време ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата